Thanos1972 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Occt PSU test για 7 λεπτα σε 1920Χ1200 με τον επεξεργαστη στα 4.800 και την καρτα γραφικων στα 1000 τον πυρηνα,το wattoμετρο εδειξε max στιγμιαια 715 watts.συνηθως επαιζε 50 watt κατω.κανενα προβλημα και η ζεστη που εβγαζε ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου ηταν περιπου οσο ειναι ο αερας του υπολοιπου δωματιου σε δοκιμη με το χερι.δεν καταλαβα διαφορες. φυσικα το κουτι εχει μεσα και τους εξης ανεμιστηρες που οσο ναναι λογο του οτι ειναι πολλοι,καταναλωνουν. 1Χ230mm 2X200mm 1X170mm 5X140mm (ο ενας του τροφοδοτικου). 3Χ120mm 2X080mm βαλε και λιγο την αντλια της υδροψυξης. 1
rowain Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Occt PSU test για 7 λεπτα σε 1920Χ1200 με τον επεξεργαστη στα 4.800 και την καρτα γραφικων στα 1000 τον πυρηνα,το wattoμετρο εδειξε max στιγμιαια 715 watts.συνηθως επαιζε 50 watt κατω.κανενα προβλημα και η ζεστη που εβγαζε ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου ηταν περιπου οσο ειναι ο αερας του υπολοιπου δωματιου σε δοκιμη με το χερι.δεν καταλαβα διαφορες. φυσικα το κουτι εχει μεσα και τους εξης ανεμιστηρες που οσο ναναι λογο του οτι ειναι πολλοι,καταναλωνουν. 1Χ230mm 2X200mm 1X170mm 5X140mm (ο ενας του τροφοδοτικου). 3Χ120mm 2X080mm βαλε και λιγο την αντλια της υδροψυξης. έχεις πειράξει τάση στην gpu?
Ntenteras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Θάνο το coolermaster δεν έχεις; είμαι από κινητό και δεν μπορώ να δω υπογραφή. Το προτείνεις δηλαδή για i7 2600k και r9 290 με oc και στα δύο; θέλω να κρατήσει και μερικά χρόνια
Thanos1972 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 rowain για τις αναγκες του τεστ δεν εχω πειραξει ταση στην gpu.ετσι απλα το εβαλα για να δω την καταναλωση.κανονικα στα στοκ την εχω. Ntenteras,ναι το coolermaster ειναι.κοιταξε να δεις πως εχει η φαση. το occt psu test ειναι το απολυτο extreme σεναριο και τραβαει μεγιστο ρευμα για να δουμε ακριβως αυτο.τραβαει και παραπανω απο οσο χρειαζεται.σε πραγματικες συνθηκες δεν υπαρχει περιπτωση να δεις αυτη την καταναλωση.οταν παιζω games ας πουμε,ειμαι αρκετα κατω απο τα 500watt (σε διαφορα games,οχι μονο σε ενα). το τροφοδοτικο δεν εχει κανει κιχ.ουτε με Stress testing σε παραπανω ρολογια και στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων με παραπανω ρευμα σε δοκιμες ουτε πουθενα. εχει 5 χρονια εγγυηση οποτε τα 5 χρονια θα στα βγαλει σιγουρα (καταλαβαινεις πως το λεω,οτι ημαστε καλυμενοι για 5 χρονια). ο δικος σου υπολογιστης σιγουρα θα χρειαζεται λιγοτερο ρευμα μονο και μονο λογω επεξεργαστη.και ας τον εχεις κλοκαρισμενο (φανταζομαι δεν εννοεις να τον εχεις μονιμα στα 5.0ghz,λεμε τωρα γιατι τοτε και ο δικος σου θα καιει αρκετα). το συγκεκριμενο τροφοδοτικο εαν θυμαμαι καλα αντεχει στο να τραβαει και 850 watt.εαν θυμαμαι καλα.... εχει μια γραμμη στην 12αρα (σημαντικο για εμενα γιατι και ο επεξεργαστης και η καρτα ειναι ενεργοβορες). εχει πολυ καλο modular design και πλακε καλωδια. και γενικοτερα εχει την seasonic απο πισω.ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος (το ειχα παρει σε προσφορα στα 119 απο eshop) και μονο να το προτεινω μπορω.οχι οτι φυσικα δεν υπαρχουν εξισου καλα τροφοδοτικα εκει εξω αλλα και η συγκεκριμενη σειρα της coolermaster ειναι απο τις κορυφαιες. απο watt θα εισαι οκ.οποτε..... (μην ξεχναμε και το θεμα του efficiency ετσι?οτι μπορει να δειχνει ο μετρητης 715watt αλλα εαν πουμε οτι σε αυτα τα Watt το efficiency ειναι πχ 89% τοτε η πραγματικη καταναλωση ειναι 715*0,89= 636watt οποτε εχω και ενα 10% αερα στο χειροτερο σεναριο). edit:για τις αναγκες του τεστ,το ρευμα του επεξεργαστη ηταν στο 1.46v 3
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 xfx pro 750w black edition ή coolermaster v series v700; την ιδια τιμη εχουνε, για πειτε ποιο να παρω; 130 ευρώ τα θεωρώ πάρα πολλά για psu αλλά στη θέση σου θα έβαζα άλλα 20 και θα πήγαινα στο Corsair AX760 που έχει 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση, καλύτερο efficiency και είναι λίγο πιο δυνατό.
Ntenteras Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 (φανταζομαι δεν εννοεις να τον εχεις μονιμα στα 5.0ghz,λεμε τωρα γιατι τοτε και ο δικος σου θα καιει αρκετα). αυτο εννοω αλλα και αυτο γινεται με αρκετα χαμηλοτερο voltage απ οτι εχει εσυ τον δικο σου οποτε δεν θα εχω προβλημα θα παρω το coolermaster λοιπον, φαινεται πολυ καλο και ταιριαζει και με την αισθητικη του ολου συστηματος καλυτερα απο το corsair αν θελησω να κανω cf με 290 στο μελλον ποσα watt τροφοδοτικο θα χρειαστω; 130 ευρώ τα θεωρώ πάρα πολλά για psu αλλά στη θέση σου θα έβαζα άλλα 20 και θα πήγαινα στο Corsair AX760 που έχει 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση, καλύτερο efficiency και είναι λίγο πιο δυνατό. ηδη εβαλα 20Ε απ' οτι εχει το rm750 οποτε δεν παιζει να βαλω και αλλα. θα αφησω και λιγα χρηματα για περιφερειακα
Prospector8 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Να πω και εγω δυο πράγματα. Οσο αφορα την καρτα, εννοείται καταρχας πας σε R9 290,αλλα για υλοποίηση μπορεις να δεις και αυτην της MSI,η οποια ειναι λιγο πιο αθορυβη απο της Gigabyte και overclockarεται καλυτερα, 3χρονια και αυτη εχει εγγυηση. Οσο αφορα τροφοδοτικο, δεν ξερω να σου πω ποιο, αλλα οι μετρήσεις οι δικες μου εδειξαν οτι με I5 3570k στα 4.8Ghz με 1.3V,και καρτα oc στα 1140/1400,while παιζοντας crysis 3, τα βατομετρο εδειχνει 580Watt Max! Αρα εμενα η συμβουλη μου θα ηταν οτι με ενα Seasonic 650αρι δεν προκειται να ειχες κανενα απολυτως θεμα με τα watt, για οσο μιλαμε για single καρτες, που καλως και δεν πας σε cf/sli. Α και κουτι θα προτεινα αυτο http://www.e-shop.gr/phanteks-enthoo-pro-midi-tower-black-window-p-PER.812242μιλαμε για Ultimate VFM κουτι
rowain Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 rowain για τις αναγκες του τεστ δεν εχω πειραξει ταση στην gpu.ετσι απλα το εβαλα για να δω την καταναλωση.κανονικα στα στοκ την εχω. Ntenteras,ναι το coolermaster ειναι.κοιταξε να δεις πως εχει η φαση. το occt psu test ειναι το απολυτο extreme σεναριο και τραβαει μεγιστο ρευμα για να δουμε ακριβως αυτο.τραβαει και παραπανω απο οσο χρειαζεται.σε πραγματικες συνθηκες δεν υπαρχει περιπτωση να δεις αυτη την καταναλωση.οταν παιζω games ας πουμε,ειμαι αρκετα κατω απο τα 500watt (σε διαφορα games,οχι μονο σε ενα). το τροφοδοτικο δεν εχει κανει κιχ.ουτε με Stress testing σε παραπανω ρολογια και στον επεξεργαστη και στην καρτα γραφικων με παραπανω ρευμα σε δοκιμες ουτε πουθενα. εχει 5 χρονια εγγυηση οποτε τα 5 χρονια θα στα βγαλει σιγουρα (καταλαβαινεις πως το λεω,οτι ημαστε καλυμενοι για 5 χρονια). ο δικος σου υπολογιστης σιγουρα θα χρειαζεται λιγοτερο ρευμα μονο και μονο λογω επεξεργαστη.και ας τον εχεις κλοκαρισμενο (φανταζομαι δεν εννοεις να τον εχεις μονιμα στα 5.0ghz,λεμε τωρα γιατι τοτε και ο δικος σου θα καιει αρκετα). το συγκεκριμενο τροφοδοτικο εαν θυμαμαι καλα αντεχει στο να τραβαει και 850 watt.εαν θυμαμαι καλα.... εχει μια γραμμη στην 12αρα (σημαντικο για εμενα γιατι και ο επεξεργαστης και η καρτα ειναι ενεργοβορες). εχει πολυ καλο modular design και πλακε καλωδια. και γενικοτερα εχει την seasonic απο πισω.ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος (το ειχα παρει σε προσφορα στα 119 απο eshop) και μονο να το προτεινω μπορω.οχι οτι φυσικα δεν υπαρχουν εξισου καλα τροφοδοτικα εκει εξω αλλα και η συγκεκριμενη σειρα της coolermaster ειναι απο τις κορυφαιες. απο watt θα εισαι οκ.οποτε..... (μην ξεχναμε και το θεμα του efficiency ετσι?οτι μπορει να δειχνει ο μετρητης 715watt αλλα εαν πουμε οτι σε αυτα τα Watt το efficiency ειναι πχ 89% τοτε η πραγματικη καταναλωση ειναι 715*0,89= 636watt οποτε εχω και ενα 10% αερα στο χειροτερο σεναριο). edit:για τις αναγκες του τεστ,το ρευμα του επεξεργαστη ηταν στο 1.46v Σκέψου τι θα τραβούσε αν είχες και την κάρτα με πειραγμένη τάση..
Thanos1972 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 ^Το εχω δοκιμασει παντως και σε παιχνιδια και σε benching και τον επεξεργαστη παραπανω και ρολογια και ρευμα και την καρτα παραπανω και ρολογια και ταση.δεν εκανε κιχ το τροφοδοτικο.τωρα με την ζεστη που εχει κιολας...ολα ζοριζονται παραπανω. αλλα σε νορμαλ πραγματα δεν εχω κανενα προβλημα με ανεβασμενα ρολογια.το occt psu test ειναι σαν να τρεχεις furmark για την καρτα γραφικων και intelburntest για τον επεξεργαστη μαζι.που ξερουμε οτι αυτα τα 2 δεν αποτελουν ρεαλιστικα σεναρια γιατι πολυ απλα ειναι παραπανω απο οσο θα δουμε ποτε. 1
Ntenteras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Θάνο τι τροφοδοτικό χρειάζεται για CF 290;
Thanos1972 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 ε,εκει αμα πεις οτι θα κλοκαρεις τα παντα θελεις κανενα 1000......ποιοτικο.
Prospector8 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 1000αρι το θεωρώ υπερβολή. Καπου ειχε παρει το ματι μου οτι με 8350 στα 4.8Ghz και 2xR9 290 το σύστημα απο εναν στο overclock.net εβγαζε 700-720watt σε crysis 3. Ο φιλος εδω που εχει και το 2600Κ οπου καιει πολυ λιγότερο απο τον Amd, θα ειναι υπεραρκετος με ενα 850αρι ακομα και να εκανε oc τις gpu. Διαβαζω τα καλυτερα γιαυτο http://www.skroutz.gr/s/3007731/XFX-850W-Black-Edition.htmlοποτε Ts σκεψου το. Βασικα σκέψου το καλα πριν πας για cf, η μια και δυνατη ειναι πάντα η καλύτερη λύση.
Ntenteras Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2014 Θα παρω το cm v700. Αν εκανα cf αυτο θα γινοταν σε 2 χρονια τουλαχιστον αλλα τοτε θα εχουν βγει πιο δυνατες καρτες οποτε αν χρειαστει θα δωσω την δικια μου και θα παρω μια απο αυτες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα