David20 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Καλησπερα σε ολους...Μετα το περας της καταιγιδας στην Θεσσαλονικη(Συκιες μενω) και αφου εγινε διακοπη ρευματος,χαθηκαν τα καναλια της ΔΤ οπως γραφω, και απ τις δυο τηλεορασεις μου...Εκανα τρεις φορες σαρωση και τιποτε...Ξερει καποιος να μας ενημερωσει;...Συνεβη σε καποιον απο σας το ιδιο;... ...Επανηλθαν...εκανα νεα σαρωση...Λογω καιρου πρεπει να ηταν..
guardianx71 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Πολύ πιθανόν να μην έχεις καθόλου καλό σήμα. Αν δεν κάνω λάθος πάρα πολύ στις Συκιές πιάνουν από ... σπόντα κυριολεκτικά. Αν είσαι σε αυτήν την περίπτωση , λογικά ναι , η βροχή επηρεάζει πολύ Αν η κεραία σου είναι πολύ παλιά ή κουνιέται-γυρίζει εύκολα με τον αέρα ίσως να πρέπει να την αλλάξεις ή να την στερεώσεις καλύτερα
David20 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Ευχαριστω που απαντησες αδερφε...Λοιπον,η κεραια ειναι σε πολυ καλη κατασταση και στερεωμενη πολυ καλα επισης..προσφατα εφερα τεχνικο για ελεγχο και ολα ειναι τζαμι...οπως εγραψα παραπανω μετα απο λιγη ωρα ξανακανα σαρωση και τα βρηκα..γενικως οι Συκιες εχουν πολλα θεματα ληψης...Μενω σε "λακουβα" κυριολεκτικα..
GiOrGoSk21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δώσε λίγο κι ένα info mate... Πόσα σου πήρε ο άνθρωπος; Ήρθε και μέτρησε με πεδιόμετρα κλπ κανόνικα έτσι;
David20 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δώσε λίγο κι ένα info mate... Πόσα σου πήρε ο άνθρωπος; Ήρθε και μέτρησε με πεδιόμετρα κλπ κανόνικα έτσι; Ο τεχνικος που εφερα ειναι ο ιδιος που με εκανε εγκατασταση την κεραια,οταν την εκανε λοιπον εγκατασταση την εκανε με πεδιομετρα και ολα τα σχετικα...τωρα που ηρθε εκανε επανελεγχο,αλλαξε καποιες ρυθμισεις και εκανε ελεγχο στις τηλεορασεις μου να δει ποιοτητα σηματος...ολα κομπλε..το οτι χαθηκαν για λιγο τα καναλια της ΔΤ ηταν λογω καιρου και λογω περιοχης που μενω που ειναι κυριολεκτκα "λακουβα"οπως γραφω παραπανω...Αυτα αδερφε προς το παρον..15 ευρω με πηρε μονο,δεν το θεωρω μεγαλο ποσο...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Α κομπλέ, μια χαρά το 15άρικο. Ρωτάω γιατί έχω κι εγώ θεματάκι με το μπουκέτο της ΝΕΡΙΤ. Σε λίγες μέρες επιστρέφω στο σπίτι μου και τώρα με το μουντιάλ θέλω να λιώσω στο HD χωρίς ψηφιδωτά και άλλα περίεργα στην εικόνα. Οπότε θα φέρω τεχνικό και ήθελα να ξέρω τιμές πάνω-κάτω, μη μου πει κανα κουλό. Απλά στην περίπτωσή μου πιθανολογώ ότι θα χρειαστεί μέτρηση (ψιλοστάνταρ) και κανας έλεγχος σε πρίζα-καλωδίωση (ενισχυτές πολυκατοικίας κλπ δε νομίζω να χρειάζονται πείραγμα, γιατί από ισχύ σήματος είμαι ok). Anyway αν έχεις ιδέα πόσο κοστίζει η δουλειά που θέλω στο περίπου, πες μου. Ή αν γνωρίζει και κάποιος άλλος... Thanks mate.
David20 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Σε αυτα που θες και αναφερεις ετσι,εμπειρικα, σε βλεπω γυρω στο 25αρι αν δεν χρειαστεις καποιο εξαρτημα πχ ενισχυτη....δεν ειμαι τεχνικος,λεω ετσι στο τυχαιο,αν ειναι σωστος και δεν θελει να σε γδυσει..αυτα απο μενα..να σαι καλα κολλητε...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μάλιστα ok. Κι έτσι πληροφοριακά, θυμάσαι πόσο σου κόστισε την πρώτη φορά με την εγκατάσταση, μετρήσεις κλπ;
David20 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Βεβαιως mate...Πριν 4 χρονια εγινε η εγκατασταση και κοστισαν ολα μαζι( κεραιες,μετρησεις,τοποθετησεις εγκατασταση,αμοιβη τεχνικου) 270 ευρω......Και να σκεφτεις οτι πηραμε την πιο ακριβη κεραια του καταστηματος,εμεις το επιλεξαμε,δεν μας το επεβαλλε αυτος...Υπ οψιν οτι με ειπε(πριν λιγες μερες που ηρθε για ελεγχο) το εξης,,τον Οκτωβριο που μας ερχεται θα αλλαξουν καποια δεδομενα παλι,στις κεραιες,θα μπουν με ειπε ενισχυτες με εξωτερικη "θωρακιση" και δεν καταλαβα τον λογο..Οποιος ξερει,αν μπορει να μας ενημερωσει τι θα γινει και γιατι γινεται; Σε ποια περιοχη μενεις αν επιτρεπεται;
GiOrGoSk21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ωραίος, ευχαριστώ για το info. Χμμμ δεν το έχω ακούσει αυτό που λες για τον Οκτώβριο. Κατάλαβες αν αφορά μόνο την πόλη-περιοχή σου ή τους πάντες; Να το ρωτήσω κι εγώ αν είναι, όταν γυρίσω πίσω και φέρω τον τεχνικό. Κομοτηνή μένω.
David20 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Καταλαβα οτι αυτο με τους ενισχυτες και τις κεραιες θα αφορα τους παντες χωρις, επαναλαμβανω, να ειμαι 100%σιγουρος, αυτο με ειπε αυτο λεω...αν γινει καποια αλλαγη,θα γινει απο Οκτωβριο και μετα αδερφε.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Προς ενημέρωση... Ήρθε ο τεχνικός σήμερα. Κοίταξε την εγκατάσταση της πολυκατοικίας (η οποία είναι αυτή, από παλαιότερο post μου) και τελικά μετά από κάτι δικά του που έκανε το θέμα ήταν ένα καλώδιο (κατά 99% από κάμερα ασφαλείας από μαγαζί στο ισόγειο ή κάνα δορυφορικό για να πιάνει τίποτα τούρκικα κανάλια, δε ξέρω) το οποίο ήταν λανθασμένα συνδεμένο πάνω στον ενισχυτή (3η και 4η εικόνα ένα από τα 2 καλώδια πάνω δεξιά στον ενισχυτή, μάλλον το δεξί των VHF) ενώ θα έπρεπε να ήταν πάνω σε μια διακλάδωση (που δεν φαίνεται στις εικόνες). Το έβγαλε λοιπόν και συνέδεσε εκεί ένα αποσυνδεμένο καλώδιο που αντιστοιχούσε στη 2η κεραία που έχουμε στην πολυκατοικία, το σήμα πήγε αμέσως στο 100% (από ~90%), αλλά χωρίς καθόλου σφάλματα (1η εικόνα), έκανε και κάτι ελέγχους σε συχνότητες στην TV μου κι όλα κομπλέ. Κατά πάσα πιθανότητα, ο μεσιέ που είχε το μαγαζί κάτω, όταν το άνοιξε, φώναξε κανα δικό του τεχνικό, έβαλε χέρι κι έκανε @@ρίτσα λέω γω. Επίσης ρώτησα τον άνθρωπο γι' αυτό που έλεγε ο φίλος πιο πάνω, για καμιά αλλαγή στο επόμενο διάστημα. Αυτό που μου είπε αφορά μόνο εμάς τους Βορειοελλαδίτες. Θα σταματήσει δηλαδή (από Σεπτέμβη ή Αύγουστο) να εκπέμπει αναλογικά η Θάσος και θα ξεκινήσει κι από 'κει η ψηφιακή εκπομπή (εμείς έτσι κι αλλιώς εδώ έχουμε την Αλεξανδρούπολη από την οποία παίρνουμε ψηφιακό σήμα). Τίποτε περισσότερο δε μου είπε. Τέλος για φράγκα πήρε κανα 30άρι, αλλά προφανώς πληρώθηκε από τη διαχείριση και γράφτηκε στα κοινόχρηστα, αφού το θέμα ήταν κεντρικό κι αφορούσε όλη την πολυκατοικία.
David20 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2014 Μια χαρα βλεπω ελυσες κι εσυ το θεμα σου φιλος....Αυτο το πραγμα παντως που κανουν ορισμενοι να συνδεουν οτι να ναι οπου βρουν δεν το χωραει το μυαλο μου..και ειναι πολλοι οι μαλακοπιτουρες....τεχνικοι της πλακας,γειτονες που ειναι στην πραγματικοτητα τζαμπα βαρος στον πλανητη (ανεβαινουν κι αρχιζουν να συνδεουν οτι να ναι σε ξενες κεραιες)και ενα σωρο αλλοι πατσαβουρηδες..την επαθα περσι οπως ξαναειπα,τους εριξα κατι σπεσιαλ καντηλια,το πηραν το μηνυμα και γινανε γατακια ολοι τους.Τους ειπα ξανακαντε μαγκιτσα με την κεραια μου και καπακι διαλεξτε νοσοκομειο...κοπηκαν με τη μια τα ποδια τους...τεσπα ,να μην ξεφευγω..ολα καλα,λοιπον mate με την ληψη σου,χαιρομαι...και λεφτακια δεν πηρε πολλα,τζαμι στην τελικη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα