tempo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 καλησπέρα, έχω έναν imac με 500GB εσωτερικό σκληρό. Επειδή τα αρχεία είναι αρκετά και χρήσιμα θέλω να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα του time machine. Διαθέτω έναν εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται το εξής: απο τον εξωτερικό του 1TB να χρησιμοποιήσω τα 500GB για να εξυπηρετούν το time machine και τα υπόλοιπα 500GB να τα έχω για διάφορα αρχεία μου (που δεν θα θέλουν backup). Μπορώ να κάνω δηλ. 2 partition που το ένα θα είναι αφιερωμένο στο time machine και το άλλο έτσι απλά για extra αποθηκευτικός χώρος; αν γίνεται το παραπάνω μήπως το γεγονός ότι ο δίσκος θα είναι με 2 partition θα δημιουργήσει πρόβλημα αν πάω να κάνω κάποιο restore; (δηλ. μήπως κατά την εκκίνηση του imac δεν τον καταλάβει ως δίσκο time machine);
atheatos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 καλησπέρα, έχω έναν imac με 500GB εσωτερικό σκληρό. Επειδή τα αρχεία είναι αρκετά και χρήσιμα θέλω να χρησιμοποιήσω την δυνατότητα του time machine. Διαθέτω έναν εξωτερικό δίσκο 1ΤΒ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν γίνεται το εξής: απο τον εξωτερικό του 1TB να χρησιμοποιήσω τα 500GB για να εξυπηρετούν το time machine και τα υπόλοιπα 500GB να τα έχω για διάφορα αρχεία μου (που δεν θα θέλουν backup). Μπορώ να κάνω δηλ. 2 partition που το ένα θα είναι αφιερωμένο στο time machine και το άλλο έτσι απλά για extra αποθηκευτικός χώρος; αν γίνεται το παραπάνω μήπως το γεγονός ότι ο δίσκος θα είναι με 2 partition θα δημιουργήσει πρόβλημα αν πάω να κάνω κάποιο restore; (δηλ. μήπως κατά την εκκίνηση του imac δεν τον καταλάβει ως δίσκο time machine); Μπορείς ,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ακόμα και χωρίς partition αν δεν πειραξεις το backup file και βάζεις τα αρχεία που θες να αποθηκευςεις έξω απο αυτό ,πάλι θα το δει.
tempo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 πολύ καλό αυτό!!!! επειδή δεν έχω ξαναδουλέψει με το time machine (και δεν ξέρω τι ακριβώς και πως δημιουργεί στον δίσκο) τι θα μου πρότεινες να κάνω; 2 partition ή 1 partition; για χρηστικότητα και σιγουριά!!!!
basilis5 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 το θεμα ειναι πως αν εχεις μονο 500 γιγα για τον imac, τοτε μολις γεμισει με backup θα αρχισει να σβηνει το πιο παλιο καθε φορα, επομενως αν εχεις ολο τον δισκο TM θα εχεις και περισσοτερα restore points. Αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος. 1
alexzgt4 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Νομίζω καλύτερα να τον κάνεις σε 2 κομμάτια(αν όχι 50-50, μπορείς 60-40) γιατί το TM κάθε μέρα θα κάνει νέα αντίγραφα χωρίς να σβήνει τα παλιά μέχρι να γεμίσει ο άδειος χώρος (τότε ξεκινάει να σβήνει τα παλιά) και άντε μετά να δεις τι θα διαγράψεις για να βάλεις την νέα ταινία που κατέβασες! Το θέμα για μένα που δεν πιστεύω να γίνετε είναι αν μπορείς να έχεις τα 2 partitions με διαφορετικά όμως φορματ, mac kai ntfs. To TM θέλει mac format (δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά του) αλλά έτσι δεν θα μπορείς να μεταφέρεις τον σκληρό σε win pc.
atheatos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Νομίζω καλύτερα να τον κάνεις σε 2 κομμάτια(αν όχι 50-50, μπορείς 60-40) γιατί το TM κάθε μέρα θα κάνει νέα αντίγραφα χωρίς να σβήνει τα παλιά μέχρι να γεμίσει ο άδειος χώρος (τότε ξεκινάει να σβήνει τα παλιά) και άντε μετά να δεις τι θα διαγράψεις για να βάλεις την νέα ταινία που κατέβασες! Το θέμα για μένα που δεν πιστεύω να γίνετε είναι αν μπορείς να έχεις τα 2 partitions με διαφορετικά όμως φορματ, mac kai ntfs. To TM θέλει mac format (δεν θυμάμαι ακριβώς το όνομά του) αλλά έτσι δεν θα μπορείς να μεταφέρεις τον σκληρό σε win pc.Γίνεται κανονικά. Βλέπει το Mac partition και κάνει backup σε αυτό. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή όλος ο δίσκος να είναι jhfs+. Με λίγα λόγια γίνεται σε οποιοδήποτε jhfs+ Partition το backup. ΥΓ.και μένα η άποψη μου είναι να κανείς partition και να επιλέξεις χώρο για το tm backup ίσο ή μεγαλύτερο απο την χωρητικότητα του δίσκου που θες να κανείς backup. Δηλαδή και 500gb partition καλά είναι.
georgeadams Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 το θεμα ειναι πως αν εχεις μονο 500 γιγα για τον imac, τοτε μολις γεμισει με backup θα αρχισει να σβηνει το πιο παλιο καθε φορα, επομενως αν εχεις ολο τον δισκο TM θα εχεις και περισσοτερα restore points. Αυτό!
tempo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Νομίζω καλύτερα να τον κάνεις σε 2 κομμάτια(αν όχι 50-50, μπορείς 60-40) γιατί το TM κάθε μέρα θα κάνει νέα αντίγραφα χωρίς να σβήνει τα παλιά μέχρι να γεμίσει ο άδειος χώρος (τότε ξεκινάει να σβήνει τα παλιά) και άντε μετά να δεις τι θα διαγράψεις για να βάλεις την νέα ταινία που κατέβασες! Σωστό αυτό που αναφέρεις απλά εμένα με ενδιαφέρει να έχω ένα καλό και πλήρες backup και όχι τόσο οι διάφερες προηγούμενες εκδόσεις των αρχείων μου. Επομένως νομίζω ότι ένας δίσκος για time machine ακριβώς ίδιου μεγέθους με τον εσωτερικό του imac με καλύπτει απόλυτα ή κάνω λάθος;
georgeadams Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Ναι, αν το θέτεις έτσι, σε καλύπτει. Άλλωστε, από τα 500GB του εσωτερικού σου δίσκου, πόσα χρησιμοποιείς αυτή τη στιγμή; Συν τις άλλοις, αν στο μέλλον θεωρήσεις πως δεν σου έιναι αρκετά τα 500GB για Backup, μπορείς να κάνεις resize το partition με το Disk Utility. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα