Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον εκανα scan και μου εμφάνισε περιπου 78 threats βεβαια μερικα απο αυτα ειναι τυπου registry key, registry data και registry value..... δεν ξερω αν πρεπει να διαγραφούν αυτα τα στοιχεια, φοβαμαι μην βλαψουν το σύστημα!

επισης εχει 3 επιλογες.... καραντίνα, προσθήκη εξαίρεσης και να το αγνοήσει!

Δημοσ.

Έλα τώρα, μην το βασανίζεις. Αφού το ξέρεις ότι στο τέλος θα κάνεις φορμάτ. :P 

Για τους κωδικούς σου κτλ κάνε ενα txt ή word με αυτούς και αποθήκευσε τους σε φλασάκι ή απλά γράψτους σε ένα χαρτί σαν τον παλιό καλό καιρό… ;) Όλα αυτά απλά για καβάντζα διότι και εγώ έχω τους περισσότερους στον αυτόματο και δεν κάνω σχεδόν ποτέ εκκαθάριση.

Δημοσ.

κανε quarantine
μετα εφοσον ειναι σε καραντινα δαγραψε τα εντελως.
δεν πειραζουν το συστημα αν τα διαγραψεις, ισα-ισα θα τρεχει πιο γρηγορα
μην φοβασαι και να "πειραζεις" απο μονο σου τα registry αρκει να ξερεις τι κανεις.
(Σε εναν φιλο μου με το MalwareBytes ειχα βρει 682 malware και σχεδον τα μισα registry τα διεγραψα οριστικα και δεν εχει κανενα προβλημα πλεον)

το φορματ οπως ειπε ο bermudakias33 ειναι σπανια αναγκαιο.
Ξερω περιπτωσεις οπου ειχαν βρεθει 2000 malware (PUP, Trojans, Rootkits, Spyware, Virus κλπ.) και αφου διαγραφηκαν δεν χρειαζοταν φορματ και το συστημα του ετρεχε οσο γρηγορα ετρεχε οταν το αγορασε.

Το φορματ κυριως χρησιμοποιειται για να μετατρεψεις εναν τυπο αρχειων σε εναν αλλο (π.χ. FAT32 > NTFS)
Μην το κανεις οπως καποιοι ασχετοι με PC που μολις τους πεις κολλαει σου λενε φορματ και σε ενα χρονο εχουν κανει 3.

Δημοσ.

εκανα σκαν τα διεγραψα τα threats αλλα ακομα συνεχιζει να εχει κολληματα στην εκκίνηση και ανα διαστηματα, μικρα κολληματα οταν λειτουργεί....

σκεφτηκα μηπως εχει θεμα ο σκληρος, αλλα δεν ακουω να κανει θορυβο.... δεν μπορω να καταλαβω!  :mad:

Δημοσ.

εκανα σκαν τα διεγραψα τα threats αλλα ακομα συνεχιζει να εχει κολληματα στην εκκίνηση και ανα διαστηματα, μικρα κολληματα οταν λειτουργεί....

σκεφτηκα μηπως εχει θεμα ο σκληρος, αλλα δεν ακουω να κανει θορυβο.... δεν μπορω να καταλαβω!  :mad:

Θα είχες τελειώσει ήδη με το φορμάτ.

Δεν θα συζητούσαμε. :-D 

Δημοσ.

αν εχεις επεξεργαστη με πολλαπλους πυρηνες πηγαινε msconfig > Εκκινηση υπολογιστη > επιλογες για προχωρημενους
βαλε τικ στο κουτακι πανω δεξια και διαλεξε τον μεγιστο αριθμο πυρηνων. κανοντας αυτο ολοιο οι πυρηνες του επεξεργαστη συγκεντρωνονται οταν bootαρει (π.χ. το δικο μου PC (GX620, Pentium D 820, 1gb ram) στα 7 κανει 1,10 λ. με ενα πυρηνα ενω και με τους 2 κανει 35-39 δευτερολεπτα) ετσι bootαρει πιο γρηγορα
βγαλε αρχεια(προγραμματα) που δεν σου χρειαζονται απο το startup βαλε μονο υπηρεσιες των Windows, drivers, και antivirus τιποτα αλλο.
Απεγκατεστησε τα προγραμματα που δεν σου χρειαζονται...
και θα εισαι ΟΚ

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια.

Να ρωτησω κατι..

Προγραμματα που ειναι εγκετεστημενα αλλα ειναι κλειστα, επιβαρυνουν τη λειτουργια του υπολογιστη ακομα και οταν δεν δουλευουν?  (π.χ δουλευω το GOM player αλλα εχω και το VLC.. η δουλευω το Vuze αλα εχω και το μtorrent)

Δημοσ.

Αν μαζί με αυτά τα προγράμματα δεν έχουν εγκατασταθεί και άλλα πρόσθετα (σύνηθες φαινόμενα στα freeware, φυσικά σε ρωτάει κατά την εγκατάσταση αν πρόκειται για γνωστό πρόγραμμα), και γενικά μιλάμε για καλογραμμένα προγράμματα όχι σκουπίδια, δεν επιβαρύνει τον υπολογιστή σου.

Μπορείς απο τις υπηρεσίες να δεις μήπως έχει εγκατασταθεί καμία υπηρεσία που τρέχει στο παρασκήνιο. Μπορείς να πας έναρξη-εκτέλεση, να πατήσεις services.msc και εκεί να δεις ποιες υπηρεσίες τρέχουν.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια χαρα παιδια.

Να ρωτησω κατι..

Προγραμματα που ειναι εγκετεστημενα αλλα ειναι κλειστα, επιβαρυνουν τη λειτουργια του υπολογιστη ακομα και οταν δεν δουλευουν?  (π.χ δουλευω το GOM player αλλα εχω και το VLC.. η δουλευω το Vuze αλα εχω και το μtorrent)

Επιβαρύνει δεν επιβαρύνει, κάνε uninstall σε ότι δεν χρησιμοποιείς. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα.

Δημοσ.

Ok..

Για τους Browser ισχυει το ιδιο? 

Χρησιμοποιω τον Chrome αλλα εχω εγκαταστησει και τον  mozilla. Να τον απεγκαταστησω?

Δημοσ.

Τον απεγκατεστησα..

Ειδα ομως (στο "καταργηση προγραμματων") οτι εκτος απο τον  Mozilla (που τον εχω ηδη διαγραψει) ειναι εγκατεστημενο και το ..Mozilla Maintenance Service. Αυτο τι ειναι? Το διαγραφω ετσι?

Τωρα που βρηκα τρελο παπα.. να ρωτησω και αυτο..

Εκτος απο τον δισκο του λειτουργικου (ΑΤΑ 80G) εχω ακομα εναν (ΑΤΑ 160G) που τον δουλευω αλλα εχω και εναν αλλο (232 SATA, ο οποιος τα εχει ψιλοπαιξει..) που τον εχω μηπως χρειαστει..

Αυτος επιβαρυνει το συστημα? Εστω και αν δεν του κανω τιποτα?

Αν ναι, υπαρχει τροπος να ειναι τελειως ανενεργος και να μπαινει σε λειτουργια μονο,  οταν για παραδειγμα αντιγραφω κατι σε αυτον?

Η να τον βγαλω?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έλα τώρα, μην το βασανίζεις. Αφού το ξέρεις ότι στο τέλος θα κάνεις φορμάτ. :P 

Για τους κωδικούς σου κτλ κάνε ενα txt ή word με αυτούς και αποθήκευσε τους σε φλασάκι ή απλά γράψτους σε ένα χαρτί σαν τον παλιό καλό καιρό… ;) Όλα αυτά απλά για καβάντζα διότι και εγώ έχω τους περισσότερους στον αυτόματο και δεν κάνω σχεδόν ποτέ εκκαθάριση.

LastPass ρε μάγκες. 2014 έχουμε. 

Αλλιώς κάτι σε Keepass αν θέλετε τοπικά σε φλασάκι. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...