Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δελαπόρτα, αν δεν έχεις να συνεισφέρεις bugger off.

@georgemarios Το αίμα των αθώων θα ήταν στα χέρια σου... αυτοί μπορεί απλώς να ήθελαν να έχουν όλες τις τεχνικές στη διάθεσή τους. :P

Πέρα από την πλάκα, και η δική μου στάση "ποτέ και για κανένα λόγο οτιδήποτε εκτός Unicode" προέρχεται ακριβώς από την ξενέρα με τις single-byte builds και τον απερίγραπτα αισχρό τρόπο που τις μεταχειρίζονται τα Windows, συν τη διαπίστωση (the hard way) ότι τζάμπα μαζοχίζομαι με tchar.

Και είναι και κολλητική η ασθένεια: ο,τι ακουμπάει το tchar πρέπει κι αυτό να γίνει tchar. Και στο τέλος βρίσκεσαι με όλο σου το πρόγραμμα να είναι σε tchar, να έχεις γράψει και έξτρα κώδικα αν χρησιμοποιείς κανένα api call που υπάρχει μόνο σε Unicode version και να λες "wait... γιατί το έκανα είπαμε όλο αυτό?".

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

@georgemarios Το αίμα των αθώων θα ήταν στα χέρια σου... αυτοί μπορεί απλώς να ήθελαν να έχουν όλες τις τεχνικές στη διάθεσή τους. :P

Ειναι αθωοι γιατι δεν ηξεραν. Δεν ηξεραν γιατι δεν τους ενημερωσαν. 'Η αυτοι που προσπαθησαν να τους ενημερωσουν καταδιωχθηκαν με τη σπαμπα του ξερολα απο τους αθωους. Φαυλος ο κυκλος.

Δημοσ.

Τουλάχιστον πάντως σήμερα τα default project settings είναι /D UNICODE οπότε αν έχεις πλήρη άγνοια σε βάζουν να πας προς τη σωστή μεριά.

• Like 1
Δημοσ.

Η ουσία είναι πως και το <tchar.h> είναι ακόμα μια εναλλακτική για το ίδιο πράγμα. Και είναι μια εναλλακτική που έχει πολύ μεγαλύτερο βαθμό συμβατότητας ανάμεσα στους compilers, χωρίς έξτρα steps, περιττούς πονοκεφάλους, κλπ (δεν λέω 100% για να μην είμαι απόλυτος, αλλά εγώ όπου τα έχω δουλέψει δουλεύουν μια χαρά με τη μια... η διαφορά είναι πως εγώ τα έχω δουλέψει με C και όχι με C++)

Μη βαζεις το χερι σου στη φωτια.

Σε defualt win με ελληνικα, το ενα απο τα δυο δεν θα δουλεψει. Τοσο απλα.

printf("Ελεος");
MessageBoxA(0,"Ελεος",0,0);

Εγω αυτο που καταλαβαινω, ειναι οτι θες απλα να πας κοντρα στον def. Υποστηριζεις κατι το οποιο ειναι λαθος απο την ριζα του. Αλλαζεις ΟΛΟ το project μονο και μονο επειδη η κονσολα των windows el εχει 737 default code page. Και ολο αυτο μονο και μονο για να κανεις redirect τα μνμτα στην console, αντι να χρησημοποιεισεις την dbgPrint που υπαρχει για αυτο τον λογο.

• Like 1
Δημοσ.

Μη βαζεις το χερι σου στη φωτια.

Σε defualt win με ελληνικα, το ενα απο τα δυο δεν θα δουλεψει. Τοσο απλα.

printf("Ελεος");

MessageBoxA(0,"Ελεος",0,0);

Εσύ είσαι σίγουρος πως θέλεις να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά;

Το 2 προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το 1ο θα δουλέψει αν σώσεις το πηγαίο αρχείο στην ίδια κωδικοσελίδα που έχεις και την κονσόλα, θα δουλέψει επίσης χωρίς να σε νοιάζει το encoding του source αν κάνεις compile με -fexec-charset=cp737 στον mingw, και προφανώς θα δουλέψει αν αυτή η printf είναι το αποτέλεσμα της _tprintf με κλειστό το _UNICODE.

Εγω αυτο που καταλαβαινω, ειναι οτι θες απλα να πας κοντρα στον def. Υποστηριζεις κατι το οποιο ειναι λαθος απο την ριζα του. Αλλαζεις ΟΛΟ το project μονο και μονο επειδη η κονσολα των windows el εχει 737 default code page. Και ολο αυτο μονο και μονο για να κανεις redirect τα μνμτα στην console, αντι να χρησημοποιεισεις την dbgPrint που υπαρχει για αυτο τον λογο.

Εγώ πάλι αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αγνοείς ότι η DbgPrint π.χ στην Pelles C δεν υπάρχει. Θέλω να πιστεύω πως ήμουν εξαρχής σαφής. Να το επαναλάβω όμως, με τα tchar κάνεις στο άψε-σβήσε output debugging messages στην κονσόλα των Windows με 4 διαφορετικούς compilers (σου βάζω το χέρι μου στη φωτιά) τσακ-μπαμ, ενώ οι άλλοι τρόποι είτε θέλουν περισσότερο κόπο, είτε δεν δουλεύουν με όλους τους compilers (π.χ. η Pelles C έχει δικό της runtime lib).

Αυτό είπα εξαρχής, και αυτό εξακολουθώ να λέω... δεν είπα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Επίσης, σε αντίθεση με διάφορους γκουρού, δεν προσπάθησα να το επιβάλλω σε κανέναν! Άλλοι είναι αυτοί που όχι μόνο νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, αλλά προσπαθούν λυσσαλέα να τα επιβάλλουν κιόλας (άσχετα βέβαια με το ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε).

@georgemarios:

Εσύ φίλε georgemarios από αυτό που διάβασες στο νήμα, κατάλαβες πως ο κώδικας με τα tchar στέλνει στον καταναλωτή εφαρμογή που ΔΕΝ είναι Unicode"?

Δημοσ.

@georgemarios:

Εσύ φίλε georgemarios από αυτό που διάβασες στο νήμα, κατάλαβες πως ο κώδικας με τα tchar στέλνει στον καταναλωτή εφαρμογή που ΔΕΝ είναι Unicode"?

Όχι, αυτο που ξέρω είναι πως το TCHAR μπορει να είναι unicode. Αυτο το 'μπορει' σημαινει πως μπορει να ειναι κατι άλλο. Και δε θελω κατι αλλο (ξαναλεω, για PC, μη μου φερετε ως παραδειγμα κανενα embedded system, ε). Πλεον δεν πρεπει οι εφαρμογες να ειναι κατι αλλο απο unicode.

Το TCHAR ειναι legacy thing και ως τετοιο πρεπει να το αναφερουμε, οχι σαν μια απολυτως valid επιλογη.

• Like 1
Δημοσ.

Όχι, αυτο που ξέρω είναι πως το TCHAR μπορει να είναι unicode. Αυτο το 'μπορει' σημαινει πως μπορει να ειναι κατι άλλο. Και δε θελω κατι αλλο (ξαναλεω, για PC, μη μου φερετε ως παραδειγμα κανενα embedded system, ε). Πλεον δεν πρεπει οι εφαρμογες να ειναι κατι αλλο απο unicode.

Το TCHAR ειναι legacy thing και ως τετοιο πρεπει να το αναφερουμε, οχι σαν μια απολυτως valid επιλογη.

Αντί δηλαδή να κατηγορείς την Microsoft που έχει την κονσόλα του λειτουργικού της με προεπιλεγμένη γραμματοσειρά από την εποχή του DOS, κατηγορείς τις 1002 παπαδιές στις οποίες μας αναγκάζει να καταφεύγουμε όταν θέλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Και βάζεις και σειρά προτεραιότητας στις παπαδιές, επειδή έτσι σου λέει να κάνεις η Microsoft, οι υπάλληλοί της και τα fanboys της... και μάλιστα μόνο με εργαλεία της Microsoft. Οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται, είναι legacy, ή ότι άλλο αποφασίζει να χαρακτηρίσει ή/και να αποχαρακτηρίσει η Microsoft (και οποιαδήποτε άλλη εταιρεία).

Ναι, είναι μια οπτική γωνία κι αυτή, δεν λέω. Εμένα όμως θα μου επιτρέψεις ελπίζω να διαφωνώ.

ΥΓ. Btw, και με τα TCHAR εσύ ο χρήστης, Unicode θα πάρεις ως προϊόν (εκτός αν θέλεις επιλέον ντε και καλά να είναι φτιαγμένο σε VS και μόνο, οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα :P).

Δημοσ.

Αρχιζει η μπαλίτσα, οπότε την κάνω... αλλά ξεκόλλα (με το συμπάθειο)... και με τα TCHAR που έχουν αναφερθεί σε αυτό το νήμα, Unicode είναι η εφαρμογή που παίρνεις. Πόσες φορές ακόμα πρέπει να το πούμε (βασικά έχεις καταλάβει τι ακριβώς παίζει στο νήμα, ή λέμε για να λέμε);

Τέσπα, την κάνω.

Δημοσ.

Εγω αυτο που καταλαβαινω, ειναι οτι θες απλα να πας κοντρα στον def. Υποστηριζεις κατι το οποιο ειναι λαθος απο την ριζα του.

:bow: :respect:

Όταν μια άποψη υποστηρίζεται σε κάποιο link του georgemarios, του defacer, κτλ τότε άσχετα με το πόσοι το προσυπογράφουν στη SO ή με το αν ακόμη το αναφέρει η MSDN, δεν είναι επιχείρημα γιατί αυτοί είναι fanboys της microsoft και έχουν κάποια agenda. Θα μας υπαγορεύσουν αυτοί πως θα γράφουμε κώδικα ?

Η άποψη όμως του Τζόνσον Χάρτ ή οποιουδήποτε άλλου βολεύει τον migf1 δεν είναι υπαγόρευση και μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα.

Όχι, αυτο που ξέρω είναι πως το TCHAR μπορει να είναι unicode. Αυτο το 'μπορει' σημαινει πως μπορει να ειναι κατι άλλο. Και δε θελω κατι αλλο

ΥΓ. Btw, και με τα TCHAR εσύ ο χρήστης, Unicode θα πάρεις ως προϊόν

Αρχιζει η μπαλίτσα, οπότε την κάνω... αλλά ξεκόλλα (με το συμπάθειο)... και με τα TCHAR που έχουν αναφερθεί σε αυτό το νήμα, Unicode είναι η εφαρμογή που παίρνεις. Πόσες φορές ακόμα πρέπει να το πούμε (βασικά έχεις καταλάβει τι ακριβώς παίζει στο νήμα, ή λέμε για να λέμε);

Αυτό που είπε ο georgemarios (και αναφέρθηκε και σε προηγούμενα μηνύματα) το έκανες γαργάρα. Το "είναι υπό συνθήκες" με το "είναι" έχουν τεράστια διαφορά. (Ψιλοάσχετο: Αυτή ήταν και η κριτική που δέχονταν το UTF16 και το wchar_t στις διάφορες διαμάχες πριν χρόνια. Ότι δεν είσαι σίγουρος τι γίνεται). Όπως πάντα όμως θα δεις μόνο ό,τι σε συμφέρει για να αποδείξεις το point σου.

Τέσπα τι ασχολούμαστε. Μια παροιμία λέει Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γαϊδούρι αγγλικά. Και το χρόνο σου χάνεις και ενοχλείς και το γαϊδούρι. Την ημέρα που θα δεχτείς άποψη άλλου ατόμου θα είναι η ημέρα που θα βγούμε από το μνημόνιο, θα έρθει η ανάπτυξη και θα παίρνουν όλοι 3500€ μισθό.

Δημοσ.

Έτσι για το γαμώτο, και επειδή φτάσαμε στο "δεν καταλαβαίνετε όλοι εσείς το πραγματικό νόημα του thread":

Αν η θέση σου αυτή τη στιγμή είναι πως η δήλωση-φιτίλι "αν βάζεις TCHAR you are doing it wrong" είναι η ίδια λάθος επειδή το TCHAR είναι χρήσιμο όταν θέλεις

1. να χρησιμοποιείς Pelles και ταυτόχρονα
  2. να κάνεις debugging με printf και ταυτόχρονα
  3. να στα τυπώνει και ελληνικά

ε τότε σόρι αλλά δύο πράγματα συμβαίνουν:

1. Βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος
  2. Εσύ είσαι αυτός που θέλει να επιβάλλει άποψη βασισμένη σε καθαρά προσωπικές επιλογές

Να μην αναφέρω καν ότι η χρήση TCHAR για "πραγματικά δεδομένα" έχει πολύ αληθινά κόστη σε development resources επειδή πρέπει όλο σου το πρόγραμμα να κάνει compile και σε SBCS build, άσχετα αν εσύ ενδιαφέρεσαι να κάνεις debug με την όποια μέθοδο επιλέγεις ένα μικρό μόνο τμήμα του.

Να μην αναφέρω ότι κάνοντας debug διαφορετικό build από αυτό που θα χρησιμοποιήσεις τελικά είναι πολύ συζητίσιμο το αν όντως κάνεις debug. Για πες λίγο, αν κάνεις το υπερκλασικό λάθος σε κάποια malloc να ξεχάσεις το * sizeof(TCHAR), τότε το "debugging" με την SBCS έκδοση πόσο ακριβώς χρήσιμο θα είναι; Κι όταν αναγκαστείς να κάνεις debug την Unicode build γιατί μόνο αυτή κρασάρει, πώς θα το καταφέρεις αυτό χωρίς τα printf αν είναι τόσο απαραίτητα για τη ζωή;

Να μην αναφέρω ότι λέγοντας "κάτω τα χέρια απ' το TCHAR" έμμεσα παίρνεις στο λαιμό σου αυτόν που δεν κατανοεί το θέμα σε βάθος λόγω έλλειψης εμπειρίας. Πράγμα που βέβαια έχεις δηλώσει ότι δε σε νοιάζει, εσύ απλά λες την άποψή σου κι αν βάλεις τον άλλο σε λάθος δρόμο πρόβλημά του, δεν ήταν σκοπός σου να τον διδάξεις οπότε ας πρόσεχε.

Καληνύχτες και ας μη το συνεχίσουμε ούτε gangάροντας ούτε αλλιώς, δεν έχει νόημα.

Δημοσ.

Εσύ είσαι σίγουρος πως θέλεις να βάλεις το χέρι σου στη φωτιά;

Το 2 προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Το 1ο θα δουλέψει αν σώσεις το πηγαίο αρχείο στην ίδια κωδικοσελίδα που έχεις και την κονσόλα, θα δουλέψει επίσης χωρίς να σε νοιάζει το encoding του source αν κάνεις compile με -fexec-charset=cp737 στον mingw, και προφανώς θα δουλέψει αν αυτή η printf είναι το αποτέλεσμα της _tprintf με κλειστό το _UNICODE.

Εγώ πάλι αυτό που καταλαβαίνω είναι πως αγνοείς ότι η DbgPrint π.χ στην Pelles C δεν υπάρχει. Θέλω να πιστεύω πως ήμουν εξαρχής σαφής. Να το επαναλάβω όμως, με τα tchar κάνεις στο άψε-σβήσε output debugging messages στην κονσόλα των Windows με 4 διαφορετικούς compilers (σου βάζω το χέρι μου στη φωτιά) τσακ-μπαμ, ενώ οι άλλοι τρόποι είτε θέλουν περισσότερο κόπο, είτε δεν δουλεύουν με όλους τους compilers (π.χ. η Pelles C έχει δικό της runtime lib).

Αυτό είπα εξαρχής, και αυτό εξακολουθώ να λέω... δεν είπα τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Επίσης, σε αντίθεση με διάφορους γκουρού, δεν προσπάθησα να το επιβάλλω σε κανέναν! Άλλοι είναι αυτοί που όχι μόνο νομίζουν πως τα ξέρουν όλα, αλλά προσπαθούν λυσσαλέα να τα επιβάλλουν κιόλας (άσχετα βέβαια με το ότι ακόμα δεν έχουν καταλάβει για τι πράγμα μιλάμε).

@georgemarios:

Αρα μετα την αλλαγη ολου του project σε tchar, θα πρεπει να ορισουμε και μη utf cp για το source. Ολα αυτα για να βγαλουμε μη ANSI debugging msgs στη κονσολα.

Το dbgPrint που λες, δεν εχει να κανει με runtime libs, ειναι συναρτηση των wins (του kernel μαλιστα). Εαν ο debugger δεν μπορει να το "πιασει", θα ελεγα οτι δεν ειναι καλη επιλογη για win programming.

Δημοσ.

:bow: :respect:

Όταν μια άποψη υποστηρίζεται σε κάποιο link του georgemarios, του defacer, κτλ τότε άσχετα με το πόσοι το προσυπογράφουν στη SO ή με το αν ακόμη το αναφέρει η MSDN, δεν είναι επιχείρημα γιατί αυτοί είναι fanboys της microsoft και έχουν κάποια agenda. Θα μας υπαγορεύσουν αυτοί πως θα γράφουμε κώδικα ?

Η άποψη όμως του Τζόνσον Χάρτ ή οποιουδήποτε άλλου βολεύει τον migf1 δεν είναι υπαγόρευση και μπορεί να σταθεί σαν επιχείρημα.

Αυτό που είπε ο georgemarios (και αναφέρθηκε και σε προηγούμενα μηνύματα) το έκανες γαργάρα. Το "είναι υπό συνθήκες" με το "είναι" έχουν τεράστια διαφορά. (Ψιλοάσχετο: Αυτή ήταν και η κριτική που δέχονταν το UTF16 και το wchar_t στις διάφορες διαμάχες πριν χρόνια. Ότι δεν είσαι σίγουρος τι γίνεται). Όπως πάντα όμως θα δεις μόνο ό,τι σε συμφέρει για να αποδείξεις το point σου.

Τέσπα τι ασχολούμαστε. Μια παροιμία λέει Μην προσπαθείς να μάθεις ένα γαϊδούρι αγγλικά. Και το χρόνο σου χάνεις και ενοχλείς και το γαϊδούρι. Την ημέρα που θα δεχτείς άποψη άλλου ατόμου θα είναι η ημέρα που θα βγούμε από το μνημόνιο, θα έρθει η ανάπτυξη και θα παίρνουν όλοι 3500€ μισθό.

Εννοείς τα links του defacer στο MSDN στα οποία ο ίδιος επιλέγει (και εσείς συμφωνείς) να μεταφράσει το "should" ως "must" και το "less useful" ως "useless"?

Ξέρεις κάτι, ξέρω κι εγώ να κάνω googling κι εφόσον η ομήγυρη δέχεται μονάχα τα links του defacer ως αξιόπιστα, πάρτε μερικά ακόμα links από το MSDN:

1. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms682663(v=vs.85).aspx

2. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms686050(v=vs.85).aspx

3. http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms682499(v=vs.85).aspx

Καλή η γαργάρα μέχρι εδώ;

Το ότι το MSDN σου λέει "you should use Unicode everywhere" και παράλληλα σου δίνει κονσόλα από default γυρισμένη σε OEM γραμματοσειρά πόσες φορές ακόμα θα το κάνεις γαργάρα εσύ;

Το ότι έχω ξεκαθαρίσει καμιά 500αριά φορές στο νήμα πως το TCHAR είναι μια μόνο ανάμεσα στις άπειρες παπαδιές (και μάλιστα με limitations) λόγω της αλλοφροσύνης της Microsoft πόσες φορές ακόμα θα το κάνεις γαργάρα εσύ;

Το εντελώς αντίθετο, το ότι δηλαδή ο defacer εμφανίζεται προκλητικότατος εξαρχής στο νήμα και με τις γνωστές του ειρωνείες προσπαθεί πάση θυσία να επιβάλλει σε όλους πως αυτό που λέει αυτός είναι ο ένας και μοναδικός τρόπος και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης (should = must, less useful = useless), πόσες φορές ακόμα θα το κάνεις γαργάρα εσύ;

@papi:

Αρα μετα την αλλαγη ολου του project σε tchar, θα πρεπει να ορισουμε και μη utf cp για το source. Ολα αυτα για να βγαλουμε μη ANSI debugging msgs στη κονσολα.

Last time I checked, το Visual Studio έκανε save από default τα πηγαία αρχεία στο ANSI encoding της κονσόλας. Μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις το γιατί (εξηγώντας το ίσως σου λυθεί και η απορία που εξέφρασες περί printf();

Εσύ (o χρήστης) δηλαδή να χρησιμοποιείς παντού Unicode, αλλά εγώ (η Microsoft) σου κάνω από default save τα πηγαία σου σε ANSI, σου έχω και την κονσόλα από default σε ANSI. Όμορφο δεν είναι;

Αν όμως, επέλεγες (κι εσύ, κι η υπόλοιπη ομήγυρη) να διαβάσεις το περίφημο MSDN link του defacer όπως ακριβώς αναγράφεται και όχι όπως σας βολεύει, τότε (ίσως, επαναλαμβάνω ίσως) θα διαπίστωνες πως η δογματική κοσμοθεωρια σας μπάζει σε αρκετά σημεία.

Το dbgPrint που λες, δεν εχει να κανει με runtime libs, ειναι συναρτηση των wins (του kernel μαλιστα). Εαν ο debugger δεν μπορει να το "πιασει", θα ελεγα οτι δεν ειναι καλη επιλογη για win programming.

Με το dbgPrint εννοείς κάτι διαφορετικό από την συνάρτηση DbgPrint. Δεν το γνωρίζω (μη ξεχνάς πως εγώ κάθε άλλο παρά γκουρού είμαι στο win32 api).

Προφανώς ο κάθε compiler έχει δυνατά και αδύνατα σημεία. Η Pelles C έχει δικό της runtime, δικό της debugger, δικά της extensions, κλπ. Το αν είναι καλή επιλογή ή όχι, υποθέτω εξαρτάται από το τι ακριβώς θέλει να κάνει κανείς (αλλού θα είναι καλύτερη επιλογή, αλλού θα είναι χειρότερη... ομοίως και οποιοσδήποτε άλλος compiler).

Δημοσ.

Γιατί το σωτήριο έτος 2014 δεν έχει απολύτως κανένα νόημα να το παίζεις και καλά dual build. Άμα το build δεν είναι Unicode you are doing it wrong, αν είναι Unicode τότε TEXT και L είναι το ίδιο.

Στην προκειμένη από τη στιγμή που λέει wcout << TEXT() ήδη έχεις καταλάβει ότι το TEXT είναι "λάθος" γιατί εκτός Unicode καλή τύχη με το wcout.

Τώρα το wcout << TEXT() στο ίδιο πρόγραμμα μαζί με lstrcmp χωρίς TEXT()... δε βγάζει κανένα νόημα.

Γιατί you are doing it wrong? Οι στείροι αφορισμοί και οι γενικεύσεις δεν είναι του τύπου μου.

Αυτό είναι σωστό, αλλά έχει να κάνει με το ότι ο φίλος όπως είπε μαθαίνει τώρα και υποθέτω πως δεν έχει καταλάβει ακόμα τα περί TEXT. Αυτό είναι διαφορετικό πράγμα από τις υπεραπλουστεύσεις περί "σωτήριων ετών" και τα "you are doing it wrong".

Το εντελώς αντίθετο, το ότι δηλαδή ο defacer εμφανίζεται προκλητικότατος εξαρχής στο νήμα και με τις γνωστές του ειρωνείες προσπαθεί πάση θυσία να επιβάλλει σε όλους πως αυτό που λέει αυτός είναι ο ένας και μοναδικός τρόπος και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης (should = must, less useful = useless), πόσες φορές ακόμα θα το κάνεις γαργάρα εσύ;

Αν το "you are doing it wrong" είναι προκλητικότατο (υπερθετικός βαθμός ε?), έχεις κάποιο θέμα που πρέπει να κοιτάξεις. Επιπλέον δε μιλούσα σε σένα, οπότε κάνε μου τη χάρη και άσε τα παιδιαρίσματα. Δε σε διόρισε κανένας υπερασπιστή της τιμής του.

Επίσης καλό είναι να σκεφτείς το τι είναι οι "στείροι αφορισμοί", με το οποίο εσύ από την πλευρά σου μιλούσες σε μένα.

Αν πραγματικά σ' ενδιαφέρει να κάνεις αντίλογο για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτεις την άποψή σου, δεν πετάς ατάκες με 100% κρίση και 0% περιεχόμενο. Αν θέλεις παράδειγμα για το πώς γίνεται αυτό, δες κανένα post του imitheos ή του DirectX. Κι αν θέλεις να κάνεις αντίλογο σχετικά με κάποιον υποτιθέμενο ένα και μοναδικό τρόπο θα πρέπει να διατυπώσεις ένα compelling argument. Εσύ το μόνο που έχεις διατυπώσει μέχρι τώρα είναι... όχι τέτοιο πράγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...