Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο router για να το βάλω σε bridge mode με το υπάρχουν router που διαμοιράζει το wifi στο σπίτι. Δλδ θέλω να κάνω κάτι τέτοιο

wireless-bridge-with-modem-two-aps.png

με λίγα λόγια έχω το isp modem και το wireless #1 και ψάχνω ένα router που θα πάρει την θέση του wireless #2. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη

Δεν έγραψα ότι δεν θέλω κάτι ακριβό μια και δεν είναι και μεγάλυ απόσταση για τον διαμοιρασμό αλλά έχω κάποια μηχανήματα που απαιτούν ethernet για να συνδεθούν σύν ότι να έχει και wps καθώς το draytek που μοιράζει τo wifi έχει wps 

Δημοσ.

Καλημέρα φιλε μου...

Το WDS το ξεχνας,

θελει ασύρματες καρτες της ιδιας εταιριας και στα δυο routers,

όπως και υποστηριξη και στις δυο συσκευες,

και παλι δεν είναι εγγυημενο ότι θα παιξει.

Χρειαζεσαι ένα Access Point που να εχει λειτουργια "Client".

Πολλα φθηνα TP-Link εχουν αυτή τη δυνατοτητα.

Οποτε, επελεξε καποιο ρουτερακι που σου αρεσει, και ψαξε/διαβασε το manual του

για να δεις αν εχει Client mode.

Μια εναλλακτικη επιλογή επισης, είναι και η χρηση dd-wrt ή openwrt,

αλλα πρεπει να ασχοληθείς λιγο και να διαβασεις μερικα πραγματα

για να σεταρεις από την αρχη το router.

Δημοσ.

Και δε χρειαζεται να βαλεις τπτ σε bridge. Αν εχεις κανα παλιο ασυρματο ρουτερ, το κανεις ΑΡ.

Δημοσ.

και εγώ αυτά τα tp-link έχω δει μέχρι τώρα και φαίνονται μια χαρά για τα λεφτά τους. Αυτό που βασικά θέλω είναι να έχει τουλάχιστον και 4 ethernet θύρες πάνω του. Κανονικά αν έχει wifi ένα router δεν μπαίνει σε client mode?

Δημοσ.

Συνηθως τα περισσοτερα routers (και όχι modem-routers) εχουν επιλογή για Client,

αλλα για να εισαι σιγουρος, το επιβεβαιώνεις μεσω του manual.

Επισης υπαρχει μια λεπτομερεια στο σχεδιάγραμμα που εχεις αφησει...

To router που θα πάρει την θέση του wireless #2, δεν θα μπορει να εξυπηρετησει

ασυρματα άλλες συσκευες, γιατι το wireless του θα είναι απασχολημενο με το να εχει

τον ρολο του Client.

Οποτε... αν θες να μπεις σε πιο βαθεια νερα και να κανεις το κατι παραπανω,

προτείνω openwrt σε TP-Link Αccess Point με USB θυρα, στην οποια θα βαλεις ένα Wireless USB adaptor,

ώστε να εχεις 2 wifi interfaces και όχι ενα...

Δημοσ.

καλά αυτό δεν με απασχολεί τόσο καθώς πάνω στο wireless#2 θα έχω τις συσκευές μόνο συνδεδεμένες μέσω ethernet. Αυτό που θέλω το wireless#1 μηχάνημα να μην δίνει όλη την wifi σύνδεση του εκεί αλλά να συνεχίζει να διαμοιράζει παντού.

Δημοσ.

Παντου θα την διαμοιραζει, μην σε απασχολει αυτό.

To wireless#2 θα παρει μια IP από τον DHCP server του wireless#1.

That's all.

Δημοσ.

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο router για να το βάλω σε bridge mode με το υπάρχουν router που διαμοιράζει το wifi στο σπίτι. Δλδ θέλω να κάνω κάτι τέτοιο

με λίγα λόγια έχω το isp modem και το wireless #1 και ψάχνω ένα router που θα πάρει την θέση του wireless #2. Κάθε πρόταση καλοδεχούμενη

Δεν έγραψα ότι δεν θέλω κάτι ακριβό μια και δεν είναι και μεγάλυ απόσταση για τον διαμοιρασμό αλλά έχω κάποια μηχανήματα που απαιτούν ethernet για να συνδεθούν σύν ότι να έχει και wps καθώς το draytek που μοιράζει τo wifi έχει wps 

σε φτηνα λεφτα ειναι και τα tp link αλλα καλυτερα τo zyxel που πηρες.επισης θες να εχεις wds ή wps?ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.τo wds ειναι αυτο που γραφει πιο κατω ο φιλος το οποιο θελει ιδια  ρουτερ συνηθως και σε thomson που το εχω δοκιμασει ηθελε μονο wep(δεν επαιζε με wpa).επισης ακομα και σε ιδια ρουτερ εκανε παραξενα(thomson(packet loss)) Κτλ.

αν εννοεις wps τοτε το θεωρω επισης αχρηστο να εχει ενα ρουτερ και το θεωρω και bug οποτε το κλεινω

Καλημέρα φιλε μου...

Το WDS το ξεχνας,

θελει ασύρματες καρτες της ιδιας εταιριας και στα δυο routers,

όπως και υποστηριξη και στις δυο συσκευες,

και παλι δεν είναι εγγυημενο ότι θα παιξει.

Χρειαζεσαι ένα Access Point που να εχει λειτουργια "Client".

Πολλα φθηνα TP-Link εχουν αυτή τη δυνατοτητα.

Οποτε, επελεξε καποιο ρουτερακι που σου αρεσει, και ψαξε/διαβασε το manual του

για να δεις αν εχει Client mode.

Μια εναλλακτικη επιλογή επισης, είναι και η χρηση dd-wrt ή openwrt,

αλλα πρεπει να ασχοληθείς λιγο και να διαβασεις μερικα πραγματα

για να σεταρεις από την αρχη το router.

γραφει για wps ο τοπικ σταρτερ οποτε δεν ξερω αν θελει να παιξει με wds ή απλα θελει να συνδεει συσκευες με wps.αν και ειπε οτι δεν τον νοιαζει το wireless για το δευτερο ρουτερ.

Και δε χρειαζεται να βαλεις τπτ σε bridge. Αν εχεις κανα παλιο ασυρματο ρουτερ, το κανεις ΑΡ.

δεν θελει να ριξει καλωδιο απο το ενα στο αλλο οποτε θελει client  ή wireless bridge.στην αρχη γραφει ενα ρουτερ για να το βαλει σε bridge mode αλλα ειναι λαθος.εννοει ενα ρουτερ να παιζει σαν wireless bridge.και εγω οταν το διαβασα πηγε στην αρχη το μυαλο μου εκει που πηγε μαλλον και το δικο σου οτι θελει να κανει rfc1483 (bridged ethernet)και εψαχνα να βρω για ποιο λογο να κανει κατι τετοιο.και μετα ειδα το σχεδιαγραμμα.

και εγώ αυτά τα tp-link έχω δει μέχρι τώρα και φαίνονται μια χαρά για τα λεφτά τους. Αυτό που βασικά θέλω είναι να έχει τουλάχιστον και 4 ethernet θύρες πάνω του. Κανονικά αν έχει wifi ένα router δεν μπαίνει σε client mode?

υπαρχουν ρουτερ που παιζουν πχ σε διαφορα modes Πχ client,repeater,access point αλλα μονο ενα καθε φορα,υπαρχουν ap που εχω δει τα οποια παιζουν και ap αλλα και wds ταυτοχρονα δηλαδη σαν να εχεις repeater Οπως και υπαρχουν και ρουτερ που εχουν 2 radio δηλαδη δυο διαφορετικα wireless>πχ και τα 2 να παιζουν access point.το ενα wds ή client και το αλλο access point κτλ.αλλα αν θελει wireless μπορει να βαλει ενα access point πισω απο το client και να δωσει και ασυρματα.αν εχεει καποιο παλιο adsl router τοτε το κανει access point ευκολα.

Συνηθως τα περισσοτερα routers (και όχι modem-routers) εχουν επιλογή για Client,

αλλα για να εισαι σιγουρος, το επιβεβαιώνεις μεσω του manual.

Επισης υπαρχει μια λεπτομερεια στο σχεδιάγραμμα που εχεις αφησει...

To router που θα πάρει την θέση του wireless #2, δεν θα μπορει να εξυπηρετησει

ασυρματα άλλες συσκευες, γιατι το wireless του θα είναι απασχολημενο με το να εχει

τον ρολο του Client.

Οποτε... αν θες να μπεις σε πιο βαθεια νερα και να κανεις το κατι παραπανω,

προτείνω openwrt σε TP-Link Αccess Point με USB θυρα, στην οποια θα βαλεις ένα Wireless USB adaptor,

ώστε να εχεις 2 wifi interfaces και όχι ενα...

παντως αν και ειναι μια χαρα λυση αυτο που λες εν τουτοις απο πλευρας ευκολιας θα ηταν ποιο ευκολο να το κανει με ξεχωριστο access point .λιγοτερο φορτο στο ρουτερ.διαφορετικες συσκευες οποτε αν χαλασει να χασει μονο την μια .βεβαια θα υπηρχε και η λυση για δυο radio αλλα εκει ειναι λιγο το κοστος.αν παει παντως σε tp link ειναι αρκετα φτηνα για να το κανει με 2 ξεχωριστες συσκευες και το καλο ειναι οτι  μπορει να ειναι πχ 2 tp link 701nd οποτε αν χαλασει αυτο που κανει το Link βαζει το αλλο να κανει το Link μεχρι να παρει αλλο.αλλα δεν το ηξερα οτι γινοταν και με τον τροπο που λες.thanxs για τo info.

καλά αυτό δεν με απασχολεί τόσο καθώς πάνω στο wireless#2 θα έχω τις συσκευές μόνο συνδεδεμένες μέσω ethernet. Αυτό που θέλω το wireless#1 μηχάνημα να μην δίνει όλη την wifi σύνδεση του εκεί αλλά να συνεχίζει να διαμοιράζει παντού.

to wifi 1 θα τρωει αρκετα παραπανω φορτο απλα να το ξερεις.γιατι θα εχει και τους αρχικους clients αλλα θα εχει και το δευτερο wireless .και επειδη στο δευτερο wireless θα πεσουν ολα τα Pc φαντασου οτι θα εχει αρκετη κινηση απο το πρωτο wireless στο δευτερο.ναι μεν το wifi 2 ειναι μια συσκευη wifi και οχι πολλες αλλα στην πραξη θα κανει αρκετα μεγαλη κινηση λογο των Pc που υπαρχουν απο πισω.απλα σωζεται λιγο η κατασταση επειδη ειναι μια συσκευη.δεν ξερω το wireless ενα τι συσκευη ειναι απλα ελπιζω να ειναι κατι καλο και οχι κανα zte ρουτερ ή κανα απο αυτα τα μαπα που δινουν οι παροχοι κατα καιρους.πχ baudtec,philips κτλ.γιατι με αυτα το wifi θα φαει μια ηττα ειδικα αν ειναι 802.11g και οχι n.

τελικά πήρα αυτό εδώ

http://www.e-shop.gr/zyxel-nbg-416n-router-wireless-n-lite-home-router-p-PER.613885

εχει και client birdge mode που με ενδιαφέρει. Θα πω εντυπώσεις μόλις έρθει. 

αφου ειναι zyxel ειναι μια χαρα.το αρχικο wifi δεν μας ειπες τι συσκευη ειναι.

Δημοσ.

το wireless#1 είναι draytek που δεν χαμπαριάζει με όσες συσκευές του έχω τώρα πάνω. Αυτή την στιγμή έχει πάνω του στο wifi 5 συσκευές και αν ανοίξω και την τηλεόραση στριμάρω  κανονικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και .mkv. Πολύ δυνατό wifi δεν κρεμάει με τίποτα. Η μια από τις 5 συσκεύες είναι bicoin node στην ουσία ένας ανοιχτός server που μπαίνουν διάφοροι μέχρι 40 συνδέσεις και κατεβάζουν περιεχόμενο.

Δημοσ.

το wireless#1 είναι draytek που δεν χαμπαριάζει με όσες συσκευές του έχω τώρα πάνω. Αυτή την στιγμή έχει πάνω του στο wifi 5 συσκευές και αν ανοίξω και την τηλεόραση στριμάρω  κανονικά χωρίς το παραμικρό πρόβλημα και .mkv. Πολύ δυνατό wifi δεν κρεμάει με τίποτα. Η μια από τις 5 συσκεύες είναι bicoin node στην ουσία ένας ανοιχτός server που μπαίνουν διάφοροι μέχρι 40 συνδέσεις και κατεβάζουν περιεχόμενο.

ενταξει τοτε.απλα δεν ειχες γραψει τι ηταν το αρχικο ρουτερ οποτε για αυτο ρωτησα μην ηταν κανα της πλακας.

Δημοσ.
Σήμερα μου το φέρανε και έκανα λίγη ώρα να καταλάβω πως μπορούσα να το βάλω σε wifi bridge mode. Αρχικά είχα μπερδευτεί καθώς δεν είχε στις επιλογές του κάποια ρύθμιση αλλά έχει ένα πεδίο που λέγετε sys op mode και από είχε επιλογές όπως bridge, access point, universal repeater. Αν επιλέξεις ένα από τα τρία τότε αλλάζουν και τελείως οι ρυθμίσεις του interface. Μια άλλη παραξενιά που έχει είναι ότι αν αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις πάει ο router default με ip 192.168.1.2 και από τι καταλαβαίνετε αν έχετε άλλη συσκευή με τέτοια ip στο δύκτιο σας τότε θα έχετε πρόβλημα.

Αφού αλλάξεις το interface σε bridge από εκεί σου βγάζει μια λίστα με τα διαθέσιμα wifi δύκτια και απλά επιλέγεις αυτό που θέλεις και συνδέεσε χωρίς πρόβλημα. Του έχω βάλει ήδη πάνω δύο συσκευές το router σε wifi bridge και πάνω του ethernet συσκευές. Είχα μερικές αποσυνδέσεις από αυτές τις συσκευές και θέλω να το παρακολουθήσω λίγο και να φορτώσω λίγο το wifi να δω πως συμπεριφέρετε. 

Από τι έχω καταλάβει σε wifi birdge ο router που κάνει το wifi access point δεσμεύει από το δύκτιο κάποιο bandwitdth η κάνω λάθος?

Δημοσ.

Σήμερα μου το φέρανε και έκανα λίγη ώρα να καταλάβω πως μπορούσα να το βάλω σε wifi bridge mode. Αρχικά είχα μπερδευτεί καθώς δεν είχε στις επιλογές του κάποια ρύθμιση αλλά έχει ένα πεδίο που λέγετε sys op mode και από είχε επιλογές όπως bridge, access point, universal repeater. Αν επιλέξεις ένα από τα τρία τότε αλλάζουν και τελείως οι ρυθμίσεις του interface. Μια άλλη παραξενιά που έχει είναι ότι αν αλλάξεις αυτές τις ρυθμίσεις πάει ο router default με ip 192.168.1.2 και από τι καταλαβαίνετε αν έχετε άλλη συσκευή με τέτοια ip στο δύκτιο σας τότε θα έχετε πρόβλημα.
Αφού αλλάξεις το interface σε bridge από εκεί σου βγάζει μια λίστα με τα διαθέσιμα wifi δύκτια και απλά επιλέγεις αυτό που θέλεις και συνδέεσε χωρίς πρόβλημα. Του έχω βάλει ήδη πάνω δύο συσκευές το router σε wifi bridge και πάνω του ethernet συσκευές. Είχα μερικές αποσυνδέσεις από αυτές τις συσκευές και θέλω να το παρακολουθήσω λίγο και να φορτώσω λίγο το wifi να δω πως συμπεριφέρετε. 
Από τι έχω καταλάβει σε wifi birdge ο router που κάνει το wifi access point δεσμεύει από το δύκτιο κάποιο bandwitdth η κάνω λάθος?

σε παρα πολλα router κτλ οταν αλλαζεις ενα mode αλλαζουν και οι επιλογες.πχ αν ενα adsl router το βαλεις σε bridged ethernet θα εξαφανιστουν τα πεδια username/password.

το ιδιο γινεται και στo zyxel που πηρες.

β.αυτο που αλλαζει η Ip ειναι λιγο βλακεια.απο την στιγμη που πχ του δινεις 192.168.1.254 θα ειναι λιγο βλακεια αμα αλλαξεις mode να στην ξανακανει 192.168.1.2.εκει απλα θα πρεπει να αλλαξεις την ip αφου ορισεις το mode και μετα να κανεις το Search για να βρεις το υπαρχουν δικτυο που θες να επεκτεινεις.

ετσι θα γλυτωσεις οποιοδηποτε προβλημα με το να κανει conflict με ενα pc/Κινητο,λαπτοπ/tablet , που θα εχει παρει την 192.168.1.2.

μισο λεπτο γιατι μπερδευτηκα.το εβαλες σε wireless bridge mode και εχεις βαλει συσκευες και wireless και με καλωδιο?και σου κανουν αποσυνδεση καποιες φορες ποιες??

επισης περιμενα οτι σε wireless bridge mode Οτι δεν θα σου εδινε wireless παρα μονο με ethernet.εκτος αν εννοεις αυτο και εννοεις οτι αυτες

σου καναν αποσυνδεση. 

β.το zyxel ελπιζω να μην το εχεις βαλει παρα πολυ μακρυα απο το adsl router και πιανει οριακα σημα για αυτο και κανεις αποσυνδεσεις?

οταν σου κανει αποσυνδεση μια συσκευη δεν ανοιγει σελιδες?αν ειναι wireless σου αποσυνδεεται απο το δικτυο?

firmware update ειδες για το draytek και για το zyxel?

το τελευταιο τι εννοεις?αν το zyxel δεσμευει bandwidth απο το draytek?οχι δεν υπαρχει δεσμευση bandwidth εκτος αν το βαλεις εσυ μεσα απο το draytek οτι στην ταδε wireless συσκευη το zyxel δηλαδη να δινει τοσο bandwidth.

Νομιζω σε αφηνει το draytek.αλλιως το βλεπει σαν μια οποιαδηποτε ασυρματη συσκευη αλλο που απο πισω υπαρχουν πολλα Pc οποτε υπαρχει καπως μεγαλη κινηση μεταξυ zyxel/draytek.

τωρα αν το zyxel παιζει και ασυρματα και ενσυρματα δηλαδη παιρνει ιντερνετ ασυρματα και δινει και ενσυρματα και ασυρματα τοτε

ναι επειδη εχει ενα wireless radio το σκιζεις λιγακι οποτε σε μεγαλο φορτο ισως εχεις καποια delay διοτι πρεπει με το ιδιο wireless να κανει το Link

Με το draytek αλλα να δωσει και ιντερνετ στα pc.αν δινει μονο με ethernet τοτε το delay ειναι μικρο.αν τωρα θες priority στο δευτερο Δικτυο τσεκαρε το draytek να δεις τι μπορεις να κανεις για qos κτλ.αν και για μενα η καλυτερη λυση θα ηταν παντα να συνδεεται το δευτερο ασυρματο με καλωδιο με το πρωτο ρουτερ δηλαδη access point και οχι repeater/wireless bridge Κτλ.

Δημοσ.

οχι τελικά έχουν περάσει σχεδόν δύο μέρες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Μια χαρά διαχειρίζεται και το zyele και ποιο πολύ το draytek ξανά όλες τις συνδέσεις στο σπίτι είτε είναι wifi είτε είναι ethernet είτε σερβίρει wifi στο bridge zyxel. Ολά καλα δλδ :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...