Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας έχω μια μικρή ξενοδοχειακή μονάδα σε νησί και θα ήθελα να σας ρωτήσω κάποια πράγματα μιας και το σήμα δεν φθάνει παντού ,με αποτέλεσμα να έχω αρκετές διαμαρτυρίες από τους πελάτες μου.Διαθέτω ισόγειο χώρο κοντά στα 170τμ ,πρώτο όροφο στα 80μ και 35τμ σε 2ο όροφο ,το θέμα είναι πως το σήμα φθάνει στο 70% του χώρου στο ισόγειο και στον πρώτο το ένα διαμέρισμα πιάνει ενώ το άλλο όχι καθώς και δεν πιάνει καθόλου ο 2ος όροφος.

το ρούτερ που έχω είναι ένα της zte το κλασσικό που δίνει τώρα τελευταία ο ΠΟΤΕ ,επίσης έχω αλλά 2 ρουτερς του οτε ένα bautec και ένα thomson ,μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για να ενισχύσω το σήμα του ΖΤΕ ??/

Προτείνετε μου ένα φθηνό και καλό τρόπο να φθάνει το σήμα σε όλο το ξενοδοχείο !!

Δημοσ.

ρε παιδιά δεν μπορεί κανένας να με βοηθήσει?????

κοιτα βιασυνες.καταρχην εφοσον εχεις ξενοδοχειακη μοναδα πηγαινε παρε κατι σωστο σε εξοπλισμο γιατι το καθε ρουτερ που εχεις ειναι χειροτερο απο το αλλο.

ναι μπορεις να τα κανεις access points τα αλλα adsl router αμα τους κλεισεις τον dhcp και τους δωσεις μια ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router αλλα αποψη μου πεταξε τα ολα και επενδυσε να παρεις σωστο adsl router και κανα σωστο access point.px netgear,draytek,

ubiquiti,mikrotik

επισης μιλαμε παντα για access points Με καλωδια και οχι για repeaters Που ειναι κακη λυση

Δημοσ.

δηλαδή θα πρέπει να τραβήξω καλώδιο ;Από routers νομίζω έχω και ένα netgear dgn 2200 αν δεν κάνω λάθος ,είναι καλό?

Εγώ θα ήθελα να τα κάνω όλα ασύρματα και όχι με καλώδιο

ευχαριστώ πάντως για την απάντηση σου !!

Δημοσ.

φτηνα repeater ειναι τα tp link 701nd 801nd.απο εκει και περα εγω την λυση ασυρματα δεν την πολυπροτεινω αλλα εσυ αποφασιζεις.το Netgear dgn2200 ειναι μια χαρα για adsl router.βαλε το netgear για ρουτερ οχι το zte.μετα βγαζει και η Netgear repeaters πχ

http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-range-extenders/WN3000RP.aspx

.δεν το εχω δοκιμασει για να πω αποψη αλλα σιγουρα θα μπορεις να δεις καποιο review.

βεβαια υπαρχουν και αλλα μοντελα σε netgear.

http://www.netgear.com/home/products/networking/wifi-range-extenders/

Δημοσ.

λοιπόν παιδιά το πήρα απόφαση θα πάρω σωστά μηχανήματα να κάνω καλά την δουλειά μου μιας και αλλιώς θα έχω πρόβλημα με τους πελάτες...

Λοιπόν λέω να βάλω για router ένα NETGEAR DGN 2000 ,που έχω από παλιά ,θα ήθελα να μου προτείνετε ποια accesspoints προτείνετε για να βάλω για να ενισχύσω το σήμα ,μάλλον θα τραβήξω και καλώδιο για να είναι πιο καλό το αποτέλεσμα αν και είναι το μανίκι.Να πάρω cat 6 ή cat 5?.Έχετε υπόψιν σας καμιά καλή μάρκα καλώδιο?

Επειδή έχω κάτι άκρες στην tplink ,θα ήθελα να μου προτείνετε καλά μοντέλα αυτής της εταιρείας...ευχαριστώ

τέλος έχετε ακούσει κάτι accesspoints mikro tik??? 

Δημοσ.

Πρωτον, αν θες να σε βοηθησουν, τροπους (αναφερομαι στο 2ο ποστ+το multiposting).

Χωρις παρεξηγηση και ειρωνια μπορει να λες οτι κατεχεις απο πληροφορικη, αλλα τα ποστ σου δειχνουν το αντιθετο. Το λεω διοτι οποιος εχει σκοπο να βοηθησει πρεπει να ξερει σε τι επιπεδο γνωσης απευθυνεται διοτι αν στα πει λιγο προχωρημενα μαλλον θα σε μπερδεψει. Αρα να τα πουμε απλα:

-Ξεχνα τα mikrotik, δεν υπαρχει περιπτωση να καταφερεις να τα ρυθμισεις. Και δεν μιλαμε για τα ap αλλα για τα router της.

-Ξεχνα τα tp-link δεν ειναι για επαγγελματικη χρηση της προκοπης.

-Για ap δες σε ubiquiti, ειτε unifi, ειτε loco m2. Τα unifi παιζει να σε δυσκολεψουν στην ρυθμιση (οχι οτι τα loco ειναι ευκολα αν δεν εχεις ξαναρυθμισει).

-Kαλωδιο βαλε cat6, μαρκα δεν παιζει ιδιαιτερο ρολο. Θα κανεις τη δουλεια σου.

-Βρες τα crtitical σημεια που πρεπει να τοποθετηθουν τα διαφορα AP και περνα εκει καλωδιο. Αν δεν μπορεις να επιλεξεις τα σωστα σημεια, στην αναγκη δωσε κανα σχεδιο-κατοψη του καθε επιπεδου εδω μεσα και κατι θα κανουμε.

-Αναλογα το ποσα ap θα χρειαστουν πιθανως να πρεπει να αγορασεις poe switch. Aλλιως απλο switch.

-Οταν με το καλο στηθουν ολα αυτα , μαλλον θα πρεπει να ασχοληθεις και με το θεμα security σε διαφορα επιπεδα, ειδικα αν εχεις στο δικτυο συνδεδεμενους σημαντικους υπολογιστες (reception, λογιστηριο κλπ).

-Επειδη μιλαμε για ξενοδοχειακη μοναδα/επαγγελματικη χρηση, αν θες να εισαι σοβαρος επαγγελματιας, δεν κανεις οικονομια στο στησιμο του wifi. Το λεω διοτι βλεπω λογικη "εχω ενα ξεχασμενο ρουτερ στη ντουλαπα, ας το βαλω στο ξενοδοχειο".

-Η συμβουλη ειναι να φερεις ειδικο-εμπειρο και να σου στησει hotspot (με τα απαραιτητα license agreement για καθε πελατη που θα εισερχεται στο δικτυο σου και καταγραφη κινησης σε logs που αν δεν απατωμαι εισαι νομικα υποχρεωμενος να εφαρμοσεις απ'τη στιγμη που μιλαμε για wifi κοινης χρησης).  Παραδειγμα: Πελατης ερχεται στο ξενοδοχειο σου και για 1 βδομαδα χρησιμοποιει το ιντερνετ σου για παρανομες ενεργειες. Σκαει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος και σου λεει "κυριε ιδου τι εκανες τις ταδε ημερομηνιες". Μπλεκεις αν δεν εχεις προνοησει.

Και δυο ερωτηματα:

α. Το wifi το δινεις inclusive ή θα το χρεωνεις extra;

β. Διπλα απ'την ξενοδοχειακη μοναδα υπαρχουν αλλα κτιρια/ξενοδοχεια/σπιτια/μαγαζια κλπ ή ειναι σε "απομακρυσμενη" περιοχη;

Δημοσ.

λοιπόν παιδιά το πήρα απόφαση θα πάρω σωστά μηχανήματα να κάνω καλά την δουλειά μου μιας και αλλιώς θα έχω πρόβλημα με τους πελάτες...

Λοιπόν λέω να βάλω για router ένα NETGEAR DGN 2000 ,που έχω από παλιά ,θα ήθελα να μου προτείνετε ποια accesspoints προτείνετε για να βάλω για να ενισχύσω το σήμα ,μάλλον θα τραβήξω και καλώδιο για να είναι πιο καλό το αποτέλεσμα αν και είναι το μανίκι.Να πάρω cat 6 ή cat 5?.Έχετε υπόψιν σας καμιά καλή μάρκα καλώδιο?

Επειδή έχω κάτι άκρες στην tplink ,θα ήθελα να μου προτείνετε καλά μοντέλα αυτής της εταιρείας...ευχαριστώ

τέλος έχετε ακούσει κάτι accesspoints mikro tik??? 

σε ρουτερ θα μπορουσες και draytek αμα σε παιρνει το budget.

καλωδιο αν περναει κοντα απο  ρευμα βαλε καποιο stp/ftp ειτε cat5 ειτε cat6.και τα δυο θα παιξουν μια χαρα.οπως ειπαν οχι tp link για σοβαρα Hot spot.Οκ καλα φτηνα value for money αλλα οχι για αυτην την δουλεια.

τα Mikrotik ειναι μια καλη λυση αρκει να τα στησει καποιος εξαρτατε οπως ειπε ο midi αν θες να στησεις απλα ενα access point ή αν θες να βαλεις και αλλα πραγματα.αν θες κατι απλο οκ μπορει να μην σε παιδεψει να τα στησεις.αν καποιος θελει τωρα radius server κτλ για να μπαινει ο πελατης με καρτες κτλ εκει παμε αλλου.

κατα τα αλλα καλο θα ηταν να παρεις access points που να παιζουν poe(power over ethernet)οποτε να δωσεις ρευμα απο ενα poe switch και οχι να διαμεσω τροφοδοτικων που σημαινει πριζα διπλα σε καθε access point ή εστω κοντα .βγαινει ολο το project Πιο ακριβο αλλα κανεις μια σωστη δουλεια.ειδικα αν παιζει ανταγωνισμος απο διπλα ξενοδοχεια τοτε ναι θες κατι καλο  για να σε προτιμησει ο αλλος.τα ubiquiti αξιζουν για τετοια χρηση επισης.αναλογα και τα λεφτα που θες να δωσεις

επισης καλο θα ειναι ειτε το hot spot Να ειναι ξεχωριστο απο τα δικα σου Pc ή αλλιως να γινουν δυο τελειως διαφορετικα δικτυα μεε vlans για ευνοητους λογους.αν δεν μπορεις να κανεις το δευτερο λογω γνωσεων και το πρωτο ειναι μια χαρα λυση.το καλωδιο μπορει να ειναι μανικι να περαστει αλλα ειναι εγγυηση παρα να παιζεις με universal repeaters και wds και τετοια που δεν ειναι οτι το καλυτερο.τωρα για μαρκα καλωδιου θα δεις διαφορες.ποτε δεν ειχα θεμα με τις μαρκες.εχει και Panduit που ειναι καλη εχει nexus εχει διαφορες.απλα προτιμω τα μονοκλωνα γιατι τα θεωρω καλυτερα και φτιαχνονται πιο ευκολα απο οτι τα πολυκλωνα.επισης τα cat6 πολλες φορες θελλουν Modular rj45 clip ή θελουν να τερματιστουν σε πριζακια διοτι δεν χωρανε σε απλο rj45 clip.το βασικο για μενα δεν ειναι τοσο το cat 5 η cat6 οσο το αν περναει απο ρευμα το καλωδιο να ειναι stp/ftp.αν παλι εχεις τα παραπανω λεφτα για cat6 και keystones κτλ ναι γιατι οχι.ολα ειναι θεμα ορεξης πως θες να το στησεις και ποσα λεφτα θες να ριξεις.οχι οτι ειναι ακριβα τα keystones αλλα οκ.απλα το καθε τι καλυτερο σου ανεβαζει το κοστος.πχ cat6,poe switch αντι για τους κανονικους μετασχηματιστες.το να παρεις Poe injector για καθε ap  ναι μπορει να ειναι πιο φτηνο γιατι σε μερικα μοντελα τους δινουν μεσα απλα παραπανω καλωδια κτλ.με Poe switch εχεις καλυτερη διαχειριση ακομα και remote.να κανεις ενα reboot ενα ap κτλ.εξαρτατε αν θα εισαι εσυ εκει ολη την season ή αν θα θες μια διαχειριση απο μακρυα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δυστυχώς παιδιά δεν έχω καθόλου λεφτά να σπαταλήσω,μπορείτε να μου προτείνετε μερικά φθηνά και καλά accesspoints να κάνω σχετικά καλά την δουλειά μου και να πιάνουν όλα τα διαμερίσματα??Ισως έχετε δίκιο όντως δεν είμαι έμπειρος μιας και στα ΤΕΙ μόνο τα βασικά μας έδειξαν..Έχω μια πολύ μικρή ξενοδοχειακή μονάδα και πιστεύω και με φθηνά μηχανήματα θα κάνω την δουλειά μου,μιας και όλα τα λεφτά που βγάζω τα δίνω στην εφορία για αυτό θέλω κάτι φθηνό.

Αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου το ρούτερ zte που δίνει ο ΟΤΕ,ένα accesspoint TPLINK wa801nd  και ένα ρουτερ NETGEAR DGN 2000 , τι άλλο προτείνετε να πάρω για να κάνω φθηνά και καλά την δουλειά μου????

Δημοσ.

Δυστυχώς παιδιά δεν έχω καθόλου λεφτά να σπαταλήσω,μπορείτε να μου προτείνετε μερικά φθηνά και καλά accesspoints να κάνω σχετικά καλά την δουλειά μου και να πιάνουν όλα τα διαμερίσματα??Ισως έχετε δίκιο όντως δεν είμαι έμπειρος μιας και στα ΤΕΙ μόνο τα βασικά μας έδειξαν..Έχω μια πολύ μικρή ξενοδοχειακή μονάδα και πιστεύω και με φθηνά μηχανήματα θα κάνω την δουλειά μου,μιας και όλα τα λεφτά που βγάζω τα δίνω στην εφορία για αυτό θέλω κάτι φθηνό.

Αυτή τη στιγμή έχω στην κατοχή μου το ρούτερ zte που δίνει ο ΟΤΕ,ένα accesspoint TPLINK wa801nd  και ένα ρουτερ NETGEAR DGN 2000 , τι άλλο προτείνετε να πάρω για να κάνω φθηνά και καλά την δουλειά μου????

αναλογως ποσα λεφτα θες να δωσεις.αν σκοπευεις να ριξεις καλωδια ακομα και σχετικα φτηνα access points να βαλεις θα ειναι κατι καλυτερο απο το να μην εχεις σημα.αν τωρα πας για repeater εκει λιγο αστα να πανε .γενικοτερα η λυση του repeater δεν ειναι οτι καλυτερο ειδικα με φτηνα access point.δηλαδη για μενα καλυτερα φτηνα access points και καλωδιο ethernet παρα repeater και ας ειναι ακριβα.το zte οκ αστο στην ακρη.πηγαινε παρε access point tp link που ειναι value for money και παιξε με αυτα.ειτε τα 801Nd ειτε τα 701Nd.καλο ειναι να παρεις τα v2 και οχι τα v1 που δεν νομιζω να υπαρχουν πλεον.τα v1 ειναι σαν ορθογωνια ενω τα v2 ειναι πιο stylish και λιγοο σε shell type.οποτε το Netgear dgn σαν adsl router και wireless το zte για ανακυκλωση και παρε οσα tp link χρειαζεσαι που ειναι αρκετα φτηνα.και ενα switch αν χρειαστεις παραπανω υποδοχες απο 4 που εχει το Netgear.μετα σε πιο ακριβα πας σε netgear.dlink κτλ.draytek ,air live ακομα καλυτερα αλλα πας αρκετα ακριβα.και δεν ξερω ποσα θες οπως και ποσα λεφτα θες να δωσεις.υπαρχουν και Mikrotik ,ubiquiti αν θες να ασχοληθεις με αυτα θα ειναι καλη λυση και σχετικα φτηνη.τα ubiquiti λογικα θα σου ειναι πιο ευκολα στο σεταρισμα απο οτι τα mikrotik συν οτι ολο και κατι μπορει να βρεις σε power over ethernet(poe) για να δωσεις ρευμα πανω απο τα utp και να μην ψαχνεις για ρευμα.και τα tp link παιζουν passive poe οποτε σε αφηνει αν θυμαμαι καλα καμια 25 αρια μετρα utp.σe 802.3af μπορεις να φτασεις και 70-80 μετρα  απλα θες και access point που να ειναι 802.3af που ειναι πιο ακριβες συνηθως απο τις passive poe.

• Like 1
Δημοσ.

ρίχνεις καλώδια (αρκετά φθηνό) και παιρνεις τα tp link που σου λεει ο poulinos και είσαι οκ...

παραπάνω απο 100€ δεν θα χρειαστείς / (εκτός και αν πέσεις σε λαμόγιο ηλεκτρολόγο)

υ.γ μπορεις να πας και σε mikrotik που οι τιμές είναι εκει γύρω 30-60€ αλλα πρέπει να τα σετάρεις εσύ αν έχεις όρεξη

Δημοσ.

τα καλωδια Utp αν ειναι να περνανε κοντα απο ρευμα ας περασει κανα stp/ftp.θα βγει λιγο πιο ακριβα αλλα οκ.παντως +1 για Mikrotik ubiquiti και ας παιδευτει λιγο παραπανω

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...