Προς το περιεχόμενο

Bloodborne [PS4]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κόβω ο HarryGrey να τον απολύει τον Phil τελικά...

χαχαχαχαχαχα

Πέρα από την πλάκα τώρα, το ότι γράφουμε εκτός από τα θετικά ενός τίτλου και τα αρνητικά δεν είναι κακό, ίσα ίσα βοηθάει στην δημιουργία μιας πιο σφαιρικής άποψης. Ειδικότερα δε όταν αυτά που γράφει κάποιος τα βλέπει μετά από καιρό και σε κάποιο άρθρο και μάλιστα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, στην περίπτωση αυτή γιατί το παιχνίδι χ είναι καλύτερο απ το ψ. Το ότι το bloodborne δεν φτάνει τo ds, δεν σημαίνει ότι είναι κακό παιχνίδι. Μάλιστα πρώτος απ όλους είπα ότι θα είναι και του 90κάτι. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι δεν πρέπει να λέμε και τα αρνητικά του τίτλου για να μην καταλήξουμε σε περιπτώσεις όπως αυτή του infamous second son όπου η πλειοψηφία έβλεπε "φαντάσματα"

Άσχετο αλλά οι 30κάτι ώρες(αν θυμάμαι καλά εκτός απ το howlongtobeat τον είχα διαβάσει κι εδώ αυτό τον χρόνο) για να το τερματίσει κάποιος είναι μαζί με τα loadings ή χωρίς;

• Απαντ. 3,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

^ Τί αρνητικά να γράψεις εσύ , αφού δεν έχεις καμοία επαφή με το παιχνίδι... μη τρελαθούμε κιόλας.

Το πολυ-πολύ να πήγες στο φίλο σου να το παίξεις για κανα 2ώρο (αν υπάρχει τέτοιος φίλος) και μετά ποστάρεις links από γνώμες/άρθρα στο internet που πρέπει να τα θεωρούμε αξίωμα διότι βολεύει την εμπάθειά σου... tragic  :lol:  :lol:  :lol:

Δημοσ.

^ Τί αρνητικά να γράψεις εσύ , αφού δεν έχεις καμοία επαφή με το παιχνίδι... μη τρελαθούμε κιόλας.

Το πολυ-πολύ να πήγες στο φίλο σου να το παίξεις για κανα 2ώρο (αν υπάρχει τέτοιος φίλος) και μετά ποστάρεις links από γνώμες/άρθρα στο internet που πρέπει να τα θεωρούμε αξίωμα διότι βολεύει την εμπάθειά σου... tragic  :lol:  :lol:  :lol:

Το έπαιξα όσο χρειάστηκε για να βγάλω τα συμπεράσματα που έβγαλα. Όσο για το "διότι βολεύει την εμπάθειά σου" τα συμπεράσματα δικά σου :lol: :

Απλά νοίκιασα το game για να πάρω μια γεύση μιας και δεν είχα ποτέ επαφή με τα συγκεκριμένα. Δυο πράγματα παρατήρησα. Τα γραφικά μου φαίνονται χάλια, τα χειρότερα που έχω δει μέχρι στιγμής στο ps4 για AAA τίτλο. Είναι full στα jaggies και επίσης ο χαρακτήρας δεν έχει καθόλου βάρος. Καμιά ρύθμιση να βελτιώσω ένα από τα δυο υπάρχει?

^ πήγαινέ το πίσω μη χρεωθείς και δεύτερη μέρα

Lol, οκ. πήγαινέ το πίσω και νοίκιασε το The Order να πάιξεις. 

Το ΒΒ απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό και ηλικία.

Δημοσ.

Φίλε Harry το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς που έχουμε λιώσει όλα τα souls λέει ότι το BB είναι καλύτερο... Επίσης πολλές ξένες κοινότητες λένε το ίδιο. Είναι επίσης αστείο ειδικά εσύ προσωπικά να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο όταν δεν έχεις καμία επαφή με το παιχνίδι.

Το ότι μπορεί να έπεσες επιλεκτικά σε δυο-τρεις διαφορετικές γνώμες στο νετ δεν σημαίνει κιόλας ότι δικαιώνεσαι επειδή σε συμφέρει.  ;)

Τα κυριότερα αρνητικά είναι το loading, το frame pacing και η ποικιλία σε όπλα. Τα δυο πρώτα θα τα φτιάξουν με patch πριν το τέλος του μήνα. 

Λυπάμαι που σου σκάω τη φούσκα αλλά το BB δεν είναι απλά ένα καλό παιχνίδι. Είναι Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α και κλάσεις ανώτερο από ό,τι έχει δείξει το Xbox αυτή τη στιγμή αλλά και στο προσεχές μέλλον. Απλά σάρωσε τον ανταγωνισμό στο πέρασμα του. Βασικά πολύ αμφιβάλλω εαν το Xbox σε ολόκληρη αυτή τη γενιά βγάλει κάποιο exclusive που να το αγγίξει (όχι να το ξεπεράσει κιόλας :-D ).  

Πολύ ωραίο το game και η δυσκολία του είναι τέτοια που δεν νευριάζεις με το game αλλά με το λάθος σου.  

Πάντως όποιος δεν το έχει δοκιμάσει δεν είναι τόσο hardcore όσο νομίζουν όσοι δεν το έχουν παίξει ποτέ ξανά ούτε απευθύνεται σε μικρή ομάδα ανθρώπων. Η δυσκολία προκύπτει από την ίδια την δομή του game που δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τέτοιο σχεδιασμό level και την απροσεξία του ίδιου του παίκτη. Πάει για άμεση αγορά δυστηχώς :P

Και μη κάνουμε quote μόνο ό,τι μας συμφέρει έτσι?  :P

• Like 5
Δημοσ.

Θέλω και εγώ να πω δυο λόγια για το game έστω και αργοπορημένα.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω ακουμπήσει κανένα souls ή DS και απέχω από αυτό το genre. 

Ότι περιέχει steam punk στοιχεία ή εποχή με βάζει αυτόματα σε πειρασμό να παίξω μαζί του.

Είμαι noob-ας σε αυτό το είδος games λοιπόν και το άρχισα με πολλές επιφυλάξεις.  Γενικά αυτά τα games θέλουν πολύ χρόνο (που δεν υπάρχει και σε αφθονία) και προσήλωση.

Το έχω εδώ και τρεις μέρες και είμαι lvl 50.

Δεν το καίω πολύ γενικά γιατί το τέμπο του και γενικά ο ειρμός του είναι αρκετά αργός σε πολλά σημεία. Σε πολλά σημεία όπως έχει αναφερθεί πολλάκις σε αναγκάζει να φαρμάρεις και γενικά πολύ grinding, είτε για να ανέβεις κανένα lvl είτε να μαζέψεις blood vials για κάποιο boss που σε ''κόβει'' άσχημα.

1. Η ατμόσφαιρα του είναι καταπληκτική. Σκέτη σκουριά- μαυρίλα-σαπίλα, μυρίζει νεκροταφείο ρε παιδί μου. :P Τα γραφικά του και ιδιαίτερα οι υφές, θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο εδώ.  Art-στικα σ - κ - ί - ζ - ε - ι.

Πολύ όμορφοι φωτισμοί ,parallax occlusion mapping και φοβερά cloth/fur physics, 

2. Ο ήχος είναι ανατριχιαστικός εκεί που πρέπει, αγχωτικός και φανφάρικος στα boss.

3. Ο χειρισμός στοιβαρότατος και σε ωθεί να κάνεις επίθεση ακόμα και αν έχεις φάει dmg. Θέλει λίγη προπόνηση στο evade για τους αρχάριους (και εμένα βάζω μέσα) για να μην τις τρως πολύ.

4. Το perfomance σε μερικά σημεία για μένα είναι λίγο απαράδεκτο. Δεν γίνεται να είμαι σε boss, να παίζω blow to blow και να βλέπω 15αρια... Δεν είμαι υπερβολικός, (που θα πείτε κάποιοι) σε πολλά σημεία που γίνονται πολλά μαζί δεν δείχνει να την παλεύει  να κρατήσει 30 καρέ χωρίς  κάποιο stutt/framedrop. Πολύ streaming texture, σε μερικά σημεία επίσης.

Όλα αυτά δεν μπορώ να γνωρίζω αν μπορούν να φτιαχτούν με κάποιο μελλοντικό update.

5Το loading είναι το μεγαλύτερο του θέμα. Πρέπει να φτιαχτεί. Πιο πολύ νευριάζω όταν πεθαίνω όχι γιατί έχασα blood echoes ή τίποτα άλλο, αλλά για το ότι πρέπει να περιμένω όλη αυτή την ώρα που παίρνει στο game να φορτώσει.

Αυτά τα ολίγα. Σε γενικές γραμμές αν λυθούν κάποια από τα τεχνικά του θέματα μιλάμε για το game της χρονιάς και ένα πραγματικό masterpiece.

Το συνεχίζω αργά και σταθερά και τα λέμε. :D

• Like 2
Δημοσ.

@HarryGrey

και μόνο από τα quotes που έβαλες φτάνει και περισσεύει... γιατί δεν έβαλες και τα υπόλοιπα του rouxlas86 ας πούμε, να δούμε τί λέει το παληκάρι; Διότι δεν "βολεύουν"... και πόσο το έπαιξες στο φίλο σου που έβγαλες και συμπεράσματα; (εδώ γελάμε τρανταχτά)

Ξύδι ήπιες μετά ή το παρέλειψες;  :lol:

Αν δεν το έχεις καταλάβει , είσαι ο μοναδικός που γράφει εδώ χωρίς να έχει ούτε την κονσόλα, ούτε το παιχνίδι - το ποιός είναι εμπαθής είναι ηλίου φαεινότερο...

Προτείνω να πας στο θεματάκι για το Χ1 και μαζί με τους άλλους επιστήμονες να αρχίσετε τις αναλύσεις για hardware/dx12 - γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία - να ασχοληθείς με κάτι άλλο βρε αδερφέ  και να σταματήσεις να ψάχνεις άρθρα στο google να μας κοτσάρεις εδώ για τρανταχτές αποδείξεις ...   (βέβαια εδώ που τα λέμε είναι όντως αποδείξεις αυτά: αποδείξεις άγνοιας και εμπάθειας :lol:)

• Like 4
Δημοσ.

Θέλω και εγώ να πω δυο λόγια για το game έστω και αργοπορημένα.

Ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω ακουμπήσει κανένα souls ή DS και απέχω από αυτό το genre. 

Ότι περιέχει steam punk στοιχεία ή εποχή με βάζει αυτόματα σε πειρασμό να παίξω μαζί του.

Είμαι noob-ας σε αυτό το είδος games λοιπόν και το άρχισα με πολλές επιφυλάξεις.  Γενικά αυτά τα games θέλουν πολύ χρόνο (που δεν υπάρχει και σε αφθονία) και προσήλωση.

Το έχω εδώ και τρεις μέρες και είμαι lvl 50.

Δεν το καίω πολύ γενικά γιατί το τέμπο του και γενικά ο ειρμός του είναι αρκετά αργός σε πολλά σημεία. Σε πολλά σημεία όπως έχει αναφερθεί πολλάκις σε αναγκάζει να φαρμάρεις και γενικά πολύ grinding, είτε για να ανέβεις κανένα lvl είτε να μαζέψεις blood vials για κάποιο boss που σε ''κόβει'' άσχημα.

1. Η ατμόσφαιρα του είναι καταπληκτική. Σκέτη σκουριά- μαυρίλα-σαπίλα, μυρίζει νεκροταφείο ρε παιδί μου. :P Τα γραφικά του και ιδιαίτερα οι υφές, θα μπορούσαν να είναι καλύτερα, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο εδώ.  Art-στικα σ - κ - ί - ζ - ε - ι.

Πολύ όμορφοι φωτισμοί ,parallax occlusion mapping και φοβερά cloth/fur physics, 

2. Ο ήχος είναι ανατριχιαστικός εκεί που πρέπει, αγχωτικός και φανφάρικος στα boss.

3. Ο χειρισμός στοιβαρότατος και σε ωθεί να κάνεις επίθεση ακόμα και αν έχεις φάει dmg. Θέλει λίγη προπόνηση στο evade για τους αρχάριους (και εμένα βάζω μέσα) για να μην τις τρως πολύ.

4. Το perfomance σε μερικά σημεία για μένα είναι λίγο απαράδεκτο. Δεν γίνεται να είμαι σε boss, να παίζω blow to blow και να βλέπω 15αρια... Δεν είμαι υπερβολικός, (που θα πείτε κάποιοι) σε πολλά σημεία που γίνονται πολλά μαζί δεν δείχνει να την παλεύει  να κρατήσει 30 καρέ χωρίς  κάποιο stutt/framedrop. Πολύ streaming texture, σε μερικά σημεία επίσης.

Όλα αυτά δεν μπορώ να γνωρίζω αν μπορούν να φτιαχτούν με κάποιο μελλοντικό update.

5Το loading είναι το μεγαλύτερο του θέμα. Πρέπει να φτιαχτεί. Πιο πολύ νευριάζω όταν πεθαίνω όχι γιατί έχασα blood echoes ή τίποτα άλλο, αλλά για το ότι πρέπει να περιμένω όλη αυτή την ώρα που παίρνει στο game να φορτώσει.

Αυτά τα ολίγα. Σε γενικές γραμμές αν λυθούν κάποια από τα τεχνικά του θέματα μιλάμε για το game της χρονιάς και ένα πραγματικό masterpiece.

Το συνεχίζω αργά και σταθερά και τα λέμε. :D

Ωραίο Post Αλέξη ;)

Σχετικά με το framerate (και οχι το frame pacing) : Μάγκες, ειλικρινά, εγώ προβλήματα με το framerate ειδα ΜΟΝΟ στην αρχή του Ya'rghul unseen village για πολύ λίγο και σε ενα co-op session (παλι στην ιδια πίστα) οπου ΟΚ, γονάτισε λίγο εκεί...

Σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν μιλάμε για επίπεδα Blighttown, σε καμία όμως, το 99% του παιχνιδιού τρέχει νεράκι, έτσι ?

Και ρωτάω τώρα : μηπως τα όποια προβλήματα του framerate οφείλονται στο οτι το παιχνίδι είναι μονίμως online και τα όποια κολλήματα οφείλονται στον φόρτο των servers και οχι αναγκαστικά με το engine του παιχνιδιού ? Μηπως γι'αυτο άλλοι το παρατηρούν σε μια πίστα π.χ ενω άλλοι οχι ? (και δεν μιλάω γι'αυτούς δεν ξερουν να αναγνωρίζουν κακο framerate).

Παράδειγμα, ο Αλεξ πάνω λέει για Boss και γονάτισμα framerate στα 15fps - ΠΟΥΘΕΝΑ στις 47 ωρες παιχνιδιού που του έχω ρίξει δεν έχει γονατίσει το framerate σε boss, πουθενά...

Για το co-cop...ίσως είναι συνονθύλευμα παραγόντων όπως φόρτος server/κακή γραμμή του host/netcode κτλπ κτλπ -παράδειγμα, εκανα 4 co-op session στο nightmare frontier με ξένους (ιδιο region όμως) και πήγαινε ν-ε-ρ-ά-κ-ι ενώ, με το που έπαιξα με εναν φίλο ο οποιος έχει κακή γραμμή (όπως λέει και ο ίδιος) στο Ya'rghul...το framerate πήγε περίπατο.

YΓ : Aπορώ που βλέπω μερικούς να το τερματίζουν στις 20-25 ωρες, πως γίνεται αυτό δεν ξέρω, ντουγρού στα bosses με το wiki ανοιχτό το παίζουν ? :D

Oυτε έχω φαρμ-άρει πουθενά, ουτε και χάνω και πολύ, απλά εξερευνώ τα πάντα...47 ώρες και μόλις τώρα μπήκα στην περιοχή αφού φας το Boss στο unseen village και έχω και το Cainhurst καβάντζα για αργότερα (πήγα underlevelled εκεί οπότε την έκανα).

YΓ : ουτε texture streaming παρατήρησα πουθενά - λίγο (και εννοώ "λίγο"/ελάχιστο) pop-up (δεν ειναι το ίδιο) σε 1-2 σημεία ισως.

Τεσπα

• Like 5
Δημοσ.

Μπορείς να το τερματίσεις σχετικά γρήγορα άμα περάσεις τα περισσότερα optional bosses, αλλα έτσι νομίζω χάνεις το true ending και αρκετά όπλα. Το Cleric Beast που όλοι έχουν φάει τα μούτρα τους είναι optional πχ.

Δημοσ.

ούτε εγώ έχω δει 15fps ακόμα... μόνο όταν ο host έχει μάπα σύνδεση γίνεται αυτό - και γινόταν και σε ΟΛΑ τα προηγούμενα: Demon's/Dark1-2 .

Δεν είναι θέμα μηχανήματος , έχω παίξει στο pc DaS2 με 12fps σαν summon...

Δημοσ.

Offline παίζω guys και το 15αρι το παρατήρησα στο boss στο healing church. Δεν ήταν κάτι που κράτησε πολύ, μια ΄στιγμιαία ''βουτιά'' έγινε που θα μπορούσε να μου στοιχίσει θάνατο εκεί, λίγο πριν ρίξω την κυρία. Σε αυτά τα games υποτίθεται μετράει το response που θα πρέπει να έχεις, και εκεί έφαγα το καλό framedrop. Τα υπόλοιπα τεχνικά που αναφέρθηκα δεν μου δημιούργησαν πουθενά θέμα στο gameplay.

Πάντως τα σημεία που έχει λίγο stutt για msec είναι συγκεκριμένα σε ορισμένες περιοχές. Μπορεί και να κατέβαζε κάτι η κονσόλα από πίσω και για αυτό να είδα ότι είδα. Πολλές φορές γίνεται και αυτό.

Anw, το game σκίζει, και εγώ απορώ με αυτό που ανέφερες red. Βλέπεις να το τερματίζουν σε δυο μέρες κάποιοι, και λες τι διάολο; Ή αυτοί είναι πολλοί καλοί ή εμείς ήμαστε noobs. Μπορεί και τα δυο. :P

Δημοσ.

Φίλε Harry το μεγαλύτερο ποσοστό από εμάς που έχουμε λιώσει όλα τα souls λέει ότι το BB είναι καλύτερο... Επίσης πολλές ξένες κοινότητες λένε το ίδιο. Είναι επίσης αστείο ειδικά εσύ προσωπικά να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο όταν δεν έχεις καμία επαφή με το παιχνίδι.

Το ότι μπορεί να έπεσες επιλεκτικά σε δυο-τρεις διαφορετικές γνώμες στο νετ δεν σημαίνει κιόλας ότι δικαιώνεσαι επειδή σε συμφέρει.  ;)

Τα κυριότερα αρνητικά είναι το loading, το frame pacing και η ποικιλία σε όπλα. Τα δυο πρώτα θα τα φτιάξουν με patch πριν το τέλος του μήνα. 

Λυπάμαι που σου σκάω τη φούσκα αλλά το BB δεν είναι απλά ένα καλό παιχνίδι. Είναι Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Η-Μ-Α και κλάσεις ανώτερο από ό,τι έχει δείξει το Xbox αυτή τη στιγμή αλλά και στο προσεχές μέλλον. Απλά σάρωσε τον ανταγωνισμό στο πέρασμα του. Βασικά πολύ αμφιβάλλω εαν το Xbox σε ολόκληρη αυτή τη γενιά βγάλει κάποιο exclusive που να το αγγίξει (όχι να το ξεπεράσει κιόλας :-D ).  

Και μη κάνουμε quote μόνο ό,τι μας συμφέρει έτσι?  :P

Συγγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνεις τι γράφω ή μάλλον δεν θες να καταλάβεις  :P Το σχόλιο του royxlas86 δεν το έκανα quote γιατί δεν λέει και τα καλύτερα για το bb αλλά για τις απαντήσεις που πήρε από κάτω. Κι αυτό είναι απάντηση στου keropi το  "διότι βολεύει την εμπάθειά σου" αποδεικνύοντας έτσι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Τώρα αν εσύ θεωρείς αριστούργημα το bb πολύ καλά κάνεις. Και το ξαναλέω κανείς δεν είπε ότι δεν είναι καλό παιχνίδι επειδή ανέφερε τα μελανά του σημεία, ds όμως δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει όσο κι αν το θέλουν μερικοί. Όπως επίσης δεν πρόκειται να βλέπαμε αυτή την βαθμολογία αν τα περισσότερα exclusives της κονσόλας δεν ήταν το ένα πιο μέτριο από το άλλο. Όπως και να χει το bb είναι μια καλή αρχή για τους χρήστες της κονσόλας και σίγουρα είναι προτιμότερο απ το να ασχολούνται με το the order και να ψάχνουν για photo mode.

Δημοσ.

η Old Yurnaam στην αρχή με τις εστίες φωτιάς, χάνει πολλά frames πάντως και ας είσαι offline...σαφέστατα όμως δεν μιλάμε για το χάλι του DS

edit...και στο boss που λέει ο Alexis

Δημοσ.

ακόμα εδώ είσαι ρε Χαρούλη;  :lol:

Τί ξέρεις εσύ από DS ήθελα να ήξερα... το έχεις λιώσει και το θεωρείς το υπέρτατο παιχνίδι;

Πού κολλάει σαν "επιχείρημα" το: "ds όμως δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει όσο κι αν το θέλουν μερικοί" μπορείς να απαντήσεις ; Τί ακριβώς αποδικνύεις με αυτό;   :lol:  :lol:  :lol:

Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα...  :wacko:

Δημοσ.

παιδες χαλαρώστε λίγο με το frame rate τα real time shadows και το stuttering... Το παιχνίδι είναι έπος και system seller... Ότι καλύτερο έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Αφήστε τον φανμποΐσμο στην άκρη και μη ψάχνετε ατέλειες για να υποβαθμισετε το παιχνίδι... Day one χρήστης του Xbox one είμαι αλλα θεωρώ τον εαυτό μου gamer και όχι πρόβατο... Αν δεν είναι του στυλ σας το παιχνίδι πάω πάσο άλλα μερικοί έχετε κάνει το flaming επάγγελμα...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...