paylidis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Πατε καλα ρε? Εγω με το ποδηλατο οταν κανω και αντιθετης κατευθυνσης να ειναι ο δρομος παω αντιθετα, κυριως σε μονοδρομους. Στις λεωφορους παω κανονικα, αλλα μεσα στις γειτονιες ποιος ο λογος να κανεις κυκλους για να πηγαινεις συμφωνα με στην σηματοδοτηση? Οταν πας αντιθετα στην κυκλοφορια... προσωπικα το βρισκω ποιο λογικο... καθως βλεπεις την απΌσταση που εχεις / η ΄θα εχεις με το αυτοκινητο οταν σε πλησιασει για να σε προσπερασει (αντιθετα της κατευθυνσης σου). Οταν πας στην ιδια κατευθυνση και ενα αυτοκινητο απο πισω σε πλησιαζει... εγω ως ποδηλατης ταλαντευομαι... δεν εχω καθρευτακια να δω αν χωραει το αυτοκινητο να περασει απο διπλα μου... Και ετσι αν ειναι ηλιθιος ο οδηγος και περασει διπλα μου ειναι πολυ πιθανο, σε μονοδρομο τουλαχιστον να με σκουντηξει!.. Οποτε... ψηφιζω αντιθετα.. οσο και αν αυτο πειραξει καποιους σουμαχερ.. Ακομα και στις λεωφορους, προτιμω να κοινουμε αντιθετα, αλλα πολυ κοντα στο πεζοδομιο/ ή πανω στο πεζοδρομιο. Εχεις ΚΑΛΥΤΕΡΗ ορατοτητα, και επισης δεν μπορω να τρεξω οσο τα αυτοκινητα/ δεν εχουμε τις ιδιες ευκολιες ως ποδηλατες. Δεν πας καθολου καλα ετσι; εισαι επικινδυνος, οποτε, καλυτερα μη δινεις συμβουλες... Εχεις ιδεα τον ΚΟΚ; Αν εβγαινε για 1 εβδομάδα η τροχαία να γραψει και επιανε και εσας θα ξαναμοιραζοταν πλεόνασμα... 5
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Πατε καλα ρε? Εγω με το ποδηλατο οταν κανω και αντιθετης κατευθυνσης να ειναι ο δρομος παω αντιθετα, κυριως σε μονοδρομους. Στις λεωφορους παω κανονικα, αλλα μεσα στις γειτονιες ποιος ο λογος να κανεις κυκλους για να πηγαινεις συμφωνα με στην σηματοδοτηση? Οταν πας αντιθετα στην κυκλοφορια... προσωπικα το βρισκω ποιο λογικο... καθως βλεπεις την απΌσταση που εχεις / η ΄θα εχεις με το αυτοκινητο οταν σε πλησιασει για να σε προσπερασει (αντιθετα της κατευθυνσης σου). Οταν πας στην ιδια κατευθυνση και ενα αυτοκινητο απο πισω σε πλησιαζει... εγω ως ποδηλατης ταλαντευομαι... δεν εχω καθρευτακια να δω αν χωραει το αυτοκινητο να περασει απο διπλα μου... Και ετσι αν ειναι ηλιθιος ο οδηγος και περασει διπλα μου ειναι πολυ πιθανο, σε μονοδρομο τουλαχιστον να με σκουντηξει!.. Οποτε... ψηφιζω αντιθετα.. οσο και αν αυτο πειραξει καποιους σουμαχερ.. Ακομα και στις λεωφορους, προτιμω να κοινουμε αντιθετα, αλλα πολυ κοντα στο πεζοδομιο/ ή πανω στο πεζοδρομιο. Εχεις ΚΑΛΥΤΕΡΗ ορατοτητα, και επισης δεν μπορω να τρεξω οσο τα αυτοκινητα/ δεν εχουμε τις ιδιες ευκολιες ως ποδηλατες. Υπερβολικό το Top Gear? Καθόλου από ότι φαίνεται... https://www.youtube.com/watch?v=Q5ZuvmyQ_p4 4
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Πατε καλα ρε? Εγω με το ποδηλατο οταν κανω και αντιθετης κατευθυνσης να ειναι ο δρομος παω αντιθετα, Δεν πας καλά...
wizzy Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 OK, o redhotstef ή troll είναι ή άντε-να-μην-πω-τι-και-φάω-ban. Σύμφωνα με τη λογική του (την ποια?) σε κυκλικό κόμβο θα έμπαινε αντίθετα από τη φορά των οχημάτων... για να τα βλέπει!!! ΟΚ δικέ μου, carry on... Στα του θέματος: Ο ποδηλάτης ήταν παράνομος. Ο οδηγός του αυτοκινήτου παραβίασε stop. Φταίνε και οι δύο, πληρώνουν και οι δύο (κατά πάσα πιθανότητα, ο καθένας τα δικά του).
CheOnWeb Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Αρκεί να αποδείξει ο ποδηλάτης ότι το αυτοκίνητο όντως παραβίασε το stop και δεν βγήκε κανονικά κοιτώντας μόνο απο την "σωστή" μεριά. Πρέπει να κοιτάμε όμως και στην αντίθετη γιατί μπορεί να πεταχτεί κανένας red... σόρρυ, ποδηλάτης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 έλα ντε, πως "παραβίασε" το stop αν πχ από την νόμιμη κατεύθυνση δεν ερχόταν κανείς? τέρμα παράλογο... 1
mphxths Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 οπως ειπωθηκε...και οι 2 φταινε...δυστυχως σε στοπ κοιτας και στις 2 κατευθυνσεις ...πρεπει ο καθετος σου δρομος να ειναι καθαρος πριν περασεις..και οταν λεμε καθαρος..απο αυτοκινητα (απο κει που ερχονται) , ποδηλατα , ανθρωπους κλπ... για μενα λιγο περισσοτερο ο αυτοκινητος που δεν σιγουρευτηκε τελειως.... και λιγο οφφτοπικ για να καταλαβετε πως σκεφτονται ορισμενοι..ιδιως πεζοι.. ειμαι με αυτοκινητο σε στενο και πηγαινω ...σταματαω σε στοπ..απαγορευεται στροφη δεξια , οποτε κοιταω δεξια για διερχομενα... εγω θελω να στριψω αριστερα...η προσοχη μου καργα στραμμενη δεξια..ξερω οτι μονο απο κει ερχονται...εχω σιγουρευτει δεν περναει κανενας... και πανω που γκαζωνω να στριψω αριστερα..τσουπ μια κοτα (καλο μωρο ) περναει απο μπροστα απο το αμαξι !!!! ερχομενη απο αριστερο πεζοδρομιο... δηλ απο οοοολες τις επιλογες δρομου/πεζοδρομιου διαλεξε να περασει μπροστα απο το αμαξι για να παει στο απεναντι πεζοδρομιο δηλ βλεποντας κινουμενο αυτοκινητο - προσωρινα σταματημενο σε στοπ- η λογικη της της ειπε περνα απο μπροστα του..οχι απο πισω του!!! ακουσε την γκαζια και με κοιταξε με ενα βλεμμα σαν να μου λεει "τι γινεται ? θα μας πατησεις κιολας?!" καπως ετσι κλεινουν τα σπιτια...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 δεν νομίζω ότι είναι το ίδιο πράγμα πεζός με ποδήλατο στην συγκεκριμένη περίπτωση... ούτε σε πεζοδρόμιο επιτρέπεται να κυκλοφορούν, πόσο μάλλον σε δρόμο με αντίθετη κυκλοφορία... υποτίθεται ότι ισχύει ο ΚΟΚ και για αυτούς, όχι σταρχιδιαμόλ... 1
tehAllantin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 εγώ πάντως όταν πήρα το δίπλωμα με έμαθαν πως στο στοπ ΚΟΚΚΑΛΩΝΕΙΣ το όχημα, είτε έρχεται καποιος είτε όχι Στη Σουηδία πχ, μερικές φορές οι μπάτσοι καθόταν διακριτικά σε ένα σημείο και κοιτούσαν άμα στα στοπ κοκκαλώνεις ή απλά σταματάς να δεις αν έρχεται κάποιος και έφευγες
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 ok το κάνει αυτό, ελέγχει από την μοναδική πλευρά που έρχονται τα αμάξια, στρίβει και τσουπ πάνω του το ποδήλατο παράνομα από την αντίθετη κατεύθυνση... είναι σαν να θες να στρίψεις σε διπλής κατεύθυνσης, ο άλλος να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα να σε τρακάρει αφού έχεις στρίψει από το stop και να σου ζητάει να μοιραστείτε τις ζημιές, είμαστε σοβαροί?
tehAllantin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 δεν λέω πως έχεις άδικο, Εγώ πάντως πλέον όταν πάω ελλάδα στο μέρος που ζω στη Λάρισα (που είναι ΤΙΓΚΑ στο μονόδρομο) πάντα κοιτάζω κι από δώ κι απο κεί Οι λόγοι ευνόητοι! Πχ, ένα βράδυ στρίβω σε κάτι στενάκια για να βγω στο σουπερμάρκετς. Σκοτάδι, δεν είχε στύλους για φωτισμό κλπ. Είμαι σε δρόμο μονής και στρίβω σε δρόμο μονής, που κινείται απο τα δεξιά μου. Σταματάω, κοιτάζω καλά από δεξιά και πάω να ξεκινήσω. 3 νανοσεκόντ μετά, καθώς έχω κουμπώσει πρώτη και ξεκινάω βλέπω ένα παπάκι, χωρίς φώτα, να πάει σφαίρα (οχι δελιβερυ) απο τα αριστερά προς τα δεξιά. Αν ξεκινούσα 1 sec νωρίτερα τον είχα μαζέψει. Είτε είχα δίκιο είτε όχι (δεν προλαβα να δω αν φοράει κράνος) ο τύπος θα σακατευόταν. Τι να λέμε τώρα.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 ναι το κάνεις για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου, προβλέπεται όμως από το νόμο? γιατί αυτό μετράει στο δικαστήριο...
tehAllantin Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 όχι, φυσικά δεν προβλέπεται. απλά μερικοί από μας, επειδή την έχουν πατήσει με Ελληναράδες λαμόγια φυλάγουμε τα νώτα μας 2 φορές. Και το να φτάσεις στο δικαστήριο είναι άλλο ζήτημα, πολλή ταλαιπωρία κλπ. Ανάλογα και τη ζημνιά φυσικα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 ε ναι αλλά δεν θα φτάσω στο σημείο να περνάω πράσινο φανάρι σε διασταύρωση και να checkάρω μπας και κάποιος παραβιάσει το κόκκινο σηματοδότη του... γιατί σίγουρα θα βρεις άτομο που θα σου ζητήσει τα ρέστα ακόμα και για αυτό...
παπι Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Βεβαια υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα το κωλοστενο να ειναι διπλης κατευθυνσης.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα