Προς το περιεχόμενο

crusial firmware update

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ανοιξει ενα θέμα στο "μονάδες αποθηκευσης" για ενα πρόβλημα που εχω με εναν ssd crusial M4

αυτο:

http://www.insomnia.gr/topic/531200-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-crusial-m4-256gb/

Εκτων των άλλων θέλει και update το firmware του,τωρα εχει το 040H και πρεπει να βαλω το 070H

Ο δίσκος δεν ειναι του λειτουργικού,τον εχω για scrach disk for Photoshop,ακόμα δεν εχω DVD

στο macmini [late 12'] 

Πώς πρέπει να κάνω update?

Δημοσ.

Εχω ανοιξει ενα θέμα στο "μονάδες αποθηκευσης" για ενα πρόβλημα που εχω με εναν ssd crusial M4

αυτο:

http://www.insomnia.gr/topic/531200-πρόβλημα-με-crusial-m4-256gb/

Εκτων των άλλων θέλει και update το firmware του,τωρα εχει το 040H και πρεπει να βαλω το 070H

Ο δίσκος δεν ειναι του λειτουργικού,τον εχω για scrach disk for Photoshop,ακόμα δεν εχω DVD

στο macmini [late 12']

Πώς πρέπει να κάνω update?

Απο ότι θυμάμαι παλαιότερα που είχα crucial και απο ότι λένε οι οδηγίες http://www.crucial.com/wcsstore/CrucialSAS/firmware/m4/070H/crucial-m4-firmware-update-070h-en.pdf

Πρέπει να φτιάξεις bootable media. Εγώ θυμάμαι είχα κάψει το ISO σε ένα cd και μπουταρα με αυτό το MacBook Pro που τον είχα τότε. Δεν θυμάμαι καλά, αλλά είχα πρόβλημα να φτιάξω bootable USB αλλά πιστεύω μια διανομή Linux έχει την δυνατότητα να κάνει οποιαδήποτε ISO bootable USB. Τέλος πάντων το σίγουρο είναι ότι μπορείς να κάψεις το ISO με το disk utility σε ένα cd και μετά να μπουταρεις απο αυτό και να κανείς το update.

• Like 1
Δημοσ.

Χμμμ μάλιστα.....το οτι δεν ειναι ο δίσκος του λειτουργικού εχει καμιά σημασία?
Δεν θα εχει στο μπουτάρισμα προβλημα ο άλλος ssd??

[ερωτήσεις ποιο πολύ θεωρητικες...δεν εχω dvd στο mac mini,ουτε εξωτερικό... ]

Δημοσ.

Χμμμ μάλιστα.....το οτι δεν ειναι ο δίσκος του λειτουργικού εχει καμιά σημασία?

Δεν θα εχει στο μπουτάρισμα προβλημα ο άλλος ssd??

[ερωτήσεις ποιο πολύ θεωρητικες...δεν εχω dvd στο mac mini,ουτε εξωτερικό... ]

Αν θυμάμαι καλά δεν έχει σημασία γιατι μόλις μπουταρεις απο το isolinux (αν δε κάνω λάθος έτσι λέγεται ) σου δίνει την επιλογή να επιλέξεις το δίσκο που θες να εφαρμοσθεί το update. Το μπουταρισμα γίνεται με τον κλασικό τροπο πατώντας το alt κατα την εκκίνηση και επιλέγοντας τον δίσκο που θέλεις να ξεκινήσει. Τι πρόβλημα να έχει ο άλλος ssd απο το μπουταρισμα και γιατι να υπάρχει γενικότερα πρόβλημα απο την επιλογή του δίσκου εκκίνησης όταν μάλιστα αυτός είναι κάτι σαν Linux live cd?

ΥΓ. Βρες τροπο να κανείς bootable USB το ISO που θα κατεβασεις. Στην ανάγκη δοκίμασε να το κανείς με windows με το προγραμμα που λέγετε Rufus.

• Like 1
Δημοσ.

Ok,το έκανα αυτο με το Rufus και έπιασε!  :-D 
Μέσω του pc του αδελφού μου έκανα το usb .iso έκανα reboot στο mac και αναβάθμισα το firmware..Ειχες δίκιο,είδε μόνο τον δισκο που "έπρεπε" και οχι τον άλλον..ανοιξα μετά το trim enabler και ειδα το update [070H]

Για να δούμε...ελπίζω να έφταιγε μόνο αυτο για το "πάγωμα" που έκανε...

Ευχαριστώ πολύ atheatos !!!!!  ;)  :D

Δημοσ.

μετά απο 5 μέρες με αναβαθμισμένο το firmware....μέτρια πράγματα..  :-(

Απλά κολλάει λιγότερο,οχι οτι εφτιαξε.

Εχει κανεις να προτείνει κάτι,καμια ιδέα??

['εχε χάρη που ειναι στο mini και βγαίνει δύσκολα...θα του ανοιγα τρύπα και θα τον έκανα κολλιέ!] :mad:

Δημοσ.

μετά απο 5 μέρες με αναβαθμισμένο το firmware....μέτρια πράγματα..  :-(

Απλά κολλάει λιγότερο,οχι οτι εφτιαξε.

Εχει κανεις να προτείνει κάτι,καμια ιδέα??

['εχε χάρη που ειναι στο mini και βγαίνει δύσκολα...θα του ανοιγα τρύπα και θα τον έκανα κολλιέ!] :mad:

Να υποθέσω ότι είναι ενεργοποιημένο το trim με κάποιο trim enabler. Αν ναι και παρολαυτα κολλάει όντως πας για κολιέ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...