Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ότι λέει ο τίτλος... ψάχνω (εδώ και καιρό) μια σχολή για τα παραπάνω, περισσότερο με ενδιαφέρει το muay thai...

αλλα αν βρώ κάτι καλό που να τα συνδιάζει και τα δύο θα το προτιμούσα :)

Δημοσ.

ότι λέει ο τίτλος... ψάχνω (εδώ και καιρό) μια σχολή για τα παραπάνω, περισσότερο με ενδιαφέρει το muay thai...

αλλα αν βρώ κάτι καλό που να τα συνδιάζει και τα δύο θα το προτιμούσα :)

Από φυσική κατάσταση πώς είσαι;

Δημοσ.

μια χαρά, αλλα μπορώ και καλύτερα :P θέλω κανα μήνα δηλαδή να έρθω στα ίσια μου... τα κανονικά μου κιλά είναι γύρω στα 65, τώρα να είμαι 4-5 παραπάνω

εχω κάνει 2 χρόνια kickbox (2010-2013), 2 χρόνια Capoeira(2004-2006), περίπου 4 μήνες muay thai(2013) σε άλλη σχολή - δυστυχώς είναι στο εξωτερικό - , 1 μάθημα BJJ :P  τους τελευταίους μήνες παίζω μόνο μπάλα όποτε υπάρχει χρόνος.. τι εχεις να προτείνεις??  το kick το αποκλείουμε γιατι αν ειναι να ξεκινήσω θα ξαναπάω στην σχολή που έκανα.

εχω πάει στην σχολή που εχει ο προεδρος της ifma στην ελλάδα, απογοητεύτηκα απο το πόσο μικρή ήταν.

εχω άλλη μια στο μυαλό μου αλλά δεν κάνουν BJJ και είπα να ψαχτώ και άλλο πριν ξεκινήσω.. (και αυτή πολύ μικρή)

φοβάμαι θα καταλήξω σε μια γνωστή σχολή η οποία δεν μου γεμίζει το μάτι (και αυτή μικρή) γιαυτό και άνοιξα το τοπικ μήπως εχει κανείς καμια ιδέα ..

για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω ολόκληρο γήπεδο για να προπονηθώ, αλλα οι "νορμαλ" που εχω πάει έχουν ενα χώρο 100-200τμ. οι μικρές που λέω δεν πρέπει να είναι ούτε 50τμ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Νότια προάστια για Muay Thai μπορείς να πας στον Παύλο τον Καπώνη "Diamond Camp" έχει συνεργασία και με την Alliance BJJ για αντίστοιχα μαθήματα. 

Αν θες να τσεκάρεις γενικότερα ρίξε μία ματιά εδώ: 

Δημοσ.

ξεχασα να ποστάρω (βασικά δεν πίστευα οτι το διάβαζε και κανείς το τοπικ), οτι έχω ήδη ξεκινήσει εδω και δυο βδομάδες, στην σχολή που έγραψες.. ήταν η "γνωστή" που έγραψα παραπάνω οτι προσπαθούσα να αποφύγω. αν και γενικά έχω διαβάσει και ακούσει πολλά περίεργα, προς το παρόν ειμαι ευχαριστημένος και με το παραπάνω..

μάλιστα παίζει και 3μηνη προσφορά στα 30 ευρώ τον μήνα, και σύντομα μετακομίζει σε μεγαλύτερο χώρο ... κουτί μου έκατσε :P

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Συγγνώμη για το off topic :P αλλά έχω μια απορία στην οποία την μετέτρεψα σε ερώτηση και κάνω την εξής ερώτηση και θέλω απάντηση με λεπτομέρειες οποίος μπορεί.

Ποια η διαφορά; μεταξύ τους το Muay Thai, MMA, UFC αφού και το MMA και το UFC έχουν την πολεμική τέχνη Muay Thai. Ποια είναι διαφορά και γιατί;

Δημοσ.

Συγγνώμη για το off topic :P αλλά έχω μια απορία στην οποία την μετέτρεψα σε ερώτηση και κάνω την εξής ερώτηση και θέλω απάντηση με λεπτομέρειες οποίος μπορεί.

Ποια η διαφορά; μεταξύ τους το Muay Thai, MMA, UFC αφού και το MMA και το UFC έχουν την πολεμική τέχνη Muay Thai. Ποια είναι διαφορά και γιατί;

Η διαφορά είναι ότι  είναι άθλημα ξεχωριστό. Στο Muay Thai είσαι πάντα όρθιος. Σημαντικό είναι το ότι στο MMA δεν μπορείς να κάνεις με την ίδια ευκολία τις τεχνικές του muay thai γιατί θα σε ρίξουν στο έδαφος και μετά κλάφτα χαράλαμπε. Επίσης στο MMA/UFC δεν σε αναγκάζει κανείς να κάνεις τις τεχνικές του muay thai. Απλά οι περισσότεροι το κάνουν γιατί είναι συνήθως πιο αποτελεσματικό και εύκολο να χρησιμοποιηθεί. Επίσης ελάχιστοι στο MMA ακόμα και σε επαγγελματικό επίπεδο κάνουν σωστά τις τεχνικές του Muay Thai. Λίγο UFC να παρακολουθείς μπορείς να το καταλάβεις ακόμα και αν είσαι αρχάριος.

Προσωπικά αν και κάνω muay thai εδώ και λίγο καιρό, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα σαν πολεμική τέχνη / άθλημα. Είναι πολύ σκληρή για το σώμα, γυμνάζεις συγκεκριμένα μέρη μόνο (συνήθως), και δεν είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακό για κάποιον που το βλέπει (π.χ σαν το tae kwon do - capoeira - κ.α). 

Δημοσ.

Επιτέλους κάποιος που με απάντησε στην ερώτηση μου. Σε ευχαριστώ Luciddream για την απάντηση σου. Αν επιτρέπεται πόσο καιρό κάνεις εσύ Muay Thai; εγώ κάνω 1 χρόνο έως σήμερα. Και ξες γιατί ρώτησα ποια είναι η διαφορά του muay thai με το mma/ufc; επειδή σε λίγους μήνες θα παίξω με έναν φίλο μου που κάνει mma δλδ όταν απολυθεί με το καλό από το στρατό και ήθελα να ξέρω τι παίζει με το mma πάντως σε ευχαριστώ ξανα για την απάντηση σου. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...