Προς το περιεχόμενο

Σαν σήμερα [6/6/1984]: Κυκλοφορεί το Tetris

mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σίγουρα όλοι σας θα έχετε παίξει έστω μια φορά το εθιστικό Tetris, θα έχετε ακούσει τη γνωστή μουσική του αλλά και θα έχετε εκνευριστεί όταν χάνατε. Σήμερα το Tetris γιορτάζει τα 30α του γενέθλια, με τη σημερινή μέρα να ειναι γνωστή ως η "World Tetris Day", για τους gamers σε όλο το κόσμο.

Το 1984 ο Ρώσος Alexey Pajitnov εφηύρε το πιο διάσημο παιχνίδι όλων των εποχών, την περίοδο που εργαζόταν για τη Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών στη Μόσχα. Το 1989 έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές όταν η Nintendo το ενσωμάτωσε στο Game Boy, πουλώντας συνολικά 33 εκατομμύρια αντίγραφα και στα επόμενα 10 χρόνια το Tetris έφτασε σε κάθε υπολογιστή ή arcade μηχάνημα.

Σήμερα το παιχνίδι είναι διαθέσιμο σε κάθε συσκευή, με το Xbox One και το Playstation 4 να κυκλοφορούν νέες εκδόσεις του Tetris ως μέρος των εορτασμών της επετείου. Παρ'όλα αυτά ο Pajitnov δεν είδε τους κόπους του να ανταμείβονται, παρά μόνο μετά το 1996 όπου και του καταχωρήθηκαν επισήμως τα δικαιώματα, με τον ίδιο να δηλώνει πως δε φανταζόταν ποτέ πως θα γίνει τόσο πετυχημένο.

Από τότε το Tetris έχει καταλάβει μια θέση στα πιο ιστορικά παιχνίδια και έχει "κατέβει" συνολικά 425 εκατομμύρια φορές για φορητές συσκευές.

Υπάρχει μέχρι και ντοκιμαντέρ με την ονομασία "Ecstasy of Order" στο οποίο φανατικοί του Tetris συναγωνίζονται προκειμένου να βγει ο καλύτερος NES παίχτης παγκοσμίως. Ακούγεται πολύ δύσκολο αλλά η NES έκδοση του Tetris τελειώνει στους 999.999 πόντους και στο επίπεδο 29, γνωστό ως "death screen", ως το πιο ακατόρθωτο, καθώς είναι τόσο γρήγορο που δε προλαβαίνεις να αντιδράσεις.

Link.png Site: engadget
Link.png Site: TechCrunch

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα θυμήθηκα το ατέλειωτο κάψιμο που είχα ρίξει στα εφηβικά μου χρόνια στα ουφάδικα με το τέτρις, και το ξανάπιασα στο mame. Την έκδοση που έπαιζα και τότε. Έχει βρει κάποιος που του άρεσε αυτή η έκδοση κάποια, σε άλλη πλατφόρμα ίσως, που να του αρέσει περισσότερο τώρα;

Παιχνίδι σταθμός, αλλά μου την δίνει το cult που έχει δημιουργηθεί γύρω από αυτό την τελευταία δεκαετία.

Το tetris σε κάνει πιο έξυπνο!

Το tetris σου αναπτύσει ικανότητες!

και λοιπά...

Ώστε Ρώσος το έφτιαξε, δεν το ήξερα. Η 1η φορά που το έπαιξα ήτανε με το πρώτο μου gameboy, κάπου 94-95, θυμάμαι το είχα αγοράσει πακέτο ως πρώτο παιχνίδι. Δεν μπορώ να πώ οτι με εντυπωσίασε ιδιαίτερα ή οτι ήμουν καμένος με το συγκεκριμένο παιχνίδι, απλά θα το έχω να το θυμάμαι ως το πρώτο μου παιχνίδι στα ηλεκτρονικά.

Το είχα τερματίσει όλο και μια φορά είχα φτάσει το σκόρ στο 999.999.

Κλασσική φράση όταν έπαιζα μαζί με φίλους ή τον ξάδερφό μου ένα διπλό, την ώρα που ερχόταν εκείνο το μακρόστενο κομμάτι για να κάνουμε το τετραπλό λέγαμε "έλα ρε μεγάλο έλα εδώ" χαχαχα.

πως ειναι δυνατον σημερα να δουλευουν 50 προγραμματιστες πανω σ ενα παιχνιδι,να δαπανουντε τεραστια ποσα,να εχει την τελευταια λεξη της τεχνολογιας,να εχει super duper 3D γραφικα και φοβερα βιντεο,να εχει τρομερες απαιτησεις σε hardware και οταν το παιξεις και το τερματισεις ισως και πιθανοτεροο να μην το ξαναπαιξεις ποτε και μετα απο μερικα χρονια ισως και να μην το θυμασαι καν και ενα τετοιο παιχνιδι που δεν εχει κανενα απ αυτα τα χαρακτηριστικα να ειναι τοσο διαχρονικο και να αντεχει τοσο πολυ στον χρονο?

Ισως οι μεγαλες ιδεες να ειναι κρυμενες μεσα στην απλοτητα

• Like 18

To καλύτερο παιχνίδι. Εύκολο να το παίξεις, πολύ δύσκολο να το μάθεις σε υψηλό επίπεδο. Έχω φάει άπειρες ώρες με τις διάφορες εκδόσεις του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...