Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Wi Fi σε Lenovo G500 (χάνει το internet)

Bennito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοπόν, για να βοηθήσω όσους είχαν την έμπνευση να προβούν στην αγορά του συγκεκριμένου laptop και αντιμετώπισαν προβλήματα είτε με το WiFi είτε με τον ήχο, σας παραθέτω τις "λύσεις" που δούλεψαν σε μένα (οι λύσεις σε εισαγωγικά γιατί δε λύνουν το πρόβλημα 100%):

- Κατάργηση των τελευταίων driver του WiFi adapter και πέρασμα της αμέσως προηγούμενης έκδοσης, πάντα Broadcom. Το WiFi ήταν σταθερό για 24 ώρες και η σύνδεση με το internet διεκόπηκε όταν δούλεψε για λίγη ώρα μ-τορεντ.

- Κατάργηση της κάρτας ήχου Conexant και restart ώστε τα windows να περάσουν τους δικούς τους drivers (High definition audio). Εδώ το μειονέκτημα είναι ότι η ένταση του ήχου μειώθηκε αισθητά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου πήρα από το you.gr πριν μια βδομάδα το ίδιο μοντέλο και έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Δεν έχω βρει λύση, ούτε καν βελτίωση...Αρχίζω να πιστεύω πως είναι θέμα hardware...Αν βρήκες, ή βρεις κάποια λύση, σε παρακαλώ πολύ πόσταρέ την. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μας βάζουν σε τέτοια ταλαιπωρία...

Οι drivers είναι οι τελευταίοι από το επίσημο site της lenovo, αν με αυτούς το laptop δε λειτουργεί σωστά ούτε σε Win 7 αλλά ούτε και σε Win 8-8.1, δε θα έπρεπε να ενσωματώνει το συγκεκριμένο hardware στα laptop που πουλάει (ή να κόψει το λαιμό της να βρει λύση!!!)

Έχω και ένα vaio με Win 8 και δε μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα.

ειχα επισης atheros ασυρματο προσαρμογεα σε ενα νετμπουκ σονυ.

To vaios update μου ελεγε οτι δεν υπηρχε νεος driver. Βρηκα απο την ιστοσελιδα της  atheros πολυ νεοτερη εκδοση και λυθηκε το προβλημα που ειχα.

-το προβλημα που ειχα εγω ειναι οτι τυχαια οταν εβλεπα βιντεακι streaming κολλουσε ο υπολογιστης οθονη ποντικι τα παντα και μπορουσα μονο να βγαλω μπαταρια για να μπορεσω να ξεμπλεξω. εννιοτε ξεκολλουσε μετα απο 2-3 λεπτα. κατα τυχη ημουν σε ενα φορουμ ξενο και διαβασα το συμπτωμα και ελεγε οτι φταιει ο προβληματικος driver του συγκεκριμενου προσαρμογεα που αναλογα με τη μητρικη εχει αλλα συμπτωματα.

οποτε ψαξε και εσυ στην atheros για νεοτερο driver. 

Εγω ειχα το προβλημα με τον προσαρμογεα καπου 1 χρονο, καπου 20 φορες ειχα βγαλει μπαταρια τωρα το ελυσα αλλα μου εμειναν 10 bad sectors στο σκληρο να μου θυμιζουν το προβλημα...

Απλα να συμπληρώσω οτι αυτα τα προγράματα των εταιριών που βρίσκουν drivers κανουν update και καλα τα πάντα μόνα τους μην τα πολυ εμπιστεύεστε οπως στην περίπτωση του φίλου Spirtouli

Περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά στο laptop εχω και δεν αντιμετωπίζω τέτοιου είδους προβλήματα.

Αρα θα πρέπει να κατεβάσεις τους επίσημους driver και ολα μια χαρά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

και εγώ το g500 έχω με τον i7 επεξεργαστή όμως και είχα το ίδιο θέμα με τον ήχο. (ανοιξα και σχετικό thread) έβγαλα τους drivers που ειχε και όλα μια χαρα τώρα.

• 4 χρόνια αργότερα...
Στις 22/6/2014 στις 8:23 ΜΜ, Bennito είπε

Σε άλλο router (ADB, πρώην Pirelli, της Cyta) 72 ώρες χωρίς disconnect.

Έχω το Lenovo legion Y530-15ISCH και μου κάνει ακριβώς τα ίδια που περιέγραψες και εσύ. Έχω βαρεθεί να κάνω επίλυση προβλημάτων όλη την ώρα για να συνδεθεί ξανά στο ίντερνετ. Σε παρακαλώ σώσε με, το λάπτοπ είναι ολοκαίνουριο. 1.000 ευρώ υπολογιστής και να έχει θέματα με την συνδεσιμότητα???

Στις 20/7/2014 στις 6:04 ΜΜ, mylo είπε

και εγώ το g500 έχω με τον i7 επεξεργαστή όμως και είχα το ίδιο θέμα με τον ήχο. (ανοιξα και σχετικό thread) έβγαλα τους drivers που ειχε και όλα μια χαρα τώρα.

Εγώ έχω το Lenovo legion Y530-15ISCH και βγαίνει καθε τρεις και λιγο απο το ιντερνετ. Πώς βγάζω τους drivers?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...