Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν παιδια τα φώτα σας....

Στο σπιτικο Pc  και ύστερα απο πολλες διακοπες  ρεύματος υποθέτω  τα έφτυσε ο δίσκος  που είχα εγκαταστησει ρτα Win 7 64 bit  (wd20erzx) με την έννοια ότι  εβγαλε πολλα  bad sectors HD sentinel Health 80% χωρίς ομως να έχω κολλήματα  απο το λειτουργικό... Επειδη ήταν εντος εγγυησης αποφάσισα να τον αλλάξω κανοντας με το Acronis (αν θυμαμαι καλα ή το άλλο ρωσσικο πρόγραμμα.. ) Sector to sector copy  σε εναν wd20ears (advanced format και οι δυο δισκοι......wd20ears@wd20ezrx) Μετά απο αυτό  τα windows ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ  και γενικά το λειτουργικό σέρνεται...... disk  fragmantation  δεν υπάρχει (1%) και το intel rapid  μου βγάχζει για τον δίσκο  ΦΥΙΚΟ @ ΛΟΓΙΚΟ μέγεθος τομέα δίσκου 512. (δεν έπρεπε να είναι 4096?). Εννοείται έχω δοκιμάσει τα  cache ενεργοποίση /απενεργοποίησει.. χωρίς αλλαγή στην από δοση....

Βγάζει κανείς άκρη τι μπορεί να έγινε?

Δημοσ.

Αν κατάλαβα καλα εκανες clone τον προηγούμενο δίσκο στον καινούργιο ; αν ναι τοτε καλύτερα να κανεις format και καθαρή εγκατάσταση πιστεύω θα εισαι κομπλέ

Δημοσ.

φιλε μου, εισαι εντελως λαθος. δεν βαζουμε λειτουργικο συστημα σε GREEN δισκους....!!!!!  

αν θες να βαλεις λειτουργικο συστημα, παιρνεις δισκο 7200rpm ή SSD..!! αν θες να τρεχει γρηγορα το συστημα και να μην πηγαινεις να φτιαξεις καφε, για να ανοιξει....!!!!! 

προτεινω, 

HDD 

http://www.skroutz.gr/s/2195774/Western-Digital-Caviar-Blue-1TB-3-5-SATA-%CE%99%CE%99%CE%99.html

http://www.skroutz.gr/s/2230191/Toshiba-DT01ACA100-1TB.html

SSD 

http://www.skroutz.gr/s/3781990/Seagate-600-SSD-120GB-7mm.html (φθηνος)

http://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.html

Δημοσ.

Το Sector to sector copy αντιγράφει όλα τα sector οπότε και τα bad,κάνε ένα diskcheck στο νέο δίσκο για να καταλάβει ο δίσκος αλλά και τα windows ότι αυτοί οι τομείς στην πραγματικότητα είναι οκ.

Δημοσ.

Εντάξει το θεωρώ λίγο υπερβολή αυτο το δεν βάζουμε λειτουργικό σε green δίσκους εγω ειχα για χρόνια και δεν έπαθε τιποτα απλα καλο ειναι να το αποφεύγουμε.

Κατα την άποψη μου αν δεν φτιάξει με αυτο που λεει ο TheELF καλύτερα να πας σε καθαρή εγκατάσταση

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει το θεωρώ λίγο υπερβολή αυτο το δεν βάζουμε λειτουργικό σε green δίσκους εγω ειχα για χρόνια και δεν έπαθε τιποτα απλα καλο ειναι να το αποφεύγουμε.

Κατα την άποψη μου αν δεν φτιάξει με αυτο που λεει ο TheELF καλύτερα να πας σε καθαρή εγκατάσταση

το θετω υπερβολικα, διοτι το να παρεις εναν "γρηγορο" 7200 δισκο, δεν κοστιζει παραπανω απο τον Green..!  οποτε, γιατι να χανεις σε επιδοσεις, βαζοντας το λειτουργικο σε Green δισκο?

Δημοσ.

Λοιπόν και ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΣΚΟΙ ΕΙΝΑΙ  GREEN...... ... οποτε εγω αναφέρωμε ΣΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ... Στον δεύτερο δίσκο τα win 7   απο την εμφανιση του σηματος μεχρι να φορτοθουν ολα τα acc utilities (νορμαλ πραγματα .. δεν το εχω φορτωσει....αλλλα ετσι ηταν και στον πρωτο δισκο..) μπορει να πέρνει και 5 λεπτα!!!... ενω στον πρωτο ήταν ζήτημα αν επερνε δυο λεπτά. Και γενικα  όλα τα προγραμματα φορτωνουν αργα.....

Το προγραμμα που το εκανα clone ήταν το paragon...partition manager τελικά.... 

Η απ0ρία μου είναι  ότι αφού ο δισκος ειναι Advanced formata ..ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ Η ΛΟΓΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΜΕΑ ΝΑ ΕΙΝΙΑ 4096?

512 ειναι και ενας παλιος wd20evds .. που εχω μεσα

Αν κατάλαβα καλα εκανες clone τον προηγούμενο δίσκο στον καινούργιο ; αν ναι τοτε καλύτερα να κανεις format και καθαρή εγκατάσταση πιστεύω θα εισαι κομπλέ

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.. ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΟΜΟΥΝΑ...

Το Sector to sector copy αντιγράφει όλα τα sector οπότε και τα bad,κάνε ένα diskcheck στο νέο δίσκο για να καταλάβει ο δίσκος αλλά και τα windows ότι αυτοί οι τομείς στην πραγματικότητα είναι οκ.

θΑ το δοκιμασω το βραδυ..

Παιδια το βρήκα και πρεπει να είναι αυτό που υποπτευόμουν..

Είδα σε άλλο PC WIN 64 Wd20ezrx ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΜΕΑ 4096... ΛΟΓΙΚΟ 512... ΕΝΑΣ WD20EVDS που ειναι μεσα είναι 512/512

τωρα ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ 4096  στον δισκο ΧΩΡΙΣ  φορματ..?

(βεβαια μπορω να ξανακανω sector to sector copy απο advancrd format 20ears > 20evds (512-512)... και πιστευω θα ειμαι οκ..)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...