Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να αγοράσω ένα wireless USB Adaptorακι για το laptop μου γιατί καταστράφηκε το καλώδιο του wifi που συνδέεται με την οθόνη. Είμαι ανάμεσα σε δύο.
Αυτό http://www.plaisio.gr/periferiaka-othones/diktya/asirmates-kartes/Turbo-X-Wireless-USB-Adapter-Dual-Band-N600-TL-WDN3200-TL-WDN3200.htm 

Και αυτό www.you.gr/proionta/telephony-networking/asyrmata-diktyaka-proionta/wireless-adapters/wireless-adapter-tp-link-tl-wn722n

Ποιο μου προτείνετε; Η απόσταση είναι από το χωλ (ρούτερ) στο δωμάτιο (λάπτοπ). Οπότε θέλω καλή εμβέλεια. Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο;
Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Γεια χαρα.

Τα εχω και τα δυο dongles, το 722Ν εχει ελαφρως καλυτερη αποδοση λογω της κεραιας.

Αλλα εινα τοσο φθηνα, που μπορεις να τα παρεις και τα δυο...

Δημοσ.

Καλησπερα φιλε μου.. και εγω εχω διαβασει οτι με εξωτερικη κεραια ειναι καλυτερα αλλαβοως ειναιντοσο ακριβοτερη αυτη μεντην εσωτερικη κεραια;

Δημοσ.

Το 3200 είναι ακριβοτερο επειδή είναι dual band,

δηλαδή μπορει να βλεπει ασυρματα δικτυα και στα 2.4 Ghz και στα 5 Ghz.

Το μονο που μπορω να σου προσθεσω να πληροφορια, είναι τα τσιπακια που φοραει το καθενα.

Το ένα (722N) εχει Atheros και το άλλο (3200) Ralink.

Δες την εικονα που τα εχω συνδεσει και τα δυο, σε περιβαλλον Linux.

11_6_2014_9_18_24.png

Τα Atheros τσιπακια φημίζονται ότι είναι καλυτερα και πιο συμβατα αν ασχολείσαι και με Linux.

Αυτά τα ολιγα.

Οτι άλλο θες, ρωτα.

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα τι μου λες για να ειμαι ειλικρινης αλλα σε ευχαριστω πολυ!! οποτε καταηγοτμε σε 722; θα πρεπε να με νοιαζει που ειναι dual band;

Δημοσ.

παρε το 722Ν το ειχα κ εγω και του αλλαξα την κεραια με μια 8dbi και επιανε σε αρκετα μεγαλη αποσταση!!!

Για εναν παραξενο λογο,με την "εργοστασιακη" κεραια το δικο μου δεν πιανει τοσο καλα,πχ το λαπτοπ μου πιανει περισσοτερα δικτυα,παρ ολα αυτα το 722Ν με την εργοστασιακη κεραια εχει πολυυυυυυυυ καλυτερες ταχυτητες μεταφορας απ οτι το λαπτοπ

Ενδεικτικα το λαπτοπ ελεγε 5 γραμμες καθαρα και η 722Ν ελεγε 3.Το 722Ν ομως εστελνε περισσοτερο ογκο δεδομενων(το ειδα να πιανει και 12ΜΒ/s)σε μεταφορα απο wifi σε wifi μεσα στο ιδιο κτηριο.Αντιθετα το wifi του λαπτοπ με τις 5 γραμμες τερματιζε στα 3ΜΒ περιπου.

Δημοσ.

Το dual band θα σε ενδιεφερε αν ειχες το αναλογο router που να το υποστηριζει.

Αν θες ένα από τα δυο παρε το 722Ν, συμφωνω με τον Xristaras12 ότι μπορεις να βαλεις και κεραια με περισσοτερα dbi.

Δημοσ.

Να ξερεις παντως οτι το τσιπακι στα μοντελα της TP-LINK πολλες φορες αλλαζει αναλογα με to revision , εγω εχω ενα 722Ν rev 3.0 με τσιπ της ralink και φιλος το rev 1.0 με τσιπ της atheros , αμ και απ'οτι καταλαβαινω δεν ασχολεισαι με linux παιζει ρολο και στα windows , εμενα με τους drivers της ralink μου "παιζει" καλυτερα στα windows 7 απ΄οτι με τους τελευταιους της TP-LINK.

Η κεραια που ερχεται μαζι ειναι οντως κακιστη , αλλα για χρηση μεσα στο σπιτι εισαι καλα ετσι και αλλιως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πήρα τελικά το 722n αλλά αντιμετωπίζω πρόβλημα με win 8. Συγκεκριμένα όταν πάω να εγκαταστήσω τους drivers από το δισκάκι μου λέει ότι η εγκατάσταση δεν μπορεί να τρέξει σε αυτό το λειτουργικό. 

Κατέβασα από αλλού τους drivers και τους πέρασα. Συνέδεσα και το stick και αναβοσβήνει πράσινο αργά. Κάτι που σημαίνει ότι αναγνωρίστηκε το στικάκι αλλά δεν δέχεται ίντερνετ.

οι οδηγίες λένε ότι όταν όλα πάνε καλά θα πρέπει να ανοίξει μία configuration σελίδα για να συνδεθεί στο διαδίκτυο με όλα τα διαθέσιμα δίκτυα. Διαφορετικά ένα εικονίδιο με 4 γραμμούλες σαν wifi θα εμφανιστεί στο desktop μου. Δεν έχει εμφανιστεί όμως. Με λίγα λόγια δεν μπορώ να μπω στο interface του 722N.

Tελικά το έφτιαξα το πρόβλημα αλλά τώρα έχω άλλο. Μπαίνω κανονικά στο Interface της συσκευής όμως δεν με αφήνει να διαλέξω τίποτα από τα STATUS, WPS, NETWORKS (εδώ έπρεπε να πάω για να ψάξει για δίκτυα), PROFILE και μου επιτρέπει να πάω μόνο στο advanced όπου και εκεί δεν με αφήνει να επιλέξω τίποτα. 

Επεξ/σία από -WISE-

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...