pc_master_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 εχω στην κατοχη μου πλεον το συγκεκριμενο λαπτοπ , το προβλημα μου ειναι οτι ο ανεμηστηρας ποτε δουλευει ποτε οχι . συγκεκριμενα οταν φτασει τους 65-70 βαθμους περνει μπρος . συγκεκριμενα ανοιξα το καπακι και το ειδα , δεν στυριχτηκα στο ακουσμα του μονο. πως μπορω να το φτιαξω-ρυθμισω να δουλευει οπως εγω θελω, η να δουλευει γενικα και οχι οποτε θελει , διοτι δεν εχει σταθερες θερμοκρασιες με αυτον τον τροπο επισης υπαρχει εφικτος τροπος για undervolting σε i5 ?
SPANK Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 undervolting δεν νομίζω οτι υπάρχει λόγος να κανεις , οσο αφορά τον ανεμιστήρα προφανώς ειναι ρυθμισμένο στο bios οταν φτάνει σε καποια συγκεκριμένη θερμοκρασία να δουλεύει πιο γρήγορα γιατι μαλλον θα δουλεύει πιο αργά απλα εσυ δεν το ακους , οπτοε ρίξε μια ματιά στο bios φυσιολογικά θα ρυθμίζεται απο εκει. Όσο αφορά τις θερμοκρασίες λιγο πολυ και λόγω καλοκαιριού κοντά στους 60 βαθμούς παίζουν τα laptop οποτε μην αγχώνεσαι κιολας
Euclides Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Προφανώς είναι το Power Plan της Dell για το Laptop αυτό. Αυτό που μπορείς να κάνεις αν το BIOS (ή το UEFI) έχει την κατάλληλη ρύθμιση είναι να βάλεις τον ανεμιστήρα σε μόνιμη λειτουργία. Επίσης μπορείς από τις ρυθμίσεις του Power Plan να ρυθμίσεις την ψύξη σε Active ή Passive. Η πρώτη δίνει προτεραιότητα στην ισχύ του επεξεργαστή ενεργοποιώντας τον ανεμιστήρα όταν χρειάζεται, ενώ η δεύτερη στην εξοικονόμηση ενέργειας μειώνοντας την ισχύ του επεξεργαστή όταν ανέβουν οι θερμοκρασίες.
pc_master_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 το εχω ηδη ψαξει και δεν υπαρχει τιποτα στο bios, το power plan το εχω ηδη ρυθμισει αλλα δεν υπηρξε διαφορα.. οσο για τον ανεμηστηρα το ειδα χωρις το καπακι , αν δεν φτασει μια συγκεκριμενη θερμοκρασια δεν περνει μπρος καθολου.
pc_master_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 τελικα παιδια οταν περασει λιγη ωρα περνει μπρος μονο του και δεν σταματαει μετα οποτε ειναι ολα οκ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα