malmsteen1984 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 γεια σας. χρησιμοποιεί κανείς αυτό το powerline? αν ναι είναι ευχαριστημένος? και μία ακόμη βασική ερώτηση. όταν το συνδέσω χρειάζεται να συνδέσω και router μαζί με το powerline? οκ καταλαβαίνω ότι το ένα θα συνδεθεί με το router του υπολογιστή. το άλλο που θα το έχω στον άλλο όροφο θα χρειάζεται και εκείνο router? http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa2010pkit-av200-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612529 βρήκα και ένα ωραίο οδηγό
infin1tyGR Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Όχι, δε χρειάζεται. Ένα καλώδιο ethernet συνδέεις μεταξύ powerline και της συσκευής που θες. Εκτός αν έχεις πολλές συσκευές στον άλλο όροφο.
malmsteen1984 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 θέλω απλά να συνδέω ασύρματα την ταμπλέτα μου. άρα θα χρειαστώ και ένα extra router?
infin1tyGR Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάτι σαν αυτό που δημιουργεί wifi δίκτυο και μπορείς να συνδεθείς ασύρματα πάνω του. Θα χρειαστεί βέβαια και ένας adapter για να συνδεθεί το router. Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοπoιήσεις κάποιον άλλο γι' αυτή τη δουλειά (όπως αυτόν) ή αν πρέπει να είναι ίδιοι. :/
malmsteen1984 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 έχω extender αλλά μια βρίσκει και μια χάνει το σήμα. και φυσικά όταν έχει είναι οριακό... οπότε θα χρειαστώ ένα powerline.
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 γεια σας. χρησιμοποιεί κανείς αυτό το powerline? αν ναι είναι ευχαριστημένος? και μία ακόμη βασική ερώτηση. όταν το συνδέσω χρειάζεται να συνδέσω και router μαζί με το powerline? οκ καταλαβαίνω ότι το ένα θα συνδεθεί με το router του υπολογιστή. το άλλο που θα το έχω στον άλλο όροφο θα χρειάζεται και εκείνο router? http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-pa2010pkit-av200-powerline-adapter-with-ac-pass-through-starter-kit-p-PER.612529 βρήκα και ένα ωραίο οδηγό για να τα παρουμε ενα ενα.καλο θα ηταν να παρεις καποιο Powerline που να δινει και wifi αν θες να εχεις wifi για την ταμπλετα.επισης καλο θα ηταν να παρεις καποιο Powerline που να εχει και πριζα ρευματος πανω οποτε να βαλεις το Powerline στην πριζα και ολες τις αλλες συσκευες πανω σε αυτο για λιγοτερες παρεμβολες.αν εχεις τριφασικο ρευμα θες powerline για τριφασικο ρευμα.η devolo εχει καλα power lines.οχι δεν θες ρουτερ εκει εκτος αν χρειαζεται να δωσεις wireless και δεν παρεις wifi powerline. θέλω απλά να συνδέω ασύρματα την ταμπλέτα μου. άρα θα χρειαστώ και ένα extra router? η θα βαλεις ενα wifi powerline ή θα βαλεις ενα ρουτερ ή θα βαλεις ενα access point ή θα βαλεις ενα παλιο adsl router που θα το κανεις access point. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείς κάτι σαν αυτό που δημιουργεί wifi δίκτυο και μπορείς να συνδεθείς ασύρματα πάνω του. Θα χρειαστεί βέβαια και ένας adapter για να συνδεθεί το router. Δεν ξέρω αν μπορείς να χρησιμοπoιήσεις κάποιον άλλο γι' αυτή τη δουλειά (όπως αυτόν) ή αν πρέπει να είναι ίδιοι. :/ λογικα θα βρει πακετο που να εχει 2 μεσα.πολλες φορες το ενα απο τα 2 ειναι wireless.οσο ξερω παιζει και με διαφορετικα μοντελα της ιδιας εταιρειας..Καποιος το ειχε κανει εδω μεσα. έχω extender αλλά μια βρίσκει και μια χάνει το σήμα. και φυσικά όταν έχει είναι οριακό... οπότε θα χρειαστώ ένα powerline. ποσο μεγαλο χωρο εχεις και βαζεις και repeater και παλι εχεις οριακο σημα?μηπως δεν το εχεις φτιαξει καλα.ο φιλος απο πανω ελεγε powerline extender που λεγεται το μοντελο οχι repeater που μαλλον λες εσυ οτι εχεις ηδη
malmsteen1984 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 λοιπόν καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς αλλά τεσπα) το παρήγγειλα. οπότε για να έχω και wireless θα συνδέσω και ένα ρούτερ ακόμα ή το repeater. το πως θα το ρυθμίσω δεν ξέρω. κάπου εκεί μπορεί να χρειαστώ τη βοήθεια σου φίλε. το σπίτι είναι μεζονέτα. ισόγειο, πρώτος, δεύτερος. το ρούτερ είναι στο δεύτερο και το repeater στον πρώτο. στο ισόγειο έχω το θέμα. συνήθως έχει σήμα αλλά είναι πολύ αδύναμο και πολλές φορές χάνεται εντελώς. οπότε το powerline είναι η καλύτερη λύση... υ.γ. δεν έχω τριφασικό.
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 λοιπόν καλώς ή κακώς (μάλλον κακώς αλλά τεσπα) το παρήγγειλα. οπότε για να έχω και wireless θα συνδέσω και ένα ρούτερ ακόμα ή το repeater. το πως θα το ρυθμίσω δεν ξέρω. κάπου εκεί μπορεί να χρειαστώ τη βοήθεια σου φίλε. το σπίτι είναι μεζονέτα. ισόγειο, πρώτος, δεύτερος. το ρούτερ είναι στο δεύτερο και το repeater στον πρώτο. στο ισόγειο έχω το θέμα. συνήθως έχει σήμα αλλά είναι πολύ αδύναμο και πολλές φορές χάνεται εντελώς. οπότε το powerline είναι η καλύτερη λύση... υ.γ. δεν έχω τριφασικό. αρκει το repeater να παιζει σαν access point αλλιως δεν μας κανει.γιατι δεν βαζεις ρουτερ στο πρωτο και repeater ισογειο?παντως σε τετοιο σπιτι θα πρεπε να ειχες περασει Utp σε καθε οροφο.απλα παραξενο να χανεις σημα σε εναν οροφο εκτος αν το σπιτι ειναι πιτα στο τσιμεντο και στα σιδερα. Οτι χρειαστεις εδω ειμαστε για σεταρισμα.και παλιο adsl ρουτερ να εχεις κανει δουλεια
malmsteen1984 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 σ'ευχαριστώ πολύ pouline. τρίτη θα πάω να παραλάβω. οπότε μες την εβδομάδα θα προσπαθήσω να το συνδέσω. και πάλι ευχαριστώ πολύ
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 σ'ευχαριστώ πολύ pouline. τρίτη θα πάω να παραλάβω. οπότε μες την εβδομάδα θα προσπαθήσω να το συνδέσω. και πάλι ευχαριστώ πολύ οπου κολλησεις εδω ειμαστε.δεν ειιναι κατι δυσκολο να βαλεις ενα adsl router σαν access point πισω απο ενα powerline. αλλα και το repeater να χρειαστεις να βαλεις απο πισω απο το Powerline σαν access point και αυτο δεν ειναι κατι δυσκολο.
Ainu Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Εχω παρει το tl-wpa2220 που λειτουργεί και ως powerline αλλά και ως WiFi repeater/ extender. Ενώ σαν powerline δουλεύει μια χαρά, σαν repeater έχω πρόβλημα. Ενώ έχω κάνει Clone μέσω wps τα στοιχεία του router όταν δοκιμάζω να συνδεθω μένει επ'αοριστο στον έλεγχο ταυτότητας/ληψη διεύθυνσης IP. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω τις ρυθμίσεις και χειροκίνητα αλλά δεν είδα διαφορά, έκανα factory reset, firmware update αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Λέτε να είναι ελαττωματική η συσκευή ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κανω;
malmsteen1984 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Τελικα το συνδεσα αλλα συνεχεια προκυπτουν διαφορα προβλήματα. Δεν εκανα κατι το ιδιαιτερο. Τα εκανα pair και απλα τα εβαλα στην πριζα. Στο ενα εβαλα το βασικο ρουτερ του υπολογιστη και στο αλλο απλα κουμπωσα ενα δευτερο ρουτερ αχρησιμοποίητο που ειχα zte μου φαινεται. Πλεον βλεπει 2 δικτυα. Φανταζομαι δεν γινεται να βλεπει ενα. Σωστά;; Μετα χρειαστηκε στις ταμπλετες κ τα κινητα να ξαναπερασω το password. Επειτα για καποιο περιεργο λογο ο η/υ δεν εμπαινε στο ιντερνετ ενω ολα τα λαμπακια ηταν αναμενα κανονικα. Πηρα τηλ. Στην εξυπηρετηση της fortnet και αλλαξα κατι νουμερα μεσα απ'τον πινακα ελεγχου και ξανασυνδεθηκε. Και ενω ολα δουλευουν καλα τωρα ξαφνικα η μια ταμπλετα (xoom) ενω φαινεται συνδεδεμενη (το σημα του wifi ειναι ασπρο και οχι μπλε) δεν μπαινει στο ιντερνετ. Ξαναβαζω το password αλλα τπτ. Τι αλλο μπορω να κανω;
malmsteen1984 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 ότι να ναι με το powerline. όλο προβλήματα. δεν το σύνδεσα σωστά? τελικά όλες οι φορητές συσκευές συνδέονται κανονικά και ο υπολογιστής δεν συνδέεται... αντί για καρφωτή ip το έβαλα ξανά στο αυτόματο και συνδέθηκε. φυσικά ξεσύνδεσα εντελώς το powerline. άλλη φορά θα παίρνω μόνο dlink. τουλάχιστον εκεί υπάρχει μία γραμμή επικοινωνίας και μπορείς να βγάλεις μία άκρη. tplink ούτε για πλάκα αν είσαι άσχετος με το θέμα
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Εχω παρει το tl-wpa2220 που λειτουργεί και ως powerline αλλά και ως WiFi repeater/ extender. Ενώ σαν powerline δουλεύει μια χαρά, σαν repeater έχω πρόβλημα. Ενώ έχω κάνει Clone μέσω wps τα στοιχεία του router όταν δοκιμάζω να συνδεθω μένει επ'αοριστο στον έλεγχο ταυτότητας/ληψη διεύθυνσης IP. Έχω δοκιμάσει να αλλάξω τις ρυθμίσεις και χειροκίνητα αλλά δεν είδα διαφορά, έκανα factory reset, firmware update αλλά το πρόβλημα δε λύθηκε. Λέτε να είναι ελαττωματική η συσκευή ή υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κανω; μην παιζεις με wps.φτιαξε να παιζει σαν repeater κανονικα με password και ολα αυτα και ασε το wps.αλλιως δοκιμασε στο αρχικο ρουτερ να αλλαξεις κλειδωμα καναλι να δεις αν θα παιξει.επισης αν δεν παιξει και εχεις ενα παλιο ρουτερ μπορεις να το κανεις access point οποτε να μην χρησιμοποιησεις το wireless του tl-wpa2220.επισης ανεχει ip θα την βαλεις στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ.αν δηλαδη το ρουτερ ειναι 192.168.1.254 θα το βαλεις αυτο 192.168.1.253 και λογικα θελει κλειστο τον dhcp.αν θες δοκιμασε και με ανοιχτο αλλα θα βαλεις να δινει σαν gateway την ip του adsl router.Το λεω αυτο γιατι εχω δει κατι παραξενιες με tp link repeaters. Τελικα το συνδεσα αλλα συνεχεια προκυπτουν διαφορα προβλήματα. Δεν εκανα κατι το ιδιαιτερο. Τα εκανα pair και απλα τα εβαλα στην πριζα. Στο ενα εβαλα το βασικο ρουτερ του υπολογιστη και στο αλλο απλα κουμπωσα ενα δευτερο ρουτερ αχρησιμοποίητο που ειχα zte μου φαινεται. Πλεον βλεπει 2 δικτυα. Φανταζομαι δεν γινεται να βλεπει ενα. Σωστά;; Μετα χρειαστηκε στις ταμπλετες κ τα κινητα να ξαναπερασω το password. Επειτα για καποιο περιεργο λογο ο η/υ δεν εμπαινε στο ιντερνετ ενω ολα τα λαμπακια ηταν αναμενα κανονικα. Πηρα τηλ. Στην εξυπηρετηση της fortnet και αλλαξα κατι νουμερα μεσα απ'τον πινακα ελεγχου και ξανασυνδεθηκε. Και ενω ολα δουλευουν καλα τωρα ξαφνικα η μια ταμπλετα (xoom) ενω φαινεται συνδεδεμενη (το σημα του wifi ειναι ασπρο και οχι μπλε) δεν μπαινει στο ιντερνετ. Ξαναβαζω το password αλλα τπτ. Τι αλλο μπορω να κανω; πως να παιξει αφου δεν τα εχεις κανει σωστα?στο δευτερο ρουτερ πρεπει να κλεισεις τον dhcp ,πρεπει να του δωσεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router.αν πχ το adsl router ειναι 192.168.1.254 θα δωσεις σε αυτο 192.168.1.253.θα βαλεις ιδιο ssid ιδιο passwod πλα στο ενα βαλε πχ καναλι 1 και στο αλλο καναλι 6.να εχουν 5 καναλια διαφορα αλλα οχι καναλι 12 οχι 13 οχι auto.στην forthnet Λογικα σου δωσαν καρφωτες ip και επαιξε γιατι πριν επαιρνες απο τον dhcp του zte και για αυτο δεν εβγαινε στο ιντερνετ.οποτε φτιαξτα σωστα. ότι να ναι με το powerline. όλο προβλήματα. δεν το σύνδεσα σωστά? τελικά όλες οι φορητές συσκευές συνδέονται κανονικά και ο υπολογιστής δεν συνδέεται... αντί για καρφωτή ip το έβαλα ξανά στο αυτόματο και συνδέθηκε. φυσικά ξεσύνδεσα εντελώς το powerline. άλλη φορά θα παίρνω μόνο dlink. τουλάχιστον εκεί υπάρχει μία γραμμή επικοινωνίας και μπορείς να βγάλεις μία άκρη. tplink ούτε για πλάκα αν είσαι άσχετος με το θέμα δεν νομιζω οτι φταιει το Powerline αλλα οτι εεχεις δυο dhcp.σιγουρα τα dlink ειναι καλυτερη μαρκα γενικα σε δικτυακα.σε Powerline θα μπορουσες να πηγαινες και σε devolo.τι εννοεις υπαρχει μια γραμμη επικοινωνιας?
PanagiwticCr Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2015 Ξέρει κανείς αν γίνεται να χρησιμοποιήσω powerline εαν έχω τριφασικό ρεύμα;Επίσης εαν δεν γίνεται υπαρχει κάποιος τρόπος ή κάποια πατέντα για να γίνεται; Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα