fmoras Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Καλημέρα , θέλω να αγοράσω για πρώτη φορά ρουτεράκια με vpn support για μια υλοποίηση δικτύου σε 3 σημεία. Έχω ψάξει στο forum αλλά τα περισσότερα θέματα είναι παλιά. Αυτό που κυρίως με ενδιαφέρει και μου βάζει ερωτηματικά είναι να πάρω απλά routers with vpn ή να πάρω adsl2/vdsl router with vpn support? Τα παρών ρουτεράκια που υπάρχουν είναι κάτι CISCO 881 & 887 που φυσικά υποστηρίζουν vpn κουμπώνοντας πρώτα στο Cisco AZA firewall αλλά πρέπει να βγούνε γιατί συνεχώς παρουσιάζουν προβλήματα και οι χρεώσεις για οποιαδήποτε ρύθμιση είναι απογορευτικές. Θα ήθελα προτάσεις οι οποίες έχουν δοκιμαστεί και λειτουργούνε. Διάβασα για τα Zyxel 661 και για τα Linksys με dd-wrt firmware απλά τα βρίσκω σχετικά παλιά. Περιμένω προτάσεις.
Rabican Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 σε 800 series μπορεις να τερματισεις site-to-site VPN και remote access, χωρίς ύπαρξη ASA, απλα θελεις το καταλληλο license για 15.X IOS... αυτο εννοεις οτι ειναι απαγορευτικό ως κοστος;
binary_dreamer Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 καλημέρα.μπορείς να κάνεις χρήση linux boxes ή routers. προσωπικά χρησιμοποιώ mikrotik και είμαι πολύ ευχαριστημένος σ' ένα δίκτυο με 5 σταθερά σημεία και περισσότερους από 10 απομακρυσμένους χρήστες που συνδέονται on demand. μπορείς να χρησιμοποιήσεις και raspberry pi και να σου βγει πολύ φθηνά
ilove3dmax Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 θα σου πρωτεινα αν θες να ερθεις σε επαφη μαζι μου να κοιταξουμε τι προβληματα αντιμετοπζεις προκειμενου να τα φτιαξουμε ειναι κριμα να αλαξεις αυτο τον εξοπλισμο που εχεις ειδικα αν εχεις και ASA πανω εγω εχω το ακολουθο σεναριο 2 857w ενα Σερρες στα πεθερικα μου ενα Θεσσαλονικη στον Γαμπρο μου αυτα κανουν ipsec vpn in αθηνα σε ενα CISCO 1801 πισω απο τα 857w σε καθε σημειο ειναι δυο Video τηλεφωνα CISCO για πραγματοποιηση VideoConference και αυτα με την σειρα τους περνανε απο το vpn οπου τερματιζουν μεσω του 1801 σε εναν CISCO 2811 στο σπιτι μου σε Call Manager Express 8.6 εχω φτιαξει και το καταληλο QoS σε ολα τα σημεια και ολα ειναι κομπλε
poihths Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 θα σου πρωτεινα αν θες να ερθεις σε επαφη μαζι μου να κοιταξουμε τι προβληματα αντιμετοπζεις προκειμενου να τα φτιαξουμε ειναι κριμα να αλαξεις αυτο τον εξοπλισμο που εχεις ειδικα αν εχεις και ASA πανω εγω εχω το ακολουθο σεναριο 2 857w ενα Σερρες στα πεθερικα μου ενα Θεσσαλονικη στον Γαμπρο μου αυτα κανουν ipsec vpn in αθηνα σε ενα CISCO 1801 πισω απο τα 857w σε καθε σημειο ειναι δυο Video τηλεφωνα CISCO για πραγματοποιηση VideoConference και αυτα με την σειρα τους περνανε απο το vpn οπου τερματιζουν μεσω του 1801 σε εναν CISCO 2811 στο σπιτι μου σε Call Manager Express 8.6 εχω φτιαξει και το καταληλο QoS σε ολα τα σημεια και ολα ειναι κομπλε εργοστασιο το σπιτι! μαρεσεις!!εχω τον ιδιο εξοπλισμο εκτος απο call manager κ στα αλλα 2 σημεια εχω mikrotik οχι 857
ilove3dmax Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2014 εργοστασιο το σπιτι! μαρεσεις!! εχω τον ιδιο εξοπλισμο εκτος απο call manager κ στα αλλα 2 σημεια εχω mikrotik οχι 857 για να ξεστραβοθουμε περα από τα σινηθησμενα και να μαθουμε και κατι παραπανω εχω παρει ένα 2811 προχτες μου κανε φιλος δωρο ένα 2851 cisco τουμπανο λεμε και το κυριοτερο με τα ιδια σχεδόν watt σε τροφοδοτικο ποιο γρηγορος με gigabit fast Ethernet όχι 10/100 και επισης pvdm2 & 512 ram που παει μεχρι 1gb τι λες σε εφτιαξα τωρα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα