Προς το περιεχόμενο

Πολύ μεγαλύτερη αυτονομία στα smartphones υπόσχεται η Microsoft

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

+1000 εγω με 820 έχω θέμα.Δεν ανέχομαι όμως να θυσιάσω τίποτα.Ας το φορτίζω δυο φορές την ημέρα.Τουλαχιστον ευχαριστιέμαι 4g.Εκεί που η μπαταρία γονατίζει είναι η πλοήγηση στον δρόμο.Δεν νοείται να μην έχεις φορτιστή αυτοκινήτου

Τιμή σου και καμάρι σου (δεν το λέω ειρωνικά). Τουλάχιστον είσαι ειλικρινής...

Ξανα λεω δε οσους κοκκινιζουν τα αυτια τους οταν μιλανε δεκα λεπτα στο τηλεφωνο να βαλουν μια ψυκτρα διπλα να αεριζετε η πλαστικουρα που αγορασαν

Το 1520 ΑΝ θα ζεσταθει θα ειναι μετα απο ενα εικοσαλεπτο στο modern combat το οποιο τα αλλα για να το τρεξουν απλα θα χρειαζοντουσαν ταμα στον αη γιωργη καβαλα στο αλογο του.και εχει και lcd που σημαινει συνεχως backlight ανοιχτο και μεγαλυτερες υερμοκρασιες.ειμαι αποτομος γιατι ξερω τι συσκευη εχω

...σε αντίθεση με κάποιους άλλους...

Συγνώμη φίλε μου να σε ρωτήσω : Το 1520, που έχεις, διαθέτει κάποιο σύστημα ψύξης; Το ρωτάω γιατί οι υπόλοιπες "πλαστικούρες" στα επίπεδα τιμής του 1520, έχουν ακριβώς το ίδιο SOC (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) και πολλά από αυτά μνήμη και τσιπ ήχου. Το πλαστικό είτε πολυανθρακικό (όπως στην περίπτωση του 1520) είτε όχι, είναι κακός αγωγός της θερμότητας και πίστεψέ με ο unibody σχεδιασμός της nokia δε βοηθάει καθόλου στον τομέα ψύξη.

Σε περίπτωσή, λοιπόν, που δεν ανακαλύφθηκαν καινούριοι φυσικοί νόμοι, το 1520 ζεσταίνεται όσο τα άλλα phablet με το ίδιο μέγεθος, όταν του βάλεις το ίδιο φορτίο με πάρα πολύ μικρές διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όχι ότι με πειράζει πολύ πλέον που φορτίζω κάθε 1-2 βράδυα, αλλά θα ήθελα να δω ένα κινητό σε λογικό μέγεθος και βάρος που θα κρατάει 5-10 μέρες.

Είναι και το που βάζει ο καθένας το ψυχολογικό όριο που σε κάνει να μην έχεις την έγνοια της φόρτισης.

Περιμένω να δω απόδοση όπως του nokia E52 που τα είχε όλα (wifi gps κτλ) και κρατούσε μια εβδομάδα χαλαρά, με μέρτια χρήση. (βέβαια, είχε και 2.8 οθόνη, να πούμε και του στραβού το δίκιο)

• Like 2

1.5 βγάζω εγώ που το λιώνω !

Ενεργοποιημένα πάντα το Wifi (είναι δεν ενσαι στο δίκτυο ) και 4G

Απίστευτες επιδώσεις της μπαταρίας στα μοντέλα Lumia ( πλην 1020...)

Διαφωνω καθετα μιας και το 1020 με την 8,1 βγαζει 2 μερες με κανονικη χρηση! 1.5 με βαρια χρηση ΑΝΕΤΑ! Ολα θεμα software ειναι τελικα

Αυτό είναι ενα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα των σημερινών mobile συσκευών. Συνεχώς ακούμε για διαφορες πρωτοποριακές λύσεις αλλά στην πράξη δε βλέπουμε απολύτως τίποτα πέρα απο μια μικρή αύξηση στις χωρητικότητες των μπαταριών κάθε χρόνο.

Μακάρι η MS να καταφέρει κάτι αξιόλογο.

• Like 1

Τιμή σου και καμάρι σου (δεν το λέω ειρωνικά). Τουλάχιστον είσαι ειλικρινής...

...σε αντίθεση με κάποιους άλλους...

Συγνώμη φίλε μου να σε ρωτήσω : Το 1520, που έχεις, διαθέτει κάποιο σύστημα ψύξης; Το ρωτάω γιατί οι υπόλοιπες "πλαστικούρες" στα επίπεδα τιμής του 1520, έχουν ακριβώς το ίδιο SOC (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών) και πολλά από αυτά μνήμη και τσιπ ήχου. Το πλαστικό είτε πολυανθρακικό (όπως στην περίπτωση του 1520) είτε όχι, είναι κακός αγωγός της θερμότητας και πίστεψέ με ο unibody σχεδιασμός της nokia δε βοηθάει καθόλου στον τομέα ψύξη.

Σε περίπτωσή, λοιπόν, που δεν ανακαλύφθηκαν καινούριοι φυσικοί νόμοι, το 1520 ζεσταίνεται όσο τα άλλα phablet με το ίδιο μέγεθος, όταν του βάλεις το ίδιο φορτίο με πάρα πολύ μικρές διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

Θα επρεπε να ξερεις οτι ολα εχουν να κανουν με την αρχιτεκτονικη της πλακετας.ουτε ψυκτρα εχει ουτε την ιδια κατασκευση με lg κτλ.μην μπερδευεσαι φιλε μου.ενα MAC χρησιμοποιει τα ιδια ηλεκτεονικα μερη εταιρειων που χρησιμοποιουν ολες οι ανταγωνιστριες.το ιδιο και οι εταιρεις κινητης.τα ολοκληρωμενα οι επεξεργαστες κτλ ολα ειναι εταιρειων που προμηθευουν ολες τις εταιρεις.τοτε λοιπον γτ πληρωνουμε διαφορετικα την καθεμια;;εχεις δει αρχιτεκτονικη σε πλακετα mac;εχεις δει πλακετα σε iphone και πλακετα σε lg;τα ιδια ηλεκτρονικα στοιχεια ειναι τοποθετημενα με εντςλως διαφορετικη αρχιτεκτονικη και ολα αυτα συντελουν στην διαφορετικοτητα της λειτουργιας.αυτο πληρωνεις φιλε σε ενα ηλεκτρονικο πλεον.δεν εχω κανενα λογο να σου πω ψεματα.ειναι αληθεια οτι το 1520 ζεστενεται μετα απο πολυ ζορισμα και οχι σαν τα xperia η το G2 που αν ζεσταθουν τον χειμωνα εχεις λυσει το προβλημα τις θερμανσης σου.

Αυτα για την ιστορια

Εχω μιλησει με το 1520 μιση ωρα στο τηλεφωνο με 4g ενεργο καθως η καθαροτητα φωνης αποκαλυπτε την μεγαλη συχνοτητα λειτουργιας του και δεν ζεσταθηκε καθολου και ο αλλος συνομιλητης με ενα xperia Z1 μου ελεγε οτι εβαλε το hands free γιατι φοβηθηκε μην σκασει η συσκευη απο την θερμοκρασια στο αυτι του.αυτο πως το εξηγησεις;μηπως και αυτο κατηργησε τους νομους φυσικης;;;

Σε παρακαλω φιλε ας σοβαρευτουμε.εβγαλε μια υπεροχη συσκευη η ΝΟΚΙΑ.μην κομπλεξαριζεστε και παραδεχτητε το.ειχε καιρο να το κανει και μας ειχε απογοητευσει αλλα μπροστα στο 1520 προσκυνανε πολλες συσκευες

Οπως επισης σημαντικοτατο ρολο παιζει και το λογισμικο.καμια σχεση η διαχειρηση ενεργειας σε ενα android kai σε ενα wp με την ιδια επεξεργαστικη ισχυ και ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα στα ιδια mAh.καμια μα καμια απολυτως

Για να δούμε, μακάρι να γίνει κάτι με τις μπαταρίες τους, μήπως ακολουθήσουν και άλλοι. Γιατί τα περισσότερα smartphones είναι τραγικά στην αυτονομία, αν το χρησιμοποιείς λίγο παραπάνω από αυτό που θα έλεγε κανείς "normal" χρήση, τότε θέλεις φόρτιση κάθε μέρα!!....

Οπως επισης σημαντικοτατο ρολο παιζει και το λογισμικο.καμια σχεση η διαχειρηση ενεργειας σε ενα android kai σε ενα wp με την ιδια επεξεργαστικη ισχυ και ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα στα ιδια mAh.καμια μα καμια απολυτως

Φυσικα και καμμια σχεση.

Δεν ειναι τυχαιο οτι τα android εχουν κατα κανονα καλυτερη αυτονομια απο τα wp.

Θα βγουν καποτε και αυτά. Βεβαια υποψιάζομαι πως θα το πληρώνουμε ακριβα. Πχ το νέο ταδε με μπαταρια ΓΑΜΑΟΥΑ1 +500 ευρω και κρατα 1 week. Μετα με τα ιδια λεφτα ενα χρονο θα παιρνεις διπλασια αυτονομια στα ιδια χρηματα. Εξαλλου ποιος πιστευε τι αλλαγες θα γινονταν σε 10 χρονια στα κινητα.Σιγουρα θα εχουν αλλαξει πολλα σε 10 χρονια απο τωρα.

Φυσικα και καμμια σχεση.

δεν ξερω για πια WP μιλας εγω εχω το 1520.το καλυτερο σε μπαταρια της ΣΑΜΥ ειναι το NOTE3.

δες λιγο τους χρονους και ξαναποσταρε γιατι εγω εχει εδω και τεσσερις σελιδες μιλαω για συγκεκριμενο τηλεφωνο

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5665&idPhone2=5760&sSearch1=#results

δεν ξερω για πια WP μιλας εγω εχω το 1520.το καλυτερο σε μπαταρια της ΣΑΜΥ ειναι το NOTE3.

δες λιγο τους χρονους και ξαναποσταρε γιατι εγω εχει εδω και τεσσερις σελιδες μιλαω για συγκεκριμενο τηλεφωνο

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5665&idPhone2=5760&sSearch1=#results

Παμε ξανα:

Δεν μιλησα για καποιο συγκεκριμενο τηλεφωνο, φυσικα μπορει να υπαρχουν και εξαιρεσεις προς τα πανω ή προς τα κατω κλπ.

Οπως υπαρχουν και μερικα αλλα κινητα, οπως lumia 920/820/900/800/710, htc 8x/8s κλπ με τραγικη αυτονομια.

Kαι οχι, στο ποστ που αναφερθηκα και εκανα quote, δεν μιλας για συγκεκριμενο τηλεφωνο, αλλα το γενικευεις για το λειτουργικο:

Εχω μιλησει με το 1520 μιση ωρα στο τηλεφωνο με 4g ενεργο καθως η καθαροτητα φωνης αποκαλυπτε την μεγαλη συχνοτητα λειτουργιας του και δεν ζεσταθηκε καθολου και ο αλλος συνομιλητης με ενα xperia Z1 μου ελεγε οτι εβαλε το hands free γιατι φοβηθηκε μην σκασει η συσκευη απο την θερμοκρασια στο αυτι του.αυτο πως το εξηγησεις;μηπως και αυτο κατηργησε τους νομους φυσικης;;;

- IP58 certified. To Z1 είναι μονωμένο για αδιαβροχοποίηση, άρα λογικό να αναπτύσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες και αν αυτό το θεωρείς μειονέκτημά του, βάλε το δικό σου και του φίλου σου κάτω από το νερό για 30-40 δευτερόλεπτα να δεις τί θα συμβεί... :-)

Οι κανόνες της φυσικής ισχύουν. Μια δόση υπερβολής διακρίνω. Διάβασες κάπου ότι έχει σκάσει κανένα Ζ1;

Σε παρακαλω φιλε ας σοβαρευτουμε.εβγαλε μια υπεροχη συσκευη η ΝΟΚΙΑ.μην κομπλεξαριζεστε και παραδεχτητε το.ειχε καιρο να το κανει και μας ειχε απογοητευσει αλλα μπροστα στο 1520 προσκυνανε πολλες συσκευες

Δε διαφωνώ, είναι πράγματι μια πάρα πολύ καλή συσκευή που "χαντακώνεται" από το λειτουργικό του. Τα WP8, έπρεπε να ονομαστούν WP7 και να έχουν βγει πριν 2 χρόνια, όχι σήμερα. Σήμερα έπρεπε να είχαμε WP9 με file manager, video player τύπου mxplayer και ανεπίσημη έστω υποστήριξη flash και διορθωμένα τα περισσότερα bugs. Γιατί δεν αναφέρεις το πρόβλημα που έχει σε πολλές εφαρμογές, λόγω της ανάλυσης της οθόνης; Τα wp δεν ήταν 100% έτοιμα για FHD.

Η διαχείρηση ενέργειας που κάνει ένα τηλ. φαινεται στην αναμονή και σε ελαφριά - μέτρια χρήση. Αν το λειώνεις στο 3D gaming σε τί ακριβώς να κάνει οικονομία;

Η αρχιτεκτονική της πλακέτας μπορεί να μειώσει λίγο τη συνολική θερμοκρασία, αλλά σε καμία περίπτωση τη θερμοκρασία του SOC, αυτή εξαρτάται από την τάση,τη συχνότητά του και σύστημα ψύξης (που στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει). Οι περισσότεροι apple fans μου φέρνουν ως επιχείρημα το σχεδιασμό πλακέτας (λες και οι ίδιοι μπορούν να δουν το σχέδιο και να το κρίνουν), παρόλα αυτά αυτό δεν εμπόδισε τα iphone 3 και 4 να έχουν προβλήματα. Το ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης και το άλλο σήματος, μάλλον  θα ήταν από καλό σχεδιασμό πλακέτας... Το γιατί πληρώνουμε παραπάνω είναι εντλώς άσχετο θέμα με την πλακέτα, όταν μιλάμε για κάτι τόσο τετριμμένο όσο ένα pc ή ένα κινητό. Για εξειδικευμένες συσκευές ισχύει φυσικά.

Τελοσπάντων, η προσπάθεια της Microsoft στηρίζεται σε μια έξυπνη ιδέα, που μου αρέσει. Αν υποστηριχθεί σωστά από το software, θα έχει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Γιατί, όμως το έκανε; Γιατί διαπίστωσε ότι έχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο τομέα, με εξαίρεση το 1520. Αν και δε θα μου έκανε έκπληξη αν μάθαινα ότι η αυτονομία του είναι μεγάλη γιατί το λειτουργικό χρησιμοποιεί μόνιμα τους 2 από τους 4 πυρήνες του SOC... Μέσα σε μία νύχτα με ένα απλό update κατάφερε να αυξήσει τα threads από 2 σε 4, όταν στα pc μας έβγαλε την πίστη για να το κάνει...

Για να μην παρεξηγηθώ τα WP μου αρέσουν σαν ιδέα και σαν εκτέλεση, απλά θέλουν χρόνο για να φτάσουν στο στάδιο να ανταγωνιστούν παλαιότερα λειτουργικά (ios, android). Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν γιατί η Microsoft έχει και τεχνογνωσία και χρήμα για να το κάνει. Αν ενοποιήσουν μάλιστα και τη πλατφόρμα windows-WP, τότε θα σαρώσουν.

Τα WP8, έπρεπε να ονομαστούν WP7 και να έχουν βγει πριν 2 χρόνια, όχι σήμερα. Σήμερα έπρεπε να είχαμε WP9 με file manager, video player τύπου mxplayer και ανεπίσημη έστω υποστήριξη flash και διορθωμένα τα περισσότερα bugs.

Υπάρχει file manager, moliplayer pro και όσο για το flash έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και το τελευταίο καρφί το έβαλε η adobe.

Γενικά όσα λες υπάρχουν! Να ενημερωνόμαστε κιόλας πριν αρχίσουμε να λέμε....

Δε διαφωνώ, είναι πράγματι μια πάρα πολύ καλή συσκευή που "χαντακώνεται" από το λειτουργικό του. Τα WP8, έπρεπε να ονομαστούν WP7 και να έχουν βγει πριν 2 χρόνια, όχι σήμερα. Σήμερα έπρεπε να είχαμε WP9 με file manager, video player τύπου mxplayer και ανεπίσημη έστω υποστήριξη flash και διορθωμένα τα περισσότερα bugs. Γιατί δεν αναφέρεις το πρόβλημα που έχει σε πολλές εφαρμογές, λόγω της ανάλυσης της οθόνης; Τα wp δεν ήταν 100% έτοιμα για FHD.

Oυτε το λογισμικο που χρησιμοποιεις δε ξερεις!

1.Ουτε στο ios&android υπαρχει default file manager,ειναι αποκλειστικη δουλεια των ανεξαρτητων developer,να στο παρεχουν.Η google&apple δεν ενδιαφερθηκα να στο δωσουν!

2.Ουτε το player που να υποστηριζει υποτιτλους και τις πιο γνωστες φορμες video,δε στο προσφερει ουτε το player του android&ios.Παλι το βαρος επεσε στους ανεξαρτητους developers.Οποταν ουτε εδω φταιει η MS.

3.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΕΠΙΣΙΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ FLASH!!!Αυτο που εχεις ειναι μια εκδοση 3 χρονων και προσπαθεις με χιλια ζορια να κανεις τη δουλεια σου,μ'αυτο!Τιποτα αλλο!!!

Με αλλα λογια το μονο σοβαρο λακ της ms,ειναι που δε πιεζει περισσοτερο τους developers να καλυψουν τα κενα!Για μενα καλα κανει να τα καλυψει απο μονη της και να παν να να να,οσοι δε θελουν να στηριξουν τα wp!

Στα windows(metro ui),επειδη δεν τους περνει να κανουν πολλες "μαγκιες" εχει γεμισει το store απο file managers,torrent clients και players που τα κανουν ολα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...