Προς το περιεχόμενο

Handbrake issues!!

KAKADI

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά..

Έχω κάτι DVD στο σπιτι τα οποία θέλω να τα μετατρεψω σε ψηφιακή μορφή στην μεγαλύτερη ποιότητα που μπορώ για να τα δοκιμάσω στο home cinema μου.

Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το handbrake αλλα ψιλοχανομαι με τις επιλογές.

Αν πασει περίπτωση στην ταινία resident evil: apocalypse το μεγαλύτερο αρχείο που έχω καταφέρει να μετατρεψω ειναι περί τα 2gb με ήχο dts pass through στα 768 bitrate..

Και αυτο με προεπιλογή για το Apple TV 3.

Αν δω μεταξύ αν βάλω το χεράκι μου και κάνω custom τα settings τότε η εφαρμογή κρασσαρει. Το έχω δοκιμάσει πολλές φορές..

Αν όμως μείνω στις προεπιλογες των devices που ήδη εχει ειναι μια Χαρά..

Κάποιος που ξέρει την εφαρμογή μπορεί να μου πει τι φταίει;

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι φταίει δεν μπορώ να ξέρω.
Να σου στείλω ένα template να το δοκιμάσεις; Οι ταινίες είναι 4:3 ή 16:9;
Έχεις κάνει copy το "Video TS" folder στον σκληρό ή προσπαθείς απ´ το δισκάκι;

Το στέλνω επειδή πρέπει να φύγω. Ό,τι χρειαστείς, ρώτα.

Good luck.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4111703/DVD%20to%20Mp4.plist (με save link as...)

Ποσο δηλαδή να το πηγαίνω το framerate?

Όσοι μετατρεπετε με custom κάθε φορά σας κρασσαρει καθόλου η εφαρμογή γιατι εμένα με εχει ξεσκίσει..

Οπότε αναγκάζομαι να πηγαίνω στα presets. Εκεί αν δω μεταξύ γίνεται να φτιάξεις και το δικό σου αλλα δε το έχω κάνει ακόμα.

Απλά προσπαθώ να παρω την καλύτερη δυνατή ανάλυση απο ηχο και εικόνα αλλα κάνω μια τρύπα στο νερό ακόμα μου φαίνεται.. Ε όπως και να το κάνουμε δε γίνεται σε 2gb να χώρεσεις ολόκληρο DVD και να λες ότι όλα πανε καλά.

Δυστυχώς δεν είμαι Ελλάδα και δεν έχω και πλήρη πρόσβαση στο Ίντερνετ απο εδώ (Κίνα). Σε καμμια βδομάδα που θα γυρίσω θα δω κανένα αναλυτικό οδηγό στο YouTube.

Απλά μου φαίνεται ότι τσάμπα τα κουβάλησα τα DVD μαζί μπάς και κάνω καμμια μετατροπή.

Ποσο δηλαδή να το πηγαίνω το framerate?

Πρέπει να το βάζεις όσο είναι και στην ταινία γιατί διαφορετικά έχεις φαινόμενα αποσυγχρονισμού.

Μπας και ορίζεις θέση αποθήκευσης σε κάναν εξωτερικό δίσκο ή σε usb που είναι φτιαγμένο για μεταφορές,δηλαδή με fat32;;; Έτσι θα εξηγούταν το να κολλάει σε πάνω από 2gb αρχείο.

Εμένα δεν κρασάρει ποτέ. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Το preset μου το δοκίμασες; Το DVD είναι κλειδωμένο;

Το frame rate το βάζεις στο source για να είσαι σίγουρος ότι θα είναι ίδιο με το πρωτότυπο. Τα 2GB για 2 ώρες δεν είναι καταστροφή, απλώς είναι οριακά οκ.

Όχι καμμια σχέση. Στον ssd του MacBook το σώζω.

Εντάξει θα το δουλέψω λιγο ακόμα μπάς και βρω τη χρυσή τομή και βλέπουμε.

Οπότε θα βάζω και το frame rate ειναι το ίδιο με της πηγής..

Απλά μου φαίνεται περίεργο που δε μου βγάζει μεγαλύτερο αρχείο απο 2gb.. Περίμενα περισσότερα για να πω την αλήθεια.

Βέβαια όταν επιστρέψω και το βάλω στο home theatre εκεί θα ξυρίσουν το γαμπρό.. Γιατι απ την 15αρα και τα ακουστικά δεν καταλαβαίνω ποιότητα.. Με γελάει προς το παρόν!!

Εμένα δεν κρασάρει ποτέ. Σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Το preset μου το δοκίμασες; Το DVD είναι κλειδωμένο;<br> Το frame rate το βάζεις στο source για να είσαι σίγουρος ότι θα είναι ίδιο με το πρωτότυπο. Τα 2GB για 2 ώρες δεν είναι καταστροφή, απλώς είναι οριακά οκ.

Εδώ που τα λέμε και τώρα που το λες έβαλα και κανά 2 της sony pictures που πρέπει να είχαν προστασία. Ρε λες να ήταν αυτο; Θα το δω το θεματάκι και θα γράψω.

Τα 2GB για 2 ώρες δεν είναι καταστροφή, απλώς είναι οριακά οκ.

Αν σκεφτείς ότι μόνο ο ήχος(768kbit/s) στης δυο ώρες θα είναι ~700mb είναι πολύ λίγα τα υπόλοιπα για να βγάλει καλή ποιότητα. 

Χμμμ, ναι όντως με 768 ήχο είναι λίγα τα 2gb. Στο preset μου έχω 640 τον ήχο και 5.000 στη εικόνα.

Για τα protected τώρα, την πρώτη φορά που έβαλα τέτοιο στο handbrake μου ζήτησε να κατεβάσει ένα add on και μετά ήταν οκ.

Άκυρο το βρήκα.. Τελικά μάλλον ήταν κλειδωμένα τα DVD. Να κάνω και μια τελευταία ερώτηση;

Το x264 παίζει ρόλο αν θα ειναι fast, medium ή slow?

Τα settings μέσα στο πλαίσιο δεν τα έχω πειράξει ποτέ. Βάζω μόνο, διαστάσεις, Bitrate εικόνας και ήχου, codec ήχου και πάντα 2-pass encoding. Αν το source video είναι interlace (τηλεοπτικά προγράμματα ή από κάμερα DV κλπ) βάζω και deinterlace στο slower.

Δες και για το κλείδωμα.

http://nearlydeaf.com/?p=1101

Αν μπορείς ποσταρισε μου το fix για mac γιατι αυτο ειναι για windows..

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Σε Mac είσαι; Σόρυ.

The first time you launch HandBrake and attempt to scan a DVD, the software will inform you that you need additional decrypting software and will offer to send you to a page where you can download the libdvdcss installer (currentlyversion 1.2.12, although you can always find the latest version here). Run that installer, and it will put libdvdcss where it belongs on your drive. Now you’re ready to rip.

http://www.macworld.com/article/1157590/how_to_rip_dvd_handbrake.html

handbrake-css-100044223-large.png

If you're on a Mac, download this file and double-click to install it.

Αυτό μοιάζει πιο εύκολο.

Επίσης, στο link με το preset μου, έχω αντικαταστήσει το plist file με ένα ίδιο αλλά απ' τον Mac, σε περίπτωση που διαφέρει απ' το PC. Το DVD που χρησιμοποίησα για να το κάνω δεν είχε 5.1 ήχο, οπότε πρέπει να το αλλάξεις εσύ.

Βάζω εδώ screenshot απ' τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ (και το φίλτρο για Interlaced Sources).

Και κάτι άλλο. Αν κάνεις rip ταινία 4/3, καλύτερα να βάζεις 768 στο Display Width αντί για 720. Εννοείται ότι αυτό αλλά και οι διαστάσεις που έχω στο preset ισχύουν αν έχεις όλα τα crop στο 0.

post-282951-0-68742800-1402419346_thumb.jpg

post-282951-0-78740400-1402419349_thumb.jpg

post-282951-0-03441200-1402419488_thumb.jpg

post-282951-0-29405800-1402419687_thumb.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...