Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την καλημερα μου σε ολους-ες σας μερα με την μερα κατεβαζω παρα πολλες σειρες - φιλμογραφιες ελληνικες και μιλαμε για πολλα Gb η καθε μια φιλμογραφια. Εχω 7 σκληρους δισκους τους οποιους τους γεμισα ενα σκληρο δισκο 1Tb που ειναι πανω στο laptop μου το οποιο τον γεμιζω τωρα γιατι δεν εχω αλλο τοπο στους εξωτερικους μου δισκους (δυστοιχως) με λιγα λογια ψαχνω να βρω ενα τροπο για να συμπιεζω τα αρχεια μου (.avi .mkv .mp4) ετσι ωστε να μην παιρνουν τοσον πολυ χωρο ή αν γινεται να τα ανεβαζω καπου στο διαδικτυο αν συμφερει οικονομικα ετσι γιατι δεν μπορω να αγοραζω σκληρους δισκους καθε δυο αντε τρεις μηνες 3Tb (130Ευρω).

Τι θα μπορουσα να κανω γι αυτο το θεμα που εχω ;

Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Δημοσ.

να κατεβαζεις λιγοτερο δεν παιζει; :-D

μπορεις να τα κανεις rar ολα και με μεγιστη συμπιεση αλλα

1)δεν ειναι βεβαιο το αποτελεσμα

2)αν "χτυπησει" ο δισκος δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσεις να ξεζιπαρεις την ταινια ωστε να την δεις

επισης χωρις να θελω να σε φοβησω,εφοσον σε απασχολουν πολυ τα αρχεια που εχεις, backup που κανεις;

μιας και λες οτι αγοραζεις δισκους κλπ κλπ.

Δημοσ.

Μωρέ ας καταβάζει όσα θέλει αλλά μήπως δεν έχει νόημα να τα κρατάει για πάντα. Τα περισσότερα δεν είναι πράγματα που τα βρίσκεις ανά πάσα στιγμή στο Internet?

Η συμπίεση σε rar, zip κλπ, λίγο θα μειώσουν τα ήδη συμπιεσμένα αρχεία και θα είναι και χρονοβόρα και στη συμπίεση και στην αποσυμπίεση.

Οικονομία (πιο αυστηρή επιλογή αυτών που κρατάς και εσωτερικοί δίσκοι σε Dock είναι η φθηνότερη (σε χρήμα αλλά και χρόνο) επιλογή, νομίζω.

Δημοσ.

2)αν "χτυπησει" ο δισκος δεν υπαρχει περιπτωση να μπορεσεις να ξεζιπαρεις την ταινια ωστε να την δεις

επισης χωρις να θελω να σε φοβησω,εφοσον σε απασχολουν πολυ τα αρχεια που εχεις, backup που κανεις;

μιας και λες οτι αγοραζεις δισκους κλπ κλπ.

Ναι αγοραζα νεους σκληρους δισκους για νεα προσθηκη νεων αρχειων και οχι για αντιγραφα ασφαλειας.

Μωρέ ας καταβάζει όσα θέλει αλλά μήπως δεν έχει νόημα να τα κρατάει για πάντα. Τα περισσότερα δεν είναι πράγματα που τα βρίσκεις ανά πάσα στιγμή στο Internet?

Η συμπίεση σε rar, zip κλπ, λίγο θα μειώσουν τα ήδη συμπιεσμένα αρχεία και θα είναι και χρονοβόρα και στη συμπίεση και στην αποσυμπίεση.

Οικονομία (πιο αυστηρή επιλογή αυτών που κρατάς και εσωτερικοί δίσκοι σε Dock είναι η φθηνότερη (σε χρήμα αλλά και χρόνο) επιλογή, νομίζω.

Τι εννοεις με αυτο που λες ;

Υπαρχουν στο ιντερνετ αλλα υπαρχουν και αλλα τα οποια εψαξα στο youtube και δεν υπαρχουν καν ειναι σπανια και συλλεκτηκα.

Δημοσ.

Τα σπάνια κράτα τα, τα άλλα δεν ξέρω αν αξίζει.

Αυτο θα κανω ισως να απελευθερωσω λιγο χωρο απο τους σκληρους μου ομως δεν γνωριζω ποια υπαρχουν και ποια οχι στο internet.

Δημοσ.

Δε θα κερδίσει τίποτα, χάσιμο χρόνου.

...ή αν γινεται να τα ανεβαζω καπου στο διαδικτυο αν συμφερει οικονομικα ετσι γιατι δεν μπορω να αγοραζω σκληρους δισκους καθε δυο αντε τρεις μηνες 3Tb (130Ευρω).

Να τα κατεβάζεις για να τα... ανεβάζεις πάλι; Για να τα ξανακατευάσεις όταν τα χρειαστείς;

Τόσο μεγάλα αρχεία, λιγάκι αντιπαραγωγικό.

αν καταφέρεις να τα ανεβάσεις ποτέ

Δημοσ.

Δε θα κερδίσει τίποτα, χάσιμο χρόνου.

Να τα κατεβάζεις για να τα... ανεβάζεις πάλι; Για να τα ξανακατευάσεις όταν τα χρειαστείς;

Τόσο μεγάλα αρχεία, λιγάκι αντιπαραγωγικό.

αν καταφέρεις να τα ανεβάσεις ποτέ

Την καλημερα μου φιλε μου και τι να κανω ;

Δημοσ.

Να αποφασίσεις πόσα θα δίνεις τον χρόνο για αποθήκευση, να δεις πόσα TB μπορείς να αγοράσεις με τα χρήματα που αποφάσισες και να κρατάς όσες ταινίες χωράνε στο storage σου.

Δημοσ.

Την καλημερα μου φιλε μου και τι να κανω ;

Καλημέρα.

Λίγο πολύ σου έχουν απαντήσει.

Κράτα τα σπάνια ή αυτά που βλέπεις. Ελάττωσε τα downloads που κάνεις, πάρε αν μπορείς κάποιο δίσκο, αλλά το βασικότερο κράτα αντίγραφα ασφαλείας, έστω και σε cloud storage για τα πιο βασικά σου αρχεία.

• Like 1
Δημοσ.

Αέρα πατέρα όλα τώρα, γιατί αύριο μεθαύριο δεν ξέρεις τι γίνεται. :fear:

• Like 1
Δημοσ.

Η πιο φτηνη λυση για online backup ειναι (απο οσο ξερω) το amazon glacier. Αυτο ομως σιγουρα δεν μπορει να συμπεριφερθει σαν "ιντερνετικο drive". Αν θελεις απλα να τα πετας εκει και να ξερεις οτι υπαρχουν, δες το, αν ομως θελεις να εχεις συχνη προσβαση, ξεχασε το. Επισης υπαρχει το θεμα οτι απο οτι φανταζομαι αυτα τα αρχεια που εχεις εχουν θεμα copyright και αν το παρουν ειδηση μαλλον θα στα σβησουν. 

Το box.net και το google drive επιτρεπουν πιο αμεση προσβαση, αλλα για τις χωρητικοτητες που μιλας (μπολικα τερα) θα πρεπει να πληρωσεις αρκετα. Μαλλον η λυση που προαναφερθηκε sata dock και εσωτερικοι δισκοι ειναι η πιο φτηνη.

Δες και την επιλογη blue ray recorder μπας και συμφερει.

• Like 1
Δημοσ.

η λύση του cloud storage χρησιμοποιοταν παλαιότερα (βλέπε χρυσές εποχές Rapid...) αλλά σκέψου τις μέρες upload που θα θέλεις και βέβαια το ενοίκιο που θα πληρώνεις, χώρια που άμα μια μέρα μείνεις χωρίς adsl πως θα δείς την ταινία που θές??? για μένα η καλύτερη επιλογή είναι ένας nas server (είτε τύπου free nas είτε έτοιμο, βλ. synology, qnap κλπ) θα απελευθερώσεις το pc σου απο την διαχείρηση των δίσκων και μια σύνδεση ethernet (ποτέ wifi σε σοβαρές λύσεις). χώρια που θα μπορείς να το κάνεις και "κατεβαστήρι" μιας και υποστηρίζουν torrent client ολα. όσον αφορά τις συμπιέσεις. η μόνη λύση για σοβαρή μείωση του όγκου είναι η αλλαγή φορμάτ στα αρχεία. το να τα κάνεις rar ή 7zip θα δείς ελάχιστη διαφορά με τελικό κέρδος κανα Gb στο σύνολο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...