Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά χθες είχα ένα σοβαρό θέμα με τη μονάδα μου. Είχα καιρό να τον ανοίξω (2 εβδομάδες περίπου) και μόλις πάτησα το κουμπί on άναψε το λαμπάκι και αμέσως έκλεισε. Δοκίμασα ξανά πολλές φορές να τον ανοίξω, άνοιξα και έκλεισα το διακόπτη, τον ξαναεβαλα σε άλλη πρίζα αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή που πήγα να συνδέσω το καλώδιο του ρεύματος, πετάχτηκε μια σπίθα από το πίσω μέρος του τροφοδοτικού και έκανε ένα δυνατό κρότο!! Προφανώς δεν επιχείρησα να τον ξανασυνδεσω.

Έβαλα λοιπόν το τροφοδοτικό, το άνοιξα το κοίταξα αλλά δεν είδα κάποια βλάβη, πχ φουσκωμένους πυκνωτές κτλ

Τι μπορεί να έγινε? Πρόβλημα με μητρική, cpu ή να είναι το τροφοδοτικό..?

Να σημειώσω πως το pc είναι λίγο παλιό(το είχε πάρει ο πατέρας μου πριν 3-4 χρόνια έτοιμο) και το συγκεκριμένο τροφοδοτικό από ότι είδα δεν έχει καλές κριτικές. (lattice model no. LC-8460BTX)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

μυρισε το τροφοδοτικό?

πιθανοτατα να εχει καει, εχεις καποιο αλλο  να δεις αν δουλευει το pc?

τσεκαρε το τροφοδοτικο ετσι.

προσοχη οταν βαλεις τον συνδετηρα να ειναι εκτος πριζας μετα το βαζεις στην πριζα και αυτο θα ανοιξει μονο του, μην ακουμπήσεις τον συνδετηρα οταν δουλευει

kfosLT6.png

Δημοσ.

τσεκαρε το τροφοδοτικο ετσι.

προσοχη οταν βαλεις τον συνδετηρα να ειναι εκτος πριζας μετα το βαζεις στην πριζα και αυτο θα ανοιξει μονο του, μην ακουμπήσεις τον συνδετηρα οταν δουλευει

Καλά δε θα πάθει & τίποτα ακουμπώντας το συνδετήρα.

Αν ανάψει πρέπει να μετρήσεις & τις τάσεις του.

Δημοσ.

αμα παθει τον πληρωνεις εσυ μετα? :P ρευμα ειναι γιατι να πεζουμε?

ας αναψει πρωτα κι ας δει οτι δεν θα βρωμίσει και μετα βλεπουμε.

tsourakis την μπαταρια την εβγαλες?

Δημοσ.

αμα παθει τον πληρωνεις εσυ μετα? :P ρευμα ειναι γιατι να πεζουμε?

Όταν ξέρεις με τι ρεύμα παίζεις και πως να το χειρίζεσαι δεν έχεις να το φοβηθείς ;)

Εξ'άλλου 3.5-4 volt ποτέ δε πείραξαν κανένα

Δημοσ.

Όχι δεν έβγαλε ούτε καπνό ούτε μύρισε. απλά όπως πήγα να τον συνδέσω με το ρεύμα ενώ ήταν πάνω στο pc πετάχτηκε μια σπίθα νομίζω από το βύσμα που μπαίνει το καλώδιο. επίσης η ασφάλεια του δεν έχει πάθει τίποτα. θα δοκιμάσω αυτό με το συνδετήρα και θα σας πω.

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι να μην κάνεις  τίποτα, να το πετάξεις και να πάρεις ένα επώνυμο και φθηνό με περίπου 40€.

Το τροφοδοτικό που έχεις τώρα είναι κινέζικο και της πλάκας και η ζημιά που έχει για να επισκευαστεί θα πρέπει να πάει σε ηλεκτρονικό.

Αν πας σε καινούργιο θα πρότεινα το corsair vs450 στα 37,30€ , το έβαλα σε pc φίλου και είναι μια χαρά. Από τι αποτελείται το pc σου?

Καλά δε θα πάθει & τίποτα ακουμπώντας το συνδετήρα.

Αν ανάψει πρέπει να μετρήσεις & τις τάσεις του.

Μπορεί χωρίς φορτίο να δίνει σωστές τάσεις, το θέμα είναι πόση πτώση θα υπάρχει μόλις αρχίσουν να μπαίνουν τα φορτία πάνω.

Δημοσ.

Όταν ξέρεις με τι ρεύμα παίζεις και πως να το χειρίζεσαι δεν έχεις να το φοβηθείς ;)

Εξ'άλλου 3.5-4 volt ποτέ δε πείραξαν κανένα

Αν είναι οκ οι ασφάλειες τους,διαφορετικά του έρχονται 220v (και όσα ampere έχουμε, που αυτά σε σκοτώνουν) 

αλλά γενικά βάζεις το σύρμα, το ακουμπάς κάπου που δεν άγει, κρατάς μακριά τα χεράκια σου και είσαι οκ.  

Δημοσ.

το δοκίμασα και δεν ανοίγει. οπότε θα ψάξω μήπως βρω από κανένα γνωστό κάποιο άλλο τροφοδοτικό, να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει άλλο πρόβλημα.

Αν και σκεφτόμουν να δώσω 450-500. ευρώ για ένα καινούριο σύστημα γιατί δεν με καλύπτει το συγκεκριμένο.

Motherboard: Gigabyte G31M-ES2L

CPU: Intel® Pentium® Processor E5300

GPU: EAH4350 SILENT/DI/1GD2

RAM: 4GB

Δημοσ.

Κοίτα κυρίως για οικιακή χρήση δηλαδή Internet, καμία ταινία και μερικά παιχνίδια, για τα οποία δεν έχω τρελές απαιτήσεις. Δηλαδή τώρα έπαιζα κανένα cod σε ανάλυση hd με τα γραφικά στο medium ή pro σε full HD ανάλυση με τα γραφικά πάλι στο medium και δεν είχα πρόβλημα. Δηλαδή για μια στο τόσο που παίζω κανένα παιχνίδι δεν με απασχολεί να έχω τα τέλεια γραφικά, αλλά να μπορώ σε επίπεδο medium (ανάλυση/graphics) να παίζω αξιοπρεπώς.

Δημοσ.

Μπορεί χωρίς φορτίο να δίνει σωστές τάσεις, το θέμα είναι πόση πτώση θα υπάρχει μόλις αρχίσουν να μπαίνουν τα φορτία πάνω.

Βετεράνε μίλησα για μετρήσεις τάσεων. Στη περίπτωση που αυτές είναι εντάξει εν κενώ, εννοείται πρέπει να γίνουν και υπό φορτίο.

Αν είναι οκ οι ασφάλειες τους,διαφορετικά του έρχονται 220v (και όσα ampere έχουμε, που αυτά σε σκοτώνουν) 

αλλά γενικά βάζεις το σύρμα, το ακουμπάς κάπου που δεν άγει, κρατάς μακριά τα χεράκια σου και είσαι οκ.  

Μα δε πρόκειται να τον χτυπήσουν 220v εκεί.

Δημοσ.

Βετεράνε μίλησα για μετρήσεις τάσεων. Στη περίπτωση που αυτές είναι εντάξει εν κενώ, εννοείται πρέπει να γίνουν και υπό φορτίο.

Μα δε πρόκειται να τον χτυπήσουν 220v εκεί.

ok

Έφτιαξα μια σύνθεση που πιστεύω είναι καλή.   Αν δεν είναι καλή  ή δεν ταιριάζει κάτι παρακαλώ μην με κράξετε :D

Η τιμή είναι 494,50€ για αγορά online. Αν σου αρέσει η σύνθεσή μου θα πρότεινα να κοιτάξεις τα εξαρτήματα στο skroytz για να σου έρθουν πιο φθηνά από το πλαίσιο.

post-219161-0-86313500-1402230170_thumb.png

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις θα δω τι θα κάνω με το παλιό σύστημα και όταν είναι να προχωρήσω σε αγορά ενημερώσω, για περισσότερες γνώμες.

Πάντως επειδή δεν ασχολούμαι τελευταία με τα parts και δεν ξέρω τι κυκλοφορεί στην αγορά,δεν ήξερα ότι με λιγότερα από 500 ευρώ μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα αξιοπρεπές σύστημα για μέτρια χρήση(+ελαφρύ gaming). Έβλεπα κάτι τιμές στο πλαίσιο από έτοιμα συστήματα και πονούσαν τα μάτια μου!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...