Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η γνωστή εταιρεία Starbucks, σκοπεύει να τροφοδοτήσει τα μαγαζιά της στις ΗΠΑ με ασύρματους σταθμούς φόρτισης Powermat. Μετά από μία μικρή δοκιμαστική περίοδο με τα "Powermat Spots", τα οποία τοποθετήθηκαν σε τραπέζια στη περιοχή Teavana του San Francisco, η εταιρεία φαίνεται πως σχεδιάζει την επέκταση των σταθμών φόρτισης στα καταστήματα της σε όλη τη χώρα.Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Powermat, Daniel Schreiber, σε συνέντευξή του στο The Verge, το 2014 θα εφοδιαστούν τα καταστήματα στα δυτικά παράλια της χώρας και το 2015 θα επεκταθεί αυτή η δυνατότητα και στις μεγάλες μητροπόλεις των ΗΠΑ. Υπολογίζεται πως περίπου κάθε κατάστημα θα έχει δέκα ή και περισσότερα Powermat Spots.

Αυτή η συμφωνία αποτελεί μια νίκη για τη Powermat και τη Power Matters Alliance (PMA), καθώς παραμένει σε διαμάχη με τη Wireless Power Consortium, προμηθευτή του προτύπου φόρτισης Qi.

Η τεχνολογία της Qi έχει ενσωματωθεί σε πολλά κινητά, όπως στο LG G3, στο Nexus 5 και μερικές συσκευές της Nokia, ενώ η αντίστοιχη της PMA δεν έχει υϊοθετηθεί εκτενώς από κατασκευαστές τηλεφώνων και για τη χρήση αυτού του προτύπου είναι απαραίτητη η αγορά μιας συμβατής θήκης από τους χρήστες για το κινητό τους προτού αποπειραθούν να... ξεφορτωθούν το καλώδιο USB και τον φορτιστή που έρχεται στη συσκευασία.

Όμως ο Schreiber είναι αισιόδοξος οτι η κατάσταση θα αναστραφεί. Οι καταλανωτές μπορούν να αγοράσουν συμβατές θήκες για κάποιες συσκευές που επιτρέπουν την ασύρματη φόρτιση Powermat ενώ η Apple, παρόλο που δεν έχει διαλέξει σύμμαχο, πουλάει στα καταστήματα της, θήκες Duracell Powermat για συσκευές iPhone. Στη συνέντευξη του ο Schreiber ανέφερε πως ακόμα και αν οι συσκευές δεν υποστηρίζουν το πρότυπο, θα προσφέρεται η δυνατότητα αγοράς ενός μικρού φθηνού αντάπτορα σε σχήμα δαχτυλιδιού που συνδέεται στο κινητό επιτρέποντας την ασύρματη φόρτιση, αλλά δεν διευκρίνησε αν σχεδιάζεται η πώληση μίας τέτοιας συσκευής στα Starbucks.

Στις πρώτες δοκιμές στη Βοστώνη και στο Σαν Χοσέ, οι περισσότεροι χρήστες, όπως αναφέρει ο Schreiber, χρησιμοποιούσαν τα Powermat Spots για 15 λεπτά κατά μέσο όρο. Σημείωσε επίσης, πως η τεχνολογία όσο αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν έχει βελτιωθεί όπως για παράδειγμα οι επεξεργαστές. Τα όποια κέρδη που βλέπουμε στις σημερινές συσκευές στο τομέα της αυτονομίας, είναι ότι τα νέα κινητά διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες που με τη σειρά τους επέτρεψαν την τοποθέτηση μεγαλύτερων σε χωρητικότητα μπαταριών.

Σύμφωνα με τον Schreiber, αυτό που κατάφερε η Powermat σε συνεργασία με τα Starbucks ήταν να βοηθήσουν τους πελάτες τους στον τομέα της φόρτισης, δημιουργώντας "κάτι αόρατο", που κρύβεται στην επίπλωση κυριολεκτικά. Φαίνεται πως αυτή η συνεργασία ενδέχεται να καθορίσει το αποτέλεσμα μεταξύ PMA και Qi.

Link.png Site: TheVerge

Δημοσ.

Μην έρθει μόνο στην Ελλάδα και βιδωθεί επ αορίστου στην καφετέρια ο χιπστεράς με το Μac που έχει γίνει 25χρονών μαντράχαλος και ακόμα "διαβάζει για τις πανελλήνιες"...

• Like 14
Δημοσ.

Ετσι κι αλλιως θα το βγαλουν το iPhone πανω στο τραπεζι στο Starbucks... γιατι να μην φορτιζει κιολας?

• Like 1
Δημοσ.

Μην έρθει μόνο στην Ελλάδα και βιδωθεί επ αορίστου στην καφετέρια ο χιπστεράς με το Μac που έχει γίνει 25χρονών μαντράχαλος και ακόμα "διαβάζει για τις πανελλήνιες"...

Eλα ετος 2005, εσυ εισαι;

• Like 3
Δημοσ.

What's the point? Ας είχε docking stations φόρτισης με καλώδιο. Και πιο φθηνό, και τελείως πιο show-off.

Edit : FFS, προφανώς και εννοώ τα docks και όχι τα καλώδια. Νιώστε.

• Super Moderators
Δημοσ.

Και σε ποιο σημείο είπαμε πως σε "ενοχλεί" προσωπικά η συμπεριφορά των άλλων? Oh wait! :P

Δημοσ.

Και σε ποιο σημείο είπαμε πως σε "ενοχλεί" προσωπικά η συμπεριφορά των άλλων? Oh wait! :P

Στο σημείο που πάω για καφέ να αράξω και ψάχνω μισή ώρα τραπέζι εφόσον είναι πιασμένα σχεδόν όλα με αραδιασμένα βιβλία και Mac από της 9 το πρωί.

Επίσης όταν καταφέρνω και κάθομαι, να πιάνω κουβέντα με την παρέα μου και να συνειδητοποιώ μερικές φορές κάποιοι να δυσανασχετούν λες και σπας τον κώδικα ησυχίας της "βιβλιοθήκης" (πάντα μιλάμε για κανονικό level συνομιλίας όχι καγκουροφωνάγματα κλπ). 

Δημοσ.

Σε ποιά ακριβώς Starbucks τα έχετε ζήσει αυτά;

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχει τέτοια πάντως. Εκτός απο χαλαροί, ολοι "φυσιολογικοί" είναι :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Στο σημείο που πάω για καφέ να αράξω και ψάχνω μισή ώρα τραπέζι εφόσον είναι πιασμένα σχεδόν όλα με αραδιασμένα βιβλία και Mac από της 9 το πρωί.

Επίσης όταν καταφέρνω και κάθομαι, να πιάνω κουβέντα με την παρέα μου και να συνειδητοποιώ μερικές φορές κάποιοι να δυσανασχετούν λες και σπας τον κώδικα ησυχίας της "βιβλιοθήκης" (πάντα μιλάμε για κανονικό level συνομιλίας όχι καγκουροφωνάγματα κλπ). 

Και πρέπει να προσαρμόζονται όλοι στα δικά σου γούστα? Δίνει που δίνει ο άλλος 10 ευρώ για έναν καφέ ένα νερό και μια τυρόπιτα και δεν θα μπορεί να απλωθεί και όπως γουστάρει??? :P

Δημοσ.

Και πρέπει να προσαρμόζονται όλοι στα δικά σου γούστα? Δίνει που δίνει ο άλλος 10 ευρώ για έναν καφέ ένα νερό και μια τυρόπιτα και δεν θα μπορεί να απλωθεί και όπως γουστάρει??? :P

Ναι που ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα πως ζητώ τους άλλους να προσαρμοστούν? Καταλαβαίνεις το σημείο που λέω πως ο άλλος δυσανασχετεί μέσα στην καφετέρια γιατί είναι καφετέρια και όχι βιβλιοθήκη :blink: ? Στην ουσία σου λέω πως ναι μεν κάθετε και μπαστακώνεται αλλά θέλει και οι υπόλοιπη πελάτες να έχουν νεκρική σιγή. Στα Starbucks.

Επίσης εγώ στο σχόλιο μου υποστηρίζω το δικό μου το συμφέρων δεν είπα κάπου οτί θα κάνω πραξικόπημα . Φυσικά έχει ο άλλος την δικαιωματάρα να κάνει ότι γουστάρει και φυσικά με την σειρά μου την δικαιωματάρα να ενοχλούμαι όταν με στραβοκοιτάει επειδή απλά μοιράζομαι τα νέα μου με την παρέα μου που έχουμε σκάσει 20+ ευρώ για αυτόν ακριβώς τον λόγο :P

Σε ποιά ακριβώς Starbucks τα έχετε ζήσει αυτά;

Στη Θεσσαλονίκη δεν έχει τέτοια πάντως. Εκτός απο χαλαροί, ολοι "φυσιολογικοί" είναι :P

Και πιστεύω και στην υπόλοιπη Αθήνα δεν θα είναι συχνό φαινόμενο πλην της δικιάς μου περιοχής :unsure:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...