Calexako Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Ποσό που διαθέτουμε : 200 ευρώΧρήση υπολογιστή : Gaming σε FHD oθόνη (όχι κάτι τρελό πάντως,δεν είμαι κανένας πολύ απαιτητικός gamer, ελάχιστα shooter-πιο πολύ rpg-adventures κτλ) Μedia Consumption Προγράμματα μηχανικού: Statica-Autocad κτλ Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Προγράμματα μηχανικού: Statica-Autocad κτλΈχω οθόνη LG IPS 23EA53 FHDΠληκτρολόγιο ηχείο-ποντίκι τα έχω όλαΒρίσκομαι Θεσσαλονίκη. Έχω windows 8.1 μέσα αυθεντικάMotherboard: ASUS P5Q Deluxe CPU: CORE 2 QUAD Q6600 GPU: GEFORCE GTX 550 Ti Ram: 4gb Πριν απο 3 χρόνια λόγω προβλήματος στο ρεύμα,το τροφοδοτικό είχε κάψει φλάτζες και δημιούργησε πρόβλημα σε RAM και καρτα γραφικών οπότε πήρα την αποπάνω GPU άλλαξα και την Ram και άλλαξα το τροφοδοτικό το αρχικό με καινούργιο τότε 1000αρι. Δεν θυμάμαι χρονισμούς RAM (αν ξερει κάποιος πως να τις βρώ θα με υποχρεώσει) Δεν θυμάμαι μάρκα τροφοδοτικού Το κουτί είναι ένα full-tower (Δεν θυμάμαι μάρκα γιατί είμαι στην πατρίδα μου τώρα και αύριο θα γυρίσω θεσσαλονίκη όπου και θα ανεβάσω φώτος απο το κουτί-τροφοδοτικό και ότι μου ζητήσετε). Θέλω μια μικρή αναβάθμιση ώστε να φτάσει σε σημερινά standard το pc. Δεν ειχα ποτέ πρόβλημα με τις επιδόσεις σε 1366χ768 παίζει το Skyrim σε ultra ρυθμίσεις με ψηλά fps αλλά φοβάμαι ότι όταν μεταφερθώ σε FHD αναλύσεις θα τα παίξει. Τη γνώμη σας,τί να αλλάξω και με τι να ασχοληθώ για να το βελτιώσω; 1
AMD Expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Πες μας λίγο και το μοντέλο τροφοδοτικού/κουτιού και την ψύκτρα του επεξεργαστή.Αν έχεις καλό τροφοδοτικό εγώ πιστεύω με μια κάρτα γραφικών (πχ r9 270) + ssd + ψύκτρα το σύστημα θα αλλάξει τελείως.Η κάρτα γραφικών είναι αρκετά καλύτερη από αυτήν που τώρα έχεις, ο ssd θα δώσει μια νέα πνοή στο σύστημα (κοίτα μεταξύ μας για gaming δεν βοηθάει καθόλου,εκτός αν παίζεις sims απλώς κάνει το μηχάνημα πολύ πιο γρήγορο,και θα μπορείς να τον κρατήσεις και σε μελλοντικό σύστημα) και η ψύκτρα θα σου επιτρέψει να κάνεις overclock τον επεξεργαστή και να αποκλείσεις την δυνατότητα οποιουδήποτε bottleneck.Πάρε μια ιδέα από κομμάτια PC που θα σου πρότεινα,και το ποια θα αγοράσεις από αυτά εξαρτάται από τι έχεις ήδη και το πόσα μπορείς να διαθέσεις :SSD (70€) http://www.skroutz.gr/s/3731583/Samsung-840-Series-Evo-120GB.htmlGPU (155€) http://www.skroutz.gr/s/4138742/Asus-Radeon-R9-270-2GB-DirectCU-II-OC.htmlCPU Cooler (15€) http://www.skroutz.gr/s/417189/Arctic-Cooling-Freezer-7-Pro-Rev-2.htmlPSU (55€) http://www.skroutz.gr/s/2853427/XFX-ProSeries-550W-Core-Edition-Full-Wired-Bronze.htmlΟ SSD είναι απολύτως προαιρετικός για gaming. Η ψυκτρούλα τίμια και με Arctic MX-2 πάστα πάνω,οπότε σίγουρα θα μπορείς να κάνεις περισσότερο overclock από την εργοστασιακή. Η κάρτα γραφικών είναι τέρας για την τιμή της,έχω παρόμοια και όχι μόνο μπορείς να της κάνεις μεγάλο overclock στο μέλλον αλλά και σε στοκ παίζει BF4/DiRT 3/CS : Go/GTA IV στο Ultra κλπ. και σε περίπτωση που σε κόβει ο επεξεργαστής τον κλοκάρεις και όλα τέλεια. Αν δεν χρειαστεί να αγοράσεις τροφοδοτικό/ssd προτείνω να αγοράσεις μια καλύτερη ψύκτρα για χαμηλώτερες θερμοκρασίες/περισσότερο overclock potential
Calexako Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 To κουτί είναι πάντως το Site: ThermalTake Armor Tώρα τροφοδοτικό (επειδή άλλαξε), θα σας πω αύριο. Μνήμη λες να μην βάλω καθόλου άλλη; Φτάνουν τα 4 gb? Και SSD έχει αρκετές προτάσεις στις αγγελίες εδώ,αξίζει να χτυπήσω κάποια απο αυτές;
AMD Expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 To κουτί είναι πάντως το Site: ThermalTake Armor Tώρα τροφοδοτικό (επειδή άλλαξε), θα σας πω αύριο. Μνήμη λες να μην βάλω καθόλου άλλη; Φτάνουν τα 4 gb? Και SSD έχει αρκετές προτάσεις στις αγγελίες εδώ,αξίζει να χτυπήσω κάποια απο αυτές; Το κουτί μια χαρά. Μνήμη 4gb πιστεύω είναι μια χαρά,δεν χρειάζεσαι παραπάνω. Για ssd δεν ξέρω,έχουν και περιορισμένο αριθμό εγγραφών στην ζωή τους,οπότε δεν ξέρω αν είναι καλή ιδέα. Ας πουν την γνώμη τους άλλοι
dimitrisOP Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 ο ssd θα δωσει αλλο αερα στο μηχανημα,θα πηγαινει σφαιρα,θα τρεχεις τα προγρμματα σου ποιο γρηγορα χωρις τα κοληματα του μηχανηνικου , απλα στο gaming η μονη διαφορα ειναι οτι θα φορτωνει τα games ποιο γρηγορα,οσο για την μνημη τα καινουργια χρειαζονται 8gb αλλα επειδη βλεπω οτι παιρνει μονο ddr2 δεν αξιζει
vasi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 οι ssd στην αγορά έχουν κάθετη πτώση δεν συμφέρει το μεταχειρισμενο !!
Calexako Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Πιστεύω αξίζει η επένδυση πάντως σε SSD και θα το κάνω μάλλον. Θα πρέπει να εγκαταστήσω τα windows στον SSD για να τον εκμεταλλευτώ στο έπακρο; Τώρα όσον αφορά την ψύξη καλύτερα μια ψύκτρα CPU ή να επενδύσω σε ενα ολοκληρωμένο σύστημα ψύξης. Σορρυ για τις πολλαπλές ερωτήσεις αλλά άφησα τις γνώσεις μου στο hardware στο 2008 και δεν ξανασχολήθηκα και απο τότε έχουν αλλάξει αρδην τα πράγματα.
dimitrisOP Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 ναι στον ssd βαζεις windows +προγραμματα αν και η μητρικη σου δεν εχει sata 3 θα δεις τεραστια διαφορα σε σχεση με τον μηχανικο θα κανεις overclock? αν οχι μια cm 212 σε καληπτει
AMD Expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 ναι στον ssd βαζεις windows +προγραμματα αν και η μητρικη σου δεν εχει sata 3 θα δεις τεραστια διαφορα σε σχεση με τον μηχανικο θα κανεις overclock? αν οχι μια cm 212 σε καληπτει γιατί ποιος είπε πως η cm 212 δεν τον καλύπτει για overclock?
Calexako Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Τι είναι η cm 212? Επίσης αν μπορείτε κάποιες εναλλακτικές για την GPU επιπέδου αυτής που πρότεινε ο φίλος AMD expert? Σας ευχαριστώ πάντως για τις άμεσες απαντήσεις. Εντυπωσιάστηκα!
vasi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 εγκατάσταση των windows στον ssd, άμα βρεις καμιά φτηνή μεταχειρισμενη μνήμη καλό είναι !! αγόρασε και μια ψήκτρα καλή, δες Site: NOCTUA NH-U9B SE2 ή Site: COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO στο κουτί σου στο παράθυρο έχει τον ανεμιστήρα ??
dimitrisOP Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 δεν ειναι για πολλα πολλα εγω μεχρι 3.8ghz ανεβασα τον δικο μου χωρις να εχει τρελες θερμοκρασιες( μεχρι 85 εφτασε με prime95 2 ωρες)
AMD Expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 δεν ειναι για πολλα πολλα εγω μεχρι 3.8ghz ανεβασα τον δικο μου χωρις να εχει τρελες θερμοκρασιες( μεχρι 85 εφτασε με prime95 2 ωρες) Ε,νταξ,δεν χρειάζεται να κάνει και world record. Ίσα-ίσα να γίνει λίγο πιο γρήγορος για να μην υπάρξει καθόλου bottleneck. Πάντως,για Gaming που θέλεις OP (εννοώ original poster) πρώτα κοίτα για r9 270 και μετά χώρεσε και τα υπόλοιπα
Calexako Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Όχι,είναι στην πίσω μεριά. Πάντως αύριο θα εχω πιο αναλυτικές πληροφορίες για τα πάντα που θα εχω στα χέρια μου το κουτί. Για μένα σε σειρά προτεραιότητας πρέπει να είναι: 1) CPU Cooler 2) Τροφοδοτικό. Θα σας στείλω αύριο το ακριβές μοντέλο να μου πείτε αν χρειάζεται αλλαγή 3)SSD 4)GPU Επίσης βολεύει και απο πλευράς χρημάτων η σειρά αυτή γιατί μπορεί να κάνω οικονομία για να πάρω καμια κάρτα της προκοπής σε κανενα 2μηνο. Εdit: @amd λες να κοιτάξω καλύτερα πρώτα για GPU ε;
AMD Expert Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Όχι,είναι στην πίσω μεριά. Πάντως αύριο θα εχω πιο αναλυτικές πληροφορίες για τα πάντα που θα εχω στα χέρια μου το κουτί. Για μένα σε σειρά προτεραιότητας πρέπει να είναι: 1) CPU Cooler 2) Τροφοδοτικό. Θα σας στείλω αύριο το ακριβές μοντέλο να μου πείτε αν χρειάζεται αλλαγή 3)SSD 4)GPU Επίσης βολεύει και απο πλευράς χρημάτων η σειρά αυτή γιατί μπορεί να κάνω οικονομία για να πάρω καμια κάρτα της προκοπής σε κανενα 2μηνο. Εdit: @amd λες να κοιτάξω καλύτερα πρώτα για GPU ε; Για gaming @1080p μ'αυτήν την gpu που έχεις..ξέχνα το. Δλδ για gaming είναι το μόνο που αν θα κάνεις θα έχεις 100% άμεση αισθητή διαφορά. Τα άλλα,είναι...συνοδευτικά. Ο cpu cooler θα χρειαστεί ώστε να κάνεις overclock και να μην γονατίζει σε κανένα παιχνίδι,το PSU μόνο αν αυτό που έχεις δεν είναι καλό και ο SSD δεν θα βοηθήσει καθόλου στο gaming. Καλύτερα Load times ναι,αλλά τι να τα κάνεις τα load times αν δεν μπορεί να παίξει κανονικά Battlefield 4 @ 1080p?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα