Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

http://www.storagereview.com/wd_black_4tb_desktop_hard_drive_review_wd4003fzex

http://www.storagereview.com/hgst_4tb_deskstar_nas_hdd_review

όχι μόνο αυτοί αλλά κι άλλοι με τους οποίους τους συγκρίνουν, παίζουν πάνω από 145MB/sec

αυτα ναι τα εχω δει στην πράξη περίπου 155 160 πιάνουν και αυτά (ίσα ίσα σπάσανε το barier του sata 1......) λογικά κάπου εκεί είναι και το όριο για μηχανικό δίσκο

• Super Moderators
Δημοσ.

υπομονή για μεγαλύτερα platters, όταν βγουν θα δεις και μεγαλύτερες ταχύτητες...

Δημοσ.

Ερώτηση: Έχω μία Asus Maximus VI Impact. Στην σελίδα του κατασκευαστή αναφέρει ότι έχει θύρα Μ.2 (NGFF), ενώ έχει chipset Z87. To άρθρο αναφέρει ότι η υποστήριξη ξεκινάει με το νέο Z97. Τι παίζει?

Εξηγήστε μου παρακαλώ.

Δημοσ.

...Ακόμη καλοδεχούμενο αποτελεί το γεγονός πως αν και πρόκειται για νέες κυκλοφορίες η τιμή τους είναι σχετικά προσιτή ανερχόμενη περίπου στο 1ευρώ/GB ...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ προσιτή τιμη. Μάλλον θα πάρω 2 όταν κυκλοφορήσουν...

Συγνώμη, για να καταλάβω, το πρόβλημα με τους SSD ήταν η χαμηλή ταχύτητα δεδομένων και το μέγεθός τους και όχι το μεγάλο κόστος απόκτησης και ο συγκεκριμένος αριθμός read/write των θέσων μνήμης τους πριν καταστραφούν, που τους καθιστά ακατάλληλους για μακροχρόνια χρήση ως κεντρικους σκληρους του συστήματος (με page file);.. Δε θέλω να κάνω τον έξυπνο, απλά ρωτάω γιατί κάποια στιγμή ασχολήθηκα λίγο με το θέμα και διαπίστωσα ότι δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσουν πλήρως ένα μηχανικό σκληρό, λόγω κόστους και αξιοπιστίας... Άλλαξε κάτι από τα παραπάνω με τους SSD νέας γενιάς;

Δημοσ.

Σίγουρα θετική εξέλιξη για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει PC.

Για όλους εμάς που έχουμε ήδη ssd απλά περιμένω να πέσουν οι τιμές στους εξωτερικούς με thunderbolt.. Εκεί ειναι το ζουμί της ταχύτητας..

Ως τότε θα προσπαθούμε με USB 3..

Sent from my iPhone using Insomnia

δεν ξερω ποσο πιανει το thunderbolt στην πραξη αλλα με usb 3.0 πιανω 200mb/s σταθερα και ανεβαινει μεχρι 280-300mb/s σε μεγαλα αρχεια που το θεωρω παααααρα πολυ ικανοποιητικο. και το λεω γιατι αλλο τι τι ανακοινωνουν και αλλο το τι πιανει καποιος. (οι περισσοτεροι φιλοι μου δεν εχουν ανεβει πανω απο 140mb/s με usb 3.0 οποτε ειναι και θεμα σκληρου δισκου/ελεγκτη/driver/λειτουργικου)

Δημοσ.

δεν ξερω ποσο πιανει το thunderbolt στην πραξη αλλα με usb 3.0 πιανω 200mb/s σταθερα και ανεβαινει μεχρι 280-300mb/s σε μεγαλα αρχεια που το θεωρω παααααρα πολυ ικανοποιητικο. και το λεω γιατι αλλο τι τι ανακοινωνουν και αλλο το τι πιανει καποιος. (οι περισσοτεροι φιλοι μου δεν εχουν ανεβει πανω απο 140mb/s με usb 3.0 οποτε ειναι και θεμα σκληρου δισκου/ελεγκτη/driver/λειτουργικου)

σκληρού δίσκου καθαρά γιατί απλός μηχανικός δίσκος κάπου 140 150 είναι το πολύ όπως ειπώθηκε και πριν

Δημοσ.

"Μπορεί οι PCI SSD δίσκοι να μην είναι μια νέα τεχνολογία αλλά η υποστήριξή τους από λειτουργικά συστήματα και οι κυκλοφορίες για προσωπικούς υπολογιστές είναι μια νέα ευπρόσδεκτη εξέλιξη."

Tα macbooks εχουν PCI SSDs τουλαχιστον εδω κ δυο χρονια.

• Like 1
Δημοσ.

Ερώτηση: Έχω μία Asus Maximus VI Impact. Στην σελίδα του κατασκευαστή αναφέρει ότι έχει θύρα Μ.2 (NGFF), ενώ έχει chipset Z87. To άρθρο αναφέρει ότι η υποστήριξη ξεκινάει με το νέο Z97. Τι παίζει?

Εξηγήστε μου παρακαλώ.

Δεν μπαίνουν μόνο ssd m.2 στις υποδοχές αυτές, αλλά και άλλου είδους κάρτες, wi.fi BT κτλ. Ε μάλλον είναι για τέτοιες κάρτες.

Δημοσ.

Εξηγήστε μου παρακαλώ.

Δεν μπαίνουν μόνο ssd m.2 στις υποδοχές αυτές, αλλά και άλλου είδους κάρτες, wi.fi BT κτλ. Ε μάλλον είναι για τέτοιες κάρτες.

Η σελίδα τις asus συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω

"The compact but versatile mPCIe Combo II further future-proofs your build with M.2 (NGFF,Next Generation Form Factor) connectivity forSSDs. M.2 is a fast and power-efficient standard that aims to replace mPCIe and mSATA,designed to optimize SSD performance. mPCIe Combo II works with your high speed M.2 SSDs and makes the most of their potential, helping you reduce load times to run your OS and games even faster."

Για αυτό και ρωτάω. Η asus λέει ότι υποστηρίζει τέτοιους ssd απο ότι καταλαβαίνω απο τα παραπάνω. Ισχύει τελικά ή φάγαμε άκυρο λόγω chipset;;;

Δημοσ.

το έχω και εγώ απορία. και η δική μου έχει αυτή τη θύρα όπου λέει ξεκάθαρα για ssd και wifi οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί λένε υποστήριξη από το z97.

Δημοσ.

Σίγουρα θετική εξέλιξη για όποιον ενδιαφέρεται να αγοράσει PC.

Για όλους εμάς που έχουμε ήδη ssd απλά περιμένω να πέσουν οι τιμές στους εξωτερικούς με thunderbolt.. Εκεί ειναι το ζουμί της ταχύτητας..

Ως τότε θα προσπαθούμε με USB 3..

τοσο τραγικη διαφορα εχει το thunderbolt? (ξερω οτι στα χαρτια εχει μεγαλη διαφορα, αλλα στην πραξη τι γινεται; γιατι και σε usb 3.0 το 90% των ατομων που το αξιοποιουνε δεν πιανουν πανω απο 100-120mb/s, εμενα μου πιανει 200mb/s και αν αντιγραψω αρχειο πανω απο 3gb παει και πιανει τα 280mb/s με 300mb/s. και επειδη το thunderbolt εχει ακομα μικροτερη υποστηριξη σκεφτομαι πως θα ειναι ακομα χειροτερα τα πραγματα απο ελεγκτες την προκοπης)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...