Προς το περιεχόμενο

Windows 7 ή 8.1?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το καλύτερα ειναι πολυ σχετικό και γενικό μαλλον ειναι τι σε βολεύει εσενα καλύτερα οποτε θα σου έλεγα να περάσεις τα 8 να τα δουλέψεις λίγο και αποφασίζεις

• Like 1
Δημοσ.

Δε νομίζω ότι αξίζει. Τα win8 είναι μεν πιο γρήγορα αλλά έχουν ένα από τα χειρότερα gui που έχω δει/δουλέψει. Θα σου πρότεινα να τα προσπεράσεις. Άλλωστε, ιστορικά, έχει αποδειχτεί ότι η M$ βγάζει καλό λειτουργικό ανά δύο εκδόσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Έχω δουλέψει και τα 2 να πω την αλήθεια αλλά θέλω και άλλες γνώμες γιατί αποφάσισα να τα αγοράσω και δεν θέλω να δώσω τζάμπα λεφτά...

Θέλω το καλύτερο λειτουργικό περισσότερο για Adobe (Premiere - After Effects - Photoshop - Audition) και λίγο για παιχνίδια (League Of Legends κτλπ).

Δε νομίζω ότι αξίζει. Τα win8 είναι μεν πιο γρήγορα αλλά έχουν ένα από τα χειρότερα gui που έχω δει/δουλέψει. Θα σου πρότεινα να τα προσπεράσεις. Άλλωστε, ιστορικά, έχει αποδειχτεί ότι η M$ βγάζει καλό λειτουργικό ανά δύο εκδόσεις.

τι ακριβός είναι το gui;

Δημοσ.

GUI = Graphical User Interface = το τμήμα του λειτουργικού που είναι υπεύθυνο για τη διεπαφή με τον χρήστη (με απλά λόγια το γραφικό περιβάλλον). Για τη χρήση που θέλεις να κάνεις, τα seven είναι υπέρ αρκετά. Δε βλέπω σοβαρό λόγο για να αγοράσεις τα 8 - άλλωστε, αν δεν κάνω λάθος, έχει ήδη δρομολογηθεί η αντικατάστασή τους μέσα προς τέλος του 2015.

Έχω δουλέψει και τα 2 να πω την αλήθεια αλλά θέλω και άλλες γνώμες γιατί αποφάσισα να τα αγοράσω και δεν θέλω να δώσω τζάμπα λεφτά...

Θέλω το καλύτερο λειτουργικό περισσότερο για Adobe (Premiere - After Effects - Photoshop - Audition) και λίγο για παιχνίδια (League Of Legends κτλπ).

τι ακριβός είναι το gui;

Δημοσ.

GUI εννοεις την Start Screen και τα Tiles? Αν ναι, γινεται να τα προσπερασεις πανευκολα:

windows-8-boot-to-desktop-100044314-orig

Επισης, αν θελει Start Menu, υπαρχουν απειρες εφαρμογες για να το βαλει ειτε δωρεαν ειτε επι πληρωμη. Απο το GUI του, τι αλλο ειναι "τοσο ασχημο"? Οι τετραγωνισμενες ακρες? Αν εχει ηδη license ή καποιο αλλο τροπο για να τα εγκαταστησει, δε βλεπω το λογο να μη το κανει. Αν εννοει να τα αγορασει, το συζηταμε. Τωρα, αν τα 8/8.1 ειναι κακο OS λογω της Start Screen και των Tiles...

Δημοσ.

Αυτό που με ενοχλεί στα 8 είναι το πέρα δώθε που πρέπει να κάνεις με το ποντίκι για να εμφανιστούν τα μενού, τα οποία είναι φτιαγμένα για "χαζούς" αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Πάντα εκφράζω προσωπική άποψη - έχω αρκετό καιρό να τα δω και δε γνωρίζω αν έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές προς το καλύτερο. Γενικά, όσο χρόνο κι αν τους έδωσα, δε μπόρεσα να δουλέψω γρηγορότερα σε σχέση με τα 7, τουναντίον, καθυστερούσα προσπαθώντας να χειριστώ τα μενού. Η έλλειψη του start είναι θέμα αλλά όχι τόσο σοβαρό για μένα.

Ο KNBoy αναφέρει ξεκάθαρα στο post #4 ότι θέλει να τα αγοράσει - θεωρώ ότι δεν αξίζει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

GUI εννοεις την Start Screen και τα Tiles? Αν ναι, γινεται να τα προσπερασεις πανευκολα:

windows-8-boot-to-desktop-100044314-orig

Επισης, αν θελει Start Menu, υπαρχουν απειρες εφαρμογες για να το βαλει ειτε δωρεαν ειτε επι πληρωμη. Απο το GUI του, τι αλλο ειναι "τοσο ασχημο"? Οι τετραγωνισμενες ακρες? Αν εχει ηδη license ή καποιο αλλο τροπο για να τα εγκαταστησει, δε βλεπω το λογο να μη το κανει. Αν εννοει να τα αγορασει, το συζηταμε. Τωρα, αν τα 8/8.1 ειναι κακο OS λογω της Start Screen και των Tiles...

Δημοσ.

Αυτό που με ενοχλεί στα 8 είναι το πέρα δώθε που πρέπει να κάνεις με το ποντίκι για να εμφανιστούν τα μενού, τα οποία είναι φτιαγμένα για "χαζούς" αν μπορείς να καταλάβεις τι εννοώ. Πάντα εκφράζω προσωπική άποψη - έχω αρκετό καιρό να τα δω και δε γνωρίζω αν έχουν γίνει σοβαρές αλλαγές προς το καλύτερο. Γενικά, όσο χρόνο κι αν τους έδωσα, δε μπόρεσα να δουλέψω γρηγορότερα σε σχέση με τα 7, τουναντίον, καθυστερούσα προσπαθώντας να χειριστώ τα μενού. Η έλλειψη του start είναι θέμα αλλά όχι τόσο σοβαρό για μένα.

Ο KNBoy αναφέρει ξεκάθαρα στο post #4 ότι θέλει να τα αγοράσει - θεωρώ ότι δεν αξίζει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Πρεπει να χρησιμοποιησεις τα 8.1 με spring update, εχουν μεγαλη διαφορα απο τα "vanilla" 8. Εκτος του design ομως, τα 8/8.1 εχουν features που δεν εχουν τα 7, ειτε μεσω tiles ειτε οχι, πχ iso mount χωρις να χρειαζεσαι deamon tools, προσβαση σε δελτιο καιρο, αθλητικα νεα, store κ.α. Γενικα ειναι αδικημενο OS μονο και μονο επειδη μεγαλη μεριδα ανθρωπων ειδαν ενα υποκειμενικα ασχημο δεντρο (aka metro UI) και εχασαν το δασος.

Οντως, τωρα προσεξα οτι μιλαει για αγορα, ισως να μην αξιζει με τη σκεψη οτι μπορει να κρατησει τα χρηματα ωστε να αγορασει τα 9 σε ~1.5χρονο.

Δημοσ.

Οπότε το καλύτερω που έχω να κάνω είναι να περιμένω 1 χρόνο για τα 9?

Και να ελπιζεις να μην βγουν μαπα OS και περιμενες τσαμπα :lol:

Δημοσ.

Διαφορές μεταξύ Windows 7 Premium και Ultimate;

Premium - 92 €

Ultimate - 180 €

Τι θα επιλέγατε;

Δημοσ.

Και εγώ στο ίδιο δίλημμα είμαι γιατί έχω τα 8.1 δωρεάν λόγω ΕΑΠ.

Μάλλον θα φύγω από τα εφτάρια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...