MRgeldidram7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Καλησπερα παιδια , εδω και καιρο εχω μια απορια σχετικα με την εγκατασταση των router.πως γινεται απλως συνδεεις τα καλωδια και δουλευει η πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις απο τον υπολογιστη ; Eπισης θα μπορουσατε να προτεινετε καποιο router καλυτερο απο αυτο που μου εχει δωσει η HOL;
infin1tyGR Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Για τη hol ειδικά, απλά συνδέεις το καλώδιο ADSL στο router, καλώδιο ρεύματος και το ethernet από το PC στο router. Οι μόνες ρυθμίσεις που χρειάζονται είναι το SSID του wifi, ο αντίστοιχος κωδικός, κ.λπ. αν θες να χρησιμοποιήσεις wifi και δε σε καλύπτουν οι υπάρχουσες ρυθμίσεις. Σε άλλο πάροχο δεν ξέρω να σου πω τι ισχύει πλέον, παλιότερα τουλάχιστον ήθελε να περάσεις στο router το username και το password που σου δόθηκαν. Ποιο router σου έχει δώσει η hol;
MRgeldidram7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Το ρουτερ που εχω τωρα ειναι το netfaster wlan 3
poulinos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 ας τα παρουμε απο την αρχη.αν εχεις voip τηλεφωνια δηλαδη τα τηλεφωνα σου να ξεκινανε πανω απο τον ρουτερ τοτε δεν μπορεις να αλλαξεις ρουτερ με αλλον του εμποριου διοτι θα χασεις την τηλεφωνια.δεν σου δινουν τα στοιχεια δηλαδη της τηλεφωνιας. απο εκει και περα ναι μπορεις να χρησιμοποιησεις οποιο αλλο ρουτερ θες αρκει να ειναι adsl router ή vdsl router αντιστοιχα αν καποιος εχει vdsl.το ρουτερ θα πρεπει να ειναι annex a(adsl over pots)(adsl over pstn) αν εχεις pstn γραμμη ενω adsl over isdn (annex b )αν εχεις ιsdn.αν παρεις ρουτερ απο το εμποριο θα πρεπει να κανεις καποιες ρυθμισεις στο ρουτερ για το wireless οπως και για τα στοιχεια username/password Που σου δινει ο παροχος για οσους παροχους εχουν Username/password.επισης το ρουτερ θα πρεπει να σεταριστει σαν Pppoe/llc με vpi 8 vci 35.δεν ειναι κατι δυσκολο.συνηθως ειναι καρτελλες ή καποιο wizard.των παροχων τωρα συνηθως εχουν custom firmware οποτε με το που τα βαλεις πανω στην γραμμη μετα απο λιγα λεπτα σεταρονται μονα τους.δηλαδη περνανε Username/password και τηλεφωνια μονα τους(οταν ειναι voip η τηλεφωνια).κατα τα αλλα ναι βαζεις τα καλωδια στο ρουτερ και στα τηλεφωνα πρεπει να μπουν φιλτρακια που λογικα θα εχεις ηδη.απο εκει και περα στο pc συνηθως αμα εχεις αυτοματες ip εισαι οκ.αν εισαι με wireless τοτε πρεπει ναφτιαξεις το wireless στο ρουτερ αν δεν σου αρεσουν τα αρχικα στοιχεια και να βαλεις αυτα που θες εσυ και μετα να συνδεθεις απο το pc σου ασυρματα. τωρα για καλυτερο ρουτερ εξαρτατε τα λεφτα. πχ στα 60-70 ευρω υπαρχει το netgear dgn2200.σε 140 ευρω υπαρχει το draytek 2710n.σε πιο φτηνα πας σε dlnk ή πας σε tp link.τι προβλημα εχεις με το Netfaster?γιατι μπορει να μην ειναι θεμα ρουτερ αλλα γραμμης .πχ αν συγχρονιζεις χαμηλα τοτε μαλλον θεμα γραμμης οχι ρουτερ.αν το ασυρματο δεν φτανει μακρια μπορει να ειναι θεμα ρουτερ αλλα μπορει να ειναι και απλα οτι εχεις πχ τριωροφο σπιτι οποτε το σημα δεν γινεται να φτασει παντου οποτε εκει και να αλλαξεις ρουτερ δεν κερδιζεις τιποτα.εκει θες παραπανω access points μετα. 1
MRgeldidram7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 ευχαριστω πολυ για την απαντηση. καταρχας η συνδεση μου ειναι απλη χωρις τηλεφωνια οποτε δεν τιθεται θεμα . και δευτερον ο κυριοτερος λογος που θελω να αλλαξω ειναι διοτι το συγκεκριμενο αν και καλυτερο απο το alcatel κανει και αυτο μερικες αποσυνδεσεις π.χ. μπορει να θελει επανεκκινηση το ρουτερ μια φορα τη μερα και κατανταει σπαστικο . οταν ειναι στα καλα του ομως κρατιεται μεχρι 3-4 μερες.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 ευχαριστω πολυ για την απαντηση. καταρχας η συνδεση μου ειναι απλη χωρις τηλεφωνια οποτε δεν τιθεται θεμα . και δευτερον ο κυριοτερος λογος που θελω να αλλαξω ειναι διοτι το συγκεκριμενο αν και καλυτερο απο το alcatel κανει και αυτο μερικες αποσυνδεσεις π.χ. μπορει να θελει επανεκκινηση το ρουτερ μια φορα τη μερα και κατανταει σπαστικο . οταν ειναι στα καλα του ομως κρατιεται μεχρι 3-4 μερες. απλα αλλο κολλαει το ρουτερ και θελει επανεκκινηση και αλλο πεφτει το ιντερνετ.ενα νεο ρουτερ μπορει να σου λυσει πχ το πρωτο θεμα αλλα μπορει να μην σου λυσει το δευτερο.χαρακτηριστικα γραμμης?κατα τα αλλα για προτασεις ρουτερ σου εγραψα πιο πανω τι υπαρχει. αν εχεις τρελλα χαλια γραμμη τοτε τα thomson ειναι σταθερα .αν ειναι οκ η γραμμη και απλα το ρουτερ κανει τα δικα του τοτε στις πιο πανω επιλογες.
MRgeldidram7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 οχι ενταξει η γραμμη μια χαρα ειναι δεν υπαρχει προβλημα.οποτε θα ψαξω για κανα καλο και αξιοπιστο ρουτερ και θα δειξει
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 δες τα πιο πανω και αποφασισε με βαση τα λεφτα.αν εχεις λεφτα για draytek ναι go for it.αλλιως σε κανα Netgear dgn2200 μπορεις να πας. εκτος αν θες να παρεις κατι που να ειναιι και vdsl κιολας.αλλα παμε σε 140 ευρω περιπου
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 αυτο ειναι σκετο modem.draytek 2710n για adsl και υπαρχει και το 2760(adsl,vdsl)
MRgeldidram7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 μπορω να δωσω μεχρι 60 ευρω το πολυ οποτε δεν ψαχνομαι για κατι τοσο ακριβο D-LINK DHP-1565 ποια ειναι η γνωμη σο γι'αυτο ;
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 αυτο ειναι σκετο ρουτερ οχι adsl router.θα σου λεγα το Netgear dgn2200
MRgeldidram7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 το εχω ξαναδει το συγκεκριμενο και αλλες φορες . εχω διαβασει πως δεν εχει καλο σημα wifi αλλα δεν ειμαι σιγουρος
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 εχει και αλλα μοντελα netgear αλλα φευγεις απο το budget.γενικοτερα θα δεις και ατομα που το εχουν παρει το Netgear και δεν εχουν παραπονα γενικοτερα.αλλοι πανε σε tp link αλλα δεν εχω αποψη .ειναι value for money αλλα δεν μπορω να πω για καποιο συγκεκριμενο μοντελο.καποιοι εδωμεσα πχ πηραν αυτο http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TD-W8970 και λενε καλα λογια.σιγουρα για καθε ρουτερ θα ακουσεις τα συν και τα πλην.
MRgeldidram7 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 νομιζω πως θα καταληξω στο td-w8970 φαινεται καλο και οικονομικο για τις δυνατοτες του
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα