Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, το πρόβλημα που με ταλαιπωρεί εδώ και μια εβδομάδα είναι το εξής:

Δεν μπορώ να κάνω να δουλέψει σωστά o ssd μου. Συγκεκριμένα, έχω τον Link.png Site: Samsung 840 120gb πάνω στην Link.png Site: Asus M2N-SLI Deluxe , σε Windows 7 x64. Το BIOS είναι η τελευταία έκδοση (1804).

1)Συνδέοντάς τον στη θύρα του JMicron Controller δουλεύει μόνο ως IDE. Αν το γυρίσω σε AHCI στο bios αργεί να φορτώσει, η οθόνη σβήνει και μετά ανάβει ξανά στην εκκίνηση και πολλά άλλα προβλήματα. Το Samsung Magician δεν αναγνωρίζει τον ssd.

2) Στις θύρες του nforce controller δεν έχουμε υποστήριξη trim επειδή δεν υπάρχει ahci, σύμφωνα με το sentinel. Η εκκίνηση είναι ικανοποιητική σε θέμα ταχύτητας αλλά το sentinel βγάζει 80% performance.

3) Αν βάλω τους drivers της microsoft αντί της nvidia στο device manager έχω 100%performance, trim κλπ όλα άριστα στο sentinel, αλλά η εκκίνηση είναι αργή όπως στην 1η περίπτωση.

Κατεβάζοντας τους Link.png Site: Nforce driver 15.49 κατάφερα να έχει ένα σύντομο boot και αναγνωρίζει τον δίσκο στο Magician ως genuine, αλλά με ahci deactivated και unable to detect sata interface details. Performance (hd sentinel) 80%. Το speedfan βγάζει online: fitness 92% και performance 90%.

Με τα πολλά format και ξανά εγκατάσταση των Windows για τις διάφορες δοκιμές έπεσε και η υγεία από 98% σε 97%, ενώ και το performance της 3ης περίπτωσης από 100% έχει πάει στο 99%. Μάλλον καταστρέφω τον δίσκο κάνοντας προσπάθειες στην τύχη, αλλά όσα θέματα έψαξα είτε στα ελληνικά είτε στα ξένα forum δεν μου έλυσαν το πρόβλημα.

Όποιος ξέρει κάτι παρακαλώ ας βοηθήσει!

Δημοσ.

Η nvidia έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να βγάζει chipset και να τα υποστηρίζει, και δυστυχώς σε αυτό οφείλονται τς προβλήματα που αντιμετωπίζεις. Οπότε από τις δοκιμές που έκανες, βρίσκεις ποια είναι η καλύτερη λύση και την εφαρμόζεις.

Άλλη επιλογή είναι να πάρεις έναν sata controller σε pcie κάρτα , αλλά και πάλι συνήθως τα random read/writes είναι αρκετά πιο κάτω από τους σύγχρονους intel των μητρικών.

Μη φοβάσαι ο δίσκος δεν παθαίνει τπτ με 5-10 format.

Αποστολή από το ST18i με τη χρήση Insomnia App

• Like 1
Δημοσ.

Είναι το quick format που γίνεται όταν τρέχεις το installation των windows που λένε ότι δεν έχει θέμα (ελπίζω)

Ίσως να κοιτάξω προς pci-e sata controller αν είναι να λειτουργεί σωστά. Πάντως έβλεπα περιπτώσεις στα forum που λέγανε ότι λύθηκε το θέμα τους και τρέχει και γρήγορα και με ahci κλπ.

Δημοσ.

Λέτε να έχω θέμα επειδή δεν θα έχει trim (80% performance στο sentinel) ή να μην ανησυχώ? Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να γίνεται όλο και πιο αργός μέχρι να μην παλεύεται?

Στο registry δείχνει DisableDeleteNotify = 0 αλλά δεν ξέρω αν αυτό έχει κάποια επίδραση.

Δημοσ.

εχει αντιστοιχο garbage collector η samsung, μην αγχωνεσαι

επίσης όσο πιο πολυ ελευθερο χωρο εχει ο δισκος, τοσο σε καλύτερη κατασταση θα ειναι., Γενικά αν αφήσεις καμια 20αρια gb ελευθερα, δεν θα χεις και ιδιαιτερο προβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Το ελπίζω, γιατί στο magician αν και το έχει αναγνωρίσει το δίσκο και τον βγάζει σαν genuine, έχει ahci deactivated και sata ότι δεν το αναγνωρίζει

Οπότε ο υπολογιστής είναι οκ (κατά κάποιο τρόπο). Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...