Super Moderators paredwse Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Πώς μπορώ να βρω το 1ο τεύχος της προηγούμενης Κυριακής; [...] Αν δεν θες την εφημερίδα, αγοράζεις μόνο το συνοδευτικό βιβλίο (εν προκειμένω το κόμικ) απο τα γραφεία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο Ν. Φάληρο ή στο κέντρο της Αθήνας, στη στοά του Ορφέα (δίπλα από το Συμβούλιο της Επικρατείας). Αλλά και πάλι 4 ευρώ θα πληρώσεις...
arxaggelos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Πάντως η διαφορά στην ποιότητα των ιστοριών του Μπαρκς και άλλων της "παλιάς σχολής" σε σχέση με τις σαπίλες που έβαζαν πχ στο "Ντοναλντ" είναι χαώδης, ακόμη και αν δεν είσαι ειδικός σε Κόμιξ. Ορισμένες από εκείνες δεν διαβάζονται με τίποτε, ακόμη και από παιδί που τις θυμάμαι, και με χάλια σκίτσα. Ενώ για παράδειγμα το "Καιρός για διακοπές" είναι από τις καλύτερες ιστορίες Disney που έχω διαβάσει από κάθε άποψη. 2
zio10 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Το πήρα και γω, το βρήκα στο 3ο περίπτερο, πιο εύκολα από το πρώτο τεύχος! Πάντως, μετά από τόσα χρόνια θυμάμαι τις ιστορίες, θυμάμαι καρέ, μέχρι και κάποιους διαλόγους...τέλεια προσφορά! 1
Fotis13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 2ο τευχος με εξαιρετικες ιστοριες Sent from my iPhone5 using Insomnia 1
klainmaingr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Πήρε κανείς το πρώτο τεύχος απο γραφεία καθημερινής κτλ; Εμείς απο θεσ/νικη έχουμε καμιά αντίστοιχη ελπίδα να το πάρουμε κάπου τοπικά; Αν όχι, στέλνουν; Αν είχε πάρει κάποιος 2 απο το πρώτο τεύχος/δεν τον νοιάζει να συνεχίσει τη συλλογή και είναι απο εδώ, άς σφυρίξει. Καλημέρες.
Grey Warden Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Πάντως η διαφορά στην ποιότητα των ιστοριών του Μπαρκς και άλλων της "παλιάς σχολής" σε σχέση με τις σαπίλες που έβαζαν πχ στο "Ντοναλντ" είναι χαώδης, ακόμη και αν δεν είσαι ειδικός σε Κόμιξ. Ορισμένες από εκείνες δεν διαβάζονται με τίποτε, ακόμη και από παιδί που τις θυμάμαι, και με χάλια σκίτσα. Ενώ για παράδειγμα το "Καιρός για διακοπές" είναι από τις καλύτερες ιστορίες Disney που έχω διαβάσει από κάθε άποψη. Ως κάτοχος όλων των Κόμιξ και Ντόναλντ μετά το 1998 λέω οτι υπερβάλλεις. Μια χαρά ιστορίες έχει και το Ντοναλντ, απλά διαφορετικές και για διαφορετικές περιστάσεις. 3
klainmaingr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Ως κάτοχος όλων των Κόμιξ και Ντόναλντ μετά το 1998 λέω οτι υπερβάλλεις. Μια χαρά ιστορίες έχει και το Ντοναλντ, απλά διαφορετικές και για διαφορετικές περιστάσεις. Δε μπορείς να συγκρίνεις barks/rosa και μερικούς ιταλούς τύπου rota με κάτι νεωτεριστικά σαπάκια που έβαζαν για fillers στις περισσότερες ελληνικές εκδόσεις πλην του ΚΟΜΙΞ (αν και το είχαν πάρει και αυτό τα σκάγια κατα καιρούς). Ιδιαίτερα τα "μικυ μάους" απο κάποιο σημείο και μετά ήταν για να κλαίς. Εμπορικά κατανοητό φυσικά, αλλα ποιοτικά ασύγκριτο. 1
gavros10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Επειδη λογικα θα ξανα αρχισουν να βγαινουν τα περιοδικα κομιξ, ντοναλντ και μικυ μαους (που ξεκινησε ηδη), μπορειτε να μου πειτε τι ειδος ιστοριες βαζουν στο καθενα και γιατι το κομιξ θεωρειται καλυτερο;
stelios18120 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Εμενα παντως μου αρεσουν παρα πολυ τα ντοναλτ και τα εχω μαζεψει σχεδον ολα και γιατι ειναι και ο αγαπημενος μου και δεν μου αρεσουν οι ιστοριες με μικυ μαους.ειδικα τα μικυ μαους μετα απο ενα σημειο εβγαζαν μουφα ιστοριες κατα την γνωμη μου και σταματησα να τα παιρνω.οσο για τις ιστοριες που βγαζει η καθημερινη με τα βιβλια της ειναι πολυ ωραιες.τωρα ειναι και ποιοι ηρωες αρεσουν στον καθενα.
Pa0ki Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Ένα διάστημα έπαιρνα κάθε μήνα Ντόναλτ, Μίκυ Μάους, Κλασσικά και Αλμανάκο....είχε γεμίσει μερικές κούτες παπουτσιών Τα Μίκυ Μάους ήταν τα πιο σάπια Φάντομ Ντακ ρεεεεεεεεε 3
stelios18120 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Ένα διάστημα έπαιρνα κάθε μήνα Ντόναλτ, Μίκυ Μάους, Κλασσικά και Αλμανάκο....είχε γεμίσει μερικές κούτες παπουτσιών Τα Μίκυ Μάους ήταν τα πιο σάπια Φάντομ Ντακ ρεεεεεεεεε Σσσσωραιος παοκι ντοναλτ για παντα!!! Και τα κλασικα ειναι ωραια.
Grey Warden Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το μικυ μαους πραγματι δεν αξιζε. Εχω λιγα αναλογικά με τα υπόλοιπα. Οι ιστοριες με Μικυ που αξίζουν πολυ ειναι τα Μικυ μυστήριο. Οσον αφορα τα Ντοναλντ προφανως και δεν ειχαν το σχεδιο των μεγαλων σχεδιαστών αλλα ειχαν πολλες ωραιες ιστορίες. Συνεχιζω να τα ξαναδιαβαζω σχεδόν καθημερινά. Τα κομιξ ειναι το βαρυ πυροβολικό και περιμενω πως και πως να ξανακυκλοφορησει. Και Κλασικά εχω απειρα γιατι εχουν πολλες φορες ιστορίες απο παλια μικυ μαους που ειναι δυσκολο να βρεις. 1
klainmaingr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Επειδη λογικα θα ξανα αρχισουν να βγαινουν τα περιοδικα κομιξ, ντοναλντ και μικυ μαους (που ξεκινησε ηδη), μπορειτε να μου πειτε τι ειδος ιστοριες βαζουν στο καθενα και γιατι το κομιξ θεωρειται καλυτερο; Έχω χρόνια να ασχοληθώ με ελληνικές εκδόσεις αλλα χονδρικά η διαφορά στα μικυ/ντόναλντ και στα ΚΟΜΙΞ είναι η παρακάτω: Μικυ/Ντοναλτ κτλ έχουν συνήθως λάιτ μεταφράσεις απο topolino και διάφορες άλλες ιταλικές εκδόσεις. Απλοποιημένα σχέδια. Τυχαίες ιστορίες. Καμία συνοχή και σύμπαν. Δέν είναι άσχημα αλλά... ...Δεν μπορούν να συγκριθούν με εκδόσεις τύπου ΚΟΜΙΞ που φιλοξενούσαν barks και rosa (με τον rosa να είναι υπεράξιος συνεχιστής του carl barks που πήρε το σύμπαν του και το απογείωσε) που σε μεγάλο βαθμό βασιζόντουσαν στην ιστορία και στη λεπτομέρεια. Ο barks έθεσε τη βάση για μια ενοποιημένη ιστορία των παπιών που ο Rosa ήρθε και την απογείωσε. Κάθε καρέ στα κομιξ μπορείς να το χαζεύεις για ώρα και να ανακαλύπτεις νέες λεπτομέρειες. Ακόμα και οι "εξωπραγματικές" ιστορίες εκτός "βιου και πολιτείας" έχουν απίθανη λεπτομέρεια και είναι πολύ παραπάνω απο ένα απλο "μικυ μάους". Φυσικά σε εκδόσεις τύπου Κομιξ άπειρες φορές δημοσιεύονταν και ιστορίες απο άλλους κλασσικότερους (η ακόμα και νεότερους) σκιτσογράφους αλλα οι 2 που αναφέρω παραπάνω ήταν και η "σημαία" της έκδοσης για όσο κυκλοφορούσε. 3
gavros10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 @klainmaingr Ευχαριστω πολυ για την ενημερωση. Ποσο ομως μπορει να βασιζεται το κομιξ αποκλειστικα στον ροσα; Στο μικυ μαους που πηρα την παρασκευη γραφει μεσα οτι στις 27 ιουνιου κυκλοφορει το "Φαντομ ντακ η επανασταση των μηχανων"
orck Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τι απο ολα αυτα ειναι απλα νοσταλγια; Διαβαζω μερκες ιστοριες και μου φαινονται πολυ παιδικες, πολυ απλες. Ισως επειδη μου αρεσε περισσοτερο ο Μικυ που το επαιζε ιδιωτικος αστυνομικος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα