Ntenteras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Καλησπερα συμφορουμιτες, Εχω ενα ρουτερ σε αποσταση περιπου 15 μετρα απο το pc μου και στο pc μου εχω βαλει μια κεραιουλα tp link για να πιανω internet. Καπου ενδιαμεσα εχω βαλει και ενα extender για να δυναμωνει το σημα. Ο λογος που δεν εβαλα εξαρχης το ρουτερ κοντα στο pc, που βρισκεται στο υπνοδωματιο, ειναι οτι ειχα συνδεση isdn και το router επρεπε να βρισκεται σε χωρο που ειχε ειδικη εγκατασταση. Τωρα το γυρισα σε pstn οποτε δεν εχω θεμα να το βαλω οπουδηποτε μεσα στο σπιτι. Γενικα οι ταχυτητες στο κατεβασμα ειναι αρκετα ικανοποιητικες παρα την αποσταση. 1200kbs διπλα απο το ρουτερ και 900-1000kbs στο δωματιο μου. Το προβλημα ειναι το ping που ειναι απιστευτα υψηλο. Ενδεικτικα σε bf3 σχεδον ποτε κατω απο 120ms, πολλες φορες και πανω απο τα 200ms. Αυτο απ΄οτι εχω καταλαβει προκαλειται επειδη συνδεομαι απο wifi. Οποτε σκεφτομαι να φερω το router στο δωματιο και να συνδεομαι με ethernet. Θα βαζατε το router σας στο δωματιο που κοιμοσαστε; Μπορει να προκυψουν θεματα υγειας; Λογικα οχι αλλα θελω την γνωμη σας. Σας ευχαριστω εκ των προτερων
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Αν έχεις σετάρει το extender σωστά, τότε δεν πρέπει να έχεις σημαντικές διαφορές στο Ping.Για το θέμα υγείας ισχύει το ότι αν μπορείς να έχεις καλώδια είναι σίγουρα προτιμότερο από ασύρματα. Εκτός όμως από το θέμα της υγείας το καλώδιο είναι πάντα πιο αξιόπιστο.
Ntenteras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δεν μενω μονος στο σπιτι, οποτε και να φερω το ρουτερ στο δωματιο θα εκπεμπει ασυρματα για να πιανουν wifi οι αλλοι. Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο extender; Ενα tp link ειναι, το ρουτερ ειναι το κλασικο του οτε.
kajwbtfe Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Και εγω το ρουτερ το ειχα διπλα στο κεφαλι μου στη κρεβατοκαμαρα αλλα το πηγα στο σαλονι και θα βαλω powerline.Το εχεις σκεφτει καθολου?
Ntenteras Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 ναι αλλα εχω τριφασικο και ειναι περιεργη φαση, τα περισσοτερα powerline δεν κανουνε
Heatspreader Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 6 Ιουνίου 2014 Οπότε αφού δεν υπάρχει εύκολη λύση με ενσύρματο, πας σε WiFi. Πως να υπάρχει θα μου πεις από τη στιγμή που όλοι έχουν από ένα Smartphone που πρέπει να συνδέεται στο δίκτυο. Εγώ και στα δύο σπίτια που είμαι έχω WiFi Repeater. Δεν γίνεται αλλιώς.Θα δείξει η πορεία τι θα πάθουμε.
mad-proffessor Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Αν έχεις όρεξη http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=455 Ίσως το ρουτερ σου έχει δυνατότητα με κουμπί να κλείνει το ασύρματο(ευκαιρία να το φτιάξω κ εγώ τώρα) πάντως νομίζω ότι το κινητο πιο πολύ ακτινοβολία μεταδίδει.
Ntenteras Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μπορεις να μου εξηγησεις τι ρυθμισεις εννοουσες πιο πανω για το repeater;
Heatspreader Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ναι.Αρχικά καλό είναι να καταργήσεις το DHCP το οποίο φαντάζομαι ότι το έχεις κάνει στο Repeater. Καλύτερα όμως να το έκανες και στο Router. Με λίγα λόγια θα βάζεις χειροκίνητα τις IP σε οποιαδήποτε συσκευή θέλει να μπει στο δίκτυο.Αυτό έχω κάνει στο σπίτι μου.Σε ένα Notepad έχω γράψει από ποιες έως ποιες IP θα μπαίνουν τα κινητά, οι κονσόλες, τα PC, κλπ. Θέμα δικής μου τάξης το ότι τα σημειώνω.Μετά πρέπει να παίξεις με τα κανάλια να δεις με ποιο παίζει καλά.
jkoukos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Ότι ρυθμίσεις και αν κάνεις, αν το Extender δουλεύει ως ασύρματος αναμεταδότης (repeater) και όχι σαν Access Point, πάντα θα έχεις μικρότερη σχετικά ταχύτητα και σίγουρα μεγαλύτερο ping. Αυτό είναι κανόνας, διότι η ίδια συσκευή μοιράζει τον χρόνο λειτουργίας, μία φορά για λήψη και την επόμενη για εκπομπή. 1
rfc Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 πριν κανεις οποιαδηποτε αγορα, δοκιμασε να αλλαξεις καναλι στο ασυρματο, να δεις αν διορθωθει το ping.
poulinos Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Γενικα οι ταχυτητες στο κατεβασμα ειναι αρκετα ικανοποιητικες παρα την αποσταση. 1200kbs διπλα απο το ρουτερ και 900-1000kbs στο δωματιο μου. Το προβλημα ειναι το ping που ειναι απιστευτα υψηλο. Ενδεικτικα σε bf3 σχεδον ποτε κατω απο 120ms, πολλες φορες και πανω απο τα 200ms. Αυτο απ΄οτι εχω καταλαβει προκαλειται επειδη συνδεομαι απο wifi. Οποτε σκεφτομαι να φερω το router στο δωματιο και να συνδεομαι με ethernet. Θα βαζατε το router σας στο δωματιο που κοιμοσαστε; Μπορει να προκυψουν θεματα υγειας; Λογικα οχι αλλα θελω την γνωμη σας. α.ναι θα το βαζα στο δωματιο.αλλωστε ολοι εχουμε στο δωματιο απο ενα δυο κινητα που τα θεωρω χειροτερα.επισης πολλες φορες εχει μεν το ρουτερ στο σαλονι και το πιανεις με 3 γραμμες αλλα στο δωματιο σου που εισαι πιανεις πχ του γειτονα με 5 γραμμες σαν να ηταν στον χωρο σου.και αλλα τοσα dect που εχουν και αυτα μια πολυ καλη εμβελεια.το repeater σιγουρα θα σου χαλασει το ping.και αυτο το βλεπεις ακομα και με ενα απλο Ping να κανεις στο adsl router διαμεσω του repeater.θα δεις σκαμπανεβασματα συνηθως.οποτε για μενα μην παιρνεις απο το Repeater (αν μπορεις με καλωδιο ακομα καλυτερα) αλλιως εστω wireless απο το adsl router.επισης ζητα απο τον παροχο fast path να σου βαλεει για να εχεις καλυτερο Ping.δηλαδη το προβλημα δεν ειναι αμμεσα οτι παιρνεις απο wifi αλλα οτι παιρνεις απο wifi διαμεσω repeater. Αν έχεις σετάρει το extender σωστά, τότε δεν πρέπει να έχεις σημαντικές διαφορές στο Ping. Για το θέμα υγείας ισχύει το ότι αν μπορείς να έχεις καλώδια είναι σίγουρα προτιμότερο από ασύρματα. Εκτός όμως από το θέμα της υγείας το καλώδιο είναι πάντα πιο αξιόπιστο. πρεπει να εχεις καλο Link για να παιξει καλα.η να εχεις κανα dual radio ωστε να μην χρησιμοποιειται το ενα radio και για link και για να στελνει. Δεν μενω μονος στο σπιτι, οποτε και να φερω το ρουτερ στο δωματιο θα εκπεμπει ασυρματα για να πιανουν wifi οι αλλοι. Τι ρυθμισεις πρεπει να κανω στο extender; Ενα tp link ειναι, το ρουτερ ειναι το κλασικο του οτε. συνηθως τρεχεις απλα το wizard.αν το adsl router ειναι 192.168.1.254 τοτε βαλε το repeater 192.168.1.253 για ναειναι στο ιδιο δικτυο και κλεισε dhcp.κανε το τελευταιο firmware update επισης.καποιες φορες αμα δεις συσκευες να μην συνδεονται ανοιξε τον dhcp στο repeater και βαλε σαν gateway την ip του adsl router.το σεταρεις σαν universal repeater. ναι αλλα εχω τριφασικο και ειναι περιεργη φαση, τα περισσοτερα powerline δεν κανουνε τα devolo παιζουν και σε τριφασικο μερικα απο αυτα. Οπότε αφού δεν υπάρχει εύκολη λύση με ενσύρματο, πας σε WiFi. Πως να υπάρχει θα μου πεις από τη στιγμή που όλοι έχουν από ένα Smartphone που πρέπει να συνδέεται στο δίκτυο. Εγώ και στα δύο σπίτια που είμαι έχω WiFi Repeater. Δεν γίνεται αλλιώς. Θα δείξει η πορεία τι θα πάθουμε. καλα ναι πειραματοζωα ειμαστε κατα καποιο τροπο αν και μαλλον εχουμε να φοβομαστε και αλλα πραγματα περα απο το wifi Αν έχεις όρεξη http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=455 Ίσως το ρουτερ σου έχει δυνατότητα με κουμπί να κλείνει το ασύρματο(ευκαιρία να το φτιάξω κ εγώ τώρα) πάντως νομίζω ότι το κινητο πιο πολύ ακτινοβολία μεταδίδει. αυτα τα κινητα πραγματι ......και ο περισσοτερος κοσμος ανησυχει για το wifi παρα για τα κινητα που τα κολλαμε και στο κεφαλι μας. Ναι. Αρχικά καλό είναι να καταργήσεις το DHCP το οποίο φαντάζομαι ότι το έχεις κάνει στο Repeater. Καλύτερα όμως να το έκανες και στο Router. Με λίγα λόγια θα βάζεις χειροκίνητα τις IP σε οποιαδήποτε συσκευή θέλει να μπει στο δίκτυο. Αυτό έχω κάνει στο σπίτι μου. Σε ένα Notepad έχω γράψει από ποιες έως ποιες IP θα μπαίνουν τα κινητά, οι κονσόλες, τα PC, κλπ. Θέμα δικής μου τάξης το ότι τα σημειώνω. Μετά πρέπει να παίξεις με τα κανάλια να δεις με ποιο παίζει καλά. δεν εχει νοημα να καταργησει και τους 2 dhcp και να παιξει με καρφωτες ip διοτι θα πρεπει ακομα και στα κινητα να μπαινει να βαλει καρφωτες ip.περα απο θεμα οτι δυσκολευεις καποιον να μπει στο δικτυο δεν εχει να κερδισει κατι.συνηθως εχει νοημα αμα θες να κανεις port forward.εγω πχ παιζω με dhcp ανοιχτο απλα στο δικο μου Pc εχω καρφωτη για τα Port forward.αν και σε πολλα router μπορεις να κανεις port forward με βαση την Mac address και οχι την Ip Ότι ρυθμίσεις και αν κάνεις, αν το Extender δουλεύει ως ασύρματος αναμεταδότης (repeater) και όχι σαν Access Point, πάντα θα έχεις μικρότερη σχετικά ταχύτητα και σίγουρα μεγαλύτερο ping. Αυτό είναι κανόνας, διότι η ίδια συσκευή μοιράζει τον χρόνο λειτουργίας, μία φορά για λήψη και την επόμενη για εκπομπή. εκτος αν μπορει να ριξει καλωδιο και να το κανει access point.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα