crash21 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Γεια χαρα, Έχω το κλασσικο router του ΟΤΕ (ΖΤΕ H108NS). Απο το δωματιο μεχρι την TV που εχω ενα minix x7 το σημα πεφτει αρκετα και θελω ενα access point ή repeater. Ειμαι αναμεσα σεTP-Link 5210G, 7210N, 7510N. Γνωριζω οτι και τα 3 ειναι outdoor αλλα θελω ενα καλο ισχυρο access point ωστε με μια αγορα να το εχω και για τις καλοκαιρνες διακοπες μου που εκει θες οντως κατι ισχυρο. Επισης το 7510Ν ειναι μονο 5Ghz... Αυτο σημαινει τοι μπορει να μην ειναι συμβατο με το ΖΤΕ H108NS ή με πληθωρα αλλων routers? Γενικα θα ηθελα να μου προτεινετατε το καλυτερο οσον αφορα την συμβατοτητα με wireless δικτυα και την εμβελεια. Ευχαριστω πολυ.
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Αν το 7510 το συνδέσεις ενσύρματα με το (οποιοδήποτε) router και δουλεύει ως ΑΡ, δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί οι συσκευές που συνδέονται ασύρματα με αυτό να παίζουν στους 5GHz. Αν όμως το θέλεις ως Client, να πιάνει την ασύρματη εκπομπή του (οποιοδήποτε) router και να δίνει ενσύρματη πρόσβαση, τότε δεν σου κάνει καθώς το σύνολο σχεδόν παίζει στους 2,4GHz. Εγώ θα έλεγα το 7210 λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας (11n). Άλλες λύσεις τα Ubiquity Nanostation. 1
crash21 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Αν το 7510 το συνδέσεις ενσύρματα με το (οποιοδήποτε) router και δουλεύει ως ΑΡ, δεν υπάρχει πρόβλημα, αρκεί οι συσκευές που συνδέονται ασύρματα με αυτό να παίζουν στους 5GHz. Αν όμως το θέλεις ως Client, να πιάνει την ασύρματη εκπομπή του (οποιοδήποτε) router και να δίνει ενσύρματη πρόσβαση, τότε δεν σου κάνει καθώς το σύνολο σχεδόν παίζει στους 2,4GHz. Εγώ θα έλεγα το 7210 λόγω μεγαλύτερης ταχύτητας (11n). Άλλες λύσεις τα Ubiquity Nanostation. Σε ευχαρισω πολυ, κατατοπιστικοτατος! Το θελω και ως client να πιάνει την ασύρματη εκπομπή του (οποιοδήποτε) router και να δίνει ενσύρματη και ασυρματη πρόσβαση, οποτε λογικα θα παω στο 7210N μιας και το Ubiquity Nanostation ειναι ποιο ακριβω και 5GHz νομιζω και αυτο. Κατι τελευταιο, μηπως θα ηταν καλη ιδεα να παω σε 802.11ac για το μελλον ή θα εχω προβληματα συμβατοτητας?
jkoukos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Τι να το κάνεις το 11ac όταν ακόμη καο τώρα καλά-καλά δεν παίζουν σε 11n; Εκτός κι αν αναβαθμίσεις όλες τις συσκευές στο σπίτι σου. Έχε υπόψη ότι ένα ασύρματο δίκτυο παίζει αναγκαστικά στη χαμηλότερη ταχύτητα που θα βρει έστω και σε μια συσκευή. Υπάρχει το NanoStation Loco 2 MiMo, στο ίδιο κόστος με το 7210Ν και μεγαλύτερη ταχύτητα (300Mbps έναντι 150Mbps).
crash21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Σε ευχαριστω πολυ, μαλλον θα παω στο 7210N λογω του οτι εχει 12dbi αντι για 8 και το θελω για τις διακοπες μπας και βρισκω κανενα σημα να κανω την δουλεια μου για λιγο.
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Υπόψη ότι τα dBi επιδρούν μόνο στην εκπομπή σου και καθόλου στη λήψη. Με απλά λόγια έχουν να κάνουν πόσο μακρυά μπορεί να φθάσει η δικιά σου εκπομπή και όχι πόσο μακρυά μπορεί να είναι το σημείο που θέλεις να κάνεις λήψη, διότι πιθανόν να λαμβάνεις ασθενές σήμα (λόγω απόστασης) και να μην γίνεται σύνδεση.
crash21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Για να πιανω ασυρματα δικτυα ποιο χαρακτηριστικο πρεπει να κοιταξω? Και ποια ειναι καλυτερη συσκευη σε αυτο τον τομεα? Εδω λεει:"It features up to 500mw wireless transmission power and has a built-in 12dBi dual-polarized antenna which provides an efficient way to pick up and maintains a stable signal for a wireless network connection ranging multiple kilometers." Απο το "pick up" νομιζω οτι τα dbi παιζουν ρολο και στο να βρουν δικτυα νομιζω...
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Ναι αλλά αυτό που κρύβουν όλοι, (λέγοντας τη μισή αλήθεια) είναι ότι πρέπει να έχει τις αντίστοιχες δυνατότητες και η άλλη θέση εκπομπής. Δε πα να έχεις και 1W ισχύ, αν εγώ από την άλλη θέση κάνω εκπομπή με το απλό router του παρόχου, πάνω από 100 μέτρα (ανά περίπτωση) δεν πρόκειται να γίνει σύνδεση. Το να έχεις μια Ferrari δε σημαίνει ότι μπορείς να τρέξεις σε έναν κακοτράχαλο δρόμο. Κάθε ασύρματη ζεύξη έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και επιλέγουμε συσκευή ανάλογα το επιθυμητό αποτέλεσμα και τις ιδιαιτερότητες του περιβάλλοντος λειτουργίας.
crash21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Οκ συμφωνω ομως εγω το θελω για 2 δουλειες (στην καλυτερη περιπτωση)1) Για να ενισχυσω το σημα σπιτι μου 2) Για να το εχω διαθεσιμο ωστε στις διακοπες να βρισκει κανενα σημα απο κανενα wifi Ουσιαστικα το θελω κυριως για την περιπτωση 1. Σιγουρα θα μπορουσα με ~30 ευρω να παρω εναν απλο extender και να κανω την δουλεια του 1. Ομως με 50 ευρω μπορω να κανω το 1 και εν δυναμει το 2 μιας και το 7210Ν δεινχει να εχει καλη εμβελια. Για αυτο το καλυτερο ισως ειναι το 7210Ν (αντι για εναν απλο extender). Συμφωνεις με το παραπανω?
jkoukos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Συμφωνώ και θα σου κάνει και τις 2 δουλειές για τις οποίες το θέλεις. Απλά αναφέρω ότι μην βασίζεσαι σε αυτό που γράφουν για συνδέσεις σε μεγάλες αποστάσεις, κάνοντας χρήση μόνο μιας συσκευής. Αφορμή ήταν η αναφορά σου για τα περισσότερα dBi που έχει έναντι άλλης συσκευής. Δεν σου εξασφαλίζουν καλύτερη λήψη, αλλά μόνο ισχυρότερη εκπομπή. Και με 5dBi κέρδος κεραίας πάλι θα κάνεις δουλειά με εκπομπές από κοινά routers σε λογικές αποστάσεις. 1
crash21 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Σε ευχαριστω παρα παρα πολυ με βοηθησες παρα πολυ!
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 απλα μια δυο διευκρινησεις.και τα 3 μοντελα ειναι λιγο κατευθυντικα οποτε μεσα σε σπιτι αν το λειτουργησεις σαν Access point Θα δινει κατευθυντικα.αν το βαλεις σαν client Οκ θα παρεις με καλωδιο απο αυτο.επισης θα προτιμουσα σαν μαρκα Ubiquiti απο tp link Γεια χαρα, Έχω το κλασσικο router του ΟΤΕ (ΖΤΕ H108NS). Απο το δωματιο μεχρι την TV που εχω ενα minix x7 το σημα πεφτει αρκετα και θελω ενα access point ή repeater. Ειμαι αναμεσα σεTP-Link 5210G, 7210N, 7510N. Γνωριζω οτι και τα 3 ειναι outdoor αλλα θελω ενα καλο ισχυρο access point ωστε με μια αγορα να το εχω και για τις καλοκαιρνες διακοπες μου που εκει θες οντως κατι ισχυρο. Επισης το 7510Ν ειναι μονο 5Ghz... Αυτο σημαινει τοι μπορει να μην ειναι συμβατο με το ΖΤΕ H108NS ή με πληθωρα αλλων routers? Γενικα θα ηθελα να μου προτεινετατε το καλυτερο οσον αφορα την συμβατοτητα με wireless δικτυα και την εμβελεια.. το zte επισης θα το απογειωνα απο το παραθυρο.αυτο δεν παιζει ουτε στα 2 μετρα.αν παρεις access point για το σπιτι πρεπει να ριξεις καλωδιο μεχρι αυτο αλλα δεν χανεις σε ταχυτητα.αν παρεις repeater ναι δεν θελει καλωδιο αλλα ισως δεις μια ελαφρια πτωση ταχυτητας.αν κατι ειναι 5 ghz τοτε παιζει μονο με 5ghz.μπορει καποιο να ειναι και 2,4 ghz αλλα και 5 αλλα να μην μπορει να παιξει ταυτοχρονα και στα 2.προσεχε το. Σε ευχαρισω πολυ, κατατοπιστικοτατος! Το θελω και ως client να πιάνει την ασύρματη εκπομπή του (οποιοδήποτε) router και να δίνει ενσύρματη και ασυρματη πρόσβαση, οποτε λογικα θα παω στο 7210N μιας και το Ubiquity Nanostation ειναι ποιο ακριβω και 5GHz νομιζω και αυτο. Κατι τελευταιο, μηπως θα ηταν καλη ιδεα να παω σε 802.11ac για το μελλον ή θα εχω προβληματα συμβατοτητας? οσο ξερω αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος αν το βαλεις σαν client τοτε θα πιανει ασυρματα αλλα θα σου δινει μονο με καλωδιο.δεν θα μπορει να σου δωσει και ασυρματα οποτε θες access point μετα.ac= αχρηστο τελειως εκτος αν μετεφερες τρελλα αρχεια μεταξυ συσκευων. Σε ευχαριστω πολυ, μαλλον θα παω στο 7210N λογω του οτι εχει 12dbi αντι για 8 και το θελω για τις διακοπες μπας και βρισκω κανενα σημα να κανω την δουλεια μου για λιγο. απλα αυτο που ειπε και ο Jkoukos.αυτα που λενε για χιλιομετρα ειναι με 500 mw και οχι με 100 και επισης ειναι με τις ιδιες συσκευες που ειναι κατευθυντικες.οταν ο αλλος παιζει με 100mw πισω απο τοιχους με Omni κεραια ειτε παιζεις εσυ στα 500 ειτε δεν ξερω τι ενα και το ιδιο. Για να πιανω ασυρματα δικτυα ποιο χαρακτηριστικο πρεπει να κοιταξω? Και ποια ειναι καλυτερη συσκευη σε αυτο τον τομεα? Εδω λεει:"It features up to 500mw wireless transmission power and has a built-in 12dBi dual-polarized antenna which provides an efficient way to pick up and maintains a stable signal for a wireless network connection ranging multiple kilometers." Απο το "pick up" νομιζω οτι τα dbi παιζουν ρολο και στο να βρουν δικτυα νομιζω... ναι απλα δεν γραφουν οτι τα χιλιομετρα ειναι με 2 ιδιες συσκευες κατευθυντικες και στα 500mw Που ειναι εξω απο το νομιμο εκτος αν μιλαμε για 5ghz. Οκ συμφωνω ομως εγω το θελω για 2 δουλειες (στην καλυτερη περιπτωση)1) Για να ενισχυσω το σημα σπιτι μου 2) Για να το εχω διαθεσιμο ωστε στις διακοπες να βρισκει κανενα σημα απο κανενα wifi Ουσιαστικα το θελω κυριως για την περιπτωση 1. Σιγουρα θα μπορουσα με ~30 ευρω να παρω εναν απλο extender και να κανω την δουλεια του 1. Ομως με 50 ευρω μπορω να κανω το 1 και εν δυναμει το 2 μιας και το 7210Ν δεινχει να εχει καλη εμβελια. Για αυτο το καλυτερο ισως ειναι το 7210Ν (αντι για εναν απλο extender). Συμφωνεις με το παραπανω? μπορει και με ενα απλο repeater με omni κεραια να εκανες μια χαρα την δουλεια σου για την πρωτη περιπτωση ή να εριχνες καλωδιο ή με powerline και να βαζες access point.αν θες κατι πιο δυνατο σε access point ειναι τα airlive.
sfaira79 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) παιδια καλημερα,νεοs στο φορουμ και θελω βοηθεια σχετικα με 5210 παρακαλω βοηθηστε..για το 5210. εχω την συγκεκριμενη κεραια περιπου 2 μηνεs και επαιρνα ιντερνετ απ σπιτι ξαδερφου ελα ομωs που εφυγε τωρα και το εκοψε,τωρα υπαρχει εδω ενα free thomson αλλα μολιs συνδεομαι με παει στο μενου του ρουτερ,πωs γινετε αυτο?ξερω οτι εχουν την ιδια ip. πωs αλλαζουμε τιν ip του τπ λινκ? και τι βαζω? το dhcp να ειναι ενεργο?και τι βαζουμε εκει?στην αυτοματη αποδοση εχω 192.168.1.100.μασκα 255.255.255.0 σε τι ip να βαλω την κεραια?τωρα εχει 192.168.1.254 ιδια με το ρουτερ τηs forthnet.. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2014 από sfaira79
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 παιδια καλημερα,νεοs στο φορουμ και θελω βοηθεια σχετικα με 5210 παρακαλω βοηθηστε..για το 5210. εχω την συγκεκριμενη κεραια περιπου 2 μηνεs και επαιρνα ιντερνετ απ σπιτι ξαδερφου ελα ομωs που εφυγε τωρα και το εκοψε,τωρα υπαρχει εδω ενα free thomson αλλα μολιs συνδεομαι με παει στο μενου του ρουτερ,πωs γινετε αυτο?ξερω οτι εχουν την ιδια ip. πωs αλλαζουμε τιν ip του τπ λινκ? και τι βαζω? το dhcp να ειναι ενεργο?και τι βαζουμε εκει?στην αυτοματη αποδοση εχω 192.168.1.100.μασκα 255.255.255.0 σε τι ip να βαλω την κεραια?τωρα εχει 192.168.1.254 ιδια με το ρουτερ τηs forthnet.. για να σε πηγαινει στο μενου του thomson οταν συνδεεσαι ή εχεις βαλει λαθος gateway ή αυτος δεν εχει βαλει στοιχεια κοινως δεν εχει ιντερνετ οποτε σε παει στο thomson. απο εκει και περα. α.το thomson ειναι 192.168.1.254 οποτε εσυ θα βαλεις το 5210 σαν 192.168.1.253.το dhcp δεν το θες αφου θα παιρνεις απο τον dhcp του thomson.Οποτε τον κλεινεις αν εννοεις τον dhcp για το Lan>αν εννοεις για το wan εκει ειτε παιζει με dhcp που δεν το προτεινω ή βαζεις την Ip που ειπαμε πιο πανω μe subnet 255.255.255.0 και default gateway την 192.168.1.254. αν εχουν την ιδια ip ειναι λογικο να μην παιζουν γιατι γινεται conflict.στο tp link ειτε οταν τρεχεις το wizard ειτε στην καρτελλα του Lan θα πρεπει να εχει να αλλαξεις την 192.168.1.254 σε κατι αλλο(ή να παρει απο dchp).ελπιζω να μην εχεις κανα πολυ παλιο firmware Πανω.αν και το κακο ειναι οτι αμα περασεις το τελευταιο μετα δεν σε ξαναφηνει να βαλεις αλλο firmware και σου μειωνει την ενταση του ασυρματου .και δεν ξερω αν θα βρεις ευκολα κανα προηγουμενο firmware πριν το τελευταιο αν αποφασισεις να περασεις κανα πιο νεο ετσι για το καλο(μονο σε ftp ισως να υπαρχουν τα πιο παλια αν δεν υπαρχουν στο site Της tp link).το wireless bridge/client ή δεν ξερω τι αλλο το εχεις ρυθμισει το αφηνεις οπως ειναι απλα θα πρεπει πλεον να ξαναψαξεις για το νεο δικτυο πχ του thomson και να βαλεις των κωδικο του αμα εχει.αν και παλι δεν εχεις ιντερνετ μπες στο thomson να δεις αν εχει παρει ip.Μπορει απλα να εχει ξεμεινει.
nikitas tsi Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2014 H 7210 ξερετε αν εχει κι'αυτη προβληματα συνδεσης με τη κρυπτογραφηση οπως η 5210 ή εχει επιλυθει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα