Προς το περιεχόμενο

Grand Theft Auto V [GTA 5][PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 05/03/2025 at 23:02, MrGalaxy said:

δεν μου μαξάρει την gpu usage στο "gta v enhanced" online ( nvidia 2070 super) αλλά βγηκαν nvidia drivers(GeForce Game Ready Driver 572.70) σήμερα ,παω να τους βαλω

(EDIT)Λοιπόν πέρασα τους τελευταίους drivers και τώρα maxαρει στα περισσότερα σημεία του παιχνιδιού ,δλδ σχεδόν κατά 95% λύθηκε το πρόβλημα. Με vsync πάντα στο off και από nvidia control panel και από game

Σημείωση όταν λέω μαξάρει εννοώ το clock της gpu κ όχι το %

Το % είναι γύρω στο 42/49%

όταν το utilization της κάρτας είναι χαμηλό (λόγω ότι σε κόβει ο επεξεργαστής ή φτάνει το οριοθετημένο από εσένα framerate ή vsync), τότε πολύ σωστά και όλες, ρίχνουν τα ρολόγια - χωρίς φυσικά παράγωγη απώλεια επιδόσεως.

Με 50% usage συνήθως ρίχνει 20% τα ρολόγια μιας και δεν χρειάζεται η GPU να δουλεύει τόσο ψηλά.

Π.χ. από 2.9κ με 100% usage , μπορεί να φτάσει 2.7κ, 2.5κ όταν το usage πέσει από ένα σημείο και κάτω.

7 hours ago, John_on_PC said:

Σύγκριση raster με max RT:
https://imgsli.com/MzU3NTk4

Εννοείται είναι πιο όμορφο. Βεβαίως δεν είναι και Cyberpunk RT ON/Off!

• Like 1
  • Απαντ. 6,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, seithan είπε

όταν το utilization της κάρτας είναι χαμηλό (λόγω ότι σε κόβει ο επεξεργαστής ή φτάνει το οριοθετημένο από εσένα framerate ή vsync), τότε πολύ σωστά και όλες, ρίχνουν τα ρολόγια - χωρίς φυσικά παράγωγη απώλεια επιδόσεως.

Με 50% usage συνήθως ρίχνει 20% τα ρολόγια μιας και δεν χρειάζεται η GPU να δουλεύει τόσο ψηλά.

Π.χ. από 2.9κ με 100% usage , μπορεί να φτάσει 2.7κ, 2.5κ όταν το usage πέσει από ένα σημείο και κάτω.

Εννοείται είναι πιο όμορφο. Βεβαίως δεν είναι και Cyberpunk RT ON/Off!

οπότε πρεπει να αναβαθμίσω τον επεξεργαστη μου ε;

Δημοσ.
15 minutes ago, MrGalaxy said:

οπότε πρεπει να αναβαθμίσω τον επεξεργαστη μου ε;

Όχι απαραίτητα. Μπορεί απλά να σταματάει η παραγωγή των frames λόγω Vsync (60hz -> 60fps).

Αλλά και ο επεξεργαστής να σε τραβάει πίσω, εάν είσαι ευχαριστημένος με την συνολική απόδοση, γιατί να αναβαθμίσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 λεπτά πριν, seithan είπε

Όχι απαραίτητα. Μπορεί απλά να σταματάει η παραγωγή των frames λόγω Vsync (60hz -> 60fps).

Αλλά και ο επεξεργαστής να σε τραβάει πίσω, εάν είσαι ευχαριστημένος με την συνολική απόδοση, γιατί να αναβαθμίσεις;

επειδή εδώ το chat gpt μου εγραψε αυτό:

Τι επεξεργαστή να πάρω για να μην έχω bottleneck?

ChatGPT said:

Η RTX 2070 Super είναι ακόμα δυνατή κάρτα, αλλά ο Ryzen 7 3700X μπορεί να περιορίζει την απόδοσή της σε κάποια παιχνίδια λόγω της παλαιότερης αρχιτεκτονικής Zen 2. Αν θες να εξαλείψεις το bottleneck, προτείνω αναβάθμιση σε νεότερο επεξεργαστή, ανάλογα με το budget σου:

Καλύτερη Value Αναβάθμιση:

Ryzen 7 5800X3D (AM4, 8C/16T, 4.5GHz Boost, 96MB L3 cache)

• Γιατί; Χρησιμοποιεί 3D V-Cache, που βελτιώνει σημαντικά τα FPS σε παιχνίδια.
  • Χρειάζεσαι αλλαγή motherboard; Όχι, αν έχεις B450/X470/X570. Απλά BIOS update.
  • Είναι καλύτερος από 3700X; Ναι, έως και 30-40% περισσότερα FPS σε CPU-heavy games.
Επεξ/σία από MrGalaxy

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...