Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

100% εφταιγε το ποδηλατο. Στις πολεις τις Ευρωπης σε πολλους μονοδρομους επιτρεπονται τα ποδηλατα, αλλα δηλωνεται Ρητα με πινακιδες. 

Αμα ο ποδηλατης ειναι τοσο μα τοσο βλακας να παει αντιθετα στον μονοδρομο και να μην σταματα σε διασταυρωση τοτε οχι απλα αξιζει να πληρωσει για οτι ζημια εκανε στο αυτοκινητο, αλλα και πολλα περισσοτερα. Και πραγματικα αδιαφορη την βρισκω την ζωη του αμα παει ετσι, το θεμα ειναι οτι αμα ενα αυτοκινητο που παει κανονικα προσπαθησει να τον αποφυγει και πεσει σε κανεναν πεζο η αλλο αυτοκινητο και εχουνε τραυματια χωρις να φταει. 

Και συγνωμη , αλλα αμα παει αντιθετα στον δρομο και δεν σταματαει σε διασταυρωση δεν το κοβω και πολυ πιθανο να σταματαει σε STOP. 

Δεν ειναι βεβαια σωστο να κοιτας με στοπ σε μονοδρομο απο την σωστη πλευρα, αλλα δεν γινονται ετσι τα ατυχηματα .Μερικα πραγματα τα περνεις σαν δεδομενα οταν οδηγεις. Αλλιως θα πρεπει να σταματαμε και στα πρασινα φαναρια μηπως και περασε ο αλλως με κοκκινο και σε ολες τις διασταρωσεις να το κοκκαλωνουμε τελειως μηπως και. Σε αυτα τα πραγματα ειναι το γεγονος οτι δεν θα παει κανενας κοντρα στον μονοδρομο. 

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το ποδήλατο παγκόσμια σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου λογίζεται σαν πεζός.. Πάντα με πάντα..

Έχω ταξιδέψει σε αρκετά μέρη και το λέω.

Φίλε KAKADI ή δεν έχεις ταξιδέψει σε τόσα μέρη που λες ή τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Επειδή έχω ζήσει στην Γερμανία, εκεί το ποδήλατο λογίζεται ποδήλατο και ο πεζός λογίζεται πεζός. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Εκτός από τους ποδηλατόδρομους, υπάρχουν πινακίδες και φανάρια μόνο για ποδήλατα. Έχω ακούσει καντήλια στη Γερμανία, γιατί ως Ελληνάρας άθελά μου οδηγούσα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο. Το ίδιο ισχύει και για Ολλανδία. Αν, λοιπόν, νομίζεις ότι στην πολιτισμένη Ευρώπη ο ποδηλάτης θεωρείται πεζός, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις έξω νοίκιασε ένα ποδήλατο και οδήγα το πάνω σε πεζοδρόμιο εκτός ποδηλατολωρίδας ή ανάποδα σε μονόδρομο. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Έχε μαζί σου όμως και μία GoPro για να γελάσουμε μετά.

Πρώτον στη Γερμανία έχω παει και έχω δει πως μολις ο ποδηλάτης πατήσει τη ρόδα του στο δρόμο τα αυτοκίνητα σταματάνε. Τουλάχιστον για την πόλη του Μονάχου το κάνουν για να τον αφήσουν να περάσει τη διάβαση και να συνεχίσει..

2 βδομάδες έκατσα εκεί και μου έκανε πολυ εντύπωση η συγκεκριμένη συμπεριφορά των οδηγών.

Όπως και το ότι υπάρχει σεβασμός για τους ποδηλάτες γενικότερα..

Δεύτερον το ποδήλατο ειναι τροχιλατο κάθισμα οπότε άκυρα τα όσα λέμε..

Τρίτον μέσα στη πόλη εκτός αν ο ποδηλάτης ειναι κανένας τρελός ανάπτυσει ταχύτητα ίση με ενός πεζού που εχει παει για τρέξιμο..

Τεταρτον δεν είπα ποτέ πως οι ποδηλάτες δεν πρέπει να συμμορφώνονται με τον κοκ.. Απλά πως έχουν προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων.

Και ξανά λέω όσοι νομίζουν πως αυτοκίνητο και ποδηλάτης ειναι το ίδιο πράγμα κάτι δε παει καλά στο μυαλό τους.

Το λέω απολύτως φιλικά αλλα έχουν χαθεί πολλές ζωές για να έχουμε ακόμα τέτοιες αντιλήψεις.

Sent from my iPhone using Insomnia

Πρώτον, για τη Γερμανία σου απάντησα παραπάνω. Αυτό που σου συνέβει στο Μόναχο δεν το αμφισβητώ, αλλά είσαι σίγουρος ότι περνούσε από τη διάβαση και όχι από τον ποδηλατόδρομο; Επίσης, είσαι σίγουρος ότι ο Γερμανικός ΚΟΚ δεν θεωρεί τη διάβαση πεζών ως προσωρινό ποδηλατόδρομο για διευκόλυνση των ποδηλάτων;

Δεύτερον, το ποδήλατο στην Ελληνική νομοθεσία θεωρείται όχημα είτε σου αρέσει είτε όχι και για αυτό το λόγο οι ποδηλάτες οφείλουν να υπακούουν τον ΚΟΚ. Αλλά και ως τροχήλατο κάθισμα να τα θεωρήσουμε, δεν παύει να έιναι όχημα. Δες την ερμηνεία της λέξης "όχημα" και θα καταλάβεις. Άρα όσα λέμε ΔΕΝ είναι άκυρα. Εάν δεν σου αρέσει, μπορείς είτε να οργανώσεις ένα κίνημα για να το αλλάξεις, είτε να μεταστεύσεις σε μία χώρα όπου το ποδήλατο θεωρείται τροχήλατο κάθισμα ή πεζός. Μέχρι τότε θα πρέπει να μάθεις να θεωρείς το ποδήλατο ως όχημα.

Τρίτον δεν κατάλαβα τον συνειρμό σου.

Τέταρτον αποφάσισε. Πρέπει οι ποδηλάτες να συμορφώνονται με τον ΚΟΚ άρα και με τις προτεραιότητες που αυτός ορίζει ή έχουν παντού προτεραιότητα, ασχέτως του τι ορίζει ο ΚΟΚ; Πάρε μια απόφαση γιατί μπερδεύτηκα.

Αυτοκίνητο και ποδηλάτης σίγουρα ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Όπως δεν είναι το ίδιο πράγμα αυτοκίνητο και μηχανή ή τροχόσπιτο και φορτηγό, όλα όμως είναι οχήματα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν οι κανόνες κάποιοι από τους οποίους είναι κοινοί για όλα τα οχήματα και κάποιοι είναι ανάλογα την κατηγορία του οχήματος. Αν μάθουμε όλοι εφαρμόζουμε αυτά που λέει ο ΚΟΚ και όχι κατ'επιλογή ό,τι μας συμφέρει, τότε οι θάνατοι από τροχαία θα μειωθούν δραματικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν νομίζω, αλλιώς θα το έγραφε ξεκάθαρα ή θα το διευκρίνιζε όπως έκανε με τα πατίνα...

κατά τα άλλα με κάλυψε ο προλαλλήσαντας...

Δημοσ.

για καποιον που ειπε για την κατευθυνση οδηγησης προηγουμενος

Άρθρο 16 ν.2696/1999 Θέση επί της οδού

Στο οδικό δίκτυο της χώρας ισχύει η δεξιά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται, τηρουμένων των διατάξεων των άρθρων 12 παρ. 1 και 17 παρ. 6 του παρόντος Κώδικα, να οδηγεί το όχημά του πλησίον του δεξιού άκρου του οδοστρώματος και αν ακόμη ολόκληρο το οδόστρωμα είναι ελεύθερο.
    2.       Ο οδηγός, με εξαίρεση την περίπτωση απολύτου ανάγκης, υποχρεούται να κινείται αποκλειστικά στις καθορισμένες για την κατηγορία του οχήματός του ειδικές οδούς, οδοστρώματα και λωρίδες κυκλοφορίας όπου υφίστανται τέτοιες ………… οι δε οδηγοί μοτοποδηλάτων, ποδηλάτων και μη μηχανοκίνητων οχημάτων, καθώς και οι οδηγοί ζώων, υποχρεούνται να κινούνται κατά μήκος οποιουδήποτε προς την κατεύθυνση της κυκλοφορίας βατού ερείσματος της οδού, εφόσον υπάρχει, και δεν προκαλείται δυσχέρεια στους χρησιμοποιούντες αυτό, άλλως πλησίον του άκρου δεξιού του οδοστρώματος.

Δημοσ.

Το ποδήλατο παγκόσμια σε όλες τις χώρες του πολιτισμένου κόσμου λογίζεται σαν πεζός.. Πάντα με πάντα..

Έχω ταξιδέψει σε αρκετά μέρη και το λέω.

Φίλε KAKADI ή δεν έχεις ταξιδέψει σε τόσα μέρη που λες ή τα έχεις λίγο μπερδεμένα στο μυαλό σου. Επειδή έχω ζήσει στην Γερμανία, εκεί το ποδήλατο λογίζεται ποδήλατο και ο πεζός λογίζεται πεζός. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Εκτός από τους ποδηλατόδρομους, υπάρχουν πινακίδες και φανάρια μόνο για ποδήλατα. Έχω ακούσει καντήλια στη Γερμανία, γιατί ως Ελληνάρας άθελά μου οδηγούσα το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο. Το ίδιο ισχύει και για Ολλανδία. Αν, λοιπόν, νομίζεις ότι στην πολιτισμένη Ευρώπη ο ποδηλάτης θεωρείται πεζός, την επόμενη φορά που θα ταξιδέψεις έξω νοίκιασε ένα ποδήλατο και οδήγα το πάνω σε πεζοδρόμιο εκτός ποδηλατολωρίδας ή ανάποδα σε μονόδρομο. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Έχε μαζί σου όμως και μία GoPro για να γελάσουμε μετά.

Πρώτον στη Γερμανία έχω παει και έχω δει πως μολις ο ποδηλάτης πατήσει τη ρόδα του στο δρόμο τα αυτοκίνητα σταματάνε. Τουλάχιστον για την πόλη του Μονάχου το κάνουν για να τον αφήσουν να περάσει τη διάβαση και να συνεχίσει..

2 βδομάδες έκατσα εκεί και μου έκανε πολυ εντύπωση η συγκεκριμένη συμπεριφορά των οδηγών.

Όπως και το ότι υπάρχει σεβασμός για τους ποδηλάτες γενικότερα..

Τρίτον μέσα στη πόλη εκτός αν ο ποδηλάτης ειναι κανένας τρελός ανάπτυσει ταχύτητα ίση με ενός πεζού που εχει παει για τρέξιμο..

Τεταρτον δεν είπα ποτέ πως οι ποδηλάτες δεν πρέπει να συμμορφώνονται με τον κοκ.. Απλά πως έχουν προτεραιότητα έναντι των αυτοκινήτων.

Και ξανά λέω όσοι νομίζουν πως αυτοκίνητο και ποδηλάτης ειναι το ίδιο πράγμα κάτι δε παει καλά στο μυαλό τους.

Το λέω απολύτως φιλικά αλλα έχουν χαθεί πολλές ζωές για να έχουμε ακόμα τέτοιες αντιλήψεις.

Πρώτον, για τη Γερμανία σου απάντησα παραπάνω. Αυτό που σου συνέβει στο Μόναχο δεν το αμφισβητώ, αλλά είσαι σίγουρος ότι περνούσε από τη διάβαση και όχι από τον ποδηλατόδρομο; Επίσης, είσαι σίγουρος ότι ο Γερμανικός ΚΟΚ δεν θεωρεί τη διάβαση πεζών ως προσωρινό ποδηλατόδρομο για διευκόλυνση των ποδηλάτων;

Δεύτερον, το ποδήλατο στην Ελληνική νομοθεσία θεωρείται όχημα είτε σου αρέσει είτε όχι και για αυτό το λόγο οι ποδηλάτες οφείλουν να υπακούουν τον ΚΟΚ. Αλλά και ως τροχήλατο κάθισμα να τα θεωρήσουμε, δεν παύει να έιναι όχημα. Δες την ερμηνεία της λέξης "όχημα" και θα καταλάβεις. Άρα όσα λέμε ΔΕΝ είναι άκυρα. Εάν δεν σου αρέσει, μπορείς είτε να οργανώσεις ένα κίνημα για να το αλλάξεις, είτε να μεταστεύσεις σε μία χώρα όπου το ποδήλατο θεωρείται τροχήλατο κάθισμα ή πεζός. Μέχρι τότε θα πρέπει να μάθεις να θεωρείς το ποδήλατο ως όχημα.

Τρίτον δεν κατάλαβα τον συνειρμό σου.

Τέταρτον αποφάσισε. Πρέπει οι ποδηλάτες να συμορφώνονται με τον ΚΟΚ άρα και με τις προτεραιότητες που αυτός ορίζει ή έχουν παντού προτεραιότητα, ασχέτως του τι ορίζει ο ΚΟΚ; Πάρε μια απόφαση γιατί μπερδεύτηκα.

Αυτοκίνητο και ποδηλάτης σίγουρα ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα. Όπως δεν είναι το ίδιο πράγμα αυτοκίνητο και μηχανή ή τροχόσπιτο και φορτηγό, όλα όμως είναι οχήματα. Για αυτό το λόγο υπάρχουν οι κανόνες κάποιοι από τους οποίους είναι κοινοί για όλα τα οχήματα και κάποιοι είναι ανάλογα την κατηγορία του οχήματος. Αν μάθουμε όλοι εφαρμόζουμε αυτά που λέει ο ΚΟΚ και όχι κατ'επιλογή ό,τι μας συμφέρει, τότε οι θάνατοι από τροχαία θα μειωθούν δραματικά.[/Ποτέ είπα εγώ ότι στη Γερμανία κυκλοφορούν τα ποδήλατα στα πεζοδρόμια;Σε παρακαλώ ξαναδιαβάσε το ποστ μου και ασε σε ποιες χώρες έχω παει γιατι ναυτικός είμαι και δόξα το θεό τα ματιά μου έχουνε δει κάποια πράγματα εκτός απ το κωλοχανιο ´´Η ΕΛΛΑΣ´´ που δε δουλεύει τιποτα..Βεβαίως και ο ποδηλάτης πρέπει να συμμορφώνεται με τον κοκ όπως και οι πεζοί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως εχει πολυ μεγαλύτερη βαρύτητα το αυτοκίνητο που παραβίασε στοπ. Γιατι το στοπ δεν υπάρχει για να κοιτάμε μονο απ τη μια κατεύθυνση. Το στοπ ειναι για να ελέγχουμε το δρόμο προς πάσα κατευθυνση. Αν απλά το αυτοκίνητο ήταν σε νόμιμη πορεία και ο άλλος κινούνταν ανάποδα και χτυπουσανε κανεις δε θα κατηγορούσε το αυτοκίνητο να σαι σίγουρος.Όπως και με τους πεζούς. Αν ο άλλος θέλει να αυτοκτονήσει πέφτοντας στη κηφισιας τα αυτοκίνητα θα φταίνε;Δε νομίζω να λέω παράλογα πράγματα. Ούτε υποστηρίζω πως αν είχαμε ποδηλατόδρομους τα ποδήλατα θα έπρεπε να βρίσκονται όπου γουστάρουν.Ο κοκ σε περίπτωση που δε το έχετε καταλάβει μιας και τον παρά θέτετε συνέχεια σαν ευαγγέλιο εχει πολλα παραθυράκια. Το αποτέλεσμα ειναι ο καθένας να το ερμηνεύει διαφορετικά. Το θέμα ειναι ότι καπου αλλού ερμηνεύεται πιο σωστά και κάπου αλλού (εδώ) ερμηνεύεται σχεδόν πάντα καφρικα ανάλογα πως κυκλοφορούμε τη δεδομένη στιγμή..Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η ερμηνεία του σήματος Ρ2 (STOP) σύμφωνα με τον ΚΟΚ είναι "υποχρεωτική διακοπή πορείας"

Δηλαδή ότι το όχημα (οποιοδήποτε όχημα) πρέπει να ακινητοποιηθεί.

Το αν πρέπει να κοιτάξει δεξιά, αριστερά, προς την κατεύθυνση της κίνησης ή αντίθετα ή τέλος προς τα πάνω μην πέφτει κάνα...πιάνο (έχει συμβεί αρκετές φορές στον coyote αλλά και σε άλλους comic χαρακτήρες) δεν διευκρινίζεται και άρα το πως το ερμηνεύει ο καθένας μας μπορεί να είναι σωστό ή λάθος

Δημοσ.

δοξα το θεο να λενε που δεν επαθε κανεις τιποτα τωρα αν ειναι στοκος ο οδηγος η στοκος ο ποδηλατης και θελουν να τρεχουν σε δικαστηρια και να ζητανε ηθικες βλαβες και σουξου μουξου αντι να βρουνε μεταξι τους ας τραβιουνται, οι δικοιγοροι θα βγουν κερδισμενοι.

Και οι δυο παραβιασαν τον ΚΟΚ τωρα ποιος θα παρει το φταιξιμο θα διξει πολυ αργοτερα

Δημοσ.

Εσύ δεν πας καλά. Όταν πας αντίθετα εσύ κοιτάς καλύτερα, αλλά αυτός που βγαίνει από ένα στενό κοιτάει από την άλλη και εσένα δεν σε βλέπει καθόλου. Παραλίγο να με πατήσουν μια φορά έτσι, και από τότε έβαλα μυαλό.

Ούτως ή άλλως εξετάζουμε το νόμιμο του θέματος, και όχι τι σε βολεύει εσένα

Πας αντιθετα στο ρευμα και ρωτας αν παμε εμεις καλα ρε? Εισαι σοβαρος? Ως ποδηλατης αλλα και οδηγος αυτοκινητου ειναι -υποχρεωση- του ποδηλατη να καταλαβαινει που πηγαινει και ποσο να προσεχει οταν παει αντιθετα στο ρευμα. Νομικα αν δεν κανω λαθος αν με χτυπησουν με το ποδηλατο ενω ημουν αντιθετα σε καποιο δρομο τοτε φταιω και πληρωνω κιολας. 

Δεν πας καθολου καλα ετσι;

εισαι επικινδυνος, οποτε, καλυτερα μη δινεις συμβουλες...

Εχεις ιδεα τον ΚΟΚ; Αν εβγαινε για 1 εβδομάδα η τροχαία να γραψει και επιανε και εσας θα ξαναμοιραζοταν πλεόνασμα...

Απ που και ως που βγαλατε το συμπερασμα οτι μεσα σε στενα, δεν σταματαω σε καθε στενο??? Αυτο ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ! Αλλα το να πηγαινεις σε αντιθετη κατευθυνση, μεσα σε γειτονιες οπου δεν υπαρχει πολυ κινηση, τον Κ.ο.κ. να τον αφησετε στην ακρη προς το παρον.

Φυσικα και σεβομαι καθε οδηγο αυτοκινητου, και παντα του δινω προταιραιοτητα, και φυσικα παντα σταματαω σε καθε στενο, πιο πολυ γιασ την δικη μου ασφαλεια καθως ο οδηγος car δεν θα παθει ουτε ζημια.

Όχι μόνο παρανομεί παραπάνω ο συνφορουμίτης (πάει αντίθετα στο μονόδρομο) αλλά και το "τεκμηριώνει" (και φυσικά πιστεύει ότι έχει δίκιο).

Λυπάμαι φιλαράκο (και άλλοι ομοϊδεάτες του) αλλά όταν κινείσαι πάνω στο οδόστρωμα πρέπει να εφαρμόζεις τον ΚΟΚ.

Είτε σου αρέσει είτε όχι.

Τα "πάω αντίθετα για να βλέπω τα αυτοκίνητα" μπορεί να έχουν λογική σε μια συζήτηση αλλά καμία στον ΚΟΚ. Τώρα αν πρέπει να αλλάξει αυτό είναι άλλο θέμα. Αλλά μέχρι τότε πάψε τους αυτοσχεδιασμούς (ή τουλάχιστον κράτα τους για την πάρτη και μην παίρνεις άλλους στο λαιμό σου).

Επιχειρήματα του στυλ "ξέρετε τι κύκλο πρέπει να κάνω με τους μονόδρομους" τα αφήνω ασχολίαστα

υγ Και για να μην πιστεύεις ότι σου μιλάει "εχθρός" (οδηγός) να σου πω ότι κυκλοφορώ με ποδήλατο (κυκλοφορούσα μέχρι σχετικά πρόσφατα που μου το κλέψανε) από το...2000. Όταν δηλαδή ποδήλατα έβλεπες κυρίως στις παιδικές χαρές με παιδάκια πάνω.

Οδοστωμα απο οδοστωμα εχει διαφορά. Φυσικα δεν θα κατεβω αναποδα την Πειραιως αλλα οπουδηποτε αλλου φυσικα και δεν θα με νοιαξει, αρκει, και το ξαναλεω, να σταματαω σε ΚΑΘΕ ΣΤΕΝΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΩ ΣΤΟΠ!..

Και να δινω παντα προτεραιοτητα στα αυτοκινητα και ας μην εχουν προταιροτητα(συμφωνα με τον Κ.Ο.Κ).

Δοξα το Θεο, τοσα χρονια κυκλοφορουσα την Αθηνα με το ποδηλατο και δεν επαθα το πα ρα μι κρο!

Δεν ειμαι βλεπετε απο αυτους τους ποδηλατες που φορανε ολοκληρο εξοπλισμο πανω τους (ολα τα αξεσουαρ της αγορας) και νομιζουν πως ειναι μοτοσυκλετιστες!..! Το ποδηλατο δεν μπορει να αναπτυξει την ιδια ταχυτητα με τα μηχανακια. Χωρις κουραση..

Εξ ου και ο λογος που κυκλοφορω ΚΑΙ αντιθετα. Διοτι ειμαι παθητικος οδηγος. Προσεχω. 

Επισης απορω για οσους κραζουν... οταν ησασταν μικροι... στις γειτονιες... ξερατε απο Κωδικες κτλ? Δεν παραβιαζατε τιποτα? οταν  βεβαια δεν υπηρχε και ψυχη στο δρομο?...

Και οχι, δεν ειμαι τρολ. Λεω την γνωμη μου. Αν ημουν τρολ δεν θα εγραφα ολοκληρο κειμενο για να αναπτυξω την "θεωρια" μου.

Δημοσ.

Εγω να σου πω θυμαμαι οτι οταν ημουν μικρος τα πραγματα ηταν πολυ διαφορετικα σε πολλους τομεις και η αστυνομια σπανια ανακατευοταν σε τετοιες περιπτωσεις απλα θυμαμαι οτι βριζοντουσαν καμια ωρα και τελειωνε.Τα τελευταια χρονια ειναι που με το παραμικρο ολοι εχουν το στυλακι θα μιλησεις με τον δικηγορο μου.

Και δεν ειμαι μεγαλος σε ηλικια.

Σκατοφλωροι γιναμε μαμο την ευρωπη μου :-D

Επισης καλα κανεις και προσεχεις και μπραβο σου οπως ειπες για την δικια σου ασφαλεια ειναι.Αλλα εκτος απο σενα που εισαι συνηδητοποιημενος ποδηλατης υπαρχει και μια πλειοψηφια απο τραχαναδες που νομιζουν οτι επειδη εχουν ποδηλατο κινουνται και κανουν οτι θελουν και τα αυτοκινητα και μηχανακια να κοψουν το λαιμο τους.

Δημοσ.
..................... οταν ησασταν μικροι... .......................

Και γ..ώ τα επιχειρήματα.

Αλλά βρε φιλαράκο όταν είμασταν μικροί (τουλάχιστον εγώ) δεν υπήρχε όχι ιντερνετ αλλά ούτε και τηλέφωνο στο κάθε σπίτι (συνήθως στη ΕΒΓΑ της γειτονιάς). Τι λες, να μην χρησιμοποιώ τώρα τηλέφωνο επειδή δεν υπήρχε τότε.

Ή θεωρείς ότι ότι μ...κία κάναμε μικροί αυτομάτως μπαίνει στο απυρόβλητο για να συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Φαντάζομαι ότι το γεγονός ότι τα πράγματα (πχ κίνηση, ταχύτητα οχημάτων, κλπ) έχουν αλλάξει ούτε καν σου περνάει από το μυαλό.

Κάνεις πολύ καλά και λες "Δοξα το Θεο, τοσα χρονια κυκλοφορουσα την Αθηνα με το ποδηλατο και δεν επαθα το πα ρα μι κρο!" (αν και πρέπει να ψάξεις λίγο την ορθογραφία του αφού θέλεις να το χρησιμοποιείς) γιατί τελικά μάλλον αυτός είναι που σε έσωσε τόσα χρόνια και όχι η "σωστή" σου σκέψη

υγ η κατά την κρίση του καθενός εφαρμογή (ή όχι) κάθε νόμου και κανονισμού στην "ευρωπαϊκή" ελλάδα συνεχίζεται

Δημοσ.

Λάθος πάλι.Η προτεραιότητα που έχουν είναι για τον λόγο το ότι οι ποδηλατόδρομοι είναι πάντα δεξια.Και αυτό είναι κανόνας για την Γερμανία.Για αυτό και έχουν προτεραιότητα.

Με τον τρόπο που το λες,είναι σαν να λες ότι στις διασταυρώσεις χωρίς σήμανση ή με σήμανση έχουν πάντα προτεραιότητα.Δεν έχουν.Ισχύει αυστηρά η προτεραιότητα από δεξιά.

Ότι έχουν ένα σεβασμό ναι έχουν, δεν αμφιβάλω,Αλλά και για τον λόγο το ότι αν χτυπήσουν π.χ. ποδηλάτη και φταίει ο ποδηλάτης είναι δύσκολο να αποζημιωθείς.Μπορεί κάλιστα να δηλώσει άφραγκος και να πάρεις τρίχες για αποζημίωση.

Και να πληρώσεις και τα δικαστικά.Ψάξτο λίγο καλύτερα.Έχεις δει ποτέ γερμανούς μπάτσους να μοιράζουν κλήσεις σε ποδηλάτες;Εχω δει και αρκετές φορές.Θεωρείτε όχημα.Και κανένας ποδηλάτης δεν έχει προτεραιότητα έναντι πεζών.Γιατί είναι όχημα και όχι πεζός.

Δημοσ.

Ποτέ είπα εγώ ότι στη Γερμανία κυκλοφορούν τα ποδήλατα στα πεζοδρόμια;Σε παρακαλώ ξαναδιαβάσε το ποστ μου και ασε σε ποιες χώρες έχω παει γιατι ναυτικός είμαι και δόξα το θεό τα ματιά μου έχουνε δει κάποια πράγματα εκτός απ το κωλοχανιο ´´Η ΕΛΛΑΣ´´ που δε δουλεύει τιποτα..

...

...

...

Ρε συ KAKADI έχεις βαλθεί να μας τρελάνεις; Ξαναδιαβάζω το ποστ σου, όπως μου υποδικνύεις, και το παραθέτω παρακάτω.

...

...

...

Άρα, εφόσον λογίζεται σαν πεζός, έχει και τα δικαιώματα των πεζών, ένα εκ των οποίων είναι να κυκλοφορει επάνω στα πεζοδρόμια. Αυτό δεν μας λες με την παραπάνω πρόταση; Ή όπου θέλει λογίζεται σαν πεζός και όπου θέλει λογίζεται ως όχημα; Επειδή είναι η δεύτερη φορά που τα λεγόμενα σου έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους, πάρε μια απόφαση. Θεωρείς ότι το ποδήλατο είναι όχημα ή πεζός; Αν θεωρείς ότι είναι όχημα, σημαίνει ότι έχει τις υποχρεώσεις των οχημάτων, όπως να μην εισέρχεται αντίθετα σε μονοδρόμους. Αν θεωρείς ότι είναι πεζός, σημαίνει ότι έχει τις υποχρεώσεις των πεζών, όπως το να κινούνται ΜΟΝΟ επάνω στο πεζοδρόμιο. Δόσε μας επιτέλουν μια ξεκάθαρη απάντηση.

Αν θεωρείς ότι είναι όχημα, σημαίνει ότι έχει τις υποχρεώσεις των οχημάτων, όπως να μην εισέρχεται αντίθετα σε μονοδρόμους. Αν θεωρείς ότι είναι πεζός, σημαίνει ότι έχει τις υποχρεώσεις των πεζών, όπως το να κινούνται ΜΟΝΟ επάνω στο πεζοδρόμιο.

Δημοσ.

Και γ..ώ τα επιχειρήματα.

Αλλά βρε φιλαράκο όταν είμασταν μικροί (τουλάχιστον εγώ) δεν υπήρχε όχι ιντερνετ αλλά ούτε και τηλέφωνο στο κάθε σπίτι (συνήθως στη ΕΒΓΑ της γειτονιάς). Τι λες, να μην χρησιμοποιώ τώρα τηλέφωνο επειδή δεν υπήρχε τότε.

Ή θεωρείς ότι ότι μ...κία κάναμε μικροί αυτομάτως μπαίνει στο απυρόβλητο για να συνεχίσουμε να το κάνουμε και τώρα. Φαντάζομαι ότι το γεγονός ότι τα πράγματα (πχ κίνηση, ταχύτητα οχημάτων, κλπ) έχουν αλλάξει ούτε καν σου περνάει από το μυαλό.

Κάνεις πολύ καλά και λες "Δοξα το Θεο, τοσα χρονια κυκλοφορουσα την Αθηνα με το ποδηλατο και δεν επαθα το πα ρα μι κρο!" (αν και πρέπει να ψάξεις λίγο την ορθογραφία του αφού θέλεις να το χρησιμοποιείς) γιατί τελικά μάλλον αυτός είναι που σε έσωσε τόσα χρόνια και όχι η "σωστή" σου σκέψη

υγ η κατά την κρίση του καθενός εφαρμογή (ή όχι) κάθε νόμου και κανονισμού στην "ευρωπαϊκή" ελλάδα συνεχίζεται

τρολαρεις στα σοβαρα τωρα... κρατιεσαι απο μια λεξη μου και οχι απο το 70% οσων εγραψα. Οκ, ας ειναι. Δεν ασχολουμαι αλλο. Δεχτειτε το γεγονος οπως θελετε, καταλαβαινω..

Δημοσ.

Kalogeros..

Φίλε μου πραγματικά με λυπεις.. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλα μου δείχνεις πως δεν έχεις κάτι καλύτερο να κανεις και απλά γίνεσαι εριστικος.

Ενώ απλώς ειναι θέμα μέτριας νοημοσύνης για να καταλάβεις τι εννοώ.

Οπότε μάλλον επίτηδες το κανεις.

Όπως καί να εχει το θέμα δε σκοπεύω να εξηγήσω το αυτονόητο κάνοντας σου τη χάρη.

Δημοσ.

Kalogeros..

Φίλε μου πραγματικά με λυπεις.. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλα μου δείχνεις πως δεν έχεις κάτι καλύτερο να κανεις και απλά γίνεσαι εριστικος.

Ενώ απλώς ειναι θέμα μέτριας νοημοσύνης για να καταλάβεις τι εννοώ.

Οπότε μάλλον επίτηδες το κανεις.

Όπως καί να εχει το θέμα δε σκοπεύω να εξηγήσω το αυτονόητο κάνοντας σου τη χάρη.

Τώρα σοβαρά, λες πράγματα τα οποία έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, από τη μία φάσκεις και από την άλλη αντιφάσκεις και θεωρείς εμένα μέτριας νοημοσύνης; Δεν μπορείς να χωρίσεις δύο γαιδάρων άχυρα και θεωρείς ότι είσαι πιο ευφυής από εμένα; Όπως και να έχει η μαλ@κία που άνοιξα συζήτηση μαζί σου είναι όλη δική μου. Γιατί η συγχωρεμένη η μάνα μου μου είχε πει να μην ερχομαι ποτέ σε αντιπαράθεση με ηλίθιους και για ακόμα μια φορά δεν την άκουσα. Τέσπα, καλή καρδιά.

Υ.Γ.: Αν δεν είσαι μέλος της mensa, να γίνεις το συντομότερο δυνατό. Είναι κρίμα η ανθρωπότητα να στερείται έναν εγκέφαλο σαν το δικό σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...