Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω έναν προβληματισμό βρε παιδιά. Μόλις δημιούργησα μία ταινία κάνοντας το μοντάζ σε ένα αρκετά εξειδικευμένο πρόγραμμα. Η ταινία ήταν κατά κύριο λόγο ένωση κομματιών βίντεο από την κάμερά μου. Στο τελικό rendering παρ' όλα αυτά και με το που μου δημιουργεί την ταινία, ακούγονται τσικ τσικ σε δύο τρεις σκηνές της ταινίας και σε λήψεις που έχουν γίνει σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό άκουγα τέλος πάντων με τον vlc. Με το που αναπαρήγαγα την ταινία με τον windows media player, αυτά τα τσικ τσικ δεν ακούγονταν. Πρέπει να ρυθμίσω κάτι στο μοντάζ ή απλώς να επιλέγω για τον σκοπό αυτό να αναπαράγω την ταινία μόνο με windows media player;

Δημοσ.

Σε τι στάθμη έπαιζε το vlc;

Τι codec έχει ο ήχος της κάμερας και τι codec έβαλες στο export;

Ποιο είναι το εξειδικευμένο πρόγραμμα που έκανες το μοντάζ;

Δημοσ.

1) Στο 100

2α) .mp4, iframe, h264 960x540 16:9 21658 kbps 25 fps, aac 48 khz 127 kbps stereo

2β) .avi (type I), dv-avi, pal, pcm, 48 khz, stereo

3) Cyberlink Power Director (μέσα στο πρόγραμμα ο ήχος ακούγεται μια χαρά επίσης)

Αναφέρω μαζί και τις υπόλοιπες πληροφορίες... Επίσης ο ήχος ακούγεται μια χαρά μέσω vlc όταν αναπαράγω τα βίντεο μεμονωμένα.

Δημοσ.

Δοκίμασε στο output έναν ανάλογο codec με το input σε λίγο μεγαλύτερο BitRate. Απόφυγε το PCM και δες αν θα λυθεί το θέμα. Κάποιες ρυθμίσεις πρέπει να είναι το πρόβλημα αλλά θέλει ψάξιμο. Επίσης υπάρχει λόγος που τα κάνεις DV? Ένα qt ή mp4 με h264 στα 8-10 Mbits δεν θα είναι μικρότερο και καλύτερο?

Δημοσ.

Λίγο μπερδεύομαι με τα outputs. Στο dv δεν μπορώ να πειράξω το bitrate. Γενικά πάντως εκεί δε με αφήνει να πειράξω πράγματα... Επέλεξα dv γιατί έγραφε πως αυτή η μορφή αποδίδει την καλύτερη εικόνα και βίντεο. Φοβήθηκα μήπως επειδή το mp4 το βγάζει πολύ μικρό σε όγκο ότι θα υπολείπεται πολύ και σε ποιότητα. Το qt δεν το βλέπω κάπου ως επιλογή. :(

Δημοσ.

Το DV ειναι στάνταρ στα 25Mbits. Στο mp4 λογικά θα έχεις περισσότερες επιλογές οπότε δοκίμασε mp4 στις original διαστάσεις του υλικού με BitRate 8-10 Mbits και ήχο AAC 256Kbps. Μπορείς να δοκιμάσεις και μικρότερο BitRate για οικονομία χώρου.

Δημοσ.

Ως προς τον χώρο και την ποιότητα δε θέλω να τσιγκουνευτώ γιατί είναι για ιερό σκοπό, οπότε θα δοκιμάσω 8-10 Μbits. Το απογευματάκι θα ενημερώσω ως προς τα αποτελέσματα...

Δημοσ.

Θα δοκίμαζα H.264 AVC ή .mov με h264.

Κάνε ένα μεγάλο fade in από μαύρο και χρησιμοποίησέ το για test. Αν οι ρυθμίσεις σου δεν είναι αρκετά καλές θα φανεί αμέσως στο fade. Αν έχεις επιλογή βάλε variable BitRate με minimum 8Mbits και maximum 20Mbits.

Καλή επιτυχία, τα λέμε το απόγευμα...

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2372985,00.asp

Δημοσ.

Μια που δίνεις το link, είχα και μια άλλη απορία. Το 5ετίας λάπτοπ μου μπορεί να κάνει μοντάζ στα βίντεο που προανέφερα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκδοσης 8 άνετα χωρίς να κρασάρει ή να λαγκάρει. Θα μπορέσω τα ίδια βίντεο να τα μοντάρω το ίδιο άνετα με την τελευταία έκδοση του προγράμματος; Εν ολίγοις υπάρχει περίπτωση το λάπτοπ μου να σέρνεται εξαιτίας τελευταίας έκδοσης του powerdirector (δηλαδή να μην μπορεί να το "σηκώσει") και όχι των βίντεο;

Δημοσ.

Εν ολίγοις υπάρχει περίπτωση το λάπτοπ μου να σέρνεται εξαιτίας τελευταίας έκδοσης του powerdirector (δηλαδή να μην μπορεί να το "σηκώσει") και όχι των βίντεο;

Δεν το γνωρίζω αλλά δεν αποκλείεται. Ρίξε μια ματιά στα requirements των δύο εκδόσεων.

Δημοσ.

Θα δοκίμαζα H.264 AVC ή .mov με h264.

Κάνε ένα μεγάλο fade in από μαύρο και χρησιμοποίησέ το για test. Αν οι ρυθμίσεις σου δεν είναι αρκετά καλές θα φανεί αμέσως στο fade. Αν έχεις επιλογή βάλε variable BitRate με minimum 8Mbits και maximum 20Mbits.

Καλή επιτυχία, τα λέμε το απόγευμα...

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2372985,00.asp

Λοιπόν, οι δοκιμές έγιναν:

Σε output .mov δεν μπορούσα να δώσω τις ρυθμίσεις που μου είπες. Έχω παλιό powerdirector και τα audio/video δεν ήταν και πολύ παραμετροποιήσιμα. Μου έβαλε τις ρυθμίσεις best fidelity codec (compressor), keyframe rate 1, video codec type, lossless video quality, quicktime high quality. Το μέγεθος του αρχείου είναι σχετικά μικρό. Τα τσικ τσικ εξαφανίστηκαν αλλά η εικόνα υστερεί αισθητά σε ποιότητα.

Σε output h.264 avc (.m2ts) δεν υπήρχε η επιλογή aac αλλά το dolby digital. Με ρυθμίσεις 8000-20000 kbps, stereo, 256 kbps το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρα καλύτερο. Τα τσικ τσικ και πάλι δεν ακούγονται και η εικόνα πολύ καλή. Μάλλον είναι το output που θα προτιμήσω. Με προβλημάτισε ωστόσο κάτι. Παρ'όλο που στον vlc δεν ακούγονται τα τσικ τσικ, ο αναπαραγωγέας σέρνεται όταν τρέχω το βίντεο μπρος πίσω με αριστερό κλικ κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής. Στον windows media player και πάλι όλα λειτουργούν απροβλημάτιστα, χωρίς να έχω εγκαταστήσει στο pc μου επιπλέον codecs αναπαραγωγής ήχου ή βίντεο. Τι να πω; Πίστευα ότι ο vlc ήταν μακράν πιο ισχυρός player από τον εργοστασιακό windows media player.... Αρχίζω και αναθεωρώ για vlc...

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους players αλλά το θέμα του vlc μπορεί και να είναι θέμα ρυθμίσεων.

Για τις επιλογές του .mov που λες, θα ήθελα να δω ένα screenshot.

Για το h264 δεν έχει επιλογή για mp4;

Του πότε είναι η version του powerdirector;

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους players αλλά το θέμα του vlc μπορεί και να είναι θέμα ρυθμίσεων.

Για τις επιλογές του .mov που λες, θα ήθελα να δω ένα screenshot.

Για το h264 δεν έχει επιλογή για mp4;

Του πότε είναι η version του powerdirector;

Δυστυχώς δεν έχω την ευχέρεια για screenshots. Το h264 δεν μου δίνει επιλογή για mp4. Η έκδοση που έχω είναι η 8.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...