Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα... Πήρα έναν παππού PC ενός φίλοι- Pentium 4,1 GB Ram,2 HDD,Intel Motherboard- και θέλω να του κάνω ενα format να του ξαναβάλω XP για να είναι άνετος... Αρχικά ξεκίνησα για 7 τα οποία έχουν ενα minimum 1 gb ram οπότε δεν το ρίσκαρα... Ξεκίνησα για εγκατάσταση των XP, ρύθμισα την εκκίνηση από την μονάδα DVD, το DVD των windows bootarei κανονικά στο λαπτοπ μου, αλλά σε αυτό το μηχάνημα έχω για καποια δευτερόλεπτα τον κερσορα και μετά μπαίνει στα windows χωρίς να bootarei... Τι μπορεί να φταίει??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

To DVD-Reader δεν έχει θέμα έβαλα άλλα CD μέσα και δουλεύει χωρίς πρόβλημα... Όπως είπα το cd των Windows ειναι και αυτό κομπλε αφού bootarei κανονικά στο λαπτοπ μου και ξεκινάει η εγκατάσταση... Μήπως είναι κάτι άλλο στο BIOS?? :\

Δημοσ.

Μπες στο bios και όρισε στο τμήμα του boot να είναι πρώτο το dvd
Μετά σώσε και κάνε επανεκκίνηση με το δισκάκι μέσα. Πιθανόν να σου βγάλει ένα μήνυμα "press any key to boot from cd/dvd", πάτα κάτι στο πληκτρολόγιο.
Μετά, λογικά αν δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα θα μπουτάρει κανονικά.
Υπάρχει και η λύση να μεταφέρεις το cd των xp σε usb με το roufus ή αν το θέλεις μόνο για internet (τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις με αυτό άραγε; ) να του πετάξεις πάνω ένα linux με xfce desktop (mint, debian κτλ) και να είσαι μια χαρά. Μπορείς να δοκιμάσεις τις διανομές του linux κατεβάζοντας την live έκδοση. εγγραφή το iso σε cd/dvd και boot από το cd/dvd. Έβαλα πρόσφατα σε ένα παρόμοιο μηχάνημα με amd 1.4 και 768 ram το debian 7.5 xfce και μπορώ να πω ότι πάει πολύ καλά. Κατέβασε μέσω torrent από εδώ (http://cdimage.debian.org/debian-cd/7.5.0-live/i386/bt-hybrid/) όποια έκδοση θέλεις (gnome, kde, lxde, xfce), κάψ' το με το imageburn ή το πρόγραμμα εγγραφής σου σαν αρχείο εικόνας (image file) και μπούταρε σε live να το δοκιμάσεις. Με το ίδιο μπορείς και να το εγκαταστήσεις αν σου αρέσει.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοηθειά.. Linux καλύτερα τελευταία λύση... Το πρόβλημα είναι οτι δεν βγάζει καν το μήνυμα "Press any key to boot from cd..." Εκεί κολάει ο κέρσορας και τέλος.. Περιμένει λίγο και ξεκινάει τα windows..Θα δοκιμάσω να κάψω νέο δισκάκι( αν και το κάνει και με το dvd των 7) και μετά πάω σε usb.. 

Δημοσ.

Οχι μάλλον δεν με κατάλαβες... Επιλογή να bootarei από το DVD-ROM έχω απλά δεν μου εμφανίζει ποτέ το "press any key to boot from cd...",το DVD των Windows είναι κομπλε-Μπουτάρει κανονικά σε άλλο μηχάνημα και το DVD-Player διαβάζει κανονικά άλλα CD... 

Δημοσ.

Δοκιμασε αν ειναι να φτιαξεις ενα bootable linux cd και να δοκιμασεις αν bootαρει απ' αυτο. Να δουμε τουλαχιστον τι μπορουμε να αποκλεισουμε απ' τους "φταιχτες".

• Like 1
Δημοσ.

Νομίζω πως βρέθηκε το πρόβλημα... Είμαι πολύ απρόσεχτος τελικά... Η μονάδα DVD παρόλο που είναι μονάδα DVD(!!!) διαβάζει ΜΟΝΟ CD-ROM... Με οποιαδήποτε άλλα DVD που δοκίμασα απλά τζίφος... Οπότε "καίω" CD των Windows αυτή τη φορά και ξαναδοκιμάζω... Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...