Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, ΚΟΜΙΞ είπε

Γκας Χήνος λέγεται διότι το αγγλικό του όνομα είναι , Gustave (Γουσταύος) Goose το οποίο εν συντομία είναι Gus Goose. Οπότε δεν έχει σχέση με το Κώστας. Απλά στην αρχή δεν είχε σταθερό όνομα. πχ στο ΚΟΜΙΞ #9 (όπως στο #13) λέγεται Γκας στην ιστορία και στο άρθρο έχει το όνομα Γκαζ ο Χήνος... Μετά έγινε Πασχάλης Χήνος και αυτό έμεινε ως το κύριο όνομα του. Τα υπόλοιπα ήταν κάπως τυχαία. 

Φυσικα και δεν εχει σχεση με τον... Κωστα. Από τη δεκατια του '70 που διαβαζω Ντισνευ τον ξερω ως Πασχαλη. Από ποτε ονομαζεται και Γκας? Aπο το Κομιξ  9 του 1989? 

Επεξ/σία από rus
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, rus είπε

Φυσικα και δεν εχει σχεση με τον... Κωστα. Από τη δεκατια του '70 που διαβαζω Ντισνευ τον ξερω ως Πασχαλη. Από ποτε ονομαζεται και Γκας? Aπο το Κομιξ  9 του 1989? 

Απλά χρησιμοποίησαν στην συγκεκριμένη μετάφραση το Γκας και άλλα ονόματα για 2-3 φορές (σε άρθρο κλπ).Το Γκας ή το σκέτο Χήνος υπήρχε σε παλιές εκδόσεις (προ Τερζόπουλου)  της δεκαετίας το 50 και 60 όπως το Γέλιο και Χαρά. Το αγγλικό του όνομα ήταν πάντα Gustave Goose πάντως. Επικράτησε το Πασχάλης τελικά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σήμερα παρέλαβα τους 7 πρώτους τόμους ενα συνφορουμίτη και τον ευχαριστώ γιατι μου τους έδωσε ολοκαίνουργιους.

Το φύλλο διαφέρει. Στους 7 πρώτους έχει το παλιο χαρτί του Μικυ Μάους αν θυμάστε το οποίο μυρίζει απίστευτα και ξυπνάει αναμνήσεις. Προσωπικά μου αρέσει.

Στον 8ο τόμο αλλάξανε το χαρτί σε πιο καλής ποιότητας ελαφρώς γυαλιστερό το οποίο επίσης είναι πολύ καλό.

Οπότε πάμε για συλλογή μέχρι τέλους όπως και στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη.

Επεξ/σία από Prof_Chaos
  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Prof_Chaos είπε

Σήμερα παρέλαβα τους 7 πρώτους τόμους ενα συνφορουμίτη και τον ευχαριστώ γιατι μου τους έδωσε ολοκαίνουργιους.

Το φύλλο διαφέρει. Στους 7 πρώτους έχει το παλιο χαρτί του Μικυ Μάους αν θυμάστε το οποίο μυρίζει απίστευτα και ξυπνάει αναμνήσεις. Προσωπικά μου αρέσει.

Στον 8ο τόμο αλλάξανε το χαρτί σε πιο καλής ποιότητας ελαφρώς γυαλιστερό το οποίο επίσης είναι πολύ καλό.

Οπότε πάμε για συλλογή μέχρι τέλους όπως και στην Μεγάλη Βιβλιοθήκη.

Είχα πει σε κάποιο ποστ ότι το χαρτί είναι διαφορετικό φέτος. Πάντως η σειρά αν ολοκληρωθεί θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. 

Δημοσ.
Στις 16/7/2018 στις 1:52 ΜΜ, ΚΟΜΙΞ είπε

Απλά χρησιμοποίησαν στην συγκεκριμένη μετάφραση το Γκας και άλλα ονόματα για 2-3 φορές (σε άρθρο κλπ).Το Γκας ή το σκέτο Χήνος υπήρχε σε παλιές εκδόσεις (προ Τερζόπουλου)  της δεκαετίας το 50 και 60 όπως το Γέλιο και Χαρά. Το αγγλικό του όνομα ήταν πάντα Gustave Goose πάντως. Επικράτησε το Πασχάλης τελικά. 

Τι μου θύμησες τον Χήνο και την Γιαγγια Ντακ συνήθως πηγαίναν πακέτο με ιστορίες στο αγρόκτημα . Ιστορίες απο το παλιο μεγάλο Μικυ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Prof_Chaos είπε

Τι μου θύμησες τον Χήνο και την Γιαγγια Ντακ συνήθως πηγαίναν πακέτο με ιστορίες στο αγρόκτημα . Ιστορίες απο το παλιο μεγάλο Μικυ. 

Εγω θυμαμαι ένα μεγαλο Μικυ που ειχε στο οπισθοφυλλο χαρτοκοπτική: Tο αγροκτημα της γιαγιας Ντακ. Το ειχα κολλησει σε χαρτονι, μετα ψαλιδισα και το κολησα συμφωνα με τις οδηγιες σε μια ξυλινη ταβλα. Μεγαλη χαρα :)

Επεξ/σία από rus
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ΚΟΜΙΞ είπε

Είχα πει σε κάποιο ποστ ότι το χαρτί είναι διαφορετικό φέτος. Πάντως η σειρά αν ολοκληρωθεί θα διαρκέσει αρκετά χρόνια. 

Μακάρι να συνεχίσει να συνεχίσουμε κ εμείς τη συνδρομή στην Καθημερινή.

Μιας και γράφω για καθημερινή πριν βρω τα περσινα τεύχη είχα επικοινωνήσει μαζί τους στην φόρμα επικοινωνίας στο τμήμα περιοδικο για να ρωτήσω αν μπορουν να μου τα προμηθεύσουν. *(μετά διάβασα για την Στοά στο Stand της καθημερινής απο το thread.Βεβαια υπάρχει και η επαρχία που χρειάζεται αποστολή..)

Καμία απάντηση . Θυμήθηκα οτι τους είχα ξαναστείλει περισυ για κάποιο τεύχος και επίσης δεν απάντησαν.

Μπορεί να απευθύνθηκα εν τέλη και σε λάθος τμήμα (μάλλον επρεπε να στείλω στο [email protected] προσφορές - αρχείο εφημερίδων) αλλά οχι μόνο δεν με παρέπεμψαν καπου αλλα με αγνόησαν για δευτερη φορά.

Γιατι τόση μεγάλη αδιαφορία ; Αν δεν απαντάνε γιατι εχουν τη φόρμα επικοινωνίας; 

Επεξ/σία από Prof_Chaos
Δημοσ.

Για όποιον ενδιαφέρεται τρέχει καλοκαιρινή προσφορά στον Τερζοπουλο, 50% κάτω στα ΚΟΜΙΞ. 

P. S. μιας και είπα ΚΟΜΙΞ, επιτέλους τελειώνει ο Βιος κ η Πολιτεία του Σκρούτζ τον Αύγουστο, να δούμε τι θα γίνει με το ΚΟΜΙΞ από Σεπτέμβρη και μετά. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, chill είπε

Για όποιον ενδιαφέρεται τρέχει καλοκαιρινή προσφορά στον Τερζοπουλο, 50% κάτω στα ΚΟΜΙΞ. 

Δυστυχως εχει μόνο από το Νο 205 και πανω.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, chill είπε

P. S. μιας και είπα ΚΟΜΙΞ, επιτέλους τελειώνει ο Βιος κ η Πολιτεία του Σκρούτζ τον Αύγουστο, να δούμε τι θα γίνει με το ΚΟΜΙΞ από Σεπτέμβρη και μετά. 

Τελειωνει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, και εξακολουθώ κι εγώ να μην έχω καταλάβει τι εννοείς ότι τελειώνει.

Το βιβλίο σα βιβλίο ούτως ή άλλως έχει εξαντληθεί.

Εκτός κι αν εννοείς ότι τελειώνουν τα τεύχη του ΚΟΜΙΞ τα οποία είχαν αποκλειστικά τα μέρη του Βίου, οπότε θα έχουν άλλες ιστορίες.

Υπενθυμίζω ότι αρχικά είχαν εκδοθεί στα τεύχη 100-111.

Επεξ/σία από phanispal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτή τη στιγμή τρέχει στο "νέο" ΚΟΜΙΞ ο Βιος κ Πολιτεία σαν κεντρική ιστορία. 2 επεισόδια μένουν για να ολοκληρωθεί η Ιστορία κ στη συνέχεια να δούμε τι τροπή θα πάρει το περιοδικό. 

Το γνώριζα ότι είχε παίξει κ στο παρελθόν η ιστορία αλλά αυτή τη φορά περιέχονται κ τα χαμένα επεισόδια οπότε η σειρά είναι στην πληρέστερη μορφή της. 

Αναφέρομαι στο ΚΟΜΙΞ γιατί βρήκα την σειρά λίγο περιττή. Φαντάζομαι πως η μεγάλη πλειοψηφία των φάνς των παπιών έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο έργο οπότε αναμένω να δω τι τροπή θα πάρει το περιοδικό. Επανεκτυπωσεις ή μόνο νέες ιστορίες όπως το Μίκυ Μάους. 

Θα ήθελα επί της ευκαιρίας να σχολιάσω πως θα ήθελα οι εκδόσεις να πάψουν στη σημερινή μορφή τους. Είναι τρομερά κουραστικό κάθε Παρασκευή να πηγαίνω περίπτερο και γενικότερα να ακολουθώ ευλαβικα το πρόγραμμα για όλα τα Disney περιοδικά. Το Μίκυ Μάους θα μπορούσε λόγου χάρη να κυκλοφορεί μια φορά κάθε μήνα. Ένα βαρβάτο τεύχος έστω κ με τιμή στα 7,60€.

Κάθε βράδυ κοιμάμαι με Disney κόμιξ, με κοροϊδεύει η γυναίκα μου  :lol:

Για του λόγου το αληθές η αντρική γωνία του κρεβατιού. Ντάξει έχει κ Nesbo κ Fitzek οπότε το σώνω λίγο. 

IMG_20180720_221232.jpg

Επεξ/σία από chill
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...