Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλο τριημερο να εχουμε  θελω να ξεκινησω να μαθω προγραμματισμο σκεφτομαι να το κανω επαγγελματικα θελω να προγραμματισο σε software κυριως ξερεται ποια γλωσσα προγραμματισμου

θα με βοηθηση πανω σε αυτο πολυ μου λενε την python γιατι ειναι καινουργια γλωσσα προγραμματισμου

σχετικα με καποιες αλλες που μου ειπαν (java,c,c++)  εσεις που ξερεται γενικα η γλωσσα python μετραει

εξω δλδ αν την μαθεις καλα βρισκης δουλεια η να ξεκινησω με καποια αλλη εσεις τι μου προτεινεται θα χαρω πολυ αν με βοηθουσατε στις αποριες μουυ  :fear:

Δημοσ.

Nα σου πω την αληθεια και για android smartphone αλλα περισοτερο οτι εχει να κανει σχεση με software προγραμματισμο

δεν τα ξερω και πολυ καλα της πληροφορικης ειναι η αληθεια

Δημοσ.

Αν "δεν τα ξέρεις πολύ καλά της πληροφορικής", δεν σε κόβω να ασχολείσαι επαγγελματικά με προγραμματισμό στο εγγύς μέλλον.

Ξεκίνα από Logo κι ανεβαίνεις.

Δημοσ.

Στη φάση που βρίσκεσαι αυτό που πρέπει να κάνεις είναι πρώτα να μάθεις "τα της πληροφορικής" και δεύτερον προγραμματισμό. Γενικότερα μιλώντας δεν έχει σημασία σε αυτή τη φάση με τι γλώσσα θα ξεκινήσεις, αν και η Python είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή. Θα σε αποθάρρυνα σε αυτή τη φάση απο C και ιδιαίτερα C++.

Όταν λοιπόν αποκτήσεις τις κατάλληλες βάσεις τότε θα μπορέσεις να αποφασίσεις που θα κατευθυνθείς και με ποιά γλώσσα θέλεις να ασχοληθείς. Η ζωή του προγραμματιστή είναι άλλωστε να διαβάζει συνέχεια νέα API's νέα Frameworks κτλ. Οπότε το ότι "έμαθες" μια γλώσσα στην αρχή δεν σε εμποδίζει να μάθεις κάποια άλλη εφόσον το θέλεις και είναι απαραίτητο.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικα η python θεωρειται επαγγελματικη γλωσσα ? η γλωσσα εκμθαθησης προγραμματισμου? 

Αν "δεν τα ξέρεις πολύ καλά της πληροφορικής", δεν σε κόβω να ασχολείσαι επαγγελματικά με προγραμματισμό στο εγγύς μέλλον.

Ξεκίνα από Logo κι ανεβαίνεις.

εχω ορεξη να μαθω ...μην παιρνεις και ορκο με πολυ δουλεια επιμονη και υπομονη θα τα καταφερω

Δημοσ.

Γενικα η python θεωρειται επαγγελματικη γλωσσα ? η γλωσσα εκμθαθησης προγραμματισμου? 

Όλες οι γλώσσες θεωρούνται επαγγελματικές. Εξαρτάται από το τι ΕΣΥ θες να κάνεις. Σου είπε κάποια πράγματα ο ZAKKWYLDE. ΑΠό εκεί και πέρα πρέπει να κάτσεις και να διαβάσεις θεωρία για να μπεις στον τρόπο σκέψης του προγραμματιστή και φυσικά να κάτσεις και να κάνεις - μελετήσεις πολλά tutorials, υπάρχουν άφθονα στο ίντερνετ. Το ότι κάποιος σου είπε ότι η python είναι υπεργ@μ@τη γλώσσα δε λέει κάτι αυτό, γιατί τον καθένα τον «βολεύει» διαφορετική γλώσσα. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C ή Java αλλά εισαγωγικά πιο πολύ - για να μπεις στο κλίμα.

Δημοσ.

εχω ορεξη να μαθω ...μην παιρνεις και ορκο με πολυ δουλεια επιμονη και υπομονη θα τα καταφερω

Μακάρι, σου το εύχομαι. Το point μου ήταν να ξεκνήσεις με κάτι απλό που θα σου δείξει το concept.

Ξέχνα την επαγγελματική ενασχόληση προς το παρόν και μάθε προγραμματισμό for the heck of it.

Δημοσ.

Όλες οι γλώσσες θεωρούνται επαγγελματικές. Εξαρτάται από το τι ΕΣΥ θες να κάνεις. Σου είπε κάποια πράγματα ο ZAKKWYLDE. ΑΠό εκεί και πέρα πρέπει να κάτσεις και να διαβάσεις θεωρία για να μπεις στον τρόπο σκέψης του προγραμματιστή και φυσικά να κάτσεις και να κάνεις - μελετήσεις πολλά tutorials, υπάρχουν άφθονα στο ίντερνετ. Το ότι κάποιος σου είπε ότι η python είναι υπεργ@μ@τη γλώσσα δε λέει κάτι αυτό, γιατί τον καθένα τον «βολεύει» διαφορετική γλώσσα. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με C ή Java αλλά εισαγωγικά πιο πολύ - για να μπεις στο κλίμα.

η python απλα μου ειπαν οτι ειναι κοντα στον χρηστη και περισσοτερο καταλαβιστικη 

Δημοσ.

η python απλα μου ειπαν οτι ειναι κοντα στον χρηστη και περισσοτερο καταλαβιστικη 

Μα αν δεν έχεις διαβάσει θεωρία και δεν ξέρεις από τα βασικά πως θα πας και θα ξεκινήσεις python με τη μία; 

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που οι περισσότερες απαντήσεις είναι άσχετες αφού και η ερώτηση είναι άσχετη!!!

Και το λέω με καλή έννοια και χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν.

Ο προγραμματιστής ξέρει να σχεδιάζει και να υλοποιεί αλγόριθμους, λαμβάνοντας υπόψη αρκετά πράγματα (πχ δομές δεδομένων, πολυπλοκότητα αλγορίθμων, μαθηματικές έννοιες και πολλά πολλά άλλα...)

Αφού λοιπόν φτιάξει τον αλγόριθμο, το να τον υλοποιήσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα είναι το εύκολο της υπόθεσης.

Φυσικά κάθε γλώσσα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της και κυρίως στο είδος των εφαρμογών που αναφέρεται...

Δεν είναι τυχαίο ότι σε σχολές Πληροφορικής τα πρώτα χρόνια κάνουν μόνο μαθηματικά και καθαρά θεωρητικά μαθήματα...

Πχ αν δεν ξέρεις βασικές δομές ταξινόμησης, τι είναι πίνακας, στοίβες, γράφοι, δείκτες και τόσα άλλα βασικά, γιατί προγραμματισμό μιλάμε?

Τέλος για μένα γλώσσα εκμάθησης προγραμματισμού ήταν/είναι η pascal ή η basic και συνέχεια η C. 

Μετέπειτα βάλανε στο παιχνίδι και την java...

Αν μάθεις αυτές, το να μάθεις οποιαδήποτε άλλη είναι παιχνιδάκι...

• Like 2
Δημοσ.

Αποφασησα να ξεκινησω java βρηκα και καθηγητη κοντινο φιλος του πατερα μου ξερεται καποιο προγραμμα που να γραφεις σε java?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...