Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή μπορώ με την παλιά μου ταυτότητα και φωτογραφίες να βγάλω καινούρια; Ωραία, γιατί κάποιος μου είπε ότι πρέπει να περάσουν 15 χρόνια από τη στιγμή που έβγαλες την ταυτότητα για να μπορείς να την αλλάξεις.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν εχει νόημα να αλλάξεις την ταυτοτητα.

Μια φορά στο λιμάνι της Πάτρας με σταμάτησαν κάποιοι φουσκωτοί και  έψαξαν τα ρούχα μου και τις βαλίτσες μου για ναρκωτικά.

Η φωτογραφία που είχε η ταυτότητα μου είχε τραβηχτεί πριν  περίπου 14 χρόνια όταν ήμουν παιδάκι.

Και μου πε ο ένας φουσκωτός να πάω να βγάλω άλλη γιατί έτσι όπως είναι τώρα δεν μπορουν να μου

κάνουν ταυτοπροσωπία...

Δημοσ.

Εμένα δε μου δέχτηκαν μια φορα την ταυτότητα σε πρεσβεια. Την είχα βγάλει ως ανήλικος και μου έβγαλε το ΦΕΚ που έλεγε ότι πρεπει να αντικατασταθεί (δε το έχω πρόχειρο) εντός κάποιου διαστήματος απο την ενηλικίωση και μετα ανα 15 χρόνια νομίζω...

Προφανώς και δεν την άλλαξα, κατέβηκα 2 τετράγωνα, έκανα εξουσιοδότηση στην κοπέλα μου που είχε καινούργια και την έκανε αυτή την δουλεια μου και εγω τους κοιτούσα περιφρονητικα απο δίπλα της :P

• Like 1
Δημοσ.

Εμένα δε μου δέχτηκαν μια φορα την ταυτότητα σε πρεσβεια. Την είχα βγάλει ως ανήλικος και μου έβγαλε το ΦΕΚ που έλεγε ότι πρεπει να αντικατασταθεί (δε το έχω πρόχειρο) εντός κάποιου διαστήματος απο την ενηλικίωση και μετα ανα 15 χρόνια νομίζω...

Προφανώς και δεν την άλλαξα, κατέβηκα 2 τετράγωνα, έκανα εξουσιοδότηση στην κοπέλα μου που είχε καινούργια και την έκανε αυτή την δουλεια μου και εγω τους κοιτούσα περιφρονητικα απο δίπλα της :P

Καλή ήταν ?

Δημοσ.

να σημειώσω πως αν δεν πας εντός 10 ημερολογιακών ημερών να ενημερώσεις την εφορία με την καινούργια, έχει πρόστιμο 100€

¨οσο και αν ακούγεται παράλογο ισχύει αυτη τη στιγμη

Δημοσ.

Εμένα πάντως η καινούργια ταυτότητα μου διευκόλυνε πολύ την ζωή.

Δεν χρειάζεται να κουβαλάω το διαβατήριο πια και η αλλαγή ήταν τζάμπα και πάρα πολύ σύντομη,πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι την έκανα σε επαρχιακή πόλη(που είναι το πατρικό μου) και έτσι δεν είχε ουρά ή άλλες καθυστερήσεις.

Αλλαγές βέβαια δεν είχε πολλές για εμένα γιατί ήδη είχα ξεγραφτεί από παντού(λόγω μετακόμισης στο εξωτερικό) και δεν είχα σχεδόν κανένα πάρε δώσε με υπηρεσίες.Μόνο σε μια τράπεζα πήγα και τελείωσα εκεί πάρα πολύ σύντομα.

Αυτό με την ταυτότητα με εφηβική φωτό το είδα σε αεροδρόμιο που κάποιοι δυσκοίλιοι φρίτσιδες ελεγκτές έβγαλαν την πίστη σε μια κοπέλα(ευτυχώς είχε και διαβατήριο).

Καλύτερα να το κάνεις εφόσον μπορείς γιατί είναι κάτι που από το τίποτα μπορεί να σου βγάλει πρόβλημα(ή να λύσει εάν είναι καινούργια).

• Super Moderators
Δημοσ.

επί τόπου από ότι θυμάμαι...

προσωπικά θα περίμενα τις νέες ταυτότητες όταν αυτές βγουν κάποτε, που θα είναι σαν το δίπλωμα οδήγησης σε μέγεθος/εμφάνιση...

• Like 1
Δημοσ.

5 λεπτά.

Αντιγράφουν τα στοιχεία σου στην καινούργια και σου παίρνουν την παλιά.

Εμένα μου μετρήσανε και το ύψος.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καθε 15χρ πρέπει να αλλάζει η ταυτότητα

Μα η μόνη ομοιότητα που έχω με εκείνη τη φωτογραφία είναι ότι φοράω γυαλιά(άντε και το χρώμα στα μαλλιά, αλλά εκεί είναι ασπρόμαυρη)

Δημοσ.

Καθε 15χρ πρέπει να αλλάζει η ταυτότητα

Μα η μόνη ομοιότητα που έχω με εκείνη τη φωτογραφία είναι ότι φοράω γυαλιά(άντε και το χρώμα στα μαλλιά, αλλά εκεί είναι ασπρόμαυρη)

όταν βγαλεις ταυτότητα ως ανηλικος δεν ισχύουν τα 15 χρόνια. Πρεπει με την ενηλικίωση σου να ξαναβγαλεις καινουργια, ψαξτε το σχετικό ΦΕΚ τα λεει ολα

Δημοσ.

Τελικά με τις καινουργιου τύπου ταυτότητες που ήταν να κυκλοφορήσουν ξέρει κανένας τι έγινε ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...