Προς το περιεχόμενο

Grand Theft Auto V [GTA 5][PC]

Praetorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν ξέρετε ούτε εσείς τι λέτε εδώ μέσα με το AA ,συζητώ με τόσα παιδιά στο φόρουμ και ο καθένας προτείνει διάφορα combos,δηλαδή ο ένας λέει μόνο fxaa(θα φάς καλή θολούρα αν παίζεις έτσι),άλλος msaa x2 μονο ,άλλος msaa x2 μαζί με fxaa,άλλος μην βάλεις fxaa και άσε το mfaa μαζί με το msaa και γενικά διάφορα.Κανένας δεν έχει δώσει μία λογική απάντηση και μου φαίνεται παράξενο γιατί σας βλέπω όλους να προτείνετε διάφορα με τόση ευκολία!

Κάνε παράπονα στην Nvidia που έχει βγάλει τόσες μεθόδους AA για να έχει άλλο ένα χαρτί marketing να πετάει όποτε θέλει ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eίναι πολύ απλό. 

MSAA είναι το pure antialising, κόβει τον *ωλο του από frames όταν μπαίνει  από x4 και άνω.

FXAA είναι η λύση για πιο αδύναμες gpu που δεν αντέχουν το MSAA ή την ακριβώς αντίθετη περίπτωση όπου κάποιος παίζει στα 4Κ και θέλει να χρησιμοποιεί ΑΑ (άσχετα αν δεν το χρειάζεται)

Το FXAA πέρα από το Unity που ήταν άλλο είδος FXAA,  θολώνει την εικόνα. 

Κάποιοι χρησιμοποιούν MSAA και FXAA γιατί το x4 ΜSAA σε 1080p ενδέχεται να αφήσει κάποια μακρινά jaggies.  Αυτό λύνεται μόνο με χρήση του MSAA x8 αλλά το perfomance πάει straight to hell.

Προσωπικά είμαι της άποψης του αν έχεις το horsepower να βάζεις 4xMSAA και αν όχι, να παρακαλάς να έχει το παιχνίδι την έκδοση του FXAA που είχε το Unity.

Ρε, έχει κανεις αυτό το πρόβλημα που δεν φορτώνει το map γρήγορα? Δεν μπορώ να το λύσω με τίποτα -_- Βέβαια αν δεν φτιάχνεται πατάω μια pause και γίνεται κατευθείαν αλλά είναι πολύ σπαστικό... Καμια λύση?

Θυμίστε μου τι λέγαμε.. 4X MSAA + MFAA = 8X MSAA; Κάπως έτσι βγαίνει; Γιατί η 980 σηκώνει (αλλά με αρκετά frame loss όχι όμως τόσα ώστε να γίνεται unplayable) 4X MSAA.

Μια 980 δεν σηκώνει MSAA καθόλου με όλα στο Ultra + Grass. Στα βουνά ειδικά θα τρώει ήττα και αυτά σε 1080P, σε 1440P κλειστό το MSAA και Grass κατεβασμένο για να την παλέψει. Όσο και να το κουράσουμε, πρέπει να χωνέψουμε ότι θες SLI για πολλά frames συν MSAA/Ultra.

Δεν ξέρετε ούτε εσείς τι λέτε εδώ μέσα με το AA ,συζητώ με τόσα παιδιά στο φόρουμ και ο καθένας προτείνει διάφορα combos,δηλαδή ο ένας λέει μόνο fxaa(θα φάς καλή θολούρα αν παίζεις έτσι),άλλος msaa x2 μονο ,άλλος msaa x2 μαζί με fxaa,άλλος μην βάλεις fxaa και άσε το mfaa μαζί με το msaa και γενικά διάφορα.Κανένας δεν έχει δώσει μία λογική απάντηση και μου φαίνεται παράξενο γιατί σας βλέπω όλους να προτείνετε διάφορα με τόση ευκολία!

Ελπιζω να το γνωριζεις οτι το παιχνιδι εχει χοντρα θεματα με Performance κυριως αν ανεβαζεις τις απαιτησεις γιατι σε χαμηλα συστηματα ειναι πιο Stable τα πραγματα. Επισης ολα αυτα τα φιλτρα παιζουν τοσο σημαντικο ρολο εν τελη στην εμπειρια παιχνιδιου για να ασχολουμαστε τοσο πολυ με αυτα????

Δεν το εχω παρει ακομα το παιχνιδι,αλλα αν το αγοραζα με το καλημερα σιγουρα θα ελιωνα το Single player σε οτι μου ειναι πιο Stable και ας εβγαζα και κανενα φιλτρο δεν χαθηκε ο κοσμος.Αλλωστε ολο το ζουμι ειναι στο Multiplayer και εκει εχουν να βγουν απειρα patch τα οποια να φτιαχνουν το performance.

Οποτε καλα λεω κ@λοπαιχνιδο.

Τουλαχιστον φενεται ομορφο και σε high ρυθμισεις...αλλα μου κανουν εντυπωση οι απαιτησεις του παιχνιδιου,οσο να ναι ειναι και αυτο αλλο ενα port.

Γιατί να ειναι κ@λοπαιχνιδο και να μην είναι η κ@λοκαρτα σου που απλα δεν μπορεί?
  • Like 2

Γιατί να ειναι κ@λοπαιχνιδο και να μην είναι η κ@λοκαρτα σου που απλα δεν μπορεί?

Κ@λοπαιχνιδο ειναι απο θεμα optimisation ναι,οι ποροι και μνημη vram που τρωει ειναι εξωπραγματικα.Αγορασα 1080p οθονη παλι για να τα παιζω στα ultra ολα αλλα πηρα τα καριδια μου.

Δεν σου φταίει κανένας επειδή δεν σου παίζει ultra. Ας το έψαχνες πρίν πάρεις κάρτα. Επίσης αν αντί για ultra κατεβάσεις 2 ρυθμίσεις και δεις ανεπαίσθητη διαφορά δεν χάλασε ο κόσμος.

Εγώ που είμαι με κάρτα 5ετίας σχεδόν, είμαι ευχαριστημένος που έχω κοντά 60fps σε συνδιασμό medium και high πάντως. Έβαλα κι ένα preset του sweetFX και το παιχνίδι είναι ωραιότατο.

• Like 2

Αυτό με το SweetFX πάντως που έλεγες σε προηγούμενα ποστ πραγματικά είναι αλήθεια. Βλέπεις πολύ πιο όμορφα γραφικά και το κόστος σε performance είναι μικρό. Όσοι παίζετε χωρίς sweetFX δοκιμάστε το.

Ελπιζω να το γνωριζεις οτι το παιχνιδι εχει χοντρα θεματα με Performance κυριως αν ανεβαζεις τις απαιτησεις γιατι σε χαμηλα συστηματα ειναι πιο Stable τα πραγματα. Επισης ολα αυτα τα φιλτρα παιζουν τοσο σημαντικο ρολο εν τελη στην εμπειρια παιχνιδιου για να ασχολουμαστε τοσο πολυ με αυτα????

Δεν το εχω παρει ακομα το παιχνιδι,αλλα αν το αγοραζα με το καλημερα σιγουρα θα ελιωνα το Single player σε οτι μου ειναι πιο Stable και ας εβγαζα και κανενα φιλτρο δεν χαθηκε ο κοσμος.Αλλωστε ολο το ζουμι ειναι στο Multiplayer και εκει εχουν να βγουν απειρα patch τα οποια να φτιαχνουν το performance.

Το παιχνίδι το έχω ξανά παίξει στο xbox 360 όταν είχε βγεί και το απολαμβάνω ακόμα και τώρα στο pc.Το θέμα μας όμως είναι αυτή η θολούρα στην κίνηση αν αφήσεις το fxaa μόνο ανοικτό και οι προτάσεις που γίνονται απο τα παιδιά με το AA μήπως και βγάλουμε καμία άκρη οι περισσότεροι για ποιά είναι η πιό σωστή λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...