liakosbrc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Γεια σε όλους..είμαι καινούργιο μέλος στο forum έχω ακούσει τα καλύτερα γι'αυτό και ψάχνω να βρω απαντήσεις εδώ!Ξέρω βασικά πράγματα από php γι'αυτό θέλω τη βοήθεια σας για το πως θα μπορέσω να ελέγχω όταν κάποιος συμπληρώνει την φόρμα και φτάνει να ανεβάσει μια φωτογραφία η php να ελέγχει τον τύπο του αρχείου και να βγάζει σφάλμα για παράδειγμα όταν δεν είναι .jpg.Eλπίζω να κατανοήσατε την απορία μου .Ευχαριστώ..<php>$newname = "$pid.jpg";move_uploaded_file( $_FILES['fileField']['tmp_name'],"../inventory_images/$newname");header("location: inventory_list.php"); <html> <body> <form action="inventory_list.php" enctype="multipart/form-data" name="myForm" id="myform" method="post"> <table> <tr><td align="right">Product IMAGE</td><td><label><input type="file" name="fileField" id="fileField" /></label></td></tr> </table> </form> </body> </html> inventory_list.php
lion2486 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Καλώς μας ήρθες! Μάλλον ψάχνεις για κάτι τέτοιο http://www.php.net/manual/en/function.finfo-file.php δες το Example #1 A finfo_file() example (Αν θες να ελέγχεις απλά την κατάληξη του αρχείου είναι πιο εύκολο αλλά όποιος θέλει την αλλάζει..)
liakosbrc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ξέρεις τι όμως..θέλω μόλις ο χρήστης επιλέξει να ανεβάσει ένα αρχείο που δεν είναι σωστό να του το λέει πχ "έχεις βάλει λάθος τύπο αρχείου"!
lion2486 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 χρησιμοποίησε και το παραπάνω για server-side έλεγχο και πρόσθεσε στην html σου http://www.w3schools.com/tags/att_input_accept.asp
liakosbrc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δεν το έχω είμαι newbie αλλά σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων!
lion2486 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Απλά θα διορθώσεις το HTML αρχείο σου ως εξής <html><body><form action="inventory_list.php" enctype="multipart/form-data" name="myForm" id="myform" method="post"><table><tr><td align="right">Product IMAGE</td><td><label><input type="file" name="fileField" id="fileField" accept="image/*"/></label></td></tr></table></form></body></html>
liakosbrc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Η φόρμα μου δουλεύει και η php ίσως εγώ να έκανα λάθος στο copy-paste! απλά ψάχνω αυτό το κριτήριο που θα προσθέσω στην php για να κάνει έλεγχο του extension!
lion2486 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δοκίμασε να προσθέσεις στο αρχείο σου μετά τη σειρά 72 όπου έχεις: $newname = "$pid.jpg"; Αυτό $finfo = finfo_open(FILEINFO_MIME_TYPE); if(substr(finfo_file($finfo, $_FILES['fileField']['name']), 0, 6) === "image/" ); finfo_close($finfo); 3
liakosbrc Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Φίλε έπιασε το 2ο! για το 2ο που ειναι για pdf βάλω αντι για image pdf? Λοιπόν έπιασε και το pdf!!1000 ευχαριστώ για την βοήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα