Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγαπητά μελη του insomnia νομιζω οτι μετά από τρία χρόνια εφτασε η ώρα να κάνω μια καλή αναβάθμιση στο pc μου. Σκοπος της αναβαθμισης ειναι η κατασκευη ενος gaming pc που να μπορει να ανταπεξελθει ικανοποιητικα στα παιχνιδια της επομενης 3ετιας. Το pc μου αυτη τη στιγμή περιέχει τα εξής μέρη:

cpu: i7 2600k

motherboard: msi p67a-gd65

cooler: corsair h60 σε push pull

ram: 2x4gb corsair vengeance 1600mhz

gpu: 6950 2gb

psu: corsair tx650 v2

hdd: 2x wd1002faex σε raid 0, ενα 1tb εκαστος

ssd: ocz revodrive 120gb

case: coolermaster elite 430

dvd-r: ενα lg

οθόνη: lg flatron w2253tq

Τι θα κρατησω:

cpu: ειμαι πολυ ευχαριστημενος, δεν ειχα κανενα προβλημα οσο καιρο τον εχω και δεν νομιζω οτι θα εχω στο μελλον (τριετια), ειναι πολυ δυνατος και μπορει να γινει ακομα δυνατοτερος με ενα πανευκολο overclock στα 4.5GHz

motherboard: αφου κραταω τον επεξεργαστη δεν βλεπω λογο να αλλαξει η mobo

cooler: μπηκα στον πειρασμο να παρω κατι καλυτερο αλλα θα το κρατησω, σε διαταξη push/pull εχω 60 βαθμους max σε full load οποτε δεν υπαρχει ουσιαστικος λογος για αλλαγη

hdd: 2 caviar black σε raid 0 = πιο γρηγοροι και απο ssd, μενουν οπως ειναι

ram: νομιζω τα 8gb ειναι αρκετα για gaming, αν ειναι θα βαλω αλλα 8 αργοτερα

Τι θα αλλαξω:

καρτα γραφικων: τιμια καρτα αλλα νομιζω οτι ηρθε η ωρα της, δεν τα παει καλα με τα καινουργια παιχνιδια

Αντικαταστατης: λογικα η r9 290

οθονη: ντροπη ειναι να φτιαξω τετοιο θηριο και να παιζω σε 21.5¨ και 1080p

Αντικαταστατης: dell u2713hm (σχετικο θεμα που εχω κανει εδω: http://www.insomnia.gr/topic/531106-%CE%B1%CF%80%CF%8C-215-1080p-%CF%83%CE%B5-27-1440p/ )

κουτι: αυτη τη φορα τσιγκουνιες δεν κανω, θελουμε κατι ευρυχωρο με καλο cable management και airflow και βεβαια ομορφο ( το τελευταιο ειναι το πιο σημαντικο κριτηριο για εμενα αν και υποκειμενικο)

Αντικαταστατης: corsair 750d

psu: αυτο που ηδη εχω ειναι εξαιρετικο αλλα θελω κατι fully modular και λιγο μεγαλυτερο

Αντικαταστατης: corsair rm750

Δεν ξερω αν πρεπει να αναβαθμισω:

ssd: ειμαι ικανοποιημενος, ωστοσο στην αγορα πλεον υπαρχουν πολλοι φτηνοι ssd με καλυτερες επιδοσεις και μεγαλυτερο μεγεθος. αυτον δεν τον πουλαω. ισως ομως να παρω και αλλον εναν ssd (sata αυτη την φορα οχι pci) για να μπορω να βαζω και τα παιχνιδια στον ssd. δεν ξερω αν αξιζει να δωσω παραπανω λεφτα για ssd την στιγμη που ηδη εχω

Ποσό που διαθέτουμε : 1100-1300Ε

Χρήση υπολογιστή : hardcore gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: οχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. το γραφω παραπανω

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?  θα ανοιξω αλλο thread αφου τελειωσω με τον πυργο (δεν συμπεριλαμβανονται στο budget που εχω γραψει)

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): βαλτε μου τις σελιδες στο skroutz και θα δω απο που θα γινει τελικα η αγορα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? ας ειναι απο πολλα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? μονος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. εχουμε

Οσα προιοντα αναφερω ως αντικαταστατες ειναι απλα ενδεικτικα. Αν ηξερα τι ακριβως θα παρω δεν θα ανοιγα και θεμα αλλωστε.

Αν πιστευετε οτι πρεπει να αναβαθμισω και καποιο αλλο μερος ή  να μην αναβαθμισω καποιο απο αυτα που αναφερω μου το λετε.

Αν πιστευετε οτι πρεπει να κατανημω διαφορετικα το budget μου επισης μου το λετε.

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια και συγνωμη αν σας κουρασα με το μεγαλο ποστ

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

σε ποια παιχνιδια δεν ειναι ικανοποιητικη η 6950?

Στα 1440p που πάει η 6950 είναι τελειωμένη..

Δημοσ.

Αντικαταστατης: corsair 750d

psu: αυτο που ηδη εχω ειναι εξαιρετικο αλλα θελω κατι fully modular και λιγο μεγαλυτερο

Αντικαταστατης: corsair rm750

θα έγραφα πόσο απογοητευμένος είμαι, απλώς όμως διάβασε το review κ θα καταλάβεις.

http://www.hardocp.com/article/2013/11/13/corsair_rm750_750w_power_supply_review/

Δημοσ.

Δεν θα καταλάβει και πολλά, γιατί από τότε λύθηκαν τα προβλήματα με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Το έχω και μπορώ να βεβαιώσω για άριστη και εντελώς (μα εντελώς) αθόρυβη λειτουργία. Αν θέλει ο άνθρωπος να καταλάβει τί παιζεται ας δεί και εδώ: 

http://www.corsair.com/en-us/blog/2013/december/power-supply-capacitor-q-and-a

Eπίσης ας δεί και κάποια πράγματα που ξεκαθαρίζει ο ίδιος ο john Gerow.

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?s=a45e8dcfd37ce73e402410ad5f5d9791&t=10996&page=3

I've seen the longevity tests for the RM and at the higher loads where the fan turns on, they stay cool enough to where they'll last around 15 years. And at lower loads, when the fan doesn't spin, the temperatures are still within spec (< 105°C) while the ripple current is so far below the cap's capability, the higher temp doesn't effect the life.

http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=11092

Δημοσ.

Δεν θα καταλάβει και πολλά, γιατί από τότε λύθηκαν τα προβλήματα με το συγκεκριμένο τροφοδοτικό. Το έχω και μπορώ να βεβαιώσω για άριστη και εντελώς (μα εντελώς) αθόρυβη λειτουργία. 

Αθόρυβη λειτουργία = 100%.

Το ξεστοκάρισμα στην ελλάδα όμως δεν έγινε ακόμη = 100%.

Εγώ την πάτησα. Το τροφοδοτικό δεν είναι σοβαρό για τα λεφτά του. Είχα χρόνια να βιώσω BSOD.

Βέβαια, έχει 20 μέρες να το "δοκιμάσει" κ να το επιστρέψει. 

Δημοσ.

Και πως είσαι σίγουρος ότι η BSOD οφείλεται στο τροφοδοτικό; Τί πρόβλημα είχες; 

Προβλήματα έχουμε δεί με όλων των ειδών τα τροφοδοτικά. Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Και XFX αναφέρονται συχνά στο forum ας πούμε.

Δημοσ.

Εντάξει Millennium. Για RM είναι το πρώτο πρόβλημα που διαβάζω. Για αυτό ρωτάω. Ο φίλος μας είναι και καινούργιος στο forum.

Δημοσ.

Σε οθόνη και κάρτα κατέληξες τελικά; Για πολύ ποιοτικό modular τροφοδοτικό δες και αυτό http://www.skroutz.gr/s/3603808/CoolerMaster-V-series-V700.html

Δεν εχω καταληξει αλλα αν δεν εχετε να μου κανετε καποια αλλη προταση τοτε θα παω σε αυτα που γραψω στο πρωτο ποστ. Το τροφοδοτικο φαινεται τουμπανο, θα διαβασω και τα reviews που βαλαν τα παιδια παρακατω και θα αποφασισω σε ποιο θα παω.

σε ποια παιχνιδια δεν ειναι ικανοποιητικη η 6950?

εδω κολλαει με το bf4 σε 1080p. φαντασου τι θα κανει με το witcher 3 σε 1440p

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι κάποιες περιπτώσεις προβλημάτων με RM και σε αυτό το forum.Τέσπα.Εφόσον παίρνεις καλύτερο τροφοδοτικό δεν βλέπω λόγο γιατί να πας σε κάποιο χειρότερο.

Για την κάρτα για ποιά υλοποίηση σκέφτεσαι;

Δημοσ.

Θα κάνεις oc και στην R9 290 αργότερα? Γιατί θα κάνεις oc στην cpu, λογικά θα κάνεις και stress testing και μπορεί να ανεβάσεις πολλά watt έτσι. Αν κάνεις oc και στην R9 290 μπορείς να δείς ένα 750W τροφοδοτικό, όχι ότι το V700 δεν φτάνει αλλά για να είσαι ακόμα πιο άνετος. Θα φτιάξεις και πολύ καλό μηχάνημα ούτως ή άλλως.

Από υλοποίηση r9 290 από τις καλύτερες που κυκλοφορούν με βάση τα χαρακτηριστικά τους είναι αυτή: https://www.skroutz.gr/s/4833053/Sapphire-Radeon-R9-290-4GB-Tri-X-OC-Vapor-X-11227-04-40G.html Έχω το ''μικρό'' της αδερφάκι και είμαι υπερευχαριστημένος.

Δημοσ.

Εγώ θυμάμαι κάποιες περιπτώσεις προβλημάτων με RM και σε αυτό το forum.Τέσπα.Εφόσον παίρνεις καλύτερο τροφοδοτικό δεν βλέπω λόγο γιατί να πας σε κάποιο χειρότερο.

Για την κάρτα για ποιά υλοποίηση σκέφτεσαι;

Κοιτα οτι και να παρω εχουν 5 χρονια εγγυηση οποτε δεν θα υπαρχει προβλημα.

Για καρτα ειχα κολλησει με την sapphire tri x η οποια ειναι τελεια απο πλευρας ψυξης αλλα συνειδητοποιησα οτι εχει μονο 2 χρονια εγγυηση οποτε θα παρω την gigabyte http://www.skroutz.gr/s/4347452/Gigabyte-Radeon-R9-290-4GB-OC-GV-R929OC-4GD.html

Θα κάνεις oc και στην R9 290 αργότερα? Γιατί θα κάνεις oc στην cpu, λογικά θα κάνεις και stress testing και μπορεί να ανεβάσεις πολλά watt έτσι. Αν κάνεις oc και στην R9 290 μπορείς να δείς ένα 750W τροφοδοτικό, όχι ότι το V700 δεν φτάνει αλλά για να είσαι ακόμα πιο άνετος. Θα φτιάξεις και πολύ καλό μηχάνημα ούτως ή άλλως.

Σιγουρα θα κανω oc. Μαλλον απο την πρωτη μερα. Λιγα frames παραπανω δεν χαλασαν κανεναν αλλωστε. Παντως ακομα και με αυτο που εχω να μεινω προβλημα δεν νομιζω να υπαρχει οσον αφορα τα watt. Η αλλαγη γινεται για λογους αισθητικης

Δημοσ.

Καλή επιλογή η Gigabyte.Αν ασχοληθείς με o/c στην 290 μπορείς να ρωτήσεις τον Thanos1972 που την έχει με το V700 (και μάλιστα και σε κλοκαρισμένο FX αυτός).Δε θα χεις πρόβλημα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...