ikaruga24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Φτάνοντας στο τέλος λοιπόν και σπάζοντας τα μούτρα μου μέσα στο darkest dungeon δηλώνω ότι το παρατάω εδώ. Το ήξερα που το πήγαινε το παιχνίδι αλλά το grinding πραγματικά είναι απίστευτο. Οσοι δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται το darkest dungeon (όχι ο τίτλος, το ίδιο το dungeon του ομώνυμου παιχνιδιού) τους αφήνω στην "έκπληξη" γι αυτό που πρόκειται να συναντήσουν. Ας πούμε ότι στο τελευταίο dungeon συνέβησαν πράγματα που "κέρδισα" τουλάχιστον 10 ώρες νέου grinding επιπλέον και αρνούμαι να το κάνω πάλι. Το έκανα ήδη για τα champion dungeons και "άντεξα" αλλά το ίδιο το darkest dungeon είναι άντε γεια. Ποιος το σκέφτηκε αυτό το σαδιστικό πράγμα; Εντάξει πέρασα καλά για κάποιες ώρες αλλά από κάποιο σημείο και μετά το grind σε σκοτώνει (κυριολεκτικά) in game και δεν παίζει να ξαναφτιάξω νέα ομάδα, να την περάσω από όλα, να την αναβαθμίσω σε level 6 και οπλισμένους με όλα τα skills + armor + trinkets για να ξαναμπώ στο darkest dungeon και να ρισκάρω να "κερδίσω" πάλι ένα 10+ ώρες grind από την αρχή. Αντε γεια λοιπόν εδώ πέρα. 1
Bspus Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Γι αυτο και εγω εριξα τα μουτρα μου και επαιζα με save.
Tobajara Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Απ'ό,τι φαίνεται ruin has come to your family... Περίεργο πάντως, θα έπρεπε να έχεις 2 και 3 εναλλακτικά parties σε αυτό το σημείο. Αφιέρωσες όλους τους πόρους σου σε 4 άτομα?
ikaruga24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Οκτώ βασικούς, οι τέσσερις πήγανε περίπατο στην πρώτη επίσκεψη κιόλας. Το δεύτερο γκρουπ πήγε πάλι και έφαγα τα μούτρα μου ξανά μανά μόνο που αυτή τη φορά προσπάθησα να κάνω retreat για να μου πει το παιχνίδι ότι ένας χαρακτήρας θα πρέπει να θυσιαστεί για να φύγουν οι άλλοι οπότε από το δεύτερο γκρουπ ο ένας ψόφησε και ο άλλος έμεινε πίσω. Εμεινα λοιπόν με δυο χαρακτήρες. Δεν παίζει να ξαναπαίξω 10+ ώρες grind για να ανεβάσω μερικούς ακόμα χαρακτήρες. Δεν μπορώ άλλο, αλήθεια. Είναι το πραγματικά μελανό σημείο του παιχνιδιού, ακόμα περισσότερο από το σχεδιασμό που είναι 100% εναντίον σου και τα κακά σχεδιασμένα (στρατηγικά) bosses.
Tobajara Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Με 8 βασικούς δεν πας πουθενά. Φουλ ρόστερ εξάρι, με σοβαρές αναβαθμίσεις 4 - 5 στα βασικά τους skills τουλάχιστον στους μισούς, και για προπόνηση καθαρίζεις και τα optional bosses. Το θέμα με το Darkest Dungeon σαν περιοχή είναι πως απαιτεί σχεδιασμό από την αρχή του παιχνιδιού σε επίπεδο quirks, τα οποία μπορεί να είναι και ανάποδα από αυτά που μάζευες τόσο καιρό (πχ καταλαβαίνεις πως τα +% to Human/ Eldritch/ Beast ή τα +% to Death Hit είναι απείρως πιο χρήσιμα από τα +% to Warrens/ Cove/ Weald κλπ). Αυτό το καταλαβαίνω και με είχε ενοχλήσει αρκετά, αλλά από την άλλη ήσουν πολύ απροετοίμαστος. Το παιχνίδι στο ξεκαθαρίζει πως δε μπορείς να κάνεις retreat χωρίς να αφήσεις κάποιον πίσω, και επίσης όσοι μπουν στο Darkest Dungeon δεν ξαναμπαίνουν - και για να τερματίσεις το παιχνίδι πρέπει να περάσεις και τα τέσσερα Darkest Dungeons που υπάρχουν, δεν αρκεί μόνο ένα party έτσι κι αλλιώς.
ikaruga24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Αυτό ακριβώς, το παιχνίδι είναι πραγματικά ένα ατέλειωτο grind ή τέλος πάντων grind μέχρι τέλους. Οκτώ χαρακτήρες βασικοί που τους είχα εξελίξει σχεδόν φουλ και που μέχρι και τα δυσκολότερα dungeons με έβγαζαν ασπροπρόσωπο και ένιωθα ότι κάτι πλέον πάει να γίνει. Μετά σε στέλνει στο darkest dungeon και άντε γεια. Εντελώς πούστικη κίνηση να πρέπει να ψοφήσει ένας ακόμα για να φύγουν οι υπόλοιποι και ακόμα μεγαλύτερη ότι το γρουπ που αναβάθμιζες με τόσες θυσίες, λεφτά, χρόνο, τα πάντα όλα τελικά είναι ανεπαρκές και θα πρέπει να ανεβάσεις εκ νέου άλλα γρουπ που θα τα βάλουν με το darkest dungeon. Κοινώς το παιχνίδι είναι ένα μόνιμο reset σε κάθε επόμενο στάδιο που περνάς. Για κάθε 6-9 ώρες που ξοδεύεις στην ουσία παραπάνω από το μισό είναι παντελώς χαμένος χρόνος για εξερεύνηση του άγνωστου και ξανά μανά reset στην στρατηγική σου (μέσω grinding όμως) για τα λάθη σου ή/και για τις νέες ανακαλύψεις σου. Χμμμ, πολλά θα άλλαζα σε αυτό το σύστημα. Είναι πράγματι το dark souls των turn based-stat based παιχνιδιών μόνο που δεν λειτουργεί με τίποτα τόσο καλά όσο λειτουργεί το σύστημα των souls παιχνιδιών.
panther_512 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Παίξε λίγο Dragon Quest VII στο 3DS να χαλαρώσεις
ikaruga24 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Παίξε λίγο Dragon Quest VII στο 3DS να χαλαρώσεις Χαχα, αυτό γίνεται λίγο λίγο. Με τους δικούς μου ρυθμούς θα το τελειώσω το 2019. Κατά τα άλλα και το darkest dungeon το παλεύω σχεδόν από όταν βγήκε, σιγά σιγά και μεθοδικά...μέχρι που μου τα γύρισε όλα ανάποδα. Κακό σχέδιο λέγεται αυτό.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Ασχολούμαι ξανά, καθώς δεν είδα καθόλου τα town events όταν κυκλοφόρησαν. Ορισμένα είναι πραγματικά επικά (όπως τα δωρεάν treatments για quirks και afflictions στο σανατόριο), άλλα λιγότερο εντυπωσιακά αλλά χρήσιμα. Νομίζω πως το τι συμβαίνει στην πόλη επηρρεάζεται από το πώς εξελίσσεται το κυρίως campaign (ή αλλιώς έχω σταθεί προκλητικά τυχερός) καθώς μου έβγαλε αρνητικό μόνο στη 18η προς 19η εβδομάδα, οπότε έκανα μια ηλιθιότητα και έχασα μια vestal και υποχρεώθηκα να αποσυρθώ από το μπουντρούμι (η μόνη μου αποτυχία ως τώρα, και εντελώς δικό μου λάθος, ξέχασα τα upgrades). Εντωμεταξύ, μια helion τσίμπησε unholy hater και unholy slayer, οπότε έσπευσα να "κλειδώσω" αυτά τα δύο skills με το βλέμμα στραμμένο προς το Darkest Dungeon (αν και νομίζω πως eldritch hater/slayer θα χρειαστώ εκεί πάνω, αλλά ελπίζω πως θα τα κερδίσω με τον occultist μου). Γενικά το κάνω πολύ κέφι αυτό το παιχνίδι, έχει μια υγιή δόση τύχης -ή ατυχίας- αλλά γενικά αν πας προετοιμασμένος έχεις σοβαρές πιθανότητες. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν τα δυνατά τους σημεία, αλλά νομίζω πως αν πρέπει να διαλέξω τρεις αγαπημένους, θα πω τη Grave Robber, τον Houndmaster και τον Occultist. Πάντως, πολύ δυνατή ομάδα κάνει η Helion με Crusader, Grave Robber και Vestal, θέρισαν στα ruins.
ikaruga24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 H vestal για το darkest dungeon είναι ανεπαρκής, χρειάζεσαι όπως και δήποτε occultist και να βασίζεσαι στην τύχη που προσφέρει το δικό του heal ή να έχεις δυο vestal. To θέμα είναι ότι τα υπόλοιπα που προσφέρει ο occultist (αλλαγή θέσης, debuffs κτλ) είναι σίγουρα καλύτερη πρόταση από τα υπόλοιπα skills της vestal. Οπότε καλύτερα να έχεις δυο occultist παρά δυο vestal. Ημουν και εγώ στην ίδια φάση με εσένα αλλά το ίδιο το darkest dungeon με ανάγκασε να πετάξω την λευκή πετσέτα. Πολύ σαδομαζοχισμός αυτός που το σχεδίασε.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Η vestal είναι πολύ καλή (ιδανική, θα έλεγα) για τις διάφορες εκδοχές του προφήτη, σε γλιτώνει σταθερά από το "κατώφλι του θανάτου". Πάντως, με τα σχετικά trinkets (skill δεν μου έβγαλε ακόμη) βγάζει σταθερά 5αρια στο μαζικό heal, που για το επίπεδό μου αυτή τη στιγμή είναι υπεραρκετό. Τον πρώτο προφήτη, μάλιστα, τον έβγαλα σπάζοντάς του και τα τρία στασίδια, καλό bonus ήταν αυτό. Ο occultist όταν πιάνει τα ισχυρά heals είναι καταπληκτικός, αλλά κυρίως τον σκέφτομαι για το eldritch artillery. Πάντως, ως τώρα (έβγαλα όλα τα πράσινα bosses και τα δύο πρώτα από το πορτοκαλί επίπεδο) το πρόβλημά μου είναι τα χρήματα, όχι τα trinkets. Η antiquarian είναι πολύ βολική για δόλωμα στη σειρήνα.
ikaruga24 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Και σε εμένα το ίδιο ήταν...μέχρι που μπήκα στο darkest dungeon. Γενικά εκεί μέσα έρχονται τα πάνω κάτω. Το αρχικό γκρουπ που μπήκε μέσα και αποδεκατίστηκε εντελώς ήταν Arbalist, Vestal, Man at arms και Hound master. Η vestal πλήρως εξελιγμένη, level 6, και δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα. Μόνιμα σχεδόν στο heal χωρίς δυνατότητα να μπορεί να κάνει κάτι άλλο όπου και το heal της είναι εντελώς ανεπαρκές. Δεύτερο group είχα έναν occultist, ένα abomination, έναν grave robber και μια Helion. Πολύ καλύτερα τα πράγματα και μόνο από τις φορές που τύχαινε ορισμένες φορές crit heal που μου έδινε "αέρα" κάνα γύρο παραπάνω για να βοηθήσει τον ίδιο να κάνει και κάτι άλλο εκτός από heal. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση διαφορά κάνει ένας επιπλέον γύρος που κερδίζεις την κατάλληλη στιγμή. Δυστυχώς και αυτό το group έφαγε τα μούτρα του γιατί ψόφησε η Helion από δυο απανωτά crit + bleeding που είχε χωρίς εγώ να προλάβω να κάνω τίποτα και αναγκάστηκα να κάνω retreat...Εκεί έφαγα και τη φόλα ότι κάποιος έπρεπε να μείνει πίσω για να σωθούν οι άλλοι αλλά και αυτοί που σώθηκαν δεν ξαναμπαίνουν ποτέ ξανά στο darkest dungeon. Αισθάνθηκα μαλάκας που πάλευα τόσες ώρες με τα skills, τα perks κτλ κτλ και τελικά το παιχνίδι μου δίνει μόνο μια ευκαιρία για τον κάθε χαρακτήρα να επισκεφτεί το darkest dungeon. Συνεπώς πρέπει να αναπτύξεις πολλαπλές ομάδες suicide squad και θα πρέπει να αφιερώσεις τουλάχιστον 2-4 ώρες για τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά για να τους ξαναπάς level 6 και πλήρως decked out για να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων που είναι το darkest dungeon.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Αυτή τη στιγμή, πάντως (χοντρικά, στα μισά του δεύτερου επιπέδου) ορισμένα dungeons βγαίνουν πολύ εύκολα. Παράδειγμα, στο screenshot, δεύτερου επιπέδου long στα ruins, όπου δεν έκανα ούτε ένα camp, έκλεισα με αυτή την εικόνα: Ετοίμασα την πρώτη ομάδα για το τρίτο επίπεδο, αλλά νωρίτερα έκανα φόλα και δεν ανέβασα εγκαίρως τους δύο τελευταίους νιούφηδες (antiquarian και jester) και τώρα πρέπει να αναπτύξω το stage coach για να μεγαλώσει το roster, να προσλάβω ένα tank και να τους ανεβάσω (ή να τους πάρω σε ένα δεύτερου επιπέδου short, με 1-2 γομάρια για υποστήριξη -έχω βάλει πείσμα να πιάσω τα objectives του οικονόμου...)
Tobajara Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Η vestal πλήρως εξελιγμένη, level 6, και δεν μπορούσε να κάνει σχεδόν τίποτα. Μόνιμα σχεδόν στο heal χωρίς δυνατότητα να μπορεί να κάνει κάτι άλλο όπου και το heal της είναι εντελώς ανεπαρκές. Το Group Heal της, με τα σωστά αντικείμενα, είναι αρκετά καλό σαν τάξη μεγέθους. Γενικά όμως χρησιμεύει για να κερδίζεις ένα χτύπημα πριν το Death's Door, που θα πρέπει να μάθεις να το χρησιμοποιείς. Δε γίνεται να παίξεις Darkest Dungeon σα να παίζεις κλασσικό RPG που σε ακουμπάνε μια στο τόσο, πρέπει να λειτουργείς και στο όριο. Snoob πώς στον Οξαποδώ κατάφερες να τερματίσεις full health χωρίς healer???
Super Moderators Snoob Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Ο abomination έχει αξιοπρεπέστατο self heal/stress heal, η helion σταματάει bleed/plague και φτάνει +4, η plague doctor επίσης κάνει 4-6. Προφανώς αυτά δεν φτάνουν, αλλά με 4αρι εξοπλισμό σε 4ρηδες χαρακτήρες, έπεσε τρελό dodge και one-hit kills. Τα δε criticals είχαν την τιμητική τους (εντάξει, σε αυτό ειδικεύεται η Grave Robber). Βοήθησε σίγουρα και το ότι πέτυχα δύο ή τρία holy fountains. Αλλά, και πάλι, 0/2 camps καιρό είχα να πετύχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα