Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πολλά πράγματα πήγανε χαμένα στη σύγχρονη ιστορία της τεχνολογίας, ένα γρήγορο googlάρισμα θα σε πείσει. Παρόλα αυτά κρίνω αυτό που διαβάζω τώρα και με τον τρόπο που παρουσιάζεται στο άρθρο, έχω μάθει στη ζωή να μην είμαι εγωϊστής, γι αυτό να είσαι σίγουρος ότι θα είμαι από τους πρώτους που θα το επικροτήσουν αν βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί καταλληλα αυτή η λειτουργία. Επίσης παραθέτω και ένα κομμάτι του άρθρου προς σχολιασμό :

Επειδή τυγχάνει να έχω γνωστούς και φίλους με S4 ξέρω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τους δεν χρησιμοποίησε τις παραπάνω δυνατότητες σε βάθος χρόνου. Όλοι τις έδειχναν τον πρώτο καιρό στην παρέα για να εντυπωσιάσουν και να αποδείξουν ότι "έκαναν καλά" που έδωσαν 600€ για να αγοράσουν ένα τηλέφωνο που είναι τόσο "smart", ώστε διαβάζει τις κινήσεις τους...

Ανθρώπινη φύση, τί να κάνεις;..

Προσωπικά είχα το galaxy S3, που είχε κι αυτό παρόμοιες δυνατότητες (κακώς δεν αναφέρεται στο άρθρο) και αντιμετώπισα κάποια απ΄τα προβλήματα που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και έτσι αναγκάστηκα να απενεργοποιήσω τη συγκεκριμένη λειτουργία. Τώρα, αν κάποιοι τη βρήκαν χρήσιμη δεν αντιλέγω, απλά ανήκουν στην απόλυτη μειοψηφία κι αυτό δεν το λέω εγώ, υπάρχει τόσο το παρόν άρθρο που το αναφέρει, όσο και παλιότερο που το αναλύει εκτενέστερα.

Δες το απο την αλλη ομως!Η ιατρικη σημερα θα ηταν πολλα χρονια πισω,αν δε σπαταλουντα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ σε πολλα "αποτυχημενα",για το σκοπο που προοριζονταν διαστημικα projects!!!

Απο την μια λες γιατι σπαταλλουνται τοσα δις,σε projects που πιθανον να αποτυχουν και απο την αλλη,πολλοι δεν ξερουν οτι μπορει να ειναι ζωντανοι ακομη ή καποιο δικο τους προσωπο ,λογο αυτων των "αποτυχημενων" και για τον απλο κοσμακι,ασκοπων projects!

Αυτο που κανουν μπορει να ειναι απλα ασχηστο στο παρον σταδιο,αλλα μπορει και να αλλαξει ακομη και την ανθρωποτητα ολοκληρη!

Ποτε δεν ξερει τι θα συμβει,οταν προσπαθεις να ανακαλυψεις ή να αναπτυξεις κατι!Απλα ελπιζεις οτι θα βγαλεις κατι καλο,ενα κερδος!

• Like 1
Δημοσ.

Δες το απο την αλλη ομως!Η ιατρικη σημερα θα ηταν πολλα χρονια πισω,αν δε σπαταλουντα ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ σε πολλα "αποτυχημενα",για το σκοπο που προοριζονταν διαστημικα projects!!!

Απο την μια λες γιατι σπαταλλουνται τοσα δις,σε projects που πιθανον να αποτυχουν και απο την αλλη,πολλοι δεν ξερουν οτι μπορει να ειναι ζωντανοι ακομη ή καποιο δικο τους προσωπο ,λογο αυτων των "αποτυχημενων" και για τον απλο κοσμακι,ασκοπων projects!

Αυτο που κανουν μπορει να ειναι απλα ασχηστο στο παρον σταδιο,αλλα μπορει και να αλλαξει ακομη και την ανθρωποτητα ολοκληρη!Ποτε δεν ξερει τι θα συμβει,οταν προσπαθεις να ανακαλυψεις ή να αναπτυξεις κατι!

Απλα ελπιζεις οτι θα βγαλεις κατι καλο,ενα κερδος!

Μακάρι. Συμφωνώ ότι το αντίστροφο από αυτό που έγραψα (και αναπτύσσεις στο post σου) δεν ισχύει. Πάντως, μέχρι στιγμής, στα κινητά είναι άχρηστο. Αυτό μόνο το κομμάτι θα σχολιάσω αρνητικά, στις υπόλοιπες χρήσεις, που μπορεί να έχει, θα κρατήσω μια επιφύλαξη.

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι. Συμφωνώ ότι το αντίστροφο από αυτό που έγραψα (και αναπτύσσεις στο post σου) δεν ισχύει. Πάντως, μέχρι στιγμής, στα κινητά είναι άχρηστο. Αυτό μόνο το κομμάτι θα σχολιάσω αρνητικά, στις υπόλοιπες χρήσεις, που μπορεί να έχει, θα κρατήσω μια επιφύλαξη

Το πιθανο,που το πιστευω,να ειναι μια πατατα στα κινητα!

Απλα πιστευω οτι καπου αλλου ισως να αποδειχτει ευεργετικο(με σωστη βελτιωση και προσαρμογη)!

Δημοσ.

Ελπίζω να καταλαβαίνει με κάποιο τρόπο πότε το έχεις στην τσέπη, ώστε να μην μπαίνει στο αθόρυβο. Το ίδιο πρέπει, υποθέτω, να συμβαίνει και όταν το έχεις σε κάποιο τσαντάκι και να μην μπαινει στο αθόρυβο όταν ακουμπήσεις το τσαντάκι σε κάποιο τραπέζι.

Τέλος, υποθέτω, ότι είναι λιγότερο κουραστικό να περνάς το χέρι πάνω από την οθόνη, παρά πάνω στην οθόνη. Η τριβή κουράζει;..

Δεν λέω όλα τα παραπάνω για να ειρωνευτώ, αλλά γιατί θέλω πραγματικά να μάθω ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗΣ μιας τέτοιας τεχνολογίας. Αν βρούνε μια εφαρμογή της συγκεκριμένης  τεχνολογίας με ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ύπαρξης, εδώ θα είμαστε πάλι...

Η τεχνολογία είναι χρήσιμη όταν στην πράξη είναι αποδοτική.

Γιατί το κινητό στην τσέπη να μπαίνει κατά λάθος στο αθόρυβο; Ίσα ίσα το άρθρο λέει ότι το κινητό αντιλαμβάνεται τη μετακίνηση από το ελεύθερο περιβάλλον προς την τσέπη πχ ώστε να απορρίψει μια κλήση.

Ομοίως και το Lumia αντιλαμβάνεται τη μετακίνηση στην ανάποδη θέση για να κάνει σίγαση κλήσης. Και λειτουργεί, αποδοτικά κι όχι εφετζίδικά.

Μη μπερδεύεστε. Δεν είναι θέμα τεμπελιάς.

Πχ οι φωνητικές εντολές θα καθόταν καλύτερα αν λέγαμε ότι είναι περισσότερο για τεμπέληδες κι ότι ούτε αποδοτικά λειτουργούν στην πράξη.

Δεν πρόκειται εδώ για κάτι ανάλογο. Ευκολία στη χρήση της συσκευής προσθέτουν οι άνθρωποι κι αν το πετύχουν όπως στο Lumia πχ όπου η τεχνολογία διευκολύνει στην πράξη, τότε δε βρίσκω το λόγο να είναι κανείς αρνητικός.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι ίσως ορισμένοι έχετε κουραστεί από τις παραστάσεις που έχετε σε 'αντίστοιχες' εφαρμογές . Που τελικά δεν ξέρουμε κι αν υπάρχει αντιστοιχία. Δεν ξέρω πχ αν η Samsung δεν σετάρισε σωστά τα μάλλον εφετζίδικα air gestures... Δείτε όμως κι ότι τα Lumia λειτουργούν μια χαρά! Αλήθεια το άρθρο δε λέει κάπου για τα Lumia, μόνο κάτι γενικά για Nokia, ούτε καν για τη λειτουργία τσέπης στα WP HTC...

Για να κλείσω , δεν είναι θέμα τεμπελιάς αλλά απλότητας χειρισμού.

Το να απαντήσω στο κινητό μόλις το ακουμπήσω στο αυτί, είναι κάτι αντίστοιχο με ευκολίες εργονομίας στο αυτοκίνητο πχ όταν τραβάω τα κλειδιά αφού σβήσω τη μηχανή, να ανάβει η πλαφονιέρα και να ξεκλειδώνουν οι πόρτες. Πολύ λογικά σε επίπεδο εργονομίας!

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μέχρι να το συνηθίσουμε θα είναι πολύ αστείο! Όπως όταν πρωτοβγηκαν τα hands-free, που έβλεπες τρελούς στον δρόμο να παραμιλανε.

Δημοσ.

Για να δουλέψουν καλά αυτές οι λειτουργίες, δυστυχώς θα πρέπει ο χρήστης να προσαρμοστεί σε αυτές και όχι αυτές στον χρήστη όπως το φαντάζομαι ώστε να μας εξυπηρετούν.

Πόσες φορές το κλείνετε και το βάζετε στην τσέπη? Τώρα θα πρέπει να το κάνετε.

ΠΠόσες φορές δεν διαβάζετε κάτι έχοντας το δάκτυλο πάνω από την οθόνη κάνοντας το πέρα δώθε? Τώρα όχι γιατί θα υπάρξουν παρενέργειες.

ΑΑυτό με την αυτόματη απάντηση η απόρριψη είναι καλό, αλλά αν μια δυο φορές αποτύχει αυτομάτως γίνετε σπαστικό. Θα πρέπει να δουλεύει τέλεια δηλαδή για το οποίο έχω μια αμφιβολία.

Προσωπικά τις θεωρώ ανωφελες Αλλά... Τις αποδέχομαι διότι η εξέλιξη αυτών των λειτουργιων σίγουρα θα βρει έδαφος σε εφαρμογές όπου όντως θα είναι λειτουργικές και χρήσιμες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...