Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους φίλους του insomnia!

Όταν συνδέω μια παλιά LG L245WPM με HDMI καλώδιο είτε στο desktop είτε στο MacBook pro (2011), εμφανίζονται black borders κατω και δεξια της οθονης (φωτο κατω). Προσπαθησα να το λυσω το προβλημα με overscan/underscan και πειραζοντας τις ρυθμισεις της οθονης αλλα δε γινεται τιποτα. Η αναλυση της οθονης ειναι 1920x1200.

Έχετε καμιά ιδέα για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Ευχαριστώ!

post-119623-0-97354000-1402330228_thumb.jpg

Δημοσ.

Αρκετά περίεργο. Και τα 2 έχουν ίδιο aspect ratio. Θα έπρεπε να ρυθμίζεται εύκολα. Ξανακάνε μια βόλτα όλες τις ρυθμίσεις και στο laptop και στην TV. Για ό,τι δεν είσαι σίγουρος, ρώτα μήπως ξέρει κανείς. Αν δεν σε πειράζει κάνε κι ένα reset στα default τής LG.

Δημοσ.

Ακου και το πιο περιεργο: Αν συνδεσω το desktop με κανονικο dvi/hdmi η εικονα ειναι κανονικοτατη. Αν βαλω μετατροπεα στο καλωδιο hdmi ετσι ωστε να γινει dvi/hdmi, δε λειτουργει. [Δε φταιει το καλωδιο hdmi, γιατι εχω δοκιμασει 3!)

Στην LG εχω κανει ο,τι συνδυασμο μπορουσα (αν και οι ρυθμισεις για τη θεση της εικονας ειναι πραγματικα ελαχιστες ως ανυπαρκτες), ενω στο control panel εχω πειραξει scaling, αλλες αναλυσεις, αλλα και παλι τιποτα...default εχω δοκιμασει, οπως και επισης το "ΟΚ/AUTO" της παλιοLG. 

Λέτε να έχει πρόβλημα η οθόνη;

Δημοσ.

Ο ανταπτορας, αν φταιει, θα φταιει για το οτι το hdmi δεν αποκτα dvi ακρο. Οχι γιατι δε λειτουργει με καμια παναγια το hdmi/hdmi.

Δημοσ.

Ισως να μη το εξηγησα καλα:

• Η οθονη εχει υποδοχη HDMI in
  • HDMI/HDMI καλωδιο δε λειτουργει με τιποτα
  • HDMI/DVI σκετο λειτουργει
  • HDMI/HDMI καλωδιο με ανταπτορα DVI ετσι ωστε να συνδεεται ο υπολογιστης με DVI, δε λειτουργει

Με βαση αυτα, πρεπει να υπαρχει καποιο πολυ περιεργο προβλημα με την αναγνωριση του hdmi/hdmi καλωδίου. 

Δημοσ.

Απ' το laptop τι έξοδο παίρνεις;

Σε κάθε περίπτωση, πιο πολύ με κάποια ασυμβατότητα μοιάζει, παρά με βλάβη. 

• Like 1
Δημοσ.

Για το laptop εχω ανταπτορα mini Display port -> HDMI. Για το desktop εχω έξοδο απο gpu HDMI & DVI. Το HDMI δε λειτουργει σε κανενα απο τα δυο. Το μονο κοινο αναμεσα στα δυο συστηματα ειναι οτι εχουν καρτα γραφικων AMD (drivers εχω τους τελευταιους).

Πανως όταν συνδέω την ιδια διαταξη στην τηλεοραση, μια χαρα δουλευει :/

Δημοσ.

Α επίσης, όταν κάνει boot ο υπολογιστης και ειναι συνδεδεμενος με hdmi/hdmi η εικονα ειναι κανονικη. Μόλις μπαίνει στα windows, χαλάει...Κάτι φταίει με την AMD καρτα μεσα στο λειτουργικο, αλλά τι;

Δημοσ.

Για να δω τι αναλυση εχει στην αρχη, πατησα το κουμπι OK/AUTO της οθονης και εδειξε "1280x1024". Εβαλα αυτη την αναλυση στα windows, παλι το ιδιο προβλημα και επισης παρατηρησα οτι αν ξαναπατησω το κουμπι εκεινο, λεει "1080p". Ο,τι να ναι

Δημοσ.

Λοιπόν μετά από άπειρο ψάξιμο στο ίντερνετ και πειράματα με τις διατάξεις, κατέληξα στο ότι:

• Όταν χρησιμοποιείται HDMI/HDMI καλώδιο στη συγκεκριμένη οθόνη, ο υπολογιστής (είτε Mac είτε Windows) θεωρεί ότι στέλνει σήμα σε τηλεόραση, άρα κάνει overscan/underscan αυτόματα. Υπάρχουν τρόποι μέσω του registry να αναγνωριστει ως monitor, αλλα δε λειτουργησε σε μένα. Προσπάθειες μέσω του Catalyst επίσης δεν απέδωσαν καρπούς.
  • Ο μόνος τρόπος για να αναγνωριστεί αυτή η οθόνη ως οθόνη PC και όχι σα τηλεόραση είναι να χρησιμοποιηθεί DVI/HDMI καλώδιο. 
  • Συνεπώς, παρήγγειλα αντάπτορα MiniDisplayPort -> DVI για να συνδέσω το MacBook σε αυτη τη παλιοοθονη. Δεν είναι λύση, αλλά τουλάχιστον θα λειτουργεί (?). Μόλις μου έρθει ο αντάπτορας θα γράψω εδώ αν δουλεύει σε περίπτωση που και κάποιος άλλος αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. 

Ευχαριστώ φίλε Che για τη βοήθεια :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...