Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαλαρώστε,δεν ξέρουμε καν τι πιάτο έχει, αν είναι με 30cm σε δύσκολη περιοχή π.χ. τότε έκανε εξαιρετική δουλειά που έπιασε καν αυτά τα 300,αν είναι σε εύκολη περιοχή και με μεγάλο πιάτο τότε οκ,βρίστε.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

30cm πιατο;

Κομματακι δυσκολο εως απιθανο.

Πουλανε τετοια στην Ελλαδα; :o

YΓ> Οκ ας υποθεσουμε οτι ανακαλυψε 30cm πιατο ο φιλος (βασικα οχι 30cm - εγω σου λεω οτι προσπαθει με την UHF κεραια να πιασει hotbird, για να εξυπηρετησω το συλλογισμο σου ακομα καλυτερα).

Νοειται να μην ξερει-μπορει να βρει τις συχνοτητες που εκπεμπουν τα rai εδω και 2 βδομαδες;

Επισκέπτης
Δημοσ.

<p>Χαλαρώστε,δεν ξέρουμε καν τι πιάτο έχει, αν είναι με 30cm σε δύσκολη περιοχή π.χ. τότε έκανε εξαιρετική δουλειά που έπιασε καν αυτά τα 300,αν είναι σε εύκολη περιοχή και με μεγάλο πιάτο τότε οκ,βρίστε.</p>

Ίσως ο πιο εύκολος δορυφόρος για λήψη από Ελλάδα.Ακόμα και με 60άρι λαμβάνεται.

Το θέμα είναι πως αν δεν τις βάλει χειροκίνητα και να συγκρίνει ποια κανάλια έχει και τι πιάνει άκρη δεν θα βγει.

Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση πως ο τεχνικός έκανε σωστή δουλειά.

Δημοσ.

Χαλαρώστε,δεν ξέρουμε καν τι πιάτο έχει, αν είναι με 30cm σε δύσκολη περιοχή π.χ. τότε έκανε εξαιρετική δουλειά που έπιασε καν αυτά τα 300,αν είναι σε εύκολη περιοχή και με μεγάλο πιάτο τότε οκ,βρίστε.

Αν 30αρι πιάτο εννοείτε την ακτίνα του σίγουρα όχι,είναι μεγαλύτερο,το διπλάσιο θα έλεγα ίσως και περισσότερο.Η δύσκολη περιοχή δεν ξέρω πως ορίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά μένω σε χωριό όπου μπροστά μου όλα είναι ανοιχτά,δεν υπάρχουν κτήρια κτλ.

Ίσως ο πιο εύκολος δορυφόρος για λήψη από Ελλάδα.Ακόμα και με 60άρι λαμβάνεται.

Το θέμα είναι πως αν δεν τις βάλει χειροκίνητα και να συγκρίνει ποια κανάλια έχει και τι πιάνει άκρη δεν θα βγει.

Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση πως ο τεχνικός έκανε σωστή δουλειά.

Μάλλον ο τεχνικός μου είναι ότι να ναι.

Επίσης παρατηρώ πως αφού κάνω σκανάρισμα μέσα στο μενού υπάρχουν κανάλια που βρίσκει χωρίς σήμα και στις πληροφορίες δείχνει ότι είναι από astra.Το περίεργο είναι ότι κατά το σκανάρισμα δεν του δίνω την επιλογή να ψάξει και σε αυτό το δορυφόρο όπως επίσης έχω κάνει επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις προκειμένου να μην έχει τίποτα αποθηκευμένο από παλιά.Και αυτό περί καναλιών astra συμβαίνει και με τους δύο αποκωδικοποιητές μου.

Δημοσ.

Mα προφανως και το πιατο δεν θα ηταν 30ρι τι συζηταμε τωρα...

Επισης δεν υπαρχει δυσκολη περιοχη για τον hotbird στην Ελλαδα. Με 60ρι πιατο πιανει σε οποιοδηποτε σημειο της χωρας. Αρα και παλι αδικως το συζηταμε αυτο το θεμα...

Σε οτι αφορα τα αλλα , ε ειναι προφανες οτι το πιατο σου μετα απο 2 βδομαδες προσπαθειων...το στοχευσε στον astra γιαυτο και σου φερνει καναλια απο αυτον τον δορυφορο. Τωρα να σου πω να τον ξαναφωναξεις για να βρει τον hotbird ξερω οτι ειναι λιγο ρισκο. Πιθανως ναναι πιο ευκολο να βρεις μονος σου το δορυφορο αν και εφοσον μπορεις διπλα απτο πιατο να παρεις μια μικρη τηλεοραση...

Δημοσ.

Σε οτι αφορα τα αλλα , ε ειναι προφανες οτι το πιατο σου μετα απο 2 βδομαδες προσπαθειων...το στοχευσε στον astra γιαυτο και σου φερνει καναλια απο αυτον τον δορυφορο. Τωρα να σου πω να τον ξαναφωναξεις για να βρει τον hotbird ξερω οτι ειναι λιγο ρισκο. Πιθανως ναναι πιο ευκολο να βρεις μονος σου το δορυφορο αν και εφοσον μπορεις διπλα απτο πιατο να παρεις μια μικρη τηλεοραση...

Μάλλον θα φωνάξω άλλο να το κάνει.Δυστυχώς λόγω δουλειάς δεν έχω τόσο χρόνο,εκτός φυσικά αν καθίσω καμιά Κυριακή.Μου κάνει εντύπωση πάντως πως ο συγκεκριμένος έχει καταφέρει μέχρι τώρα να περάσει με επιτυχία τη μισή περιοχή Nova και OTE tv και να κολλάει σε μένα. 

Δημοσ.

Kαλα δεν ειναι και τιποτα δυσκολο η στοχευση δορυφορων, απλως θελει καταλληλο εξοπλισμο. Αυτος λογικα δεν θα τον εχει για να προσπαθει 2 βδομαδες τον hotbird και εν τελει να πιανει αλλον. Τωρα το πως ενω εχει βαλει ote-nova παντου (αρα εχει το knowhow) δεν τα καταφερνει σε 'σενα ειναι αποριας αξιο. Απτη στιγμη που δεν τον πληρωσες, παλι καλα να λες.

Δημοσ.

Kαλα δεν ειναι και τιποτα δυσκολο η στοχευση δορυφορων, απλως θελει καταλληλο εξοπλισμο. Αυτος λογικα δεν θα τον εχει για να προσπαθει 2 βδομαδες τον hotbird και εν τελει να πιανει αλλον. Τωρα το πως ενω εχει βαλει ote-nova παντου (αρα εχει το knowhow) δεν τα καταφερνει σε 'σενα ειναι αποριας αξιο. Απτη στιγμη που δεν τον πληρωσες, παλι καλα να λες.

Τεχνικός και δεν μπορεί 2 εβδομάδες να σου βρεί τα RAI :ph34r: Εξοπλισμό έχει ή φέρνει μόνο το κορμί του ?

Έχει εξοπλισμό.Ψάχνει με ένα εργαλείο τις συχνότητες που έχει μια μικρή οθόνη πάνω.Που διάολο σκαλώνει δεν έχω καταλάβει.

Δημοσ.

Μήπως έχει πρόβλημα ο δέκτης ? Από αυτές τις συχνότητες κατεβάζει άλλα κανάλια ? Για δοκιμάστε και με κάποιον άλλο.

Δημοσ.

Μήπως έχει πρόβλημα ο δέκτης ? Από αυτές τις συχνότητες κατεβάζει άλλα κανάλια ? Για δοκιμάστε και με κάποιον άλλο.

Άντε να πω ότι έχει πρόβλημα ο καινούργιος.Ο παλιός που μέχρι τώρα δούλευε μια χαρά;Τόσο γκαντεμιά!

Με τις συχνότητες δεν ξέρω τι κάνει ο τεχνικός,δεν έχω καταλάβει.Οι δέκτες πάντως μισά κανάλια βρίσκουν σε hotbird και άλλα μισά σε astra.

Βασικά αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει με απλά λόγια πως δουλεύει αυτό το μηχάνημα που έχει ο τεχνικός για να μπορέσω κι εγώ να μπω στην φιλοσοφία των πραγμάτων,μήπως και μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο.

Δημοσ.

Να ρωτησω η κεραια καταληγει μονο στον δεκτη ή με σκαρτ τον μοιραζεις και αλλου? Το λεω γιατι οταν εχω συνδεδεμενο και τον δεκτη της νοβα και τον επιπλεον δορυφορικο, μου κοβει αρκετα απο το σημα και στην σαρωση βρισκει καμμια 300αρα που ειπες και πιο πανω, οταν βγαλω το σκαρτ της νοβα και κανω νεα σαρωση στον δορυφορικο βρισκει 1000+ καναλια, οποτε αν εχεις συνδεμενο κατι επιπελον στην κεραια ή το σκαρτ βγαλτο και κανε νεα σαρωση... 

Δημοσ.

Άντε να πω ότι έχει πρόβλημα ο καινούργιος.Ο παλιός που μέχρι τώρα δούλευε μια χαρά;Τόσο γκαντεμιά!

Με τις συχνότητες δεν ξέρω τι κάνει ο τεχνικός,δεν έχω καταλάβει.Οι δέκτες πάντως μισά κανάλια βρίσκουν σε hotbird και άλλα μισά σε astra.

Βασικά αν μπορεί κάποιος ας μου εξηγήσει με απλά λόγια πως δουλεύει αυτό το μηχάνημα που έχει ο τεχνικός για να μπορέσω κι εγώ να μπω στην φιλοσοφία των πραγμάτων,μήπως και μπορέσω να βοηθήσω περισσότερο.

Στην συχνότητα που ψάχνει βλέπει που το σήμα είναι ποιό ισχυρό κατά την κίνηση του κατόπτρου.Επειδή προσωπικά τέτοιο εξοπλισμό δεν έχω,αλλά έχω φάει ατελείωτες ώρες σε ταράτσα για να ρυθμίσω το δικό μου πιάτο, μου κάνει εντύπωση πώς δεν μπορεί να βρεί συχνότητες από τα πλέον εύκολα για λήψη εδώ κανάλια.

Γι αυτό είπα μήπως είναι θέμα δέκτη. Μου είχε συμβεί, δέκτης σχετικά καινούργιος δεν είχε κλείσει ούτε χρόνο ξαφνικά δεν έπιανε κάποιες συχνότητες. Ευτυχώς αντικαταστάθηκε.

Δημοσ.

Καποιο προβλημα θα υπαρχει.Αλλωστε hotbird πιανει κανεις τυφλα χωρις οργανα,με ενα πιατο  60 και κοιτωντας στις αλλες πολυκατοικιες που κοιτανε τα περισσοτερα πιατα :-D

Δημοσ.

Να ρωτησω η κεραια καταληγει μονο στον δεκτη ή με σκαρτ τον μοιραζεις και αλλου? Το λεω γιατι οταν εχω συνδεδεμενο και τον δεκτη της νοβα και τον επιπλεον δορυφορικο, μου κοβει αρκετα απο το σημα και στην σαρωση βρισκει καμμια 300αρα που ειπες και πιο πανω, οταν βγαλω το σκαρτ της νοβα και κανω νεα σαρωση στον δορυφορικο βρισκει 1000+ καναλια, οποτε αν εχεις συνδεμενο κατι επιπελον στην κεραια ή το σκαρτ βγαλτο και κανε νεα σαρωση... 

Η κεραία καταλήγει στον δέκτη,από εκεί συνδέω την tv μου με σκαρτ στον παλιό αποκωδικοποιήτη και με hdmi στον καινούργιο.

Γι αυτό είπα μήπως είναι θέμα δέκτη. Μου είχε συμβεί, δέκτης σχετικά καινούργιος δεν είχε κλείσει ούτε χρόνο ξαφνικά δεν έπιανε κάποιες συχνότητες. Ευτυχώς αντικαταστάθηκε.

Πως είναι δυνατόν όμως να συμβαίνει και με τους δύο ακριβώς το ίδιο;Πιστεύω ότι μάλλον δεν ξέρει να το χειρίζεται σωστά το μηχάνημα και απλά έχει μάθει να σετάρει μόνο nova και ote tv απλά για να κάνει την δουλειά του.Επίσης μου είχε πει και το ηρωικό "astra 19.2 έχω ξαναβάλει και ξέρω αλλά hotbird πρώτη φορά μου ζητάνε"...Άντε βγάλε άκρη...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...