Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

παιδεύομαι αρκετές μέρες τώρα προσπαθώντας να μετατρέψω τις κασέτες VHS σε DVD και ενώ έχω δοκιμάσει πολλές κάρτες TV Tuner, με composite είτε S-Video πάντα παίρνω ασπρόμαυρη εικόνα.

Επίσης έχω δοκιμάσει πολλά software gia video capture άλλα πάντα τα ίδια.. το παράδοξο είναι ότι κατέληξα στο Windows Movie Maker των XP καθώς πήρα άμεσα βίντεο απο VHS αλλά πάντα ασπρόμαυρο..

μήπως έχει αντιμετωπίσει κανένας ίδιο θέμα; Οι κασέτες μου είναι από Γαλλία αλλά και ελληνικές που δοκίμασα τα ίδια μου κάνει.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Καλό ΣΚ 

Δημοσ.

Πρέπει και το vhs αλλά και το πρόγραμμα του tuner να είναι ρυθμισμένο στο ίδιο σύστημα,pal/secam... σε ότι είναι γραμμένη η κασέτα,γενικά το δοκίμασες το vhs;;;Δηλαδή σε tv παίζει κανονικά έγχρωμα;;;

Δημοσ.

Ναι το δοκιμασα κανονικά και παίζει έγχρωμα στην Τιβι

έχω δοκιμάσει κ PAL kai SECAM και τα ίδια μου κάνει

Το βίντεο έχει κ DVD ( είναι combo) και έτσι από απορία έβαλα και μια ταινία να παίζει και πάλι μου τη δίνει ασπρόμαυρη..

Δημοσ.

Tο combo σου δίχνει τα DVD και τα VHS στην tv Α/Μ ενώ κάποιο άλλο DVD/VHS Player σου δίχνει έγχρωμα; Καλά κατάλαβα;

Τι συνδεσμολογία χρησιμοποιείς;

Από ποια έξοδο παίρνεις εικόνα και σε ποια είσοδο την βάζεις;

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και κάτι εντελώς απλό όπως χαλασμένο καλώδιο ,τυχαίνει και σε a/v και σε scart καλώδια να μην κάνει πολύ καλή επαφή και να μην περνάει το χρώμα.

Δημοσ.

Γι αυτό ρωτάω συνδεσμολογία. Αν είναι S-Video πχ, καλώδια και ρυθμίσεις είναι οι ύποπτοι. Αν παίζει με composite και έχει ρυθμίσεις για S-Video επίσης θα δει Α/Μ. Σ´ αυτή την περίπτωση το καλώδιο είναι λιγότερο ύποπτο.

Δημοσ.

Καλημέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια

έχω δοκιμάσει και Composite και S-Video και πάντα τα ίδια αποτελέσματα

στο βίντεο έχω το κλασικό σκαρτ σε out mode , καλώδιο ( kai composite ki s-video enalax)

προς το τιβι τιούνερ..επίσης έχω δοκιμάσει 2-3 κάρτες τιούνερ και πάλι τα ίδια

δοκίμασα να παίξω επίσης με τα PAL / SECAM γιατί μερικές κασέτες είνια από Γαλλία άλλα πάλι τίποτα.

δεν αναφέρομαι στον ήχο γιατί παίρνω κανονικά μια χαρά ήχο οπότε εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα

Απλά αν ήταν κάτι με το καλώδιο πως γίνεται και τα δύο να δίνουν ίδιο αποτέλεσμα? Δλδ και τα δύο να είνια χαλασμένα?

θα δω με κανένα παλιό λαπτοπ αν μπορώ να δοκιμάσω το S-Video καλώδιο να δούμε αν στέλνει έγχρωμή εικόνα σε μιά τιβι ας πούμε 

Δημοσ.

Το S-Video καλώδιο είναι πιο πιθανόν να σου δώσει Α/Μ εικόνα. Με το composite δεν γίνεται. Ή θα έχεις εικόνα ή δεν θα έχεις. Αυτό που περιγράφεις μοιάζει πιο πολύ με συνδεσμολογία composite και ρυθμίσεις (είστε στο source είτε στο recorder) για S-Video.

Δημοσ.

στο βίντεο έχω το κλασικό σκαρτ σε out mode , καλώδιο ( kai composite ki s-video enalax)

;;; αν έχεις κάτι τέτοιο στο βίντεο τότε σκέφτηκες μπας και δεν ακουμπάει σωστά ή ότι έχει πρόβλημα;;;;

Συχνά, αυτά στραβώνουν όταν τα βάζεις χωρίς να το καταλάβεις και ή βγάζουν πρόβλημα στον ήχο ή στην εικόνα αφού βρίσκονται τα αντίστοιχα πινάκια στα αντίθετα άκρα. 

Δημοσ.

Έχω δοκιμάσει 2 τέτοια ανταπτοράκια γιατί σκέφτηκα και γω μήπως κάποιο δε πατάει καλά ή ότιδήποτε..

αλλά δυστυχώς και στα δύο το ίδιο κάνει..

καλύτερα για τη δουλειά που θέλω είναι composite or S-Video?έχει διαφορά?

Δημοσ.

καλύτερα για τη δουλειά που θέλω είναι composite or S-Video?έχει διαφορά?

Για τα VHS καμμία. Για τα DVD ίσως αλλά δεν αξίζει το μπλέξιμο. Είναι λίγο ιδιότροπο το S-Video. Θα έλεγα να το βγάλεις απ´ την εξίσωση μπας και βρεις άκρη.

Δημοσ.

Βγάλ'το από κάθε πιθανή ρύθμιση, οπουδήποτε το δεις. Πάρε όλα τα μενού ρυθμίσεων όλων των εμπλεκομένων μηχανημάτων με την σειρά κι όπου έχεις σχετική επιλογή, βάλε composite και όχι S-Video.

Το S-Video κουβαλάει χωριστά χρώμα και φως (ασπρόμαυροι τόνοι), οπότε οποιαδήποτε δυσλειτουργία στο σήμα του χρώματος μπορεί να οδηγήσει σε Α/Μ εικόνα.

Το ίδιο και αν συνδέσεις με composite και επιλέξεις S-Video στις ρυθμίσεις. Το σύστημα θα χρησιμοποιήσει το composite για το φως και θα ψάχνει(ς) για το χρώμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...