Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα το πρωί ένας ποδηλάτης διέσχιζε ένα δρόμο στο κέντρο σε ένα στενό και ένα αμάξι πετάχτηκε από στοπ και του τσαλάκωσε την μπροστινή ρόδα. Ο ποδηλάτης πήγαινε αργά σχετικά και έτσι δεν τον χτύπισε, απλά την ωρα που τον είδε να βγαίνει σταμάτησε και έστριψε το τιμόνι ο κι έτσι του πάτησε τη ρόδα και τη στράβωσε (σχεδόν τη μισή).

Φώναζε ο ποδηλάτης να του την πληρώσει και "γιατί βγήκες από στοπ" ενώ αυτός με το αμάξι από την άλλη του λέγε να πάνε στην αστυνομία. Ε του κάνει κι άλλος "έλα πάμε" και πήγανε, 20μέτρα πιο κάτω ήταν B) .

Το θέμα τώρα ποιό είναι.... Ο ποδηλάτης πήγαινε στην αντίθετη κατεύθυνση (ήταν μονής κατεύθυνσης ο δρόμος). Εϊδα λίγο τον αστυνομικό να λέει με το βλέμμα του στον ποδηλάτη "ε τώρα κι έτσι όπως πήγαινες" αλλά δεν άκουσα τι είπε μετά γιατί βιαζόμουν κι έφυγα απ' το σημείο. Έχω ακόμα την απορία ποιός φταίει σε μια τέτοια περίπτωση, αν και θα πόνταρα τα λεφτά μου μάλλον στον ποδηλάτη .

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εάν ο ποδηλάτης πηγαινε κοντα σε πονοδρομο όπως και να εχει φταίει... Αν εγω οδηγάω κανονικά και ξέρω οτι απο τον Χ δρόμο οτι δε θα έρθει κανενας αν πέταχτεί κάποιος και με χτυπήσει απλά φταίει εκεινος..

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πεφτει ενα ποδηλατο πανω σε ενα αυτοκινητο ποιος/πως τον αποζημιωνει?
To 80% θα σηκωθει να φυγει και θα παρατησει το ποδηλατο αν ειναι χαλασμενο ή 5% θα τα πληρωσει απο την τσεπη του (λολ) ή 10% θα το περασει σε ασφαλεια αυτοκινητου ή το υπολοιπο 5% θα πανε δικαστικος(που παλι πρεπει να τα πληρωσει απο την τσεπη του)!
οποιοι κυκλοφορουν σε δρομους με ποδηλατο τα θελει ο κωλος τους...εδω με μηχανακια χαροπαλευεις.
δεν τσουλαει το ποδηλατο ρε παιδια στην ελλαδα σωνει και ντε να γινει αγγλια +ολλανδια?καντε downhill να γουσταρετε ή πηγαιντε σε συγκεκριμενα μονοπατια ή spot για ποδηλατο εκτος κινησης.
αληθεια αγγλια-ολλανδια εκει εχουν ασφαλεια αστικης ευθυνης τα ποδηλατα?ειναι αναγκασμενοι να φορανε κρανος?
απ οτι διαβαζω και στην ελλαδα υπαρχει ασφαλεια στην allianz+aig απλα κανεις δεν θελει να δωσει εστω και 13ε το ΧΡΟΝΟ που εχουν...
http://www.podilates.gr/node/12416

Επεξ/σία από kage
  • Like 1
Δημοσ.

Ο κουτακιας θα φαει ενα προστιμο για παραβιαση στοπ,και ο ποδηλατης φταιει ,και πληρωνει τα δικα του και του κουτακια απο την τσεπη του.

Δημοσ.

Άμα πήγαινε ανάποδα τότε ο ποδηλάτης λογικά

Πατε καλα ρε? Εγω με το ποδηλατο οταν κανω και αντιθετης κατευθυνσης να ειναι ο δρομος παω αντιθετα, κυριως σε μονοδρομους. Στις λεωφορους παω κανονικα, αλλα μεσα στις γειτονιες ποιος ο λογος να κανεις κυκλους για να πηγαινεις συμφωνα με στην σηματοδοτηση?

Οταν πας αντιθετα στην κυκλοφορια... προσωπικα το βρισκω ποιο λογικο... καθως βλεπεις την απΌσταση που εχεις / η ΄θα εχεις με το αυτοκινητο οταν σε πλησιασει για να σε προσπερασει (αντιθετα της κατευθυνσης σου).

Οταν πας στην ιδια κατευθυνση και ενα αυτοκινητο απο πισω σε πλησιαζει... εγω ως ποδηλατης ταλαντευομαι... δεν εχω καθρευτακια να δω αν χωραει το αυτοκινητο να περασει απο διπλα μου...  Και ετσι αν ειναι ηλιθιος ο οδηγος και περασει διπλα μου ειναι πολυ πιθανο, σε μονοδρομο τουλαχιστον να με σκουντηξει!..

Οποτε... ψηφιζω αντιθετα.. οσο και αν αυτο πειραξει καποιους σουμαχερ..

Ακομα και στις λεωφορους, προτιμω να κοινουμε αντιθετα, αλλα πολυ κοντα στο πεζοδομιο/ ή πανω στο πεζοδρομιο. Εχεις ΚΑΛΥΤΕΡΗ ορατοτητα, και επισης δεν μπορω να τρεξω οσο τα αυτοκινητα/ δεν εχουμε τις ιδιες ευκολιες ως ποδηλατες.

Δημοσ.

Και οι 2 , ο μεν λογω κινησης αντιθετα στον μονοδρομο,ο δε για παραβίαση stop .

Ο μεν θα πληρωσει Χ ο δε Ψ αναλογα την βαρυτητα .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Εγώ ξέρω πάντως πως τα ποδήλατα και οι πεζοί πρέπει πάντα να πηγαίνουν από την αντίθετη φόρα που έρχονται τα αυτοκίνητα για να τα βλέπουν, δεν ξέρω όμως αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει

Δημοσ.

Τροχοφόρα και τα δύο άρα η κυκλοφορία τους σε δημόσια οδό καθορίζεται από τον Κ.Ο.Κ. Στην περίπτωσή μας υπάρχει συνυπαιτιότητα και των δύο οδηγών.

• Like 7
Δημοσ.

Πατε καλα ρε? Εγω με το ποδηλατο οταν κανω και αντιθετης κατευθυνσης να ειναι ο δρομος παω αντιθετα, κυριως σε μονοδρομους

Εσύ δεν πας καλά. Όταν πας αντίθετα εσύ κοιτάς καλύτερα, αλλά αυτός που βγαίνει από ένα στενό κοιτάει από την άλλη και εσένα δεν σε βλέπει καθόλου. Παραλίγο να με πατήσουν μια φορά έτσι, και από τότε έβαλα μυαλό.

Ούτως ή άλλως εξετάζουμε το νόμιμο του θέματος, και όχι τι σε βολεύει εσένα

• Like 9
Δημοσ.

Πατε καλα ρε? Εγω με το ποδηλατο οταν κανω και αντιθετης κατευθυνσης να ειναι ο δρομος παω αντιθετα, κυριως σε μονοδρομους. Στις λεωφορους παω κανονικα, αλλα μεσα στις γειτονιες ποιος ο λογος να κανεις κυκλους για να πηγαινεις συμφωνα με στην σηματοδοτηση?

Πας αντιθετα στο ρευμα και ρωτας αν παμε εμεις καλα ρε? Εισαι σοβαρος? Ως ποδηλατης αλλα και οδηγος αυτοκινητου ειναι -υποχρεωση- του ποδηλατη να καταλαβαινει που πηγαινει και ποσο να προσεχει οταν παει αντιθετα στο ρευμα. Νομικα αν δεν κανω λαθος αν με χτυπησουν με το ποδηλατο ενω ημουν αντιθετα σε καποιο δρομο τοτε φταιω και πληρωνω κιολας. 

• Like 10
Δημοσ.

Ο Κ.Ο.Κ για αρχή. 

• Like 10

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...