Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα θα σας περιγραψω μια πολυ αστεια ιστορια μωλις τωρα το παρατηρησα και πραγματικα δεν μπορω να κρατιθω απτα γελοια.

Λοιπον εδω και καποιους μηνες εχω ενα θεμα με την γραμη μου χαμυλο συγχροισμο αποσυνδεσεις κτλπα το εχω δηλωσει χιλιαδες φορες για βλαβη και ποτε δεν το εχουν φτιαξει απλα μου ανεβαζουν το snr δεν ειναι αυτο ομως το θεμα.Σημερα ειχε πολλες αποσυνδεσεις το ρουτερ μεχρι που σε καποια φαση ειχε συγχρονησει αλλα δεν επερνε ip .Περνω τηλ το 13888 να δω τι τρεχει .Μου λενε μπειτε στο 192.... μπλα μπλα μπλα τους λεω ενταξη τι να αλαξω μου λενε σβηστε το username και το pas και βαλτε [email protected] και για pass otenet? κατι τετοιο .... μετα πολλα τελοσπαντων περνει ip μου λενε σβηστε αυτο το username και το pass και βαλτε το δικο σας το κανω και επαιζε μια χαρα.Τους λεω ναι χερο πολυ απλα μετα απο τοση ωρα επαιξε παλι μονο του με το να βγαζεις και να βαζεις το username δεν φτιαχνεται η γραμμη .Μου λενε ειχατε κανει λαθως τον κωδικο γιαυτο δεν επερνε ip.Τους λεω τον κωδικο,ποιον κωδικο αφου εγω δεν πηραξα τον κωδικο και τιποτα στο ρουτερ.Μου λενε ειχατε λαθως τον κωδικο επιμενω και του λεω δεν πιραξα τιποτα πως γινετε πριν λιγο να ηταν σωστος και μετα ξαφνικα ο ειδιος κωδικος χωρις να τον πηραξω να ηταν λαθως.Μου λενε μπορω να σας εξυπηρετισω σε κατι αλλο?? ηταν και αγενεστατοι οπως συνιθος και ασχετοι ταυτοχρονα! Τελοσπαντων προφανως επειδη η συνδεση μου ειναι για τον π... και πεταει χιλιαδες fec κια crc errors κτλπα κτλπα δεν μπορουσε ουτε ip  να παρει και τελικα επαιξε παλι απο μονο του. Αυτο εγινε το μεσημερι. Τωρα ειναι 00:34 και μπηκα τελειος τιχαια να κοιταξω κατι στο wifi μου.
Να συμιωθει οτι εχω ενα ρουτερ το οποιο εχω πανω στην γραμη(μου τοεχει δωσει ο πΟΤΕ) και σε bridje mode εχω ενα acces point και ενα δευτερο ρουτερ το ποιο μου το ειχε δωσει παλια ο πΟΤΕ.Μπηκα στο interface αυτου του δευτερου ρουτερ επειδη εγω απο αυτο συνδεομαι στο wifi και παρατηρησα οτι στην αρχικη εκει που σου λεει το username και το pasword για να συνδεθεις με το adsl ηταν σβησμενα.Ενω εγω εκει ειχα αφησει το username που εχω πραγμαιτκα στην συνδεση μου και για pass ειχα γραψει κατι τελειος ακυρο του τιπου Sk@ta κατι τετοιο :P  Και τωρα ηταν σβησμενο.
Στο 13888 προφανως εβλεπαν το username και το pass  απο το δευτερο router που εγω το ειχα σε bridje αλλιως πως γινεται να σβηστηκαν αυτα απο μονα τους ????  :P

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eνώ εσυ είσαι expert

μου αρεσουν τα ατομα που ειρωνευονται χωρις επιχειρηματα και χωρις ιχνος επεξιγησης διχνει το επιπεδο τους. . . 

Δημοσ.

Ειπες οτι εχεις βαλει και ενα αλλο μοντεμ σε εκεινο εχεις κανει ολα τα απαραιτητα περι ρυθμισεων ip/dchp η απλά φταίει ο ΟΤΕ

Δημοσ.

τι να ρυθμισω? απλα απενεργοποιησα το dhcp και του εδωσα μια αλλη ip 
το προβλημα γενικα ειναι με την γραμη μου οχι με την συνδεσμολογια αλωστε το ρουτερ που εχω πανω στην γραμμη δεν επερνε ip (εξωτερικη ενωω απτον isp ) παρολο που ειχε συγχρονισει

απλα το εγραψα οπως ειπα διοτι  ο τυπος προφανως εβλεπε το username και το pass απο το 2τερο ρουτερ που εγω το ειχα σε bridge και οχι αυτο που ειχα επανω στην τηλεφωνικη γραμη ,γιαυτο και ελεγε οτι ηταν λαθος ο κωδικος.Απο τοτε που εχω σεταρει το ρουτερ που εχω πανω στην γραμμη μου δεν το εχω πιραξει ποτέ  ποσο μαλλων να αλλαξω το pass η τι username οποτε να μην επερνε ip επειδη δεν ειχε σωστο pass δεν παιζει σε καμια περιπτωση

Δημοσ.

Αποσυνδεεις οποιαδήποτε αλλη τηλεφωνική συσκευή (και συναγερμό) απο το τηλεφωνικό δίκτυο.

Βάζεις ένα αλλο router χωρίς splitter/διακλαδωτές που να εισαι σίγουρος οτι παίζει, στην κεντρική πρίζα εισόδου του σπιτιού σου. Δεν ρυθμίζεις ουτε bridge, ουτε wifi, ουτε τιποτα (στην ανάγκη κάνε του reset). Αν παίζει κανονικά (ip, internet, κλπ) τότε το πρόβλημα ειναι είτε στο προηγούμενο router, είτε στη καλωδίωση του σπιτιού σου ή σε κάποια συσκευή που συνδεεις στο τηλεφωνικό σου δίκτυο (π.χ. εχεις βάλει φιλτράκια; )

Αν και πάλι εχεις προβλημα, κατεβαίνεις στον κατανεμητή της πολυκατοικίας και με τη βοήθεια ηλεκτρολόγου κάνεις το ίδιο. Αν και εκεί εχεις προβλημα τοτε ειναι θέμα ote/καφαο και τους ενημερώνεις αναλογα. 

Τέλος ανεβασε μας τα στατιστικά και στις δυο περιπτώσεις. 

Δημοσ.

κάποιες ερωτήσεις από εμένα την άσχετη.

το ότι έχεις δεύτερο ρούτερ συνδεδεμένο δεν δημιουργεί προβλήματα; μπορεί κάποιος να συνδέσει πάνω στο γραμμή παραπάνω από ένα ρούτερ;

εξήγησες σε αυτόν στο 13888 ότι έχεις και δεύτερο ρούτερ σε bridge όπως λες; ή έπρεπε να το καταλάβει μόνος του;

εγώ προσωπικά ξέρω μόνο να βλέπω αν το λαμπάκι του internet είναι πράσινο  :-D

Δημοσ.

μου αρεσουν τα ατομα που ειρωνευονται χωρις επιχειρηματα και χωρις ιχνος επεξιγησης διχνει το επιπεδο τους. . . 

Οχι αυτο δε δειχνει επιπεδο... 

Επίπεδο δείχνει να γράφεις σε ΕΛΛΗΝΙΚΌ  forum και να μην γνωρίζεις να γράψεις σωστά μια ρημάδα πρόταση. 

• Like 7
  • Super Moderators
Δημοσ.

απλα το εγραψα οπως ειπα διοτι  ο τυπος προφανως εβλεπε το username και το pass απο το 2τερο ρουτερ που εγω το ειχα σε bridge και οχι αυτο που ειχα επανω στην τηλεφωνικη γραμη ,γιαυτο και ελεγε οτι ηταν λαθος ο κωδικος.

δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

1.Το δεύτερο ρούτερ δεν μπήκε στη γραμμή αλλά στο βασικό ρούτερ προφανώς με ethernet.

2.Να είδε το interface από το δεύτερο ρούτερ το αποκλείω. Θεωρώ πως συμπτωματικά η συνδεση εστρωσε μετά την αλλαγή γιαυτό επέμενε.

3.Στα κεφαλαία δεν βάζουμε τόνους παρά μόνο στν αρχή.

• Super Moderators
Δημοσ.

κάποιες ερωτήσεις από εμένα την άσχετη.

το ότι έχεις δεύτερο ρούτερ συνδεδεμένο δεν δημιουργεί προβλήματα; μπορεί κάποιος να συνδέσει πάνω στο γραμμή παραπάνω από ένα ρούτερ;

εξήγησες σε αυτόν στο 13888 ότι έχεις και δεύτερο ρούτερ σε bridge όπως λες; ή έπρεπε να το καταλάβει μόνος του;

εγώ προσωπικά ξέρω μόνο να βλέπω αν το λαμπάκι του internet είναι πράσινο  :-D

το 2ο router δεν επηρεάζει τις "modem λειτουργίες" του πρώτου αν δεν είναι συνδεδεμένο σε τηλεφωνική πρίζα...

προφανώς είναι συνδεδεμένο με το πρώτο μέσω ethernet...

Θεωρώ πως συμπτωματικά η συνδεση εστρωσε μετά την αλλαγή γιαυτό επέμενε.

αυτό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οπως προειπα το δευτερο ρουτερ ειναι σε bridge mode πανω στο  πρωτο ναι προφανως ειναι συνδεδεμενο με ethernet  . . . 

ολα τα αλλα δεν θα τα σχολιασω και στα περισσοτερα αλλα  ακυρα αλλα οχι εχω απαντησει ειδη

33z8wv6.png

router No2 οπως βλεπετε username και pasword ειναι σβησμενα εγω εκει ειχα αφησει τα δικα μου ακομα και αν δεν χρησιμευαν σε τιποτα. . . .μεχρι πριν 2 μερες αυτα ηταν εκει δεν το πιραξα ποτέ για να σβηστουν

ενω στο 
ρουτερ No1 2jg884x.png

Επεξ/σία από billkolias
  • Super Moderators
Δημοσ.

δεν έχει σημασία αν έχεις Internet Connection PPP username/password στο 2ο router, ούτε επηρεάζει ούτε μπορούν να το δουν...

Δημοσ.

τοτε πως σβηστικε? και γιατι ο υπαληλος μου ελεγε οτι εχω βαλει λαθος τον κωδικο(στο κυριο ορυτερ μου) αφου ποτέ δεν πειραξα τον κωδικο . . . ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...