Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

20-25% που στο AIDA64? που είναι σκέτο benchmark με μηδενική χρησιμότητα στο σύμπαν? :P

προφανώς δεν συγκρίνω 1333 με 2933, αλλά 1600-1866 με τις πιο πάνω κι εκεί οι διαφορές είναι για γέλια...

οι διαφορές στα games @ 1280X800 επίσης ανούσιες μιας και δεν παίζει κανείς σε τέτοια ανάλυση...

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3_6.html

Εδώ έχει κάποιες από τις εφαρμογές καθημερινής ζωής (και δεν είναι οι μόνες) , που οι διαφορές φτάνουν και το 20%, περίπου, μεταξύ 1333 με 2400MHz, που έχω στην κατοχή μου.

Στα games χρησιμοποιεί αυτή την ανάλυση για να μην επηρρεάζεται από την κάρτα γραφικών. Όπως έγραψα και σε προηγούμενο post για να δεις διαφορά δεν πρέπει να σε κρατάει πίσω κάποιο άλλο υποσύστημα. Αν πχ κάποιος είχε μια AMD 280-290 ή μια nvidia 770-780 οι διαφορές είναι περίπου τέτοιες σε FHD, αν χρησιμοποιήσεις και mods που αυξάνουν την χρήση της RAM (πχ καλύτερη ποιότητα textures) η διαφορά μπορεί να γίνει και μεγαλύτερη.

Προσωπικά τη χρησιμοποιώ σαν σκληρό δίσκο (RAMdisk), οπότε το aida κτλ που μετράνε την ωμή ταχύτητα με ενδιαφέρουν και σίγουρα δεν είναι εκτός πραγματικότητας. Τα 20sec, για παράδειγμα, στο winrar είναι ορατά σε σχέση με τα 104sec του benchmark.

Οι διαφορές είναι για γέλια από τα 2400MHz και πάνω, γι αυτό και η προτεινόμενη συχνότητα για Hashwell είναι τα 2400MHz από τον αρθρογράφο του xbitlabs με γνώμονα την ταχύτητα μόνο.

...Αν βέβαια μιλήσουμε για απόδοση προς τιμή (έναν δείκτη που προσωπικά τον βρίσκω άχρηστο για τον καταναλωτή και πάρα πολύ χρήσιμο για κόλπα marketing από τις εταιρείες) θα συμφωνήσω μαζί σου. Σίγουρα δεν αξίζουν τα επιπλέον χρήματα που ζητάνε σε σχέση με τις επιδόσεις που προσφέρουν. Από την άλλη όμως οι επεξεργαστές των τελευταίων ετών προσφέρουν 5-10% αύξηση επιδόσεων (clock to clock) από γενιά σε γενιά... :-)

• Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι οι μόνες διαφορές που μπορείς να πεις ότι κάτι λένε είναι του WinRar, για τις άλλες δυστυχώς συνεχίζω να γελάω...

τώρα για τη χρήση Ramdisk μιλάμε παγκοσμίως για ένα ποσοστό όχι απλά μονοψήφιο αλλά με υποδιαστολή :P

ασφαλώς ούτε υποστηρίζω να αναβαθμίζει κάποιος CPU τόσο σύντομα...

ελπίζω πάντως να δούμε διαφορά από IMC με ddr4...

Δημοσ.

πράγματι οι μόνες διαφορές που μπορείς να πεις ότι κάτι λένε είναι του WinRar, για τις άλλες δυστυχώς συνεχίζω να γελάω...

Οι εφαρμογές είναι ενδεικτικές. Υπάρχουν και ένα σωρό άλλες που εκμεταλλεύονται την επιπλέον ταχύτητα ανάγνωσης. Επιπλέον στο photoshop είναι 11% και όπως προείπα η μία γενειά cpu απο την άλλη έχει πλέον τέτοιες διαφορές...

τώρα για τη χρήση Ramdisk μιλάμε παγκοσμίως για ένα ποσοστό όχι απλά μονοψήφιο αλλά με υποδιαστολή :P

Συμφωνώ στα ποσοστά χρήσης του RAMdisk παγκοσμίως, αλλά έπειδή ο κόσμος δε το γνωρίζει και δεν το χρησιμοποιεί, αναιρεί τη χρησιμότητα της επιπλέον συχνότητας RAM σε αυτούς που την βρίσκουν πάρα πολύ χρήσιμη (όπως ο υποφαινόμενος); Ξέρεις πολλούς σκληρούς που να έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν/γράφουν αξιόπιστα με 35GB/sec;.. :-)

ασφαλώς ούτε υποστηρίζω να αναβαθμίζει κάποιος CPU τόσο σύντομα...

και εγώ το ίδιο, όμως αυτό ισχύει, δυστυχώς,  τα τελευταία χρόνια και το ότι διαφωνούμε δεν αλλάζει το γεγονός...

ελπίζω πάντως να δούμε διαφορά από IMC με ddr4...

Ότι διαφορά δούμε, πιστεύω ότι θα οφείλεται στην αναβάθμιση των memory controllers των νέων cpu και όχι τόσο στη RAM καθαυτή.

Τέλος, διάβασε και το συμπέρασμα του άρθρου στη σελίδα:

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3_8.html

Για να καταλάβεις ότι η άποψη ότι "συχνότητα της μνήμης δεν μετράει" έχει καταρριφθεί από τους Hashwell πλέον, λόγω αναβαθμισμένου memory controller.

• Super Moderators
Δημοσ.

το θέμα είναι γιατί δεν τα επιλέγουν στα reviews ώστε να πείσουν και να προωθήσουν τις γρηγορότερες μνήμες :P

όχι δεν την αναιρεί, αλλά με το απειροελάχιστο αυτό ποσοστό δεν μπορείς να θέσεις τη RamDisk ως "αντικειμενικό" επιχείρημα για την χρησιμότητα των ακριβότερων γενικότερα...

το κακό είναι ότι δεν θα μπορούμε να συγκρίνουμε άμεσα με DDR3...

ελάχιστα αναβαθμισμένου, διότι πάνω κάτω τέτοιες διαφορές τις θυμάμαι από sandy/ivy...

έχω περάσει από 1600 και 2400mhz DDR3 btw...

Δημοσ.

Συμφωνώ στα ποσοστά χρήσης του RAMdisk παγκοσμίως, αλλά έπειδή ο κόσμος δε το γνωρίζει και δεν το χρησιμοποιεί, αναιρεί τη χρησιμότητα της επιπλέον συχνότητας RAM σε αυτούς που την βρίσκουν πάρα πολύ χρήσιμη (όπως ο υποφαινόμενος); Ξέρεις πολλούς σκληρούς που να έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν/γράφουν αξιόπιστα με 35GB/sec;.. :-)

Γιατί εσύ ξέρεις πολλές RAM που παρέχουν αυτή την δυνατότητα αξιόπιστα? Πάντα μιλάς για non-ECC memory και για υπολογιστή που δεν σβήνει ποτέ (εκτός εάν κάθε ανοιγοκλείσιμο του session τα φορτώνεις από τον δισκό οπότε meehh). 

Επίσης το boost που θα σου δώσει ο RAMdisk θα είναι το ίδιο ωφέλιμο με αυτό με μια RAM των 1333Mhz...δεν έχει νόημα να έχεις περισσότερα GB/s στα νουμεράκια ενώ τίποτα στον υπολογιστή σου να μην μπορεί να τα αξιοποιήσει πραγματικά. 

Δημοσ.

Γιατί εσύ ξέρεις πολλές RAM που παρέχουν αυτή την δυνατότητα αξιόπιστα? Πάντα μιλάς για non-ECC memory και για υπολογιστή που δεν σβήνει ποτέ (εκτός εάν κάθε ανοιγοκλείσιμο του session τα φορτώνεις από τον δισκό οπότε meehh). 

Επίσης το boost που θα σου δώσει ο RAMdisk θα είναι το ίδιο ωφέλιμο με αυτό με μια RAM των 1333Mhz...δεν έχει νόημα να έχεις περισσότερα GB/s στα νουμεράκια ενώ τίποτα στον υπολογιστή σου να μην μπορεί να τα αξιοποιήσει πραγματικά. 

Μνήμη RAM δε έτυχε να μου χαλάσει ποτέ (από το 1994 μέχρι σήμερα) σκληρούς έχω θάψει 5-6.

Ο υπολογιστής μου δεν κλείνει ποτέ, αλλά και τις σπάνιες 2-3 φορές που τον έχω κλείσει από τον Ιούνιο του 2013 έκανε 2 λεπτά να ανοίξει με 4GB Ramdisk. Δε το λες και  "meehh". Σε άλλους κάνει τόση ώρα χωρίς Ramdisk.

Εξαρτάται από τον υπολογιστή και την εφαρμογή το κατά πόσο θα δεις διαφορά. Με αυτή τη φιλοσοφία και οι DDR2 θα ήταν αρκετές... Ορίστε και ένα άρθρο για του λόγου το αληθές:

http://www.xbitlabs.com/articles/memory/display/haswell-ddr3.html

Δημοσ.

Ο υπολογιστής μου δεν κλείνει ποτέ, αλλά και τις σπάνιες 2-3 φορές που τον έχω κλείσει από τον Ιούνιο του 2013 έκανε 2 λεπτά να ανοίξει με 4GB Ramdisk. Δε το λες και  "meehh". Σε άλλους κάνει τόση ώρα χωρίς Ramdisk.

Βασικά 2 λεπτά να booτάρει για μια λύση που υπόσχεται να είναι γρηγορότερη από SSD είναι καρά-mehh να σου πω την αλήθεια. Δεν έπαιρνες κανέναν SSD καλύτερα :P.

Anyways to Ramdisk είναι άλλο θέμα. Αυτό που σου λέω είναι πως τι 1333 τι 2133 η διαφορά είναι σε εικονικά νούμερα και για χρήση RAMdisk διαφορά δεν θα δεις.

Δημοσ.

Βασικά 2 λεπτά να booτάρει για μια λύση που υπόσχεται

είναι καρά-mehh να σου πω την αλήθεια. Δεν έπαιρνες κανέναν SSD καλύτερα :P.

Το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει έναν άνθρωπο που δεν κλείνει το pc του είναι ο χρόνος που θα κάνει να bootάρει. Γιατί να επενδύσω σε μια ακριβή και αναξιόπιστη (μέχρι στιγμής) λύση. Οι ssd έχουν χειρότερο χρόνο ζωής και από τους καλούς μηχανικούς με διπλάσια τιμή και 25% χωρητικότητα. Εξάλλου μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ssd για την page file;.. Όχι, αν θέλω να τον κρατήσω πάνω από κανά 6μηνο.

Οι χρόνοι εκκίνησης προσωπικά δε μου λένε τίποτα. Έχω ζήσει και εποχές που το boot διαρκούσε 4-6 λεπτά...Χαλλλλαρά... :P

Anyways to Ramdisk είναι άλλο θέμα. Αυτό που σου λέω είναι πως τι 1333 τι 2133 η διαφορά είναι σε εικονικά νούμερα και για χρήση RAMdisk διαφορά δεν θα δεις.

Το έχω αναλύσει παραπάνω... Τελοσπάντων. Ο καθένας έχει τη δικές του απόψεις και δεν προσπαθω να επιβάλλω τις δικές μου σε κανένα. Σου ανέπτυξα τα επιχειρήματά μου και την προσωπική μου εμπειρία (είχα 1333MHz και τώρα έχω 2400MHz) RAM και η διαφορά που είδα από το συνδυασμό RAMdisk και εφαρμογών ήταν αρκετά μεγάλη, όχι τόση όση θα έπρεπε, αλλά ήταν ορατή με το μάτι, άρα (για τα δεδομένα των pc) μεγάλη. Έχω 16GB RAM (2 x 8GB), έχω καταργήσει τη Virtual Memory και όλα πάνε απίστευτα γρήγορα... Σίγουρα δεν μετανοιώνω για την επιλογή μου, ήθελα κάτι καλύτερο και φυσικά το πλήρωσα, δυσανάλογα σε σχέση με την τιμή του, αλλά το έκανα εν γνώση μου. :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έχετε δίκιο για τη διάρκεια ζωής τους, μετά από κάποια χρόνια πέφτει ο χρόνος απόκρισης τους και δημιουργούν κόλληματα στο σύστημα, αλλά έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα:

Δεν χάνουν εύκολα δεδομένα. Το λειτουργικό, όπως το έβαλα κάτι χρόνια πριν ούτε χάλασε ούτε έγινε τίποτε corrupt. Ειναι εξαιρετικά αξιόπιστοι, γίαυτό πιστεύω ότι αξίζει να έχεις έναν για το λειτουργικό μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...