iraklis 1980 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 καλησπερα παιδια. προσφατα αγορα ενα home cinema με λειτουργεια DLNA οπως επεισης την ιδια ακριβως λειτουργεια εχει και το dvd r και η τηλεοραση μου, ερωτηση... για να συνδεθουν στο οικιακο δικτυο χρειαζονται συνδεση με καλωδιο ethernet μεσω του μοντεμ ρουτερ μου. το προβλημα ειναι πως η συνδεση μπορει να γινει μονο ενσυρματα και το καλωδιο δε φτανει απο το μοντεμ ρουτερ εως την τηλεοραση., ειναι ενατελως διαφορετικα σημεια. μπορω αγοραζοντας ενα ασυρματο ρουτερ να συνδεθω απανω στο ηδη υπαρχων μοντεμ ασυρματα και μετα να συνδεσω τα 4 ethernet του στις συσκευες μου? και αν ναι ποια η διαδικασια? ευχαριστω πολυ!!
paparen Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Σαν πιο ευκολη και πρωτη λυση θα σου ελεγα να δεις αν υπαρχει καποιο usb στικακι για την τηλεοραση σου που να τις δινει δυνατοτητες wifi. Δευτερη λυση ειναι το powerline. Εχω χρησιμοποιησει και εγω τετοια προϊοντα και ειναι πανευκολα στο στησιμο τους. Wifi bridge που αναφερεις στο ποστ σου ειναι μαλλον η λιγοτερο πρακτικη λυση επειδη υπαρχει συχνα ασυμβατοτητα μεταξυ των συσκευων, εχει καποια πολυπλοκοτητα το στησιμο και κανει μεγαλες αυξομειωσεις το σημα του wifi (κατι που δεν θελεις σε video streaming). Αν θα μπορουσες παντως να μετακινησεις το μοντεμ σε καποια θεση πιο κοντα στην τηλεοραση και απο εκει να τραβηξεις ethernet, αυτο θα ηταν σιγουρα το καλυτερο.
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 καλησπερα παιδια. προσφατα αγορα ενα home cinema με λειτουργεια DLNA οπως επεισης την ιδια ακριβως λειτουργεια εχει και το dvd r και η τηλεοραση μου, ερωτηση... για να συνδεθουν στο οικιακο δικτυο χρειαζονται συνδεση με καλωδιο ethernet μεσω του μοντεμ ρουτερ μου. το προβλημα ειναι πως η συνδεση μπορει να γινει μονο ενσυρματα και το καλωδιο δε φτανει απο το μοντεμ ρουτερ εως την τηλεοραση., ειναι ενατελως διαφορετικα σημεια. μπορω αγοραζοντας ενα ασυρματο ρουτερ να συνδεθω απανω στο ηδη υπαρχων μοντεμ ασυρματα και μετα να συνδεσω τα 4 ethernet του στις συσκευες μου? και αν ναι ποια η διαδικασια? ευχαριστω πολυ!! οπως ειπε φιλος απο πανω διαφορες λυσεις αναλογως και τα λεφτα που θες να δωσεις. το να ριξεις καλωδιο ειναι οτι πιο φτηνο και πιο σταθερο και πιο γρηγορο. αν τωρα μπορει να παρει wifi ναι ειναι μια λυση απλα αν η αποσταση ειναι μεγαλη και δεν πιανει καλο σημα θα εχεις θεματα στο streaming. τα powerline ειναι λιγο ακριβοτερη λυση απο τα αλλα αλλα συνηθως παιζει.υπαρχουν και Poweerline που δινουν και ασυρματα οπως και powerline που παιζουν και σε τριφασικο.καλη λυση ειναι τα devolo.καποια εχουν και πριζα πανω τους ωστε να τα συνδεσεις αυτα στην πριζα και πανω τους να βαλεις τις αλλες συσκευες (με πολυπριζο) ωστε να μειωσεις τις παρεμβολες και να παιξει οσο πιο καλα γινεται. απο εκει και περα ναι υπαρχουν και συσκευες οπως το tp link 701nd που παιζει σαν client οπου εκει παιρνεις ασυρματα και δινεις μα καλωδιο.η ταχυτητα θα μειωθει ομως αρκετα να το ξερεις.υπαρχει και τp link 801 nd που ειναι N300 αντι για n150 αλλα θα πρεπει και το ρουτερ σου να ειναι αντιστοιχο για να το εκμεταλευτεις.αν το ρουτερ σου πχ ειναι 802.11g τοτε το streaming σε τιποτα hd το ξεχνας οποτε εκει θα χρειαστεις και ρουτερ με n.η διαφορα του 701με το 801 ειναι μικρη στην τιμη οποτε καλυτερα θα ηταν να παρεις το 801Nd και για μελλοντικη χρηση αν αποφασισεις να πας στην λυση του client.αλλιως πας σε powerline που το αποτελεσμα ειναι πιο εγγυημενο. τα router να το πω ετσι που παιζουν για την χρηση που θες συνηθως λενε οτι παιζουν σε clent mode μερικα μπορει να δεις να παιζουν και wireless bridge ή και repeater ή και access point
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα